63
  • pistikem1
    sziasztok akinek van yahooja itt elérhetik
    [email protected]

messengerem
    [email protected]
  • Power
    "Hehe 10 év alatt vagy 3-4 google féle társaság jön létre, versenyez majd elhalálozik... Ha a google-el 10 évig versenyezik a microsoft, hogy legyőzze, az hatalmas durranás volna, és baromi sokat nyernénk vele."

Most a saját szavaid cáfolod. Úgyanis én csak annyit írtam, hogy 10 év múlva fordított lesz a helyzet. Erre te 10 éves versenyről beszélsz, tehát ma versey van.

"Ha most nem lép senki, akkor nemhogy 10 de pár év múlva is legalább 90%-os részesedése lenne a google-nek gyakorlatilag az összes kereső csődbe menne, ami a google-n kivül senkinek nem jó. Utána ugyis jön egy másik kereső, ami mindegyiknél jobb és kezdődik elölről, erről szól az élet."

Akkor meg mi problémád?

"engem nem foglalkoztat, egyszerűen más statisztikákat láttam mint te. persze nem lepődöm meg, hogy szerinted az a szent amit te láttál, csak megmutattam, még, ha a te általad látott statisztika az igaz, akkor is monopol helyzetben van a google. Ha meg az én általam látott akkor meg 2x annyira..."

Mivel nem linkeltél be semmit, ez így kevés.

"Most vagy a jövőbe látsz vagy nem tudod miről beszélsz. :) Egyetlen óriás ellen sem küzdött a google, egy rakás kissebb keresőt sodort csőd szélére. (altavista, yahoo, lycos, excite stb.)"

Mind nagyobb volt nála.

"Biztos újjat mondok, de a linux ingyen van, csak a support kerül pénzbe, igy elég nagy hülyeség a bevételeit egy fizetős rendszerrel hasonlitgatni."

Biztos újat mondkok, nem hülyeség, mert a linuxos cégeknél is dolgoznka emberek, valamint részvényeseik és befektetőik is vannak.

"Piaci részesedése viszont 15-20% körül van a szerverek piacán amit a 0-ról hozott fel. Sokkal feljebb nem valószinű, hogy menni fog, de ettől még jobb a helyzet, mint mondjuk 5-6 éve. Ez bizony már verseny, a nagyobb szerver szállitóknál is akad linuxal árult szerver, tehát igenis verseny van."

A keresők piacán 15-20% az még nem verseny, a serverek piacán már igen?
    Furcsa a logikád.

"Csak én nem értem sem a mondat nyeltani értelmét sem azt, hogy jön az idézett mondathoz? "

Talán először írni kellene megtanulni, aztán értelmezni amit a másik ír.

"Ha nem tűnt volna még fel, nem csak én mondom, hogy nincs verseny a keresők piacán..."

Ez most, hogy jön ide?
    Én veled vitáztam, de itt már hagyjuk is abba.
    Sírsz, hogy nincs verseny a keresők piacán(persze mindenhol máshol éljenzel, hogy van), de mint felhasználó nem teszel ellene semmit.
    Ne is várd, hogy ennél nagyobb legyen, mert te magad erősíted nap, mint nap a Google-t.
  • Power
    "Azt irtad 2:1-hez tehát nem monopólium. Akkor nem lenne monopólium, ha az az 1 egyetlen keresőt jelentene, ez esetben a helyzet az lenne, hogy van egy nagy kereső és egy kétszer akkora. Ez még valóban nem monopólium. De ha van 1 kereső (a google) aminek kétszer annyi részesedése van mint az mondjuk a maradék 50-nek összesen (!!) akkor az már igencsak monopólium felé hajlik."

Az ms bármikor megeszi reggelire a google-t, ha komolyan bele kezd, figyeld csak meg legkésőbb 10 év múlva, minimum fordított lesz az arány. Akkor is várlak majd.

" Főleg, hogy más források szerint az az 50% az 80..."

Mégis mennyibe kerül neked ez, mennyit perkálsz érte, hogy ennyire foglalkoztat?

"No ennyit a matekról és a monopóliumról. Érdekes, hogy rajtad kivül itt szinte mindenki látja, hogy a google mononopolhelyzetben van a keresők piacán, csak te nem. De biztos te látod jól, szegény elnyomott kis google-t. :)"

Nem nem nincs elnyomva. Viszont az is látni kell, hogy viszonylag szűk piacon van egy cég amely sikeresen szembe száll az óriással.

"Most nem olvasod a hozzászólásokat vagy nem érted őket? Le lett már itt írva, hogy milyen jót is tett a linux a ms oprendszerekenek (és viszont). Én is örülök, hogy ott verseny alakult ki és - megint rajtad kivül szinte mindenki itt - ilyen versenyt szeretne látni a keresők piacán "

Miféle verseny????
    Mennyi az összes linux oprendszer bevétel?
    Mennyi az összes windows bevétel?
    Külön kategória a kettő.

"Azt mondtam monopolhelyzetbe került és mindenki jól fog járni, ha újra verseny lesz a keresők piacán."

Ne használd, használd az msn-t, a yahoo-t vagy bármi mást.

"Azt mondtam monopolhelyzetbe került és mindenki jól fog járni, ha újra verseny lesz a keresők piacán. GYK: nem az lesz a jó ha elnyomják a google-t, hanem, ha erős fél marad, de mellé felnő több másik kereső is és szépen versenyeznek a mi kegyeinkért..."

Ha mindig a google-t használod, akkor honnan derül ki számodra, hogy van-e verseny, vagy nincs?
  • Power
    Tényleg?
  • Power
    Nem összeesküvés. Csak tiszteségtelen viselkedés, abszolut törvényes, csak nem etikus.
    Bár ez a szó manapság semmit nem jelent, nagyon sok embernek.
  • Frenzy
    En csak annyit fuznek hozza, hogy egy csomo websiteot lattam, nagyokat is, amelyek powered by google-lel mennek. A google ugyanis arul kereso szervereket, keresero szerver klasztereket, amelyeket minden ceg integralhat az intranetjebe, es megvalosithat kereso szolgaltatast az oldalan.

Sot, lehet hogy nem is publikus oldalra vezeti ki a keresest, hanem belso halos keresre hasznalja - amit tehat userek nem is latnak.

Meg kepeket is lehet latni ilyen google server dekkekrol.

Viszont az MSnel meg sosem hallottam ilyesmi. Nekik van a MSN kereso neten es kesz. Hmm? :-)
  • Pheel
    Conspiration Theory? Tudod, hogy másokat hasonló gondokkal kezelnek kórházakban? :-)
  • Pheel
    Nehogy már meg kelljen indokolnom. Csak! :-P
  • Power
    Hopp! :)
    Az végén nincs kérdőjel.
  • Power
    Hogy jön ide a linux?
    De milyen úton lett jobb, ahol jobb lett?
    Ezzel is nem egy cikk foglalkozott.
    Sajnálom, ha te nem érzed, hogy mi a tisztességes és mi nem?
  • Power
    "Emberemlékezet óta hozza az msn keresőt. Ettől még nem használom :)"

Miért nem?
  • Power
    "Más felmérések szerint meg 70-80%-os a részesedése. De még, ha csak 60 is"

Milyen felmérések, ugyanis elég eltérőek van amelyik csak 50%-ra teszi.

", akkor is hiányosak a matematikai ismereteid, mert az nem 2:1-es arány, mert neki van 60%-a a 40% pedig nem egy kereső, hanem az összes létező kereső összesen... "

És ki írta, hogy a 40% az 1? És azt sem írtam, hogy az 1 nem az összes. Ne találgass, ne költs hozzá, az írásaimhoz, mert aztán csak saját magadra reagálsz.
    A matematikai hiányoságaimat meg hagyjuk, mert még kiderül, hogy bagoly mondja verébnek.

