13
  • Ron Ragm
    #13
    EZ mindenhol így van... az én ált iskolámban pl szinte mindenki ekkora volt, kevesen voltak alacsonyak, én meg már lenőttem a bátyámat is, szal sztem természet keze van a dologban (mint ahogy pl a lovaknak is egyre hosszabb lett a lábuk)
  • Bonewerkz
    #12
    hat hallod... akkor inkabb nekiallok valami allatot tenyeszteni, meg bevetem a kertunket, bekeritem a hazat, 2 rottweiler, a kulvilag meg mehet a busba:)
  • HappyBoy
    #11
    CSak még olcsóbban még többet a lényeg! Ha a génmanipulált alma szebb lesz és finomabb, és télen is kapható, akkor az emberek 95-98% szerintem lazán megveszi majd.
    Az más kérdés, hogy mi lesz 10 év múlva. Beledöglik-e vagy sem. Nem baj, majd a DVD-másolásra fogják a golgot, vagy a bagóra, vagy arra, amivel el lehet vakítani az átlagembert.
  • Bonewerkz
    #9
    en eleg huje vagyok ehhez, de lattam Nyiregyhazan egy 14 eves kiscsajt, aki magasabb volt nalam... (en vagyok 180)
    gyorben ugyszinten nem ritka az ilyesmi... hogy most a lombikbebi program a ludas, vagy esetleg a genmanipulalt kaja, azt nemtom, mindenesetre kicsit esszel kellene jatszani ezzel....
  • Cat #6
    de elméletben van értelme
    nem kell annyit költeni rovarirtóra, permetezésre, vagy jobban tűrik a szárazságot, nagyobb a terméshozam -> mind mind pénzben kifejezhető gazdasági hasznot hoz a gazdának, ugyhogy van oka ezeket választani
    más kérdés hogy a genetikailag modosított kajákban lévő szabad gyökök mit okoznak, mihez kapcsolodnak az emberi szervezetben
  • Joe
    #5
    Amíg több kaját termel Európa és az USA is, nincsen az egésznek valós értelme. Ha majd esetleg egyeszer éhezünk, mert nem lesz elég kaja, akkor megesszük a genetikailag módosított pörköltet is. Addig meg írják rá és egye, aki akarja ;-)))
  • Power
    #4
    Az a sz*r az egészben, hogy teljesen ellenőrizhetetlen és nem szorítható korlátok közé. :(
    Hiába termel valaki hagyományos módszerrel, ha a szomszédja génmanipulált kukoricát vet, akkor 1 év múlva már mindkettő az lesz és még fizethet is, mert vásárolta meg és bebizonyítani sem lehet, hogy nem azt vetett el.
  • Inquisitor
    #3
    Igaz. De a magyar és ez EU törvények szerint az élelmiszeren FEL KELL tüntetni, ha génmanipulált nyersanyag van benne.
    Ez ellen lázadtak az Amcsik, szerencsére sikertelenül ...

    A kockaalakú sonkánál kezdhettek gyanakodni. ;)
    (Egyébként a kártevőknek ellenálló növényekkel kell vigyázni, hiszen a természetben az azokat evő élőlények ellni MÉREG termelése nő meg, vagy "csak" a szaporodási képességüket, optimista esetben csak rontják az emésztést. De senki se tudja az emberre milyen hatásuk lehet ...)
  • Cat #2
    gondolom tudjátok, hogy magyarországon SEMMILYEN tiltás nincsen a génmanipulált élelmiszerek behozatala ellen