33
eddig jo volt de most mindet rontja! mi lehet?
  • fm
    nero progival..
  • fm
    hali..
    a cd-íróm (samsung dvd-combó) nem ír adat cd-t,csak audio-t. az adat cd-nél leáll command aborted hibaüzivel..mi lehet a baja?

thx..
  • Improve
    Válasz #17-re
    (csak az Operával valamiért ez nem megy)
  • Improve
    Egyébként miért lenne a Sony rossz? Elvégre azért jobb fajtának mondható. Nekem december óta van és eddig még mindent megírt. Ha volt hiba azpedig cdíró program vagy win újra telepítés után mindig megszűnt (most ez utóbbit akorom elkerülni).
  • Improve
    Pár hete nekem is ilyen problémám van, eddig minden oké volt, de most a többségét rontja (Sony Crx210E). Az érdekes hogy nem mindet! Először azt hittem a cdrből van egy hibás sorozatom, de több fajtát is rontott (TDK, Verbatim). Viszont egy-kettőt jól megírt(TDK, Traxdata). Ráadásul nem is csináltam semmit a géppel. A Nerot már ujratelepítettem de semmi...
  • AtomHeart

Nupe, Traxdara 121032 plus.
  • Aramir
    Ezzel vitába szálok, ugyanis volt nekem egy Matshusita 8/4-es scsi-s írom, amikor elkezdte csikosra írni a lemezeket, akkor szétszedtem, kipucoltam és a sineket, amin a lézer fut, bezsíroztam. Utánna jó lett. Ilyet kétszer csinált a 4-5 év alatt, kb 2 évente. Hála a pucