6
Dreamweaver
 • Harder
  #6
  Sok sikert hozzá, jó program szal érdemes vele foglalkozni :)
 • Randal
  #5
  Köszi:)

  tudod a probléma az, hogy elméletileg ezt tanulomde mégse tudok semmit mert basztak megtanítani.
  Javascripttel is meg lehet ezt oldani, de DW-ben is meg akartam tanulni:)
 • Harder
  #4
  Persze hogy nem, akkor 800x600-ban gördíteni kell majd az ablakot oldalsó irányba.
  Ha fix szélességű táblát szeretnél, akkor ha jól emlékszem max 766px széles lehet, de a legelterjedtebb a 755px (750-760px) méret, az még biztos hogy semmilyen felbontásban nem fog kilógni.

  Egy kicsit megkavaró volt amúgy a megfogalmazásod, mert a dinamikus HTML alatt azt lehetett érteni, hogy "rugalmas" oldalt szeretnél (ez lenne ha az értékeket %-ban adod meg), aztán írtad hogy minden felbontásban és beállításban ugyanúgy nézzen ki (ez lenne a fix táblaszélesség, értékek px-ben megadva) :)

  Valszeg neked a rugalmas lapra van szükséged, ahol az "ugyanúgy kinézés" a honlapod és a böngésző ablaka közötti állandó arányra vonatkozik, nem pedig a honlap és tartalom arányára. :)

  Ha ez utóbbi esetről van szó, akkor egy lehetséges megoldás:

  1.) DW-ben új lap nyitása
  2.) táblázat beszúrása / pl. szélesség=90% / sor=1 / oszlop=1
  Ezután minden tartalmat ebbe raksz bele
  3.) táblázat beszúrása / szélesség=100 % / sor=1 / oszlop=3
  4.) bal és jobb oldali oszlop legyen fix, pl. szélesség=200px
  5.) középső oszlop szélesség=100%

  Ezzel lesz egy amolyan "portal kinézetű" lapod, ami a böngésző ablak szélességének mindig a 90%-a lesz szélességre, lesz benne 3 oszlop, aminek a 2 oldala mindig ugyanakkora (ide jöhetnek a menük), és a középső részen lesz mondjuk a tartalom, ez szintén rugalmasan nyúlik az ablak méretével együtt.

  --------------------------
  Harder | www.gyik.com
 • Randal
  #3
  de ha én mondjuk készítek egy 900*700-as táblát 1024*768-as felbontásban, az egy 800*600-asban nem fog úgy kinézni mint nekem, nem idomul hozzá a felbontáshoz. vagy igen?
 • Harder
  #2
  használj fix szélességű táblázatokat, akkor minden felbontásban ugyanakkora lesz a lap és ugyanott lesznek a grafikák, szöveget stb.
 • Randal
  #1
  Sziasztok!
  nekem az lenne a kérdésem, hogy a DW4-ben hogyan lehet dinamikus HTML-t készíteni, hogy minden felbontásba, beállításban ugyanúgy nézzen ki az oldal?