33
vkinek vmi köze volt már köze egy szektához?
-
Hermiod #33 Ki kell,hogy javitsalak az ISKCON tekintetében. Mert nem csak az ISKCON képviseli a Védikus Filozofiát. Az ISKCON-on kivül vannak más Krisnás egyházak is, mint péládul a Vrinda, Gaudia math, Sri Caitanya math. Kicsit furcsa volna,hogy Indiának a többezer éves vallási tradicioja egy szervezetben öszpontosulna.
Noha az ISKCON a legnagyobb és legelterjettebb Vaisnava(Krisnás) egyház, de Prabhupada is mondta,hogy a szervezetünk az ISKCON, egy, a Caitanya fa ágai közül. Ez a Sri Caitanya Caritamritában is levan irva. -
HUmanEmber41st #32 Én úgy tudom, h a szekta egy nagyobb vallási irányzaton belüli speciális szemléletű csoport.
A kereszténységen belül a HIT gyüli, Jehova tanui, a teljes református egyház, ilyenek.
Az ISCON azaz a Nemzetközi Krisna tudatúak Szövetsége szintén egyház. Ők képviselik az igen sokrétű Védikus Filozófiát. Ez az "alap" vallás, a sokféle istentisztelet ebből indult ki.
A Buddhizmuson belül is van igen sok irányzat, de ott még azt sem lehet igazán tudni, melyik gyakorlat, vagy iskola képviseli a kezdeteket, (annyi van,) tehát ott nehéz meghatározni a szektákat :D
Persze itt Magyarországon a szekta kifejezéshez hozzákapcsolódott mindenféle negatív értelem. Ilyenek, h az illető fiatal elköltözik otthonról, szinte minden kapcsolatot megszakít rokonaival, barátaival.
Általában aztán kiderül, h valami településen kívüli tanyán dolgoznak napi 12-14 órákat és ebből a szekta főnöke általában nagyon meggazdagszik :D :D
( A HITről tudnék mesélni, egy közeli ismerősöm miattuk vált el házastársától. A Jehovások (akiket megismertem) meg tök rendesek, lakik egy család a közeli szomszédunkban is. Évekig nem is tudtam róla, h azok.
Az alcímet nem lehetne átfogalmazni egy kicsit ? :D :D -
#31 a szekta elsősorban a magyar nyelvben a pénzrehajtó, egyházi alapon támadó szervezetek megnevezése. a hitgyüli az. -
#30 az egyik legkártékonyabb szekta. -
arcoone #29 Én nem mondtam hogy a krisnahívők szektások. -
#28 ha ez így van, akkor a krisna hívők sem szekta, ugyanis hivatalosan bejegyzett egyház, náluk is vannak családosok stb.
nekem amúgy vannak krisna hívő barátaim, és szerintem semmi baj nincs velük. -
arcoone #27 A Vidám Vasárnap egy műsor, nem pedig egyházközség. Az egyházközség a Hit Gyülekezete, amit ma már csak azok szektáznak, akik leragadtak a 80- as években.
Mert:
1: a szekta definíciója egy zárt közösség, ami meghatározott létszámmal rendelkezik, a működése rejtett és titkos, ez a H.GY.- re sehogy se igaz.
2: újabban azt nevezik szektának ami destruktív és családromboló, de ha a H.GY.- be 3- 9 gyerekes családok járnak, akkor gondolkozzunk már el azon hogy hol itt a családrombolás.
3: attól hogy valaki a H.GY.- be jár, még nem kell hogy a családjának hátat fordítson, ezt nem is várja el senki. Ha meg egy 20 éves elmúlt "gyereket" a szülei pszihológushoz hordanak (ismerek ilyet is) azért mert megtért, vagy el akarják lehetetleníteni (ismerek ilyet is), akkor nem csoda hogy nem tartja a szüleivel a kapcsolatot. -
#26 A krisnások még a legnormálisabbak a szektások közül. Semmi agressziót nem dumálnak bele egymás fejébe, és az adományt is jótékonyságra költik. Akik nem arra, azok nem is igazi krisnások. -
#24 vidám vasárnap -
[Walaki]D`Lair #23 broáf -
#22 Még mindig úgy van hogy ha van 10000 aláírásod akkor az adó 1%-t lehet kérni? -
Cat #21 hare krisna hare krisna
krisna krisna hare hare
hare rama hare rama
rama rama hare hare
LEGJOBBABB :D szigeten kurvajokat lehet rá tombolni -
#20 Evil ???? :DDDDDDDDDD -
#19 hare-hare -
#17 Pipamocsok Uraló Nemzeti Cintányéros Internacionálé -
[Walaki]D`Lair #16 Bivalybasznádi Autóbuszvezetők Liberális Fatális Autonóm Szektája -
[Walaki]D`Lair #15 Szekta A Révfülöpi Rakodómunkások Áthidalhatatlan Gecizésének Óvására -
#14 Budai Első Szekta A Rohadék Állatok Segítésére -
[Walaki]D`Lair #13 Fiatal Anatómiahallgatók Szektája avagy FASZ -
[Walaki]D`Lair #12 Szekta A Rákokért vagy röviden SZAR -
[Walaki]D`Lair #11 Szekta A Rákokért vagy röviden SZAR -
#10 Vagy Kibuc Ellen Kibuc Szekta, avagy KEKSZ ! -
#9 Szekta Ellenes Szekta. A rövifítése: SZESZ :)) -
#8 Fiúk, alapítsunk má egy szektát ! Ma nagyon divatos, de mi egy konzervatív szekta leszünk és SEMMI olyasmit nem fogunk csinálni, ami divatos ! -
#7 Én büntetném az alapítókat... -
#6 utálok minden szektát, legszívesebben lángszóróval tennék rendet köztük....más kirablásával foglalkoznak, a sok szerencsétlen marha meg be is veszi a süketeléseket -
#5 közem helyett közöm, elnézést. -
#4 az alcím egy hibás mondat,
de egyébként nekem nem volt közem szektához még. -
#3 hopp, ez kettő lett. boc -
#2 Na, ezt most azért nyitottam, mert egyik ismerősünk pont most került bele vmi szektába. De úgy, hogy otthonról elköltözött, anyával csak telefonon dumál, kb. 4 éves szinten van, agresszív, meg minden. Fullra, mint a Barátok Köztben. Nektek, vagy vmi haverotoknak volt ár vmi köze ilyenekhez? -
#1 Na, ezt most azért nyitottam, mert egyik ismerősünk pont most került bele vmi szektába. De úgy, hogy otthonról elköltözött, anyával csak telefonon dumál, kb. 4 éves szinten van, agresszív, meg minden. Fullra, mint a Barátok Köztben. Nektek, vagy vmi haverotoknak volt ár vmi köze ilyenekhez?