458
vinyós topik
  • Laalee
    a 40 ér árnyékolásnak van nem vezérlésnek, fizikailag nem is csatlakozik plusz lábakhoz.
  • ollie
    Ugyanarról beszéltek...
  • Borg
    És, mi van vele?
    Arról beszél amit leirtam a #6ban...
  • Mike at home
    attol fugg

van olyan scsi vinyom, ami irto lassu

persye nem UW

de a p200mmx melle anno prima volt a plextor scsi olvaso, iro

siman irtam flyban mig a tobbiek nem :)
  • Mike at home
    azert jo, mert akkor most vehetsz uj vincsiketa regi helyett
  • Gerry
    BIOS frissítés? Esetleg nem IBM winyó, mert akkor lehet, hogy rosszul vannak rajta a jumperek...
  • Cat #8
    http://sg.hu/cikk.php?cid=26133
  • TheZsenyka
    Az SCSI elterjedése lenne a legkirályabb, de valószínűleg ennek már lőttek. Drága a licensz és drága a vezérléstechnológia. Pedig az SCSI HDD-k pozícióra állási ideje kb. fele az ATA/SATA cuccoknak. Meg hát az agresszív adatforgalmi kapacitás mint ahogyan azt Lazarus meg Inquisitor elmondta.

Amúgy az ATA egyik kiábrándító hátránya a Master/Slave konfiguráció, többek között ebben is túllépi a SATA a technológiát. Azonos időegység alatt csak az egyik egység képes kommunikálni ATA esetén.
  • Borg
    Igy, ezzel kapcsolatban jókis közhiedelem az is, hogy 40ről 80eres kábelre a sebesség miatt történt a váltás.
    Holott nem igy van, szimplán ezekhez a módokhoz PATA esetén már 2x annyi ellenőrző áramkör (ér a kábelen) kell..
  • Inquisitor
    A SATA kábel vagy 150-200cm is lehet(ne), míg IDE-nél előfordul(hat), hogy 60-80cm-es kábelnél már elcsesyi az adataidat ...
    A 7200 meg NEM a vinyó sebessége, hanem csak a fordulatszáma. Figyelembe kell venni a lemezek és fejek számát, meg az adatsűrűséget.
    Pl. egy régi 13-20GB-os 7200 HDD lehet ám lasabb egy újabb 120GB-os 5400-es vinyónál.

SCSI meg még mindíg a legjobb és legdrágább megoldás. Sima IDE/SATA esyköznél az átmenő adtatot a proci izzasztásával viszik át az eszközök, így jelentősen lassítva a gépet, ráadásul egyenetlenül. SCSI eszközöknél meg a kártya megkapja a parancsokat, mit, honan hová és a kártyán keresztül bonyolódik. De ezért volt pl. SCSI kártyán egy AMD K5 proci :)
  • Gladiator
    nem baj, jó volt. most má ezt is tudom. akkor beszélgessünk mostantól csak simán a vinyókról!
  • Lazarus
    kicsit bénán írtam, fáradt vagyok
  • Lazarus
    Az egy dolog hogy 7200rpmes de az átviteli sebesség növelésével jobban kihasználható a fordulatszám. A jelenlegi sata vinyóg ata150esek asszem. + még fincsi dolgok: keskenyebb kábel, nem kell kiszedned a wincsit hogy azt a retkes IDE kábelt rendesen be tudjad tugni ugyanis sokkal praktikusabb a csatlakozása. Menet közben lekapható és akárcsak a scsi vinyók párhuzamos munka közben nem feleződik a gyorsaságuk
  • Gladiator
    MÉrt jobb a SATA vinyó a sima IDE-snél? Az is csak 7200 rpm-es.