13
ogos-e cdk másolás vedelemmel való ellátása
  • Galy
    számla? hm...?

• sazsmadar
    Arra való a számla. Bár ezt senki köztük én sem szoktam megőrizni. De akkor ez már legyen a hanyagságom miatt az én bajom. De a lehetőséget nem kellene megvonni az emberektől. Egyébként a zen lopást így sem fogják tudni megállítani. Inkább azon kellene el gondolkozni, hogy milyen alternatív megoldást lehetne kialakítani. Ilyen pl a cdken levő matrica. Bár ez is felemás, mert ha valaki a saját adatait akarja kiírni cdre, annak minek kellene jogdíjat fizetni.
  • sazsmadar
    Én is úgy tudom, hogy az audióról is készíthetsz biztonsági másolatot. Sőt mp3at is. A rádiók nagy része mp3 dolgozik, és hogyha tudja igazolni az mp3 forrását, akkor a jogvédő kö....ök nem szólhatnak.
  • precision
    Sztem az audio-t is lehet másolni saját magadnak, ugyanúgy amikor a szofrverről csinálsz egy biztonsági másolatot...
  • Blasta
    De szerintem az audiót is lehet egyszer!
    Utána kéne nézni...
  • Frank99
    odébb is írtam, hogy az audiót tudomásom szerint NEM lehet 1x sem átmásolni.

csak a szoftverről lehet biztonságit készíteni.
  • sazsmadar
    Te nagy Homály vagy! Te nem hallottál olyan mp3 lejátszóról ami memória kártyás? Abba hogy teszel audió cdt? Okos! Talán egy pénzéhes jogvédővel állok szemben? És mi van a cdkre ragasztott matricákkal. Ezek után is ezek az arcok kapnak lóvét, még akkor is ha adatot írok fel. És esetleg ezek a saját magam által kreált adatok, amelyek után senkinek semmilyen követelése nem lehet. Kapjál már a fejedhez és azután hülyézzél! Egyébként olyan topicot nyitok olyan témával amihez kedvem tartja.
  • Blasta
    Pontosan, bármit fel lehet törni, bármit át lehet másolni, ami digitális védelemmel van ellátva.
    Ha már sehogyan sem megy, akkor ott a kazettás megoldás, vagy az egy-az-egyben WAV-ként felvétel majd betömörítés!

Amúgy én jogosnak érzem, hiszen tényleg nincs olyan MP3 discman ami nem tud audio cd-t lejátszani, így emberünk nincs meglőve, ha az mp3-as lejátszójában szeretné hallgatni a másolásvédett audio cd-jét.
    Az viszont tény, hogy az állampolgárnak joga van EGY másolatot készítenie a megvásárolt audio cd-ből, tekintve, ha bármi baj történik az eredetivel (elveszik, ellopják, elhasználódik, etc). Ha ez nem lehetséges, akkor bizony jogtalanuil járnak el szerintem a másolásvédelemmel, de a zenepiac jelenlegi helyzetét tekintve MAGASRÓL szarnak erre.

Anno a másolós magnókat sem azért dobták piacra, hogy elősegítsék a kispénzüek zenei igényét, csakhát elkerülhetetlen lett, hogy másolják az eredeti kazikat.
  • OPM
    gratula Homaly...
    van aki nem azér vesz mp3 discmant, hogy audió cdt hallgasson benne, nem azér "találták ki"...

mondjuk nem hiszem hogy sok olyan ember van, aki csak olyan mp3 zenéket hallgat az mp3 lejátszójában, ami mind megvan neki eredeti audióban :)

de ha nem lehetne másolni a cdket, akkor nem is lenne az mp3akkal problémája a kiadóknak. És szerintem sosem tudnak olyan másolás védelmet kitalálni, amit ne lehetne kijátszani, magyarul ezzel nem tudják megállítani az mp3 áramlást!
  • Homaly
    Azt gondolom, hogy teljesen igaza van a cegnek, aki masolasvedelemmel latja el a cd-ket. Keszithetsz masolatot, de -ezek szerint- csak kazettara. Az az mp3 lejatszo, ami csak mp3-at jatszik le, az audiocd-t meg nem, azt nem kell megvenni, mert az szar.
    Szoval en azt gondolom, hogy egy nagy hulye vagy, hogy emiatt nyitottal egy topicot, en meg egy masik nagy hulye, hogy foglalkozom a faszsagoddal.
  • sazsmadar
    Most gondolkoztam el azon, hogy jogos-e az, hogy a kiadók az audó cdjeiket másolás védelemmel látják el. Mert tudomásom szerint aki eredeti cd vásárol, az készíthet úgymond egy biztonsági másolatot róla, vagy manapság már kapható mp3 lejátszójában szereté hallgatni. No ez ugye mostmár nem lehetséges. Ki mit gondol róla?