22
Lemezkezelés Windows XP alatt. Formázás, defrag stb.
-
#22 sziasztok.
biztonságos lemezkezelést futtatni, ha csak C:/-m van, amin nem csak a Windows XP cuccai vannak, hanem az enyémek is (játékok, dokumentumok stb...)
Nem fognak törlődni? -
#21 Ok. Köszi. Ilyenre gondoltam.
-
#20 Kis keresés és találunk rá megolást:
-
#19 Oké köszi megvan.
De ha csak egy winyód van (fizikailag is meg partícionálisan is) akkor az elsődleges partícios lemezt nem lehet mert kiír egy hibaüzit hogy a windows nem tudja módosítani a meghajtó betűjelét...
Akor ezzel nem tudok mit kezdeni?? -
#18 Start menü/Beállítások/Vezérlőpul/Felügyeleti eszközök/Számítógép-kezelés/Tárolás/Lemezkezelés/a jobb oldali listában jobb klikk a meghajtón/a helyi menüből: Meghajtóbetűjel és elérési út módosítása/A megjelenő ablakban módosítás gomb -
#17 Hi!
Hol lehet XP-n a meghajtó betűjelét megváltoztatni??
-
#16 elmeletileg kiirja melyiket formazza, de ha nem vagy biztos kapcsold ki a tobbit...... -
#15 Köszi.. már megoldottam a problémát :-) -
#14 Sziasztok! Remélem, tud valaki segíteni az alábbi problémámban. Van a gépemben 2 db vinyó. az egyiken a rendszer, az 60 GB-os, a másik pedig egy 160 GB-os. A 160 GB-os vinyót sehogy sem tudom úgy leformázni, hogy mind a 160 GB-ot használni tudjam, max 137 GB-osra hajlandó formázni.
Nagyon örülnék, ha valaki tudna segíteni, hogy mit tegyek. -
Rolesz #13 Na kösz megtaláltam! Lenne egy kérdésem: (Ha azt az opciót választom hogy formmázza)
Akkor az öszes winyómat le formázza vagy csak azt amin eddig az eddigi oprendszer volt? -
Rolesz #12 Először rá kell mennem hogy Win. Xp telepitése (mert máshol nem találom) -
#11 amikor elinditod a telepitot, lesz egy opcio ahol leformazhatod a vinyot.... -
Rolesz #10 a lemezformázos dolog az amikor a teljes wincsezstert(amin volt az eddigi oprendszer) formázod,és onnét rakod újra az xp-t. -
tomo #9 akkor ird le , mi is az a "merevlemez formazasos dolog" mert sztem halvany fogalmunk sincs.
az sp2 t meg letoltod , mondjuk www.pcworld.hu oldalrol (kb 260MB) aztan 2x rakattintasz es megvarod, mig vegez. ujrainditod es kesz.
(vagy bekapcsolod az automatikus frissitest, es az is felrakja) -
Rolesz #8 Még nagyon kezdő vagyok! Plz valaki nagyon részletesen irja le azt hogy hogyan kell felrakni a Windows xp sp2-őt (a merevlemez formázásos módszerre gondolok) -
Darkboy #7 Hogyan kell a C partíciót formázni? -
#6 Berakod az xp-cd-t restartolsz és amikor megkérdezi, hogy akarod e, hogy a cd-ről induljon a gép akkor "igent" nyomsz. Ekkor bejön egy grafikus felület ahol látod a particiókat és az azokhoz kapcsolódó lehetőségeket.
Ez csak akkor működik ha bootos xp cd-d van -
#5 szasztok!
előhúzom ezt a topikot, mert szükségem van a segitségetekre!
A probléme egyszerű, de velős:
szeretném a rendszerlemezemet leformázni. nos ugye az xp (meg ált az os-ek) nem engedik magukat maguk által leformázni, tehát kéne vagy egy rendszerlemez, vagy az, hogy vhogy msdos módba kerülve le tudjam formázni, természetesen ntfsre.
az xp az a:-ra csak msdos inditot hajlandó formázni, cd indito lemezt pedig nem tudok, hogy hogyan kell.
segítsen vki megoldani eszméletlen problémámat plz!
előre is köfi! -
Tovi #4 Én csak a formázásról beszéltem, a defragnak mennie kellene valóban. Sajnos nincs ötletem, nekem eddig ment mindig a formázás más wincsin, tehát nem az XP az oka. -
#3 1. Egy másik gépből vettem ki egy vinyót és szerettem volna leformázni, azaz semmi köze nem volt az én rendszeremhez. Azon se swap, se temp file nem volt.
2. Még ha így is lenne, akkor hogy kell megoldani egy defragot, ha tegyük fel csak 1 particióm van ? Hova rakjam a swap-ot és az temp-et.
3. Elöző rendszereken, (ld. Win98, WinMe, Win2000)ez a dolog minden további nélkül ment. Csak az XP ilyen nyomorult. -
Tovi #2 Nincs áttéve arra a wincsire a swap, ill. az internet temporary files?? Ha nem a rendsterwinchestert akarod formázni, szvsz. mennie kell. -
#1 Ha WindowsXP alatt akarok formázni, nem engedi mert arra hivatkozik, hogy valami használja a winyót, hiába van már minden lekapcsolva. Ugyanígy járok a Norton SpeedDisk-kel. Ott be akarja ütemezni a töredezettségmentesítést a következő indításra, de nem történik semmi ujraindítás után sem. Tud erre valaki megoldást ?