53
  • RUSSIANBOY
    #53
    Én csak most szereztem erről a kiállitot repülőről tudomást egy dokumentum film formájában.


    Akármennyire tetszik nem tetszik egyeseknek és sértőnek tartják ez is a történelmünk része igy ez is kiállitást érdemel.


    Voltamm anno kétszer is Auscwitz-ban és az se semmi.Ennyi erővel azt is be lehetne tiltani de nem.Sajnos ezek a dokumentumfilmek és "emlékek" amik ki vannak állitva meg vannak hagyva kell hogy emlékeztessenek minket hogy milyenek is vagyunk valójában és mégegyszer ne kövessünk el ilyen hibát.

    Ugyhogy akármennyire is megrázo ez a tény hogy egy 45ben repült gépet amely a világ első atombombáját dobta le ki kell állitani.

    Bár az amerikaiakat valoszinüleg büszkeséggel tölti el eleinte de ugy ahogy a nácik között is voltak akik nem értettek egyet az akkori döntésekkel-parancsokkal vagy az elvekkel ugy szerintem amerikaiak között is megoszlik a vélemény.


    Én nagyon szivesen megnézném egyszer ezt a repülőgépet mert az attol a pillanattol már nem csak egy gép.


    Bár szörnyűséget hordozott a belsejében amit az ember maga készitett el de ez már akármennyire is szörnyű a történelmünk része mint Auscwitz vagy mint Csernobil.

    Utóbbit persze szintén megnézném mivel érdekel a téma és ilyen jellegű történeteket is irok (www.stalker-story.hupont.hu)





    gonosz:

    Te miről beszélsz?Japcsikhoz egyáltalán semmi közünk nem volt a németek meg innen is vittek zsidókat és mészároltak le embereket mivel Hitler elve szerint a(z akkori) német egy felsőbbrendű faj és világuralomra akart törni.Még hogy szövetségeseik voltunk..


    Amerikával vagyunk szövetségesek és ennek is meg fogjuk inni a levét mert mi minek küldünk magyar katonákat most afgánba?Békefenntartónak vagy valami másnak?Mert nem harcolnak.És nem is kellene.Amerikának is ki kellene vonulnia Afgánoktol és nem halna meg annyi amcsi katona.

    Tény hogy szept.11 után amerika ugymond hadat üzetn Bin Laden-nek de amerika már régebb óta ott tartózkodik mielőtt még lett volna szept.11.Mindig olyan dolgokba mennek bele amihez semmi közük.Most ez van velünk is.Minek küldünk oda magyar katonákat?Menne a franc oda.Ezzel hogy magyar fiaink is ott vannak szépen csak azt érjük el hogy mi is emlitve leszünk azon a bizonyos listán ahol majd várhatók merényletek mert amerika szövetségese vagyunk.És az afgánok szemében amerika ellenség és aki szövetséges vele szintén ellenség akár harcolt velük korábban akár ölt meg embereket akár nem az afgánok szemében amerikát segitjük aki a számukra ellenség igy mi is.
  • BiroAndras
    #52
    "A japanok mar reg veszitettek es tehetetlenek voltak"

    Lehet, hogy már vesztettek, de ezt ők nem fogták fel. Ha nincs az atombomba, akkor valószínűleg invázióra lett volna szükség, aminek sokkal több áldozata lett volna. Egyébként hagyományos bombákkal is el lehet érni ugyanezt a hatást, csak több ezer gép kell hozzá 1 helyett. Nem az volt a lényeg, hogy 1 várost el tudnak pusztítani (azt már megtették korábban is), hanem az, hogy egyetlen bomba elég hozzá.
    Egyébként ha akkor nem vetik be a bombát, akkor később vetik be, amikor már több van belőle, és esetleg az oroszoknak is van. Sokkal rosszabb lett volna.

    "erre az allitolag legfejlettebb igazsagos nagyhatalom tobbszazezer civilt kivegez egy latvanyos erodemonstracio kereteben. Csecsemoket, terhes noket."

    Folyamatosan bombázták a városokat (mindkét fél), nem ez volt az első eset. Sőt, volt több civil áldozatot követelő hagyományos bombázás is nem egyszer. A másik oldalon pl. Londont is rommá bombázták. Ja, és szó nincs róla, hogy itt bármi is igazságos lett volna.

    ""Bezzeg ha nyert volna Japán és németo a 2. világháborúban, most MIND HALOTTAK LENNÉNK!"
    SZOVETSEGESEIK VOLTUNK!!!"

