68
kis fejtörő
  • jatekos101
    Csináltam egy 30 pályás fejtörő játékot, hasonlít a régi riddle-hez.
    Itt kezdődik: http://benoke98.web.fazekas.hu/jatek/
  • GregSB
    Most futottam bele ebbe a feladatba, mellé ezzel a körítéssel:

"Ezt a feladatot Einstein írta. Azt mondta, hogy az emberek 98%-a nem tudja megoldani. Te a 2%-ban vagy?"

Öt különféle színű házban öt különböző nemzetitégű személy lakik. Mindenki más cigit szív, mást iszik, és mindenki más típusú állatot tart. A kérdés az, hogy ki tart halat, ha a következő állítások igazak...
    1. Piros házban lakik az angol.
    2. A svédnek kutyája van.
    3. Teát iszik a dán. 4.
    A zöld ház a fehértől közvetlen balra található.
    5. Kávét iszik a zöld ház tulajdonosa.
    6. A Pall Mall cigit szívó madarakat tart.
    7. A sárga ház tulajdonosa Dunhill-t szív.
    8. Tejet iszik a középső házban lakó.
    9. A norvég lakik az első házban.
    10. A macskatartó mellett lakik a Blends-et szívó ember.
    11. A lótulajdonos mellett a Dunhill-t szívó lakik.
    12. Sört iszik, aki Blue Master-t szív.
    13. Prince-t szív a német.
    14. A norvég háza a kék ház mellett van.
    15. A Blend-et szívónak szomszédja az, aki vizet iszik.

Fogtam egy tollat + papírt, és kb 10 perc alatt megoldottam a feladatot, pedig nem vagyok zseni. Alap logika az egész.

Nehezen tudom elhinni, hogy az emberek 98%-a nem tudná ezt megcsinálni. Max nincs türelme hozzá :)
  • Drilling20
    a karikák egy teljesen szimplán vannak felfűzve, mint egy mezei lánc! 0000000
  • Guest
    Tényleg... :DDD

