26
  • NF
    megsúgom hogy a brazilok a technikai segítséget nagyrészt Kínától kapják...
  • JTBM
    Az USA-ban csak az nem dolgozik, aki nem akar. Brazilíában, akárcsak itthon, ez nem pont így van.
  • moran
    Az egyenlítőnél a kerületi sebesség nagyobb, mint máshol. A szögsebesség mindenhol azonos.
    Az USA szerintem kicsit többet költ űrkutatásra, fegyverkezésre, stb... Pedig ott sem kell sokáig keresni nyomorgókat.
  • NiceScream
    "A 20 méter magas VLS-1 VO3 rakéta három napra volt tervezett rajtjától, amikor felrobbant a kilövő álláson."

Olvass mielQtt írsz vazze..
  • b
    gondolom ki akarnak kecmeregni arról a mélypontról, ahol állandóan izaurát meg eszmeraldát kell nekik forgatni. :>
  • Bonewerkz
    inkabb erre szorja, mint baromsagokra ... (ECHELON-ra haborukra)
    a brazilok talan jobban tudjak, mint az amcsik, hogy nemsokara uj hely utan kell nezni az emberisegnek, ha eletben akar maradni....
  • Dredd
    mondjuk az Egyenlítőnek azért a cikkben említettnél nagyobb előnye van, ugyanis csak az Egyenlítő felett lehet elhelyezni a geostacionárius pályára állított műholdakat, amelyek így együtt mozognak a Földdel, állandó a pozíciójuk ("állnak a Föld felett"). Így ezen helyek száma limitált, komoly értéket képviselnek. Az ENSZ-ben az Egyenlítő mentén felkvő országok évtizedek óta próbálnak kicsikarni egy egyezményt, amely különleges jogokat adna nekik ezen űrbéli pályán, de ez az USA és a SZU/Oroszország ellenállásán mindig megbuktak. (az űr és az égitestek nem lehetnek tulajdon tárgyai egyébként, az emberiség "közös kincsei" szabad felhasználással)
  • Dredd
    Azért nem ilyen, ezek az előítéletek. Én jártam ott idén a Karneválon, legalább olyan fejlett ország mint hazánk, azonban kontinensnyi méretű, és megtalálható a legmodernebb nagyvárostól (Sao Paulo) az ősközösségi falvakig (amazóniai indiánok) minden. Ráadásul néhány dologban bizony előttünk járnak, technikailag sem fejletlenek, lsd. Itaipu vízerőmű. 150 milliós lakosság (fele EU), szal. ha Pakisztánnak meg Indiának lehet atomprogramja, a braziloknak miért ne lehetne űrprogramjuk? Más kérdés hogy a latin-amerikai mentalitás nem a legkedvezőbb az ilyen percíziós munkákhoz.
  • I.C.ram
    Kicsit más a hadi versengés.
  • I.C.ram
    Brazilia a világ egyik legjobban eladósodott országa, erre megjobban szorja a pénzt, ilyen szarságokra.
  • Inquisitor
    Azt ertem, hogy mikent tortent a baleset, de NEM ertem, hogy mikent halhatott meg ennyi ember???
    Ha csak nem voltak abnormalisan kozel a raketahoz, amikor az felrobbant.
    Akkor viszont ott nagyon megszegtek minden normalis szbalyt ... :(
  • Inquisitor
    szogsebessegre gondolt talan?
  • Anee
    Azért elég vicces braziliának űrprogram amikor ha kimennek rio de zsánéró külvárosába már akkora nyomort látnak.....vagy a hegyoldalakon lévő putrik amiket elönt az esőzés s sokkal több embert megöl...
    Kb mintha románia akarna atomprogramot és ballisztikus rakétát...
  • 3P
    De ettol fuggetlenul is inkabb az embereket sajnalom....
  • Lazarus
    Szerintem aki ott dolgozott egy rakéta kilövés alatt az tudatában volt annak hogy bármikor bekövetkezhet a katasztrófa
  • Lazarus
    Sajnálom azt a sok felrobbant pénzt