    Nem hiszem, hogy velük jobban jártunk volna, mint a kommunistákkal. Mi "alsóbbrendű" népek voltunk.
  • Mindenhova
    #51
    Nem mai a hír...

    Az USA a lehető leg bölcsebben cselekedett.
    Érdekes, h. senkinek nem jut az eszébe megkérdezni azokat a szülőket, akiknek a fiai nem zsákban érkeztek haza:, hölgyem, uram, nem lett volna jobb ha a fiuk meghal? Vagy azokat a gyerekeket akik megszülethettek, nem lett volna jobb, ha meg sem születsz? Vagy azokat a szülőket, akik Porl Habor és a bombákig elvesztették fiaikat. Nem lett volna jobb, már Porl Habor elött ledobni a bombákat? (persze ha léteztek volna) Senki sem tudott akkor még a sugárzásról, annak következményeiről. És külömben is. Japán volt az agresszor. Az agresszor pedig megérdemli, ha elvágják a torkát, és kifolyatják minden csepp vérét. Jólehet, h. manapság az USA is igyekszik ezt kiérdemelni.
  • Deffyant
    #50
    jólenne ha a kicsinyes zsidózást meg a tömegmészárlások felorolását máshol intéznétek, és ha nem bírják 1esek felfogni hogy az a szerencsétlen vasdarab nem tehet róla hogy mire használták és hogy mi lett a következménye akkor nem tom mit keresnek itt... 1épként is ha a japcsik és mindenki más nem elég fejlett agyilag ahhoz hogy megértsék hogy a történelem az történelem, és a tárgyi emlékek eltüntetésével még semmivel sem teszik jobbá azt ami ott történt, akkor talán a gépet vehetnék 1fajta emlékműnek is az áldozatok emlékére, és nem azon kéne mesterkedniük hogy elsüllyesszék valami roncstelepre...
  • Tetsuo
    #49
    Tiltakozom!
  • Demon Eyes Kyo
    #47
    De, az amcsik a történelemben soha semmit sem bántak meg, az indiánok kiirtását sem, ezt miért tennék? Bemutatják, hogy ők milyen fasza gyerekek, ennyi.
  • Power
    #46
    Sajnálkozott valaha is?
    Talán egyszer majd beismerik, hogy rossz döntés volt.
  • Power
    #45
    Ha még élne olyan török, akire kátrányt öntöttek, akkor teljes joggal tiltakozna a kátrányos vödör kiállítása ellen.
  • Demon Eyes Kyo
    #43
    Az usa valamikor is sajnálkozott az atombomba ledobása miatt? Ha nem akkor csak saját maguk dicsőitésére állitják ki ezt a gépet.
  • Bonewerkz
    #42
    szerintem, hogy az usa egy posztmodern roma, azt tudja mindenki. ettol fuggetlenul, ha mar valaki vallalja a multjat, akkor az mar fejlodes (ahogy a nemet vallalja az auschwitz-ot, vagy az orosz a gulag-ot) mi lenne, ha pl jonne a torok turista tiltakozni az egri varhoz, meg nekiallna forro katranyt borogatni a var falara?:))
    vagyis: ez tortenelem
  • Reaper
    #40
    Ez egy akkora baromság, hogy az már fáj. Ez egy repülőgép ami bármilyen meglepő, de egy repülőmúzeumban ki van állítva. Miért olyan nehéz elhinni, hogy azért állították ki, mert része a repüléstörténetnek? Azért mert amerikai megszállottak a fél életüket arra tették fel, hogy összerakják a gépet és méltó helye legyen egy múzeumban? Komolyan nem értem. El kéne végre felejteni, hogy mivel mit csináltak. Ezen az alapon az Auschwitz-i haláltábort miért nem robbantják fel és dózerolják el? Talán azért, mert intő példa lehet a jövő számára. Miért ne lehetne ez a B-29 is az? UFF
  • Demon Eyes Kyo
    #38
    Azt nem neked irtam, olvasd el az előzményét is!
  • Demon Eyes Kyo
    #36
    Azt ajánlom maradjál csendben, mert amilyen hülyeségeket összehortdtál az eléggé fárasztó.