Ez jó! :)
  • Drilling20
    egy vágással, de ha elmondom melyiket már könnyű! Na jó a harmadikat!!!!!
  • [HUN]PAStheLoD
    például :D
  • Pyx #62
    ugy hogy 1 karikára van felfűzve az többbi:)
  • [HUN]PAStheLoD
    egy vágással
  • bdf
    melyiket?
  • Drilling20
    Nem hosszában, egy szemet kell csupán elvágni!
  • [HUN]PAStheLoD
    persze biztos vannak kisebb kirendeltségeik a pokolban is :))
  • bdf
    Ez igen! Egyébként mint leendö gépészmérnök, èn éppen munkát keresek. Gondolod, hogy hosszabb távon alkalmaznának engem? A kvalifikáció & a nyelvtudás megvan... ùgyis beszélek majd az öreggel, megkérdem, hogy foglalkoztat-e, de gondoltam, Te is állást foglalhatnál a témában.
    Ugye világszerte elterjedt a cég, nem csak Európában?
  • Gery1980
    A család, nevét úgy írja ahogy ejti, tehát HOROG.
    A megbízók köre széles skálán mozog, az életét megunt hajléktalantól a börtönbüntetéstől menekülő csúcsvezetőig.Lényegében százalékos megoszlásról nehéz lenne pontos adatokkal szolgálni, hiszen az értékek folyamatosan változnak.
    Az uniós tagság nem fogja korlátolni a komunikációs csatornákat, hiszen a vállalkozás alkalmazottai egytől egyik magasan kvalifikált személyek, komoly előtanulmányokkal, bel és külpolitikai tapasztalatokkal.
    Felvételi kritérium a cégnél minimum 3 nyelv magas fokú ismerete, ebből 2 a német és az angol kell hogy legyen.
    A további nyelvek alapján pedig a munkavállalót a munkáltató az megfelelő régióba osztja be.
    Nem ritka az sem, hogy egyes dolgozók távoli országokban kapnak megbízást tanácsadói munkakörben, ezzel elősegítve a külföldi kollégák még hatékonyabb munkavégzését.Ez is csak azt bizonyítja, hogy a cég milyen komoly szinten elismert a határokon túli piacokon is.
  • [HUN]PAStheLoD
    hát szóval úgy ügyesen :) hosszábankeresztben belsőíven, teccikérteni?
  • bdf
    Abdul elváagja aláncot hosszában 14 felé a rohadt szablyájával...
  • Drilling20
    Bocs a késésért!!!
  • Drilling20
    Na szóval azt a feladatot nem olyan rég hallottam! A Közel-keleten egy vándor betér egy fogadóba, és szobát szeretne bérelni egy hétre. A fogadós mondja az árat, de emberünknek egy fia vasa sincsen! Megállapodnak abban, hogy a vándornak van egy arany lánca, mely 7 db karikából áll. Egy napért egy karikával fog fizetni. Amikor elfoglalná a szobát a fogadós felkéri, hogy fizessen előre. A vándor nem hajlandó erre, mondván, ha kifizeti, következő nap letagadja és kirúgja onnan. Majd a végén fizet. A fogadós csóválja a fejét, mert attól fél, hogy fizetés nélkül fog lelépni. Tehát minden nap fizetnie kell a köv. napot. A láncot nem lehet minden karikán szétvágni, mert veszít a súlyából. A kérdés, hogy lehet egy vágással úgy elválasztani a láncot, hogy minden nap fizethessen egy szemmel???
  • bdf
    Tegnap akartam válaszolni, de nagyon rá kellett hajtani a melóra. Ma sem lesz sok idöm, de azért mindent megteszek, mivel rengeteg kérdésem van még a legendás Horog családról! Tényleg, hogy írják a nevüket Horog, vagy Horogh?
    Arra lennék nagyon kíváncsi, hogy mely társadalmi rétegekböl tevödik össze a kuncsaftkör mondjuk százalékban. Továbbá hogyan bírkóznak meg az eu-ban fellépö esetleges nyelvi nehézségekkel?
  • Gery1980
    Mint mondtam, a családom és az ő családjuk már nagyon régóta szoros kapcsolatban áll, innen ez a sok információ.
    A megbízók száma rengeteg és a népesség folyamatos növekedésével a munka menyisége is egyenesen arányosan nő.
    Az európai integráció pozitív irányba mutat a vállalkozás gazdasági fejlődése terén, hiszen a csatlakozással megnyílnak a külföldi piacok ami a mostani ügyfélkör sokszorosát jelenti.Sőt azt sem tartom kizártnak, hogy a vállakozás a tagságot követően fúzionál majd hasonló tevékenységi körű külföldi cégekkel!
  • bdf
    Hopp, ez egy kicsit nagy lett...

Bocs!

• bdf

LOÀL!!!

És Te mindezt honnan tudod róluk? Ennyire informált vagy a múltról, vagy a nagyapa mesélte Neked a Kampó-sztorikat?
    Más: A Horpgh-család miböl él meg? Ennyi hülye ember van, aki mondogatja a türör elött, hogy Horogláb?
    Szerinted hogy befolyásolja az európai integráció a Horog család jövöjét?

• Gery1980
    Nem, az elképzelhetetlen.Több 10 éves tapasztalattal a htuk mögött nem fordulhat elő ilyen baklövés.Vér profik, csak akkor jelennek meg ha valaki hívja őket.
    Az utolsó regisztrált baleset az 40-es évek végén történt, mikoris kampóbácsi édesapja egy átmulatott éjszaka után, erőssen iluminált állapotban megjelent egy fodrászüzlet egyik tükréből és kiírtotta a kis szalon 3 fős személyzetét és 4 vendéget.Akkoriban sokat cikkeztek róla az újságok, de a felső vezetésnek sikerült eltusolni az ügyet.
    A nagypapának azonnal bevonták az engedélyét és átmenetileg egy német szakember vette át az üzletet még kampóbácsi nem töltötte be a 18. életévét és hivatalosan nem állhatott csatasorba.
    Azóta nem történt semmilyen baleset, a család kínosan ügyel minden apró részletre.Megbízhatóság, pontosság, precizitás.Ez a 3 szó lett a család mottója és a botrányóta ebben a szellemben végzik mindennapi munkájukat minden fennakadás nélkül.
  • bdf
    Hát elkell hogy mondjam, érdemes volt ma reggel felkelnem! Álmomban nem hittem volna, hogy ma találkozom a fórumon Geryvel, aki is egy tiszteletbeli fogadott családtag a Horogh-famíliában! Ès micsoda értékes, misztikus információkat tudtam meg a hírhedt családról! Hihetetlen!
    De ugye nem fordul elö olyan, hogy Horogláb úr váratlanul jelenik meg (a tükörben, vagy akárhol)?
  • Gery1980
    Neem, horogember csak 5 éve vette át az öreg kampókéz szerepét.Ő még csak a 40-es éveiben jár, és nagyon jól tartja magát.Egyáltalán nem nevezhető öregnek.
    Viszont kampó bácsi már túl van a 60-on, tavaly novemberben ünnepelte, és a szíve miatt kellet leállni az aktív tevékenységről.
    Viszont mont szakmai tanácsadó a mai napig közreműködik a vállalkozásban, de kizárólag otthonról, mint szellemi munkás.
  • bdf
    Aha. Jól van! Hát ha a szemételhordásért is adót fizetünk, ott a közös költség is, és akkor még nem is beszéltünk a lépcsöház felújításáról! Én szívesen fizetem neki az adót!
    Te! Hallod? Hány éves a Horogbácsi? Öreg má, nem?
  • Gery1980
    A dolog pedig nem új keletű, már a mult rendszerben is jelen voltak, csak akkor még más keretek között működtek.Magát a mintát az akkori Szovjetúniótól vette át az ország.
  • Gery1980
    Valójában maga a cég magánvállalkozás, de a kormány megbízásából dolgoznak, a kormány a munkaadó, és a Kampó család az alvállalkozó.
    A fizetésük viszont mint köztisztviselői tiszteletdíj jelenik meg a költségvetésben.
    Effektíve tehát a mi adónkból működik a cég.Csak így tudták hivatalos keretek közé szorítani a dolgot.
  • bdf
    Aha! Alanyi jogon! Értem! Ezt a szolgáltatást! Ezt az új kormány vezette be? És nyugdíjat azért kap az öreg, nem?
  • Gery1980
    Neem, nem melót, mondom, csak a hétvégi családi kirándulás részleteit akarom egyeztetni vele!
    A melót pedig nem te fizeted mivel közalkalmazott ezért a gyilkosság neked alanyi jogon jár!
  • bdf
    ìrj neki smst! De megmondom neki, amit üzensz!

Miért, csak nem melót tudsz neki? Hallod? Mennyit kér óránként az ember?
  • Gery1980
    Őt sajnos nem ismerem!
  • tomsolo
    candyman
  • Gery1980
    És légyszi mond meg neki, hogy jó lenne ha felhívna a hétvégi kirándulás ügyében, mert én hiába próbálom mindig csak a hangpósta jelentkezik!
  • Gery1980
    Horogember Kampókéz unokaöccse, és mióta Kampókéz visszavonult a közszerepléstől ő vette át a családi vállalkozást!
    Persze ezt kevesen tudják, de a családom régi jó barátja az ő családjuknak, innen a bizalmas infó!
  • tomsolo
    cukorbácsi
  • bdf
    Kampókéz, vagy horogláb, nem mindegy? Jön azt kész!
  • Jano
    Nem is horogember, hanem Kampókéz. :(
  • bdf
    Ismered öt? Ok átadom!
  • Gery1980
    Sok sikert, és üdvözloöm a horogembert!
  • bdf
    Juj! Nagyon nagy! Ez a megoldás! Megyek is!