98366
QE4UCUtvAwMCUQgeEAVR

• Tarajos Sül
    Passz..
    Mert ez a szokás, és legalább összejön a kis családunk. :)
    Kicsi, de annyira értékes is. :)

Ilyenkor nem szoktak nyúlhúsból ételt készíteni, csak simán a nyulat tartják meg a kicsik?
    Mindenhol csak sonka van tojással?
    Kicsit furcsa, most hogy így belegondolok, hogy a húsvét szoros kapcsolatban áll a nyúllal, pedig a sonka nem nyúlból van.. :D
  • rooney8
    nem

miért mész locsolkodni, ha mész?
  • chhaya #72950
    Dél után 5 perccel. Végre kialhatom magam. :D

Mész locsolkodni?
  • rooney8
    szintén
    imádom az édességeket, így ami nem ehetetlen azt én megeszem :D

hánykor keltél ma?
  • chhaya #72948
    Hát kb. válogatás nélkül minden, amit anyám süt...

Neked?
  • videobaby
    földön nincs, csak víz.

kedvenc sütid?
  • chhaya #72946
    Sok alvás, sok evés, némi tanulás...

Nálatok van még hó?
  • oliwwer

Húsvéti terv?
  • Ic3 m4n
    mert már felkeltem

kedvenc rágód?
  • videobaby
    hosszú lenne...

miért nem alszol?
  • The Protector
    az az egy óra ide vagy oda nem számít mert erre a szervezet hamarabb átáll.Én sokáig dolgoztam 4 műszakban és 2naponta éjjel is végig dolgoztam.Miután ott végeztem 3 hónapig 2naponta nem tudtam aludni és felborította eléggé a szervezetem működését.Mondjuk már ezen szaros kis idő alatt is megbolygatott.Amúgy ez az órátállítás az energiatakarékosság miatt van de sztem szar sem ér.Aki most hajnali 3ig fent van az holnap is fent lesz hajnali3ig azaz a mai idő szerint akkor már 4ig.

Egy vicces történetet mesélj ami ha eszedbe jut felröhögsz hangosan a mai napig.
  • Calver
    szerintem soha nem volt, és egy speciális máglyán (lassú tűzzel, oxigénmaszkban) kellene megsütögetni a kitalálóját is. az emberek nagy részének biológiai órája nem így működik, nem tud előre-hátra ugrálni 1-1 órát, péniszség ilyenre kényszeríteni a kétlábúakat.

vélemény?
  • chhaya #72940
    Ismerem, szeretem, fincsi.

Szerinted van értelme még a nyári időszámításnak meg az óraállítgatásnak?
  • The Protector
    Kényelmes,de már picit fáj a hátam.

Hatlapos sütit ismered?
  • kamionosjoe
    Nem, mert dolgozok így nincs időm most Magyarországra utazni.

Kényelmes ahol vagy most?
  • videobaby
    télen 2 hetente, nyáron hetente.

mész locsolkodni?
  • Calver
    általában mire oda eljutnék el szokott magától is sétálni a mosógépig

te?
  • The Protector
    én ugyan nem.

Ágyneműt milyen időközönként cseréled/mosod?
  • videobaby
    nekem nem.

be vagy rágva?
  • rooney8
    be

baj?
  • The Protector
    nem.

be vagy tépve?
  • kamionosjoe
    Nekem egal.

Látod az aranyhalat?
  • Tarajos Sül
    Attol fugg. :)
    Atlagban nem szoktam masnapos lenni, de ha igen, akkor elviselheto.
    Direkt nem iszom annyit, hogy ne legyek masnapos, de voltmar olyan, amikor annyit ittam, hogy 3 nappal utana is erreztem az utohatasait.. :D
    .es olyankor semmi tomenyet nem ittam, inkabb olyankor tobb mast is iszok, nem csak 1 fajtat.

Apple somerby a finomabb, vag a strongbow gold? :)
  • rooney8
    van (de nem én)

ha másnapos vagy akkor nagyon szarul vagy, vagy elviselhető?
  • Ic3 m4n
    jelen

van olyan, aki a whiskyt szereti akárhogy?
  • rooney8
    nem alkoholtartalmú: fanta/sprite (de legtöbbször sima vizet iszom, az a legjobb szomjoltó :) )
    alkoholtartalmú: vodkát szoktam inni, mert azt bármivel lehet keverni :D

van olyan, aki szereti a vodkát tisztán? :D
  • The Protector
    inkább kreténnek.

van kedvenc italod?
  • videobaby
    van önkritikám, hát néha igen.

te?
  • rooney8
    igen

hülyének tartod magad? :D
  • The Protector
    4

4?
  • rooney8
    4

4?
  • kamionosjoe
    Néha eszem.
    #72919 Azért volt sok hozzászólásos nap is. :) Igaz most nekem sincs túl sok időm, meg ha jövök akkor is más valaki veszi el az online töltött időmet. :P
    Szerintem be fog ez indulni még, megnézem majd a kérdéseket. :)

Hány lába van a lónak?
  • oliwwer
    Eddig nem is tudtam, hogy lesz, de lehet megnézem majd.

