14
  • Surranó
    #14
    1. a modellszámozás nem a mindenkori P4-hez, hanem (iirc) a Thunderbird-höz viszonyít.

    2. Nem vicc ez a 16K L1 kess? már a Willamette-magos P4-ben is 20K van ;) komolyra fordítva a szót: ez mind a P3-nak, mint az AMD-knek (duron (?), athlon, xp) töredéke.

    3. A PS2-nek mennyi cache-e is van? és milyen adatátviteli sebességen? ha jól tudom, 4MB és 48M/s
  • Jerrys
    #12
    nos pont annyival kerül többe mint amennyivel többet tud.
    de most ne SGI-t nézzünk, szal az a lényeg hogy egy PC elég drága ahosz képest amit nyújtani tud.
  • Jerrys
    #9
    jah és eszembe juott valami csak érdekességként.

    Single 700 MHz MIPS R16000 or 600 MHz MIPS® R14000ATM processor with 4MB L2 cache; 200 MHz front-side bus

    ez egy SGI processzora és "csak" 700 MHz-es de szerintem a PCk-nek is ebben az irányban kellene fejlődni mert ez a proci lemos akármilyen P4 Hyper Threndinges procit.
  • Jerrys
    #7
    amúgy tényleg igaz hogy az "átlagfelhasználó" úgy ítéli meg egy processzor erősségét hogy minél több MHz-es annál erősebb, persze ez koránt sem így van de ez a cikk akkor is érdekes:

    Az AMD a True Performance Initiative keretében már jóideje azon fáradozik, hogy megváltoztassa egyes felhasználók azon nézetét, amely szerint a processzor órajele egyenlő, illetve egyenesen arányos a számítógép teljesíményével. A társaság szerint az Intel félrevezeti a felhasználókat, mert az órajellel igyekszik kifejezni a processzorok teljesítményét, és az AMD modellszámozása ennél reálisabb képet ad a chipek képességeiről.



    és mitől lenne reálisabb akár az AMD akár az Intel porocesszor méretezése? ha nem a szerverprocikat nézzük mind a kettő a nagyobb órajelre megy.
  • Zro
    #6
    Ha pont annyival rosszabb amennyivel drágább akkor pont jó, mivel akinek jobb kell az megveszi a jobbat drágábban:) Az amd féle modellszámozás meg szerintem már kicsit elcsúszott, ha megnézed az új P4-eket (800Mhz-s HT-s) letiporják az azonos modellszámozású AMD-ket. Az Opteron modellszámozása meg megint egy érdekes dolog, hiszen abban a kategóriában már nem mondhatják , hogy a buta felhasználó a nagyobb órajelűt veszi meg, hiszen a szervereket és munkaállomásokat hozzáértők veszik általában.
  • Jerrys
    #5
    tudom én azt nem olcsó de pont annyival ér többet a G5 amennyivel drágább.
  • HuAn82
    #4
    AMD->"A társaság szerint az Intel félrevezeti a felhasználókat, mert az órajellel igyekszik kifejezni a processzorok teljesítményét, és az AMD modellszámozása ennél reálisabb képet ad a chipek képességeiről."...Ez igy van!
  • Zro
    #3
    $1,999.00
    1.6GHz PowerPC G5
    800MHz frontside bus
    512K L2 cache
    256MB DDR333 128-bit SDRAM
    Expandable to 4GB SDRAM
    80GB Serial ATA
    SuperDrive
    Three PCI Slots
    NVIDIA GeForce FX 5200 Ultra
    64MB DDR video memory
    56K internal modem
  • Jerrys
    #2
    ez nem lépték. az ember megvesz egy akármilyen csúcskategóriás PC-t és mit kap? hát egy kalap szart. na én nem vagyok a konzolok híve mielőtt valakiezt gondolná csak hol van egy akármilyen PC egy Power Mac-hez képest.szal gondolom ez a proci sem két forint lessz és nem kapunk érte semmit!