AC \'97 vs hangkártya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

én inkább az alaplapi hangkártyát használom.van egy sb live! 5.1-em is, legújabb driverrel xp-hez, de igaz hogy kicsit szebben szól, de van olyan játék ahol akad pl:nem ismeri fel neki az eax2-t, vagy csak az elsõ két hangfal szól.az integrált realtek ac'97 audióval meg nincs ilyen gond

olyan progit nem tudtok küldeni nekem amivel dvdnek menüt lehet csinálni?
Ja ez XP alatt van, mert Windows ME alatt semmi gond nem volt...
Van itthon egy SB128PCI-m csak az a baj hogyha beteszem a gepbe akkor kiirja az eszkozkezelo hogy a Joy-port-nak nincs eleg eroforras. Ugyan le tudom tiltani mert ugy se hasznalom de a DVD filmek akkor akadnak idonkent. Gondolom bekavar a gepnek hogy a port utkozik valamivel. Termeszetesen az alaplapon szinte minden felesleges dolog le van tilta. Se floppy, se alaplapi Joy, se alaplapi hang, csak az alaplapi halo"kartya" van engedelyezve. Meg sincs eroforras szabad. Miert?
dikki*yysw
Eddig én is egy Asus lapra integrált "karit" használtam, de a minap rákötöttem a tv-re a gépet... a line out jack dugójából egy rca szerû kábel ment a tv-be, bal és jobb csatorna külön ugye. Öcsém kihúzta az egyiket, csak meg akarta nézni sztereó-e a cucc, azóta nem mûxik a line-out 😞(
Úgyhogy én is hangkártya vásárlás elõtt állok, és rájöttem hogy ez ma egy nagyon nehéz kérdés.

HangLökés Élõ! : 1998-as tervezés, nekem SEMMI bajom nem volt az integrált realtekkel, soha egy játékban nem szarozott, szerintem még jobb is az integrált mint ez az õskövület.

Audigy: drága, de ha ki is fizetnék érte ennyit, már muszáj lenne audigy2-t vennem.

Audigy2: baromi drága.

Ráadásul az audigykbõl a legolcsóbbat venném, ami már amúgy is 16-23 ezer bruttó, de ugye a legolcsóbb belõlük még nem is vmi színvonalcucc.

Genius meg STlab szerû dolgokat nem vagyok hajlandó a gépembe rakni.

Úgyhogy asszem egy Terratec Aureon 5.1 lesz, 11 bruttó, de még utána kell olvasnom...

:: http://www.behun.net :: Teh pwn Palace!™ ::

NeoMaN
ALC650?
Nálam a mai napig is csak a 3.30-as driver mûxik gond nélkül rendesen. Win98 allatt is, de sajna ott nem megy az EAX!!

AirborneRanger
Nah nekem MSI 845PE Max alaplapom van, és ezen is Realtekes integrált fos van... A BF ugy akad vele mint a szar kicéce ha a soundban minden MIN-en van. Volt 4.1-es SB-m is abból meg néha oan hangok jöttek ki, hogy fujj... Szóval valaki tudna adni tanáscot h milyet vegyek? Én egy Terratec SixPack 5.1 PCI-ra gondoltam, de nekem most valsz elég lenne egy stereo is csak jól szóljon...
Elõre is thx.
(Gyengébbek kedvéért BF=Battlefield1942)

Rangers lead the way!!!! Mess with the best, die like the rest. - U.S. Marines

NeoMaN
Nálam Realtek ALC650.
XP alatt EAX2-ben mûxik, 98 alatt vacakolt.

Az ASUS-on Realtek chip van. Amugy be volt allitva a 4 hangszoro es a vezerlopulton bejeloltem hogy a line-in bemenet legyen a REAR-out... Majd meg kiserletezem. Amugy gondolom a jatekok alatt EAX meg ilyenek nuku nem?
zakika
Hat nekem is van igy integral C-media katyam 5.1, de az istennek se akar megszolalni suroundban... most csereltem egy SB live ra (azzal is voltak gondok - lasd topicokat, ahol tanacsot kertem). Most szol jol (csere utan) es a SB szebb hangja van, tobb bealitasi lehetoseg (ugyse hasznalom ki) es vegre a DVDket is tudom nezni rajta...

Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség

AC' 97 az nem egy szabvány? Mert akkor sok köze nincs a minõséghez. A SoundForce is AC'97 kompatibilis. 😊
Meg úgy kb. minden Windowsos audió driver ...
Integráltból (általában) a SoundMax, a SoundStorm és (egyesek szerint) az Realtek ALC655 is jó.

Met
Be van állítva a több hangszóró?
Vagy csak síma 2es rendszer van?
Nekem is van integrált hangkártya de én nem használom, hogy nehogy akadjon valamivel. Elõfordulhat, hogy néhány játék majd nem fog menni. Tedd vissza 128-at.

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Nekem a vadiuj Asus alaplapon levo hangchip-el eddig annyi gond volt hogy neha amikor a Vietcong-ban a carrier mod elinditasakor szol a zene, amikor a helikoptert mutogatja + a tajat akkor a zene neha ismetli magat gondolom akkor amikor nagyobb lemezmuvelet van. Nos ilyen a SoundBlaster 128PCI -vel nem tapasztaltam. Viszont az alaplapi chip 6 csatornas. Viszont jiaba kotottem ra plusz ket hangfalat ami hatul szolna meg se nyikkant... Miert? Ja az alaplap ASUS nForce2 400... 😊