Olajos magvakkal hogy állsz?
  • Tarajos Sül
    Amióta leváltottál a posztomról, azóta mindenki eltűnt... :D :D
    ..korábban 3-4 nap alatt kb "300 új üzenet" szöveg jelent meg pirossal.. :D :D
    Nem bántani akarlak Joe, ne érsd félre.. :D
    ..egyébként nem tudom.. :/
    Legtöbbször nem szokott nekem kérdés eszembe jutni, vagy még eljutok oda, hogy megfogalmazok egyet, és félig leírom, akkor megunom az egészet.. :D xD
    Javaslom frissísd a jobb oldalon lévő leugró fülben található kérdéseket. ;)
    Most pl elkaptam vmi vírust, nagyon hasonlítok ebben is valaki :D, és kb 19-20 fokos szobában itt ülök a télikabátomban, mikor ebben a kabátban eredetileg kint 0 fok körüli hőm.-ben, és egy szál hosszú újjasban sem fázok. :D

Nézed a holnapi boksz meccset? :) (madár, és még valaki..)
  • kamionosjoe
    persze, hogy persze :)

mi ez a csend?
  • rooney8
    konkrétan nekem nincs, de családi házban lakom, ahol 3 család lakik, melyek közül az egyik a tesómék. nekik van egy cicájuk és gombi a becses neve.

szereted a cicákat?
  • chhaya #72916
    Elolvastam, bár nagyjából ezt eddig is tudtam, sosem árt ismételni.

Van háziállatod? Ha igen, micsoda és hogy hívják?
  • rooney8
    azt hiszem igen
    de akit jobban érdekel azoknak itt álljék O. Nagy Gábor - Szólások és közmondások c. könyvéből egy idézet:

"A szólás és a közmondás – beszédbeli szerepét tekintve – úgy viszonylik egymáshoz, mint a szó és a mondat. A szólást, noha ez is mindig több szóból álló kifejezés, mondanivalónk közlésekor olyanféle jelentésbeli egységként használjuk, mint amilyen egység a jelentés szempontjából a szó is. Például ez a szólás: zöld ágra vergődik, közlésbeli tartalmát tekintve ennek az egyetlen szónak felel meg: ‘boldogul’, a ráncba szed valakit a ‘megfegyelmez’ igével, az elveti a sulykot a ‘lódít’-tal rokon értelmű, a kákán is csomót keres szólásnak pedig az ‘akadékos­kodik’ szó a szinonimája.
    A közmondások ellenben mindig mondat értékűek, azaz önmagukban is ki­fejezik a beszélőnek a valósághoz való viszonyát. Nemcsak arról van tehát szó, hogy a közmondások formájukat tekintve teljes mondatok, hiszen alakilag szólás is lehet egész mondat, mint ahogyan a szavak között is vannak olyanok, amelyek önmagukban is mondatot alkothatnak, hanem arról, hogy a közmondásokban a beszélőnek a véleménye, a valóságnak valamely mozzanatával kapcsolatos állás­foglalása is kifejeződik. Ennek a szólásnak például: pünkösdi királyság, csak akkor van a beszédben értelme, ha valamely meghatározott dologra vonatkoztatjuk, például ha azt mondjuk, hogy nem irigyeljük X. Y-nak a pillanatnyilag kedvező helyzetét, mert ez – véleményünk szerint – csak pünkösdi királyság. Ezzel ellen­tétben ez a régi közmondás: Pünkösdi királyság nem nagy uraság, nem szorul semmi kiegészítésre, mert önmagában is kerek, teljes gondolatot tartalmaz, azt tudniillik, hogy ‘nem sokat ér az olyan boldogság, jómód, amely nem tartós’."

elolvastad a fenti idézetet?
  • videobaby
    elég sokat, de nem mindig jönnek elő.
    szólás állandósult jelentéssel bír, és ált. egy szóval meg lehet adni, pl. kosarat ad neki: elutasítja
    a közmondás viszonylagos jelentésű, a jelentés mindig az adott szituációtól függ.

érthető?
  • rooney8
    próbálok vigyázni magamra, de néha átesek a ló túlsó oldalára

sok közmondást ismersz?
    bónusz kérdés: mi a különbség a szólás és a közmondás között?