"Baromira nem mind1, mert így már látszik, mennyire elnyomta a többit."

Az ms mennyire nyomja el a többit az oprendszer piacán? A böngészők piacán? Vagy az irodai csomagokban? Vagy az alkalmazásfejlesztés piacán? Soroljam? Mindegyikben nagyobb a részesedése, mind itt a Google-nak, az ellen miért nem rohansz ki?

Ha kicsit is értenél hozzá, hogy hogy mennek a beszerzések illetve a verseny az msnél.

"Ezt is biztos te határozod meg mikor nőtt túl nagyra a ms."

A Google-t meg te?
  • Pheel
    "jobb megoldásokat"

Nem olcsóbbakat, nem drágábbakat, hanem jobbakat. Ha neked így jobban tetszik versenyképes, jobban megtérülő, kifizetődő, működő. Ebben benne van az is, hogy ár/értékben jobb. Felejtsd már el, hogy a Linux ingyenes...
  • Pheel
    Hö? Mikor? De jó is lenne, ha fizetne nekem az MS! :) Tényeket!
  • Pheel
    Emberemlékezet óta hozza az msn keresőt. Ettől még nem használom :)
  • Power
    Nem az számít sosem mi a jobb, hanem az ár/érték arány. S még az érték sem egyenlő a jobb fogalmával.
  • Power
    Figyu!
    Nem rég magad is elismerted a anyagi kötődésedet az ms irányában. Innentől kezdve nem kompetens a véleményed. Egyébként kiváncsian várom a linkeket, ahol kritizálod az ms-t!
  • Csabi
    Az ms-e a vilag leglatogatottabb oldala. Az ms tulajdonaban van a 90% folotti reszesedesu browser (ami ujabban veletlenul, ha invalid url-t irok be behozza automatikusan az msn search-ot (lehet, hogy regebben is, nem tudom)).
    Ez a ket kis apro teny eleg lehet ahhoz, hogy alaposan felfuttassanak egy keresot, attol fuggetlenul, hogy mennyire jo az.
    Innentol kezdve szamomra nem lesz tulzottan fair a kuzdelem, ha egyaltalan lesz kuzdelem.
  • Pheel
    "Legalábbi Magyarországon máshogy nem juthatna megrendeléshez, márpedig jutott elég jelentősekhez."

Az fel sem merülhet, hogy esetleg tényleg jobb megoldásokat tud nyújtani, amik miatt érdemes az ő termékeiket választani. Na ez ám a vakság! :)
  • Pheel
    Az, hogy konkrétan TE mit olvastál tőlem és mit nem, alapvetően semmit nem határoz meg. Akadnak szép számmal rossz vélemények is nálam a MS-ról, de mikor mindenki szidja, mint a bokrot - már csak hobbiból is - , akkor ezek érthető módon eltörpülnek, esetleg ki sem fejeződnek ezen a fórumon.
  • Power
    "Lényeg a lényeg, szidjátok eszetlenül a MS-ot, akármit csinál. Tudom, hogy divat, de vaknak lenni is az?"

Egyszer sem olvastam tőled kritikai észrevételt az ms-ről. Ennyit a vakságról.
    Az ms-nek vannak jó dolgai, de kicsit már túl nagyra nőt.
  • Power
    "A googlenek van ma monopol helyzete nem az msn searchnek. Jópár évig, ha keményen dolgozik az ms, akkor is csak szorongatni tudja, nem átvenni tőle a monopolóiumot..."

Látom semmi köze a válaszodnak amit írtam, az ms-nek nem egy területen 90%-os piaci súlya van.
    Az ms és google nem egy kategória.
    A 2:1-es arány(vagy 2,5:1) neked hol monopolhelyzet, mert ez a helyzet a keresők piacán.

"Ilyen alapon meg a linux első 5 éve is teljesen felesleges volt, mert egy rakás szemetet nem ért az a rendszer, teljesen használhatatlan volt... Ez egy akkora hülyeség hogy durran."

