21
DVD Ripp help!
  • Borg
    #21
    Van egy DVD írás topic a hardverben, használjuk azt inkább.
  • Oppika
    #20
    Hello. Hogy tudnék DVD formátumból (vob) avi-t vagy mpeg-et csinálni, hogy sokkal kisebb helyet foglaljon?
  • Met
    #19
    Hello!

    DVD rippelésben kellene egy kis help. DVD Shrinkel már le van rippelve az ami kell, magyar/angol hang/felirat. Csinál néhány file-t összesen 4.7 giga körüli méretben.
    Ezt mivel és hogyan lehet ki írni úgy, hogy működjön is. Ki írtam csak úgy azzal a progival amit adtak az íróhoz, az asztali dvd nem ismerte fel a lemezt.
  • galocza
    #18
    vstrip javasolható:
    http://www.maven.de/code/vStrip.zip
    elindítod a gui-t, megadod a filédet (add), a 3. fülön a kimeneti fájl nevét, majd run.
  • galocza
    #17
    maga az xvid nem fog sokat segíteni rajtad. valamivel szvsz jobb mint a divx, de divxet 5.01et használtam utoljára, azóta javulhatott.
    szóval ha komolyan gondolod ezt a dvdrip dolgot, tényleg olvasgass utána (az alábbi cím hatalmas segítség), annyira azért nem 1xű. ha nem, ki kell egyezned a rippakk nyújtotta lehetőségekkel. bocsi, ez van 8(.
    ja igen, van persze a doom9.hu oldal is, ami az alábbi magyarítása, de ez egyelőre kimerül a hírek lefordítgatásában. viszont a fórumokban szép anyanyelvünkön teheted fel kérdésed, és úgy is kapod a választ, ami azért előny, ha idegenkedsz az angoltól - viszont egyelőre nincs túl nagy élet ott.
    ha kérdezel, írd le, pontosan mit és hogyan csinálsz, mert csak úgy tudnak segíteni (esetemben mondjuk ez hiábavaló: nem ismerem az xmpeget).
    doom9.hu fórumán leírtam, én hogyan is csinálom. ha gondolod, olvasgasd el és kérdezz nyugodtan. nem profi módszer, de jó eredményeket ad. ja, és nem megijedni, csak elsőre bonyolult 8).
  • Sound
    #16
    Lenne egy nagy kérdésem, van egy .vob-om ami másolásvédelemmel van levédve. Hogy tudom kiszedni ezt a védelmet? janálottak DvD Decryptert, de ahogy elnéztem, az csak full dvd-ből tudja kiszedni, és külön file-t nem lehet megadni forrásnak. Szal van valakinek ötlete?
  • Roll
    #15
    Megpróbálom Xmpeg-el+xvid-el, de légyszi írd le hogy mit állítsak be az xvid-be.
  • galocza
    #14
    nem akarlak elkeseríteni, de a mindent-egyben csomagokkal nem fogsz túl jó eredményt elérni (kivétel a gordianknot, de az bonyolultabb, mintha lépésről-lépésre csinálnád).
    ha bele akarod kicsit ásni magad, a legjobb forrás szvsz:
    www.doom9.org
    ha meg nem, kénytelen leszel kiegyezni a rippakokkal és minőségükkel. persze nem kizárt, hogy a beállításokkal való játszadozás segíthet. erről nem tudok, csak az xmpeget és az xvidet nem használom (lépésről-lépésre+xvid az esetem).
  • Roll
    #13
    Van egy kis gondom.Lerippeltem a harry potter 2-t X-mpeg 5.02-vel.Tömörítőnek a divx 5.1-et használtam, "home theatre" beállítással.És olyan helyeken ahol a film nagyon pörög ott a kép csúnya.Pl. ahol a levegőbe repkednek a seprűn. Hogy lehet szebbre csinálni?
  • galocza
    #12
    zakika válasza kicsit bővebben:
    leszeded a hangot wavba, felhangosítod.
    vdubbal megnyitod az avit.
    video: direct stream copy (nem csinál vele semmit).
    audio: wav audio. ha akrod tömöríttetni full processing mode és a tömörítési paraméterek beállítása, ha nem, az is direct stream copy.
    és nem kell kiabálni. megint beigazolódni látszik az alábbi idézet.
  • zakika
    #11
    hat ha nem kapcsolod be a direct stream copyt, akkor kodol meg egyszer... az audiot kell csak full procesing modera bealitani
  • galocza
    #9
    na ne. file/save wav.
  • AirLaca
    #7
    Sziasztok,
    a DVDXCopy Platinum 3.02-höz kéne reg file, vagy azzal egyenértékű huncutság. Astalavistán nincs még, sok más helyen sem. Bennetek, magyar srácokban bízom... :)
    Ja, meg a DVD regionfree 3.05-höz is jó lenne valami...
  • Játékos
    #6
    Az Lx.hu fórumaiban már nagyon kivesézték a témát .

    Lx.hu-szórakozás-DVD
  • Játékos
    #5
    Ha szeretsz sokat próbálkozni , akkor a bevált , sokak által használt Smartripper-Ifoedit-Maestro változatot lehet előnyben részesíteni . Jó minőséget ad , de macerás és 5-6 óra munka .
    Egyszerűbb verzió /jóval!/ a DVDShrink és az általam használ DVD2One progik használata . Ezek menü és extrák nélkül /rippelés után!/ a teljes filmet átalakítják , tömörítik olyan méretre , amiből már ki tudod írni .

    Rippelés : Smartripper 2.41 /magyar leírás van/

    Tömörítés : DVD2One /magyar nyelvű , túl egyszerű , hogy leírás legyen szükséges hozzá , itt tudod különválasztani a nyelveket és a hangokat/

    Kiírás : Nero v. Padus Diskjuggler

    Kérdezz , ha valamit nem értesz , leírásokat tudok küldeni .


  • galocza
    #4
    tanulj meg dvd ripelni 8)
    www.doom9.org
    doom9.hu
  • Punker
    #3
    használlj easydivx-t.
  • Roll
    #1
    Egy kis segítség kellene srácok. Adott egy program 1st dvd ripper 4.8 és egy dvd cd.
    Hogy lehet azt beállítani hogy felirat nélkül a magyar szinkronosat rippelje le?