25
2 NET 1 Gépen
-
dieselG #25 Jah, majd elfelejtettem még vmit mondani: akkor mikor felhivtuk az enternetet, azt mondta a csaj, hogy ha nem 1 4kmes küzponti körzeten(?) belül lakunk, ahol adsl érthetö el, akkor nem is álmodhatunk rola. Ollie, matávot márpedig nem hivjuk fel :) -
#24 Kérdezd meg a Matávot, de szerintem az Enternet a Matáv adataival dolgozik és nem véletlenűl mondta hogy nem lehet. De azért egy próbát megér. -
dieselG #23 Pff.. tegnap felhivtuk az enternetet és a csaj aszondta nemes egyszerüséggel, miután megmondtuk neki a lakcimünket, hogy lehetetlen.. hát ez kész :) Inkább utána felhivta volna a matávot h megkérdezze tölük h lehetséges e mifelénk az adsl bekötése.. Mind1, holnap ujra megprobálunk :P -
dieselG #22 Köszi mindenkinek akik segítettek, különösen Jakuzának és Ollienak :) Tehát akkor van rá komoly esélyem arra h ADSLem legyen. Még1x thx! Majd jelentkezem, ha lesz valami. Hi! -
#21 HI!
Az enternet megkérdezi a Matávot, lehet-e nálatok ADSL. Ennyi. Nekik viszont korrekt választ adnak, nem úgy mint az előfizetőknek. Aztán enternet kéri a matávot, hogy tegyen be neked egy ADSL modemet. Erre a matáv felhív téged, mikor vagy otthon, mikor mehetnek. Ezután a matáv agyik embere kimegy hozzád, és kb. 3 perc alatt beszereli a modemet, és beméri a vonaladat, hogy frankó-e. Itt még vukhat a dolog, ha szar a vonalad. Ezután ha minden OK, felhívod az enternetet, hogy aktiváűlják a hozzáférésedet. Ennyi! Nálam legalábbis így volt annakidején... Ja, ez lehet pár nap, de felkészűlhecc 1 hónapos várakozásra is!!
Bye!
-
#20 Ők is felmérik, ill. valszeg mindig a Matáv csinálja, de a te szempontodból tök mindegy, mert neked nincs semmi dolgod vele (ők intézik). -
dieselG #19 Jah, ugy értem enternettel fogom beköttetni az adslt, mer annak a díjai jobbak /Jakuza szavaival élve/. De most akkor az enternet is vállalja a felmérést, vagy csak az axelero végzi el? -
dieselG #18 OK, THX a figyelmezteséteket Punker, Ollie
Mifelénk alig 10éve építették ki a telefonhálózatot, hétfőn mindenesetre megkötöm a szerződést, hátha.. amugy gyöngyös mellett lakok :) -
#17 Semmi garancia nincs. Nekem az Axeleronál (a Matávnál úgy szintén azt mondták, hogy majdnem 100% hogy be lehet kötni. Aztán megkötöttem a szerződést az Axeleroval, majd 1 hét múlva jött a levél, hogy felmérték és nem lehet. Veszteni nem veszthetsz, mindenképpen érdemes megkötni a szerződést, mert akkor biztosan felmérik. HA még sem megy, akkor nem kell fizetned egy fillért sem. -
#16 figy én (Eger) megyeszékhelyen lakok de a fölöttünk lévő utcában már nem megy az adsl.....
a városnak kb 30-40%-ban megy csak, mert a matáv nem cseréli ki a 30 éves kábeleket. -
dieselG #15 Mi a garancia rá? :) Amugy holnap én is érdeklődni fogom az enternetnél, ugy gondolom 8km-rel 1olyan várostol ami adsllel van ellátva, nem lehetetlen 1községben 1 enternet-féle adsl. Thx :) -
#14 Asszem a www.axelero.hu/broadband cimen meglehet nezni, hogybekotheto e az ADSL a megadott cimen. -
#13 Igen, ha van otthon telefonvonal (lehetőleg matáv-os) akkor van esélyed ADSL-re. Még akkor is, ha a MATÁV térképen nincs rajta, hogy arrafelé lehetne ADSL-t kiépíteni!! Szal mindenképpen telefono meg kell őket kérdezni, sőt, haveromat még telefonon is félretájékoztatták (mondván nem lehet).. LOL
Úgyhogy utána www.enternet.hu, őket felhívta, és csodák-csodájára bekötötték az ADSL-t neki.Még a díjak is jobbak mint a matávnál, és mivel kisebb cég, még a supportjuk is foglalkozik az userekkel. -
#12 Az attól függ, hogy hol lax. Menny fel az axelero oldalára, ott van egy olyan oldal, ahol megtudod, hogy egyáltalán megy-e a szolgáltatás nálad.
Ha megy, akkor a szolgáltatás megrendelése után még kimérik a dolgot, hogy a te házadban megvan-e a lehetőség, jó-e a vonal.
Ha minden oké, akkor a telefon vonalon tudsz netezni, és beszélni is tudsz közben.
Az árakról szintén a weboldalon érdeklődj... -
Bakka #11 Jo tudni, hogy telefonvonalon megy... (en eddig meg nem lattam élőben senkinek)
Akkor en matavos vonalon tudok adsl-t hasznalni?
Mennyibe kerul mostansag? -
#9 Simán kiossz a 2 IP-t a 2 cuccnak, amivel netre mész.
Én is mentem már fel netre az ADSL-emmel meg mellette a mobilommal infráról egy Dial up-os kapcsolattal.
Nem ez itt a gond! Hanem, hogy mondod meg a windows-nak, hogy melyik letöltéshez melyik kapcsolatot használja?
Nekem eddig tartott a tudományom... -
#7 Létezik olyan megoldás, hogy 2 telefonvonallal és 2 modemmel lehet nagyjából dupla sebességet elérni, de ahhoz ugyanaz a szolgáltató kell és neki kell tudnia szolgáltatni ezt a fajta internet elérés. Az USA-ban vannak ilyen szolgáltatók, de itthon nem hiszem. -
Bakka #6 bocs, hogy helyenkent olvasahatatlan amit irtam...! -
Bakka #5 namost itt nekem nem lehetseges az ads
erre fele kabel sincs (azadsl is kabelen megy ugye)
ha kabelen megy z adsl, akkor valoszinuleg nem huznak ki nekem ide egy kabelt...!
dual isdn...igy is kibaszott draga ez az axelero...ahhoz kepest, hogy milyen csiga lassu
de ha lennemeg hozza egy masikm valami ingyenes cucc akkor mar egeszen jo lenne!
na mind1... -
#4 1) reneld meg hogy dual isdn ed legyen igy a masik vonal is net lesz
2)vegyél adsl-t -
#3 IP cimet mert ne tudna kiosztani? -
#2 Nem hiszem, hogyan osztana ki egyszerre két IP címet egy gépnek. Amúgy meg minek akarsz modemezni? :)) -
Bakka #1 Hi!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy meg lehet e oldani azt, hogy egy gépen 2 db különböző internetkapcsolat fusson???
Axelerot használok ISDN NetMod-dal (64K).
Aztán mivel ISDN a vonal, van még egy szabad vonal-->ezen lehetne pl. inggyenes internetre (pl. freeweb) kapcsolódni 56,6-os sima modemmel, ha ez lehetséges!!!
Windows XP-t használok!
Valaki mondjon erre valamit...
thx