Csakhogy ez időben a linux pár ember hobbija volt, a ms meg ekkor lett az egyik legnagyobb cég.

"Meg mert talán jobban csinálja..."

A marketinget és erőfölénnyel való visszaélést.
  • Pheel
    Lényeg a lényeg, szidjátok eszetlenül a MS-ot, akármit csinál. Tudom, hogy divat, de vaknak lenni is az?
  • Power
    Főleg nem a lenyúlásról volt szó.
  • Power
    http://www.origo.hu/techbazis/internet/20030403agooglevel.html

Eszerint közelebb van az 50-hez, mint a 70-80-hoz.

"És?? Tudod a google nem az operációs rendszerek piacán versenyzik..."

Tényleg? Ne mond. De tudod, ha egy cégnek van kb. 5 kvázi monópoliuma, és további 3-at szeretne szerezni, akkor nem biztos, hogy ennek örülni tudok.

"Aha, biztos te csinálnád jobban, te leprogramoznád szarul azt amit már 100-an megtettek jobban. Vö. linux. Gratulálok."

Ilyen alapon a MS első 10 évének semmi értelme nem volt, ugyanis semmi eredetit nem csináltak,

"A ms legalább nem akarja feltalálni a spanyolviaszt. A világon százával vannak olyan cégek és technológiák amik forradalmiak, de pénz hiájján a süllyesztőben végzik, a microsoft egy rakás ilyet megmentett már. "

Még többet tönkretett.

"Ezzel jól járnak az okos kis cégek, mert megmenekülnek a csődtől, jól jár a "világ" mert ügyes technológiákat kap, és jól jár a microsoft, mert hasznosabban fekteti be a pénzét, mintha saját maga a semmiből próbálná kifejleszteni azt amire okos - de szegény emberek - éveket áldoztak..."

Persze, azért van jónéhány dolog amit csak saját kútfőből csinál, szembe a világgal s győz, mert ő az erősebb kutya.
  • Pheel
    Ezt hol olvastad? Mert nagyon szép elvek, de nincs olyan cég, aki betartaná. Az MS viszonylag könnyebben tud nyúlni, mint a kisebbek. Ezért elitélni őket elég nagyfokú rövidlátást feltételez...
  • b
    no most kéremszépen vaktöltényekkel ne jáccuk itt a nevemsenkit.
  • b
    tudom, hogy itt többek túl fiatalok ahhoz, hogy emlékezzenek arra, hogy pár évvel ezelőtt az altavista.com volt ugyanilyen monopol helyzetben. talán a yahoo volt az egyetlen kihívója.

aztán jött egy ifjú titán - google - és lenyomta őket, mint a bélyeget. igaz, hogy később a yahoo meg yól lenyelte a google-t.
  • Power
    "Feltéve, ha az ms - jószokásához hiven - belefektet pármillió dollárt a projetbe és megveszi azokat a techológiákat/cégeket amikkel megfoghatja a vetélytársakat.
    Hajrá verseny!"

Ha az neked verseny, hogy felvásárolok egy csomó céget, hogy lenyomjak egy másikat, mert jelenleg valamiben jobb nálam, akkor sajnállak.
  • Power
    Szerinted mekkora a Google részesedése?
    Szerintem kevesebb, mint 50%.
    Ez viszont nem mondható el az ms-ről pl. az operációs rendszerek piacán.
  • Power
    Például majd a legújabb IE-ben nem lehet majd beírni azt a szót, hogy Google :)
  • Gabest
    Szerintem egy jó kereső már így is mindent feljegyez, amit csak fel tud használni az linkjeinek rangsorolására/kategorizálására.
  • [HUN]PAStheLoD
    hát lehet hogy én vagyok hülye vagy csak ti vagytok naívak de szerintem a m$ még azt is loggolni fogja ki kit keresett :|
  • HappyBoy
    Én azt csodálom, hogy nem vette meg az MS a google-t. Kilóra :))