6979
Melyik tápot?
  • Punkerwork
    nekem nincs fent a ház oldala ezért kell mindenből halk
  • ollie
    2 kifújja, 1 befújja, 1 meg a vinyókról fújja le a meleget
  • Punkerwork
    4 házventi minek?
  • ollie
    Hát nekem már most 4 házventim van, azoknak a hangját nem hallom, bezzeg a "csendes" tápom hangját igen.
  • Punkerwork
  • Laalee
    a halk tápokkal az a baj hogy szinte elengedhetetlen mellettük a +házventilláció az meg megint +zaj igy kb ugyanott vagy, csak kifizettél egy valag pénzt hogy csendes táp legyen. :D

nagy torony van, isma csiftekvolt 2 ventis, szivta levegőt rendesen, nem is kellett +venti. kaptam egy zalmant alig sziv levegőt(18-20db), kb 15fokot emelkedett a proci hőmérséklet, ugyhogy kellett egy 12centis házventi :D
  • ollie
    hát attól függ, hogy milyen gyorsan pörögnek
  • Punkerwork
    szerinted 1 db 12 cm-es vagy a 2 db 8 cm-es venti a halkabb?
  • Punkerwork
    táp teszt
  • ollie
    Az enermax honlapján csak 475AX-et találtam.
    Amúgy: Enermax AX Noisetaker series
  • Punkerwork
    Ollie ezt a tápot mondod: Enermax EG465AX ?
  • tier
    Értem .
  • [Walaki]D`Lair
    Vargáné & Co.
  • tier
    Macron tápokról mit tudtok>
  • Punkerwork
    mondjatok egy nagyon halk 400-as tápot
  • [Walaki]D`Lair
    Az agyad bomlana már el...
  • steweee
    pedig már a chieftech-emet akartam lecserélni rá:)))
  • stone
    Van ilyen és kerüld nagy ívbe azt a tápot.
  • steweee
    egy haveromtól hallottam hogy van olyan táp hogy vargáné és társa kft. gyártaj. hülyeség vagy tényleg igaz?
  • perempe
    Fogyasztás < Táp leadott teljesítménye.

Ha bomlik az egyenlőtlenség, akkor akár el se indul/fagy a géped.

-"A fogyasztás kapcsolatban van azzal hogy a tá hány Wattos?"
    -A gép/alkatrészek lehet, hogy fel akarnának venni több áramot, de a táp nem bírja.
  • perempe
    Igen. Rá van írva, hogy mit bír pontosan.

pl:
  • gyick
    A fogyasztás kapcsolatban van azzal hogy a tá hány Wattos?
  • gyick
    Köszi a tanácsot
    mi az a TC funkció?
  • perempe
    Szvsz érdemes bővítened. Nem ismerem a Max Power márkát, de ha DTK/márkás lenne a tápod, akkor szvsz felesleges lenne.
  • Narancs
    Max később beruházol egy márkás 360 vagy 400as tápra...
  • Narancs
    Meg lehet próbálni sztem, nem lehetetlen...
  • gyick
    hi
    most akoarok gépet feleújitani és az lenne a kérdésem hogy az alábbi konfighoz elég-e 300W
    Abit an7,amd 2800+,Club3d radeon 9600pro,samsung 7200prm 120 Gb vinyó
    most a gépemben egy 300w-os kb.3 éves tápegység van valami Max Power márkájú
  • [Walaki]D`Lair
    Az igazi az összefogó+műanyag bilincs...
  • Borg
    De tudod mi a lol?:) Hogy a Thermaltake is = Chieftec, mint ahogy több más is...

1. Az aktív PFC egy parasztvakítás, max sokgépes, nagycéges környezetben lehet jelentősége, akkor is csak a villanyszámlára van hatással.

2. A Chieftec 360W-ben is ford. szabályozós a venti, csak éppen nem te tekergeteg (minek?) hanem magától állítja, a hőfok függvényében.

