33
 • Anteris
  #33
  MIndentuds egyeteme - a lézer
 • Jony
  #30
  Úgy érzem nagyon lassan halad a munka. Ezzel a szondával sem értek egyet . Mi a f+ ért küldenek szondát ha már küldtek egyet. Inkább azon kéne törni a fejüket, hogy az európa jegébe valamit beleolvasszanak. 17 év múlva már elvártam volna, hogy biztosra menjünk ne pedig ilyen hülye feltételezések legyenek, hogy oké megállapitottuk hogy van óceán, de arról fingunk sincs van e benne élet. Nem baj majd akkor inditanak még egy szondát vagy mit azt akkor megint megy a szarakodás évekig. Szégyen az egész emberiségre nézve, hogy mig háborukra 100 milliárdokat költünk erre csak 2-öt.Jóhiszemüen kezdtem a hirt olvasni de csak abban lettem biztos, hogy olyan messze vagyunk mi itt mindentől, hogy az siralmas és egyenlőre teljesen a sötétben tapogatózunk. Nem lesz itt semmifle scifi. Előbb pusztitjuk ki magunkat.
 • poach
  #27
  "...amíg nincs működő fúziós reaktor?"
  Helyesbítek:
  Nincs ipari méretekben használható fúziós reaktorunk...
  Azért azt elismeritek ugyi, hogy ez csak pénz, pénz és pénz kérdése! Ha arra gondolok, hogy a fejlesztésekre csak épp, hogy csurran cseppen, és az első kisérleti reaktort szemétből kellett összerakni a Brit úriembereknek, háát akkor bizony az a 2050-es dátum még igen messze van!
  Vissza Teslához!
  Na szal Tesla találmányainak egyike eme ominózus torony mely segítségével szerette volna megcsapolni az ionoszférát (álítólag meg is tette, haza is vágta a toronytól 40Km-re lévő erőművet). Mikor támogatói megtudták, hogy működőképes az ötlet, megvontak Teslától minden támogatást, lévén ezen Urak érdekeltek voltak a szén szektorban! Ja és még valami! Az ötlet megvalósulni látszik (HAARP program USA)mint megannyi Tesla találmány.....
 • Cat #26
  a mai becslések szerint 2050 előtt nem lesz kereskedelmi szempontbol felhasználható fuziós reaktor
 • Inquisitor
  #25
  "... amíg nincs müködö fúziós reaktorunk, ami még nincs, igaz?"
  Pár hónapja a Mindenttudás Egyeteme műsorban volt egy rész a laser-ekről ...
  Ott a jóember 5-6 fúziós erőmű gyújtószerkezetét is mutogatta, amik mind most épülgetnek.
  (Hehehe, az összes gyújtószerkezetet a KFKI fejlesztette! Állítólag menők a magyar agyak laser ügyben.)
  Ha jól tudom Japánban épül egy, amit az USA (is) finanszíróz, és elvileg az lesz kész elöszőr.
 • Cat #18
  lásd előző cikk, a galileo vége
  eddig is kibirta a galileo, 36x kerülte meg a jupitert, szoval biztosan meg tudják oldani
 • poach
  #15
  Mafa!
  1.
  A jupiter és holdjainak sugárszennyezéséről csak annyit, hogy ez olyan mintha a napszemcsid óvnád a fénytől!

  2.
  A jó öreg föld szennyezéséről meg csak annyit, hogy már túl vagyunk a 23. órán .... sorry

  3.
  Az olcsó és környezetbarát energia csak utópia marad egy olyan világban ahol a LÉ A TÉT!
  Lehetőség lenne mint a tenger! Tesla apánknak nagyon klassz ötletei voltak lásd. HAARP program).
  Vagy ott van a jó kis Hélium 3 a jó öreg holdon 4 milliárd éve csak gyűlik, ehh pusztába kiáltott szavak ezek barátom (hogy kicsit lírai legyek :))

 • [NST]Cifu
  #13
  Aki esetleg amiatt méltatlankodik, hogy miért szennyezük a világűrt egy atomreaktorral, akkor javaslom nézzen utána, hogy mekkora a Jupiter körüli pályán a sugárzás.

  Mert bizony a belső holdaknál a sugárzás mértéke elérheti egy nyilt reaktormagban mérhető értéket...
 • [HUN]PAStheLoD
  #8
  ha rendesen megcsinálják akkor még vissza is tudják hozni vagy egyszerűen otthagyják... annyi enerdzsit visz hogy 100évig csinálhasson fotókat.. blabla bla..
 • Omega
  #7
  Arra kiváncsi lennék hogy ennek mekkora a maximális sebessége és mennyi idő alatt éri el azt, mert a régebbi ion hajtóművek gondolom elég lassan érik el azt a 30 Km/s-ot, mert ennyiből már most is csak hagyományos ionhajtóművet használnának.
 • Omega
  #6
  Egyetálan nem értelmetlenek az űrkutatási programok mert annál fogva hogy a csúcstetcnológiát kutatják hozzájárulnak fejlődéshez. Hogy később mire lesz jó az amit megállapítnak még nem lehet pontosan előre tudni. Azért mert nem látod át teljesen a dolgokat az még nem jelenti azt hogy értelmetlen lennne ez a kutatás. Most képzeld el hogy mi lett volna ha egy hülye barom 100 évvel ezelőtt azt terjeszti el hogy hülyeség az elektromosság nem jó semmire se, világítani lehet anélkül is, hogy később számitógép is lesz azt el sem tudták képzelni. Algiha hiszem hogy te most hozzászóltál volna ehhez a topikhoz.
 • Lion
  #3
  hmm, sajnálom hogy nem áll rendelkezésre annyi pénz és (mert fejlesztési kisérleti iratár legalján biztos) elszántásg hogy emberei expedíciót küldjenek. 20 éves pilóták személyében. Technika meglenne csak akarni kéne.... (üzemanyag meg elfér... van elég tér...)