14
Megbolondult alaplap! HELP!
-
crossy104 #14 Ja, és bioszfrissités, ram csere sem hozott eredményt. -
crossy104 #13 Sziasztok! Segitsen valaki!!!! MSI K9n Neo alaplapom van AMD 3500 AM2 procival.2GB 667 samsung rammal.Videókártya MSI 7600 GT. Játékkor, ill. teszetek futtatásakor kb 30-40% teljesitmény csökkenés van.A gép új. +d mark 2005-ben pl. 4200-at csinál, 6100 helyett. A kártya jó, másik gépben tökéletesen megy.Kipróbáltunk drivereket, stb.Nem tudni mi a gond.
Szivesen vennék bármilyen ötletet. -
#11 Nincsenek rajta kipukkant vagy alul/felül púpos kondenzátorok? -
#10 cserélnék, de nem az enyém a cucc, csak én "b@szt@m" el!
-
#8 Hmmm...SWITCH-ek sincsenek, arról szóltam volna!
Mindent automatikusan ismer fel a lap! -
#7 Jumper helyett SWITCH-ek??? Clear CMOS? (Tápról le, elem ki, "clr cmos" pontok rövidrezár....) -
#6 Úgy látszik nem olvastad végig a hozzászólásokat!
Nekem eredetileg P2es volt benne(és ment!), 1 bekapcsolásra beletettem egy P3ast és utána már nem hajlandó egyetlen-egy PPGA-s procival sem bekapcsolni!Viszont P3assal igen!!! Akármilyet rakhatok bele, csak FCPGA-s legyen!
Ezt add össze! -
#4 Az a helyzet hogy egy darab jumpert sem lehet találni az alaplapon! Szal ez kilőve!
Tomato forever LOL!
Ennyire súlyos lenne a probléma, hogy senkinek nincs értékelhető megoldása?(ne értsd félre Gerry!) -
#3 Jumperből próbáltad már beállítani a régi CPU-t? (FSB: 100MHz, Multiplier: 5x, stb.?)
Lehet, hogy segítene, esetleg nézd meg a feszültségeket is, hogy pontosan vannak-e beállítva! -
#2 BIOS frissítés volt! Semmi! -
#1 Hy!
Probléma a következő:
Volt egy sz@r gép ami nem indult egyáltalán, mindenféle szenvedés árán sem, ezért már oda jutottam hogy vagy alaplap, vagy proci a bad!
Elvittem haveromhoz procit(850-es PIII-as) hogy megnézzem jó-e!
Az ő gépében egy 500-as PII-es volt! Kivettem, PIII-as be, és működött! PIII-as ki, PII-es vissza, azóta gép nem indul! Viszont PII-es jó! Másik gépben műgzik!
Aztán szerváltam már innen-onnan egy-két procit, FCPGA-sokat, PPGA-sokat, hátha!
Csak FCPGA-sokkal hajlandó elindulni! Régebbivel egyáltalán nem!
BIOS-t próbáltam már kisütni vagy 42szer, de semmi!
Hogy tudom elinditani a régi procival? Én arra gondolok hogy az FCPGA-sok átállítottak valamit az alaplapon, amit a PII-es nem igazán szeret! (Talán FSB?)
Na erről lenne szó, remélem azért valamennyire érthető voltam, ha nem akkor majd helyesbítek!
Szal SEGÍTSETEK!
na bye
ColMan
Az alaplap: Tomato A694X
chipset:VIA VT82C694X Apollo Pro133A