3. A kábelösszefogó meg legtöbbször inkább hátrány. A gépházak nagyrészében annyi felé megy kábel, hogy nem mindig jó, ha 1 kötegbe van fogva az egész. Pár műanyag bilinccsel még kultúráltabbra meg lehet oldani.
  • Bercy #468
    soknak
    pl a thermaltake tapok kozott is vannak ilyenek
  • [Walaki]D`Lair
    Melyik tápnak van olyan összefogott kábelkötege? Amiben nem áll össze-vissza a tápkábelek rengetege....jól fogalmazok mi? :D
  • robaggg
    Most vettem egy ismerösöm gépébe chieftecet 360ast, nekem itthon 350es enermax van, ami most kb 3 ezressel drágább. Az enermax azért kulturáltabb jóval imho, venti fordulatszabályozás active pfc stb, meg azok a gyönyörű kábelek de gondolom ezzel se lesz sose gond.
  • Zozo76
    Ja, es faszan fog fustolni is az egesz koceraj!!!
  • the Godfather
    Szerintem, vegyetek "Vargáné és Tsa." márkájú tápot. Garantáltan minden áramproblémát megold
  • [szSZsz] Cyrus
    sziasztok. lenne egy oriási problémám. 4 hónapja vettem egy inno3d geforce fx 5600 ultra vga kártyát amit megbántam! faszán megy minden de valamikor nem ad képet.szóval.... ugy kezdödik hogy bekapcsolom a gépet akkor a monitor LED-je zöld. tehát ad képet. bebootol a windows és minden megy faszán. vannak olyan meleg iletve hideg inditások amikor a led nem zöld hanem narancssárga (tehát nem ad képet),de amikor a windows bejelentkezésnél a welcome szöveg megjelenik akkor visszadja a képet(mintha akkor kapcsolatam volna be a monitort). pláne most emg olyan hibája is akadt ogy a linuxomnál abszolut nem ad képet. a probléma amugy váltakozo jellegü. tehát nem minden inditásnál jelentkezik. ha jelentkezik is csak akkor amikor bejön a bios vagy leszámolja a ramot stb. egy érdekes hozzászolásom lenne ehhez méghozzá az hogy mivel ez inteligens nv chipsetes már, és minden aprobb hibára a driver feltelepitése után figyelmeztet. ilyen mindid van és csak egyszer. Hiba: alacsony energiaellátás miatt acsökkenni fog a cga kártya teljesitménye,probléma elkerülése érdekében forduljon a blablablalba ez nem érdekes. innentöl kezdve sztem tápegységre gyanakszom ugyanis 300w-os. tippeket kérek köszi. (személyes véleményem hogy a táp kevés neki!) minden helpet köszi!!!
  • JKiNG
    Igen nekem is Sapphire 9600pro van és nekem is szintén fagy 8x-os agpvel...4x-esen nem! szerintem, mert nem stabil a 300w-os codegen tápom. csütörtökön jön az enermax!!!Majd elválik... írok...
  • Borg
    Hát igen, az első amit cserélnék benne, az valóban a táp. Ahogy irtad, 350W+ márkás tápegység.
    Aztán lehet kivágni az alaplapot is...:)
  • Tomcat
    Naszóval, az a helyzet, hogy erős a gyanúm, hogy a gyenge táp miatt fagyogat a videókártyám. Elképzelhető vajon?

konfig:

ASUS A7V8X-X
    XP2200+ Thermaltake Volcano9 hűtővel
    2x 512MB DDR400 hynix
    Sapphire Radeon9600 Pro 128MB
    1db 40GB maxtor 7200rpm
    1db 8,4GB Quantum 5400rpm :)
    1db 32x10x40 LG
    SB Live! Value
    USB optikai egér, PS/2 bill, semmi egyéb hűtőventi

Mindez egy 300W-os Codegen :\ táppal hajtva. ASUS probe szerint 12V és 3.3V eléggé ugrál (proci 100%-os kihasználtságon):

12V: 12,1-12,5 között 3.3 meg inkább 3.2 körül stagnál

Namármost a jelenség az, hogy játék indít, s nagyon hamar szétfagy az egész. Ati VPU recover és egyéb finomságok. Vagy csak egész 1xerűen csonttá fagy. FastWrite off, 8X AGP mellett. Próbáltam drivert: catalyst 3.7-4.4-ig, semmi eredmény. Alternatív ati driverekkel is (Omega)

Viszont ha leveszem 4X AGP-re, akkor csak néha fagynak meg a játékok, s általában vissza is jönnek VPU recover után. (Ha kikapcsolom VPU recovert, akkor csak a reset segít)

Ráeresztettem a RAM -okra a memtest86-ot. Full teszt. Na nem volt türelmem kivárni, mert a már 11 órája nyomta :) De a 12 tesztből 11 átment hiba nélkül, szal valszeg nem hibásak.

Ma kipróbáltam, hogy csak videókari meg a 2 vinyó van bent. AGP-t felnyomtam 8X-ra, oszt mivel más nem volt fent, fél órát ViceCity -ztem. Egyetlen 1x akadt meg egy pillanatra, de utána magához tért. Jó, minden vissza, AGP marad. 15 perc alatt 3x fagyott meg a game.

Ahogy így számolgattam valahol 300W körül lehet a gép fogyasztása maximális terhelés esetén. Vagy nem? Lehet nem ártana egy márkás 350+ W -os cucc?
  • Furky
    Aida azt írja ki, hogy a tápegységemben lévő venti fordulatszáma: ~7900-8200ig van. Ez normális? Alatta egy 2900-4800on lévő venti sokkal jobban nyomja ki a levegő, mármint érzésre erősebben jött ki a levegő... 400W-os Huntkey táp, amit a Feel V házzal kaptam.
  • Punkerwork
    420 watt-ost választanám