    d: agymosott vagy bikes barátoddal együtt
  • Bonewerkz
    #31
    szerintem ahogy a nemetek is vallaljak dachaut, es tarsait, az oroszok is a gulagot, az amcsik is vallalhatjak, azt ami a tortenelmuk resze... itt csak az a baj, hogy a nemetektol elteroen az amerikaiak meg nem eleg erettek erre a fajta kiallitasra... es talan az sem lenne baj, ha nem a mai nac... ize... szelsojobbos amerikai kormany idejen lenne kiallitva a gay, hanem egy kisse civilizaltabb amerikaban, (ahol pl.: nem valtoztatjak a sult krumpli nevet french fries-rol freedom fries-re, csak azert, mert a franciak elleneztek az iraki haborut...)
  • gonosz
    #26
    demon eyes (oni me no) kyo? :)
  • HappyBoy
    #25
    Akito Suemune akkor még túl fiatal volt, hogy kamikázénak álljon, ezért eddig kisebségi érzése volt, mert nem tett semmit hazája dicsőségéért. De most, szavakkal legalább védelmezi hazája érdekeit.
    Japcsiknak még a szemük se áll jól.
  • Herds
    #24
    szép repcsi...
  • Demon Eyes Kyo
    #23
    "az van hogy most mindenki őket sajnálja mikor "megérdemelték" tudom emberek életét kioltani és utáéna magyarázkodni legalább akkora bűn mint az árulás! De igaza wan watermark nak! "

    Mindenki a zsidókat sajnálja mikor megérdemelték, a történelem során mindenki utálta és irtotta őket, miért? Mert mindenhová beférkőztek és bomlasztották a rendszert. A japánok nem voltak ilyen kedves emebrek és most sem művelnek hasonló dolgokat, mégis sok fasz másképpen itéli meg őket.
  • [HUN]PAStheLoD
    #22
    az van hogy most mindenki őket sajnálja mikor "megérdemelték" tudom emberek életét kioltani és utáéna magyarázkodni legalább akkora bűn mint az árulás! De igaza wan watermark nak!

    Japán leszállhatna róla és inkább fordítson ennyi energiát a saját gondjaira (oktatásuk, high tech mánia,kockulás...)

    Amerika meg egyre inkább egy seggfejek állama lesz... CIA, FBI , NSA, DARPA ,Akkor belbiztonsági meg amit akarsz... és ugye az ottani Police tényleg nem olyan mint itthon. Ha sok pénzed van és 311 jó ügyvéded akkor megúszhatod (a rendőröket) de ha senki vagy elkapnak és életed végéig rohadhatsz egy szogorított fegyházban a buzi spanyol meg egyéb mexikói faszokkal. És ugye ez az American Dream másik fele amiről nem beszélnek! De van egy még ennél is fontosabb igaz nem látszik annak ( a Kyotoó egezmény amit USA "elfelejtett" aláírni!, és egyéb környezetvédelmi normák..)
  • gonosz
    #21
    A japanok mar reg veszitettek es tehetetlenek voltak, es a nemetek is le voltak torve. erre az allitolag legfejlettebb igazsagos nagyhatalom tobbszazezer civilt kivegez egy latvanyos erodemonstracio kereteben. Csecsemoket, terhes noket. Biztos sokat tanultak belole. eh. Ez a show az oroszoknak szolt.

    "Bezzeg ha nyert volna Japán és németo a 2. világháborúban, most MIND HALOTTAK LENNÉNK!"
    SZOVETSEGESEIK VOLTUNK!!!
  • gonosz
    #20
    "NEM KEPESEK EL FOGADNI, AMIT SZULEI, ES NAGYSZULEI TETTEK MAS NEPEKKEL!"

    osapainknak eletmodjuk volt szetzuzni fosztogatni, oldokolni, megeroszakolni europat, amig eleg erosek voltak. a "logikad" szerint mi is atomot erdemlunk.
  • Laci73
    #19
    Egyszerűen érthetelen a kiállítás valódi célja: inkább egy újabb show-elem, amire a bávatag amerikai átlagpolgár költeni fog.Az pedig a hab a tortán, hogy mindezt az áldozatok nevében teszik...és hát nem tudom ki mennyire veszi észre, de a tengerentúlon nagy divat lett a militarizmus...
  • troc
    #18
    nemrég indítottam, látogathatnátok. véleményem "az oldalról" menüpontban olvasható:
    http://postnuklear.freeweb.hu/
  • HappyBoy
    #15
    Bezzeg ha nyert volna Japán és németo a 2. világháborúban, most MIND HALOTTAK LENNÉNK! Mert mi ugye egy alsóbbrendű faj vagyunk. Köcsög japcsik ekkora állat képmutatást részükről! Talán nem kellett volna megtámadni senkit se. Főleg nem sunyiban.
    Vagy halt volna meg a te fiad a japán elleni invázióban? Az klassz lenne mi?
    Sajnos valakikkel így kell beszélni. Ebből tanultak. Lehet ezért nem volt még 3. világháború. Mert végre elgondolkoztak a dolgon.
  • Demon Eyes Kyo
    #14
    Fasz vagy, amerikai már dec 5.-én elsüllyesztett egy japán tengeralattjárót nemzetközi vizeken !!

    Én szeretném kiállitani az birkenaui "haláltábor" egyik "kazánjának" a másolatát, mit szóltok hozzá?
  • watermark
    #12
    "Gratulálok, ezzel a véleménnyel magadról állítasz ki szép bizonyítványt. Szerinted a szenvedést szenvedéssel ki lehet váltani?"
    Gratulalok, kolcson kenyer visszajar, nem arrol van szo, hogy meg tobb szenvedessel ajandekozuk meg a Fold nepet. Az igazsag az, hogy kinaiaknak meg egy rendes bocsanat kerest sem adtak! A karteritest az USA egy tollal athuzta, minek, neki az kell, hogy Japan fejlodjon, csak a kedveert, abbol hasznot tud huzni.
    Mellesleg megallitani Kina fejlodeset. Az atombombat azert dobtak le, mert nem voltak hajlandoak megadni, es ez is ugyan ugy, mint Nanjing meszarlas esete: TORTENELEM > lasd tori tankkonyv, ha nincs, ott van a konyvtar. Ha mar egyszer megtortentek, megvaltoztatni nem lehet, akkor legalabb tiszteljuk, akar melyik nemzet fejeben gondolkozva gazdasagi okokat kihagyva!
    Erre japcsik mit tesznek? Szinte SEMMIT! Meg ma is egy jo nagy reszuk nem hajlandoak el fogadni a TORTENELMET, pontosabban Nanjing esetet. Azt allitjak, hogy soha meg nem tortent eset, fikcio az egesz. Nos, a halottak egyeb meg elo rokonai nem elo bizonyitek? Es a videok, fotok? Amit ok keszitettek kulon haditudositokkal, csak azert, hogy Japant dicsoitsenek.
    (pl. lattal mar olyan kepet, hogy egy japan katona egy fejtelen kinai mellett buszken all veres szamuraj karddal? Neki elvezetes volt, arcabol latszik+amit irtak akkoriban - lehet, hogy ma mar nem igy gondolkoznak, de egy biztos: ados, fizess(nem muszaj penzre ertve, bocsanat keres is jo lenne mar)! -, na es a masik, fejetlennek mennyire elvezetes?)
    Nem beszelve amit Koreaban muveltek... TVben ugye latni, hogy mennyire tiltakoznak? Miert? Mert japcsik nem hajlandoak bele irni a tori tk-ba azt, hogy TORTENELEM, azt a reszt uresen kihagytak, hogy II. vilaghaboruban mit csinaltak, csak ugy, mintha meg sem tortent volna.

    Megegyszer, nem arrol van szo, hogy minel tobben pusztuljanak, csak hogy mert egyszer bunosek, hanem itt arrol van szo, hogy NEM KEPESEK EL FOGADNI, AMIT SZULEI, ES NAGYSZULEI TETTEK MAS NEPEKKEL!

    "Atombombától meghalni csak képzeled, hogy szép halál, ..."
    Nem tudom, ha par oras kinzas + eroszakolas es egy gyorshalal kozott kell valasztanod, melyiket valasztanal?

    "Semmivel sem rosszabb gondolat, mint hogy minden japán bunos."
    Ezt a mondatot igazan nem ertem.
    En valaha irtam olyan hogy "minden japan bunos"?
    Erre sosem gondoltam meg, de koszi a gondolatot!

    "Gyorsan szálljatok magatokba. Remélem, még fiatalok vagytok, és talán még tudtok tágítani a látókorotokon, de ez a gondolkodásmód vezet hosszú távon az akut fajgyololethez, a politikai paranoiához, roviden a fasisztoid jelleg? személyiség kialakulásának biztos melegágya."
    Fiatal vagyok, es nem szuk a latokorom, de gondolj bele, ha valaki fel holtra veri teged, es utana azt mondja masoknak, meg termeszetesen neked is, hogy meg sem tortent, te magadtol lettel ilyen, nos, mit erzel? Szenvedest? Igazsagtalansagot esetleg? Vagy inkabb egyetertesz azzal, amit mondott?
    Fajgyulolet es En kozottem uveghegyek vannak meg, nem azert irom, mert affele haladok, hanem azert, hogy tudjatok ti is, magyarok, picit tagitom latokorotoket, hogy tudjatok ilyen MO.-on keveset hallott esetrol.

    "Próbáld magad egy picit a japán fickó helyébe képzelni. Találj ki neki élettorténetet. Segítek, mondjuk egy csavargyárban dolgozott Nagaszakiban. Gondold végig, miken ment keresztül és mit érez most. Empátia. Gondolkodás. Ez a fontos."
    Koszike, de tudod, nem olyan szelsojobb szemleletu, mint ahogy elkepzelted.
    Gondolj bele ebbe inkabb: ha tenyleg ennyire szelsoseges lennek, mar reg Kinaban lennek, valamilyen szelsoseges csapatban, nem? Elettortenet?
    A forumban meg semmi ertelme ilyen hosszasan elmagyarazni a dolgokat, nem? Vegulis teny: egy hozzaszolasbol meg nem lehet megitelni, hogy a masik milyen, nem?
    Ahelyett, hogy engem tanitanad, en inkabb egyet ajanlok neked: VIGYAZZ AZ ELOITELETEKKEL!

    Vegul: azert irtam ezeket, hogy tudjatok - mar aki tudni+olvasni szeretne -, hogy nem ugy van ebben - es a tobbi dolgokban sem -, ahogy allitanak.
  • ThePartyFace
    #11
    En hatarozottan felhaboritonak tartom amit Amerika csinal. Irak, fegyverkezes, mindenhol ok a kiralyok es meg egy, szvsz emberiseg ellen elkovetett buntett megtestesitojet is kepesek kiallitani: "Igen! Ezt is mi csinaltuk."
    Hat fuck!
  • gonosz
    #9
    Szerintem igazuk van. Sot ha akar a kinaiak, akar a zsidok tiltakoznanak hasonlo okokbol, azt is tiszteletben kene tartani. Emberekrol van szo nem allamokrol.
  • gonosz
    #7
    Azert nem kene ennyire szuklatokorunek lenni. Ha nektek lenne csonka a csaladotok, vagy lennetek egy eletre megnyomorodva emiatt, kicsit mas lenne a velemenyetek. A haboru egy undorito dolog, de meg undoritobb hatalmas erofoleny mellett egy mar reg terdrekenyszeritett ellenfel civiljein erodemonstraciot tartani a vilag elott.
  • watermark
    #5
    "Ez egyértelműen egy embereken végrehajtott kísérlet volt, ami gyerekeket, felnőtteket, öregeket és nőket gyilkolt meg válogatás nélkül" - nyilatkozott Akito Suemune, egy másik atombomba elleni szervezet elnöke, aki 18 éves volt a Little Boy ledobásakor. "Nem hisszük, hogy a kiállítás a technika bemutatását szolgálná."

    Na menjen a francba ezzel a dumaval! Es mi van mikor ti kinaiakat meszaroltattok le? csak ugy egy egesz varost kiirtani? A legjobb pelda: Nanjing, egy het alatt 300000 VALOGATAS NELKUL meszaroltattok le egy rohadt ok nelkul!? Nem beszelve egyeseket halalra kinoztattok, biokemiai kiserleteket vegeztettek elo emberen, virusokkal, mergezo anyagokkal, Noket megeroszakolva, emrojuket levagva meztelenul fotoztattok, masokat pedig egy zsakba bezarva, benzint raontve meggyujtottatok! Errol miert nem nyilatkoztok egy hanguan, hogy bunosok vagytok?

    ...nem is tudom mennyire megkonnyebult erzes ehhez kepest ugy meghalni, egy atombomba felrobbanasa utan, 2 masodperc sem kell, hogy porra valj, mikozben 300 ezer ember egy hetet kinoztattok, mar szinte konyorogtek, hogy lojjetek le... ... ... ... ... ...

    lehet, hogy MO.-on nem irjak a vegonyka szines kis tori konyvekbe, de attol meg TORTENELEM es IGAZSAG! Na varjuk csak, es itt hol az IGAZSAG?!?


    link:
    http://search.yahoo.com/search?p=Nanjing+Massacre&ei=UTF-8&fr=fp-top

    kepek:
    http://www.ydjps.sc.cn/shaoxiandui/duizhishi/nanjin/
  • I.C.ram
    #4
    Ha a náci kisérletekről is kijöttek a dokumentumok, akkor ez miért ne jöhetne ki?