Internetes Fogadások, Tippmix +18
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Teteks - Sileks (Háromesélyes fogadás) X, 3.40
6.97
<#taps>#taps>
AsRock Z77M|Intel Core i7-3770|Thermalright Macho 120|KINGSTON 8GB HyperX DDR3 1600MHz CL9 KIT|EVGA GeForce GTX 760 SC w/ EVGA ACX Cooling|ThermalTake TR2 470W|CoolerMaster RC 690|Samsung 840 120GB
ma is megkockáztatod?
betfair-en 1.65 :)
Örök tiltólista Manchester United, Hapoel Tel Aviv, Rubin Kazany. AZ UEFA Bajnokok Ligájának fõtámogatója a Barcelona és a SONY...
186 Arsenal - Olympiakosz H 1,33
199 Milan - Plzen: A mérkõzésen 2,5-nél kevesebb (H) vagy több (V) gól lesz V 1,52
164 Helsinki JK - Jaro H 1,22
Eredõ odds: 3,32958
Tét: 500 Ft
Várható nyeremény: 1665 Ft
toljadneki
AsRock Z77M|Intel Core i7-3770|Thermalright Macho 120|KINGSTON 8GB HyperX DDR3 1600MHz CL9 KIT|EVGA GeForce GTX 760 SC w/ EVGA ACX Cooling|ThermalTake TR2 470W|CoolerMaster RC 690|Samsung 840 120GB
Mire számíthatunk most? Az új szabályozás margójára
2011. 09. 28. 12:19
Hipp-hopp és már meg is volt az online pókert szabályozó törvény. Nem ám online szerencsejátékot, hanem érdekes módon csak a kártyajátékokat és a lóverseny fogadásokat szabályozó.
Elõre leszögezném, hogy ez inkább egy eszme futtatás, mintsem konkrétumok. Nem kell készpénznek venni az általam leírtakat, de felvet néhány érdekes kérdést.
Kapcsolatban vagyok sok online gaming cég vezetõjével, és senki nem igazán várt ilyen gyors intézkedést. Számítottak rá, hogy lesz szabályozás és alapvetõen csak az online póker szemszögébõl tekintve valami ilyesmit is szerettek volna, de az hogy ezt kb úgy megírják és meg is szavazzák egy nap alatt, ahogy az történt, na arra nem számított senki. Illetve arra sem, hogy a klasszikus szerencsejátékok mint a sportfogadás és a kaszinó kimarad a távszerencsejátéknak minõsülõ kategóriából.
Ez nyilván felveti a kérdést, hogy miért is? Jelenleg csak találgatózni lehet. Vajon a Szerencsejáték Zrt szeretné kiközösíteni ezt a szeletet magának? Vagy csak kifelejtették?
Az online pókert kiközösítésében nincs ráció, hiszen azt nem tudják megvalósítani, mivel túl kicsi a piac, alig hoz hasznot, így a legokosabb döntés a 20%-os megadóztatás és komoly kritériumok felállítása.
A sportfogadásnál és kaszinónál nincs szükség játszó pajtásokra, így azt miért is adnák ki a kezükbõl...
Mi jelenthet problémát a termek számára?
1. A legtöbb terem a póker mellett sportfogadást és kaszinót is kínál, mert ez sokkal több pénzt hoz nekik. Íme pár példa: Bwin, Betsson, Betfair, Betfred, Pokerheaven, Unibet és még sorolhatnánk. Gyakorlatilag csak a PokerStars az aki kizárólag pókert kínál. Akkor ez most mégis hogy lesz?
Szvsz nem kell kapkodni meg pánikba esni, hiába hozták meg ezt a törvényt így ahogy most van. Más országokban is megtámadták az ilyen jellegû törvényeket (pl: Dánia, Románia), szinte mindenhol sikerrel vagy rész sikerrel. Az EU elõtt nem igen fogja megállni a helyét, mert mégis mi alapján lett kihagyva a sportfogadás és a kaszinó?
Tavasszal a szerencsejáték Zrt kiírt egy tendert, mert szeretnének egy komoly online platformot. Nemrég ennek meglett a nyertese. Ha arra megy ki a játék, hogy ki akarják zárni a külföldi szolgáltatókat a szerencsejáték Zrt. javára, akkor az EU elõtt nem fogja megállni a helyét a mostani módosítás.
Persze az is elõfordulhat, hogy a kormány fittyet hány az EU-ra, és ennek ellenére életbe lépteti a törvényt január 1-tõl. Ez esetben hasonló harc várható, mint más országokban már lefolyt. Mondjuk 2013 január 1-ig van bõven idõ egyeztetésekre.
“A távszerencsejáték szervezés szabályai 2012 . január 1-tõl lépnek hatályba, a szerver alapú pénznyerõ automaták szabályai 2011 . november 1-tõl lépnek hatályba azzal, hogy az Indítvány az átállásra 2012. december 31-ig tartó átmeneti idõszakot biztosít.”
Ha mégsem tudnak a felek addigra közös nevezõre jutni elõfordulhat, hogy mondjuk blokkolják a szolgáltatókat, akik szintén fittyet hányva ezt megkerülik, hiszen EU elõtt úgyis igazuk van. Ezt már évek óta játsszák Hollandiában, és korábban játszották Olaszországban is, ahol végül belátták, hogy így ennek semmi értelme és szép lassan liberalizálták a piacot, újabb és újabb engedményeket téve.
2. Hogy kezelik a hálózatokban lévõ termeket? Milyen gyorsan tudnak a hálózat a követelményekre reagálni?
Ez például nagyon érdekes kérdés, amire igazából én sem tudok kielégítõ választ adni. Elég sok változtatást kéne eszközölni, és tapasztalatból tudjuk, hogy milyen lassan haladnak a fejlesztések ilyen téren. Nem beszélve arról, hogy nálunk sokkal fontosabb nagyobb piacokon születnek most hasonló döntések, amikre nyilván sokkal inkább fognak erõforrásokat áldozni.
A legvalószínûbb szcenárió azonban szvsz az (feltételezve, hogy sportfogadás és kaszinó kapcsán nem egyeznek meg a jövõ év során), hogy a termek tojnak az új szabályozásra és minden megy úgy tovább ahogy eddig is. Csak a pókert üzemeltetni és emiatt fejlesztésekre költeni nekik -EV lenne. Na meg totál nonszensz a szemükben, hiszen teljesen érthetetlen ez a fajta megkülönböztetés.
Én személy szerint egy vagy akár több éves herce hurcára számítok ahol szép lassan minden engedélyezve lesz. Hogy ez, hogy fog kinézni és pontosan mire számíthatunk, na azt szerintem senki nem tudja.
3. A szerverek legyenek EGT államban.
Na ezt nagyon kevés terem tudná megoldani, így e téren szerintem kompromisszum fog születni. Egy Magyarországon elhelyezett tükör szerverrel meg fog elégedni a kormány. Más országokban is ez a kompromisszum születetett.
A játékosokat vajon megadóztatják?
A fórumot olvasva ez az ami mindenkit érdekel. Itt is csak találgatózni lehet. Bár én nagyon erõsen úgy gondolom, hogy nem fogják megadóztatni.
Mikor meghozták az élõ pókertermeket módosító törvény nem sokkal utána azt is életbe léptették, hogy az ott nyert pénz nem adóköteles. Mivel mindkét esetben pókerrõl van szó, nem tudom elképzelni, hogy ez az online póker esetében máshogy kezelnék.
(Többen írtak nekem privátban e kapcsán, kérlek ezt a bejegyzést tekintsétek válaszomnak, ennél többet én sem tudok.)
Zárszó
Szvsz fölösleges jelenleg törni a fejünket. Elég sok víz lefolyik még a Dunán amíg ez az egész online gaming szabályozás valóban révbe ér és mûködõképes lesz. Elég lesz majd akkor alkalmazkodnunk, úgy ahogy azt nap mint nap az asztaloknál is tesszük.
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
mára Zenit,Marseille,Chelsea gól az egyik szeló
a másik Plzen gól,Shakthar-Apoel over 2.5
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
Most futottam bele egy tegnapi elõrejelzése :D:D:D
Universidad Catolica - Union San Felipe
82 % - 12,97 % - 5,03 %
Over 2,5 - 75%
Under 2,5 - 15%
:ASD:SA:DAS:D:A:SD:A:DS:AD:A
Ezeknek is faxán bejött :D:D
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
Szán Felipe win 8,5x ért :D:D:D:D
Lesz holnap mit elbukni. :D
Szerencsés élet az, ha a bor amit iszogatsz, öregebb, mint a csaj, akit kúrogatsz. :D You buy a Ferrari, when you want to be somebody. You buy a Lamborghini, when you are somebody.
SSC Napoli - CF Villarreal 1, 1,85
FC Otelul Galati - Benfica 2, 1,45
7,65
Real Madrid - Ajax H 1.20
Oþelul Galaþi - Benfica X2 1.10
2,11
Áldom az eget, hogy az MU-t kihagytam a szelóról. :D
Viszont az Inter X2-rõl lemaradtam, a Lille X2-t pedig az utolsó pillanatban vettem le a szelóról...
Szerencsés élet az, ha a bor amit iszogatsz, öregebb, mint a csaj, akit kúrogatsz. :D You buy a Ferrari, when you want to be somebody. You buy a Lamborghini, when you are somebody.
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
BATE-Barcelona V
Shakhtar Donetsk-APOEL H
Holnapra ez pár forinttal mehet?
Zenit - Porto 2,5 over
Arsenal - Olympiakos - 2 vagy 3 gól
168 Zenit Szentpétervár - Porto D 3,00
172 Sahtar Doneck - Apoel Nicosia H 1,35
185 Valencia - Chelsea: A mérkõzésen 2,5-nél kevesebb (H) vagy több (V) gól lesz V 1,75
190 Arsenal - Olympiakosz: A mérkõzésen 2,5-nél kevesebb (H) vagy több (V) gól lesz V 1,61
194 Marseille - Dortmund: A mérkõzésen 2,5-nél kevesebb (H) vagy több (V) gól lesz V 1,75
Eredõ odds: 19,96903
Labdarúgás Lyon v Dinamo ZagrebMatch PricesLyon 1.333 Nyertes
Labdarúgás Otelul Galati v BenficaMatch PricesBenfica 1.50 Nyertes
Labdarúgás CSKA Moscow v InterMatch PricesInter 2.65 Nyertes
Labdarúgás Bayern Munich v Manchester CityMatch PricesBayern Munich 1.95 Nyertes
Labdarúgás Shakhtar Donetsk v APOEL NicosiaMatch PricesShakhtar Donetsk 1.363
Labdarúgás Arsenal v OlympiakosMatch PricesArsenal 1.35
Na vajon meik viszi el az utolsó kettõböl holnap ezt az eddig igéretes szelvényt?
186 Arsenal - Olympiakosz H 1,33
164 Helsinki JK - Jaro H 1,22
Eredõ odds: 1,97957
Tét: 500 Ft
Várható nyeremény: 990 Ft
holnapra
Fölött(+0.5)1.70
Manchester United v Basel 2-es csapat 0.5 gól fölött/alatt
Fölött(+0.5)2.00
Fölött(+0.5)1.727
Fölött(+0.5)1.40
Trabzonspor v Lille 1,5 gól fölött/alatt
Fölött(+1.5)1.35
miért is reménykedtem én a 2.5overben? :O
de tényleg jöhetne már...
no de reméljük a 93.percben jönni fog :D
\"some red bull, some water, some nice fresh house music\" FORZA INTER Javier Zanetti, I Signori del Calcio