22
  • Pheel
    #22
    Ezért érdemes olyan tarifát választani, ami nem differenciál a hívott hovatartozása alapján. Ezeké a jövő...
  • Zro
    #20
    Ha föl akarsz hívni valakit,úgy is fölhívod, max ha órákig akarsz mobilon csevegni rákédezel, hogy melyik szolgáltatónál van.
  • shabba
    #19
    http://index.hu/tech/ihirek/?main:2003.10.02.&149418

    A finnek kihasználják a hordozható telefonszámot

    Július óta Finnországban 150 ezer felhasználó váltott mobilszolgáltatót, miközben megtartotta jól megszokott telefonszámát. A Saunalahti és DNA szolgáltatók például az előfizetők számának gyarapodását jelezték.
    Az elemzések szerint az újítás bevezetése óta eltelt három hónap legnagyobb vesztese a jelenleg 2,44 millió ügyfelet kiszolgáló TeliaSonera Finland. Saját adatai szerint a harmadik negyedévben 30 ezer előfizető pártolt el tőle, mivel a felhasználói mobilitás magasabb volt a vártnál. Most a picavezető szolgáltató különféle akciókkal próbálja megfordítani a folyamatot.


    A körzetszám úgyanúgy vándorol a másik szolgáltatóhoz az egész azonosít egy ügyfelet különbet ütközés lehetne. A vonalasnál ez nem okoz problémát ott a körzet úgyis marad és beazonosítja a hívás helyét, mobilnál a körzetből nem lehet egyértelműen szolgáltató meghatározni. Ez szerintem az elején lesz gond mert eltérnek a tarifák de később pont a verseny miatt amit egy esetleges elvándorlás kockázata generál talán meg fogja oldani ezt a problémát.
  • [HUN]PAStheLoD
    #17
    és teszik addig amig egyben lesz a matáv mint cég..
  • Frank99
    #16
    a matav akkor ölte bele a pénzt a fejlesztésbe, maikor még ÁLLAMI cég volt.

    magyarul a MI pénzünkből fejlesztett, aztán a Dajcse Telekom megvette jórészét, és szivattak bennünket évekig...
  • Alien_AM
    #9
    Na én elbeszélgetnék ezzel a kovács kálmánnal.
  • [HUN]PAStheLoD
    #7
    hát már ideje vót ...
  • shabba
    #5
    Istenkém Kálmánka de sokat hallottuk ezt már tőled meg az előző garniturától is hogy verseny meg hogy megszűnik a monopólium(persze nem csak papíron ahogy most) meg egyébb szép szavak. Én valahogy nem érzem a verseny szelét sőt még a fuvallatát sem. Soká lesz az még hogy értem fogyasztóért küzdenek a cégek és én választhatok több jelölt közül, helyette marad hogy az fogjam be a szám és még én legyek megtisztelve hogy a fatáv remek percdíjas szolgáltatásaira költhetem a pénzem.
  • Zoldalma
    #3
    Olvasd el a cikket, leirjak :o)
  • Cat #1
    Tudok egy jobb címet:

    Januártól ISMÉT megszűnnek a távközlési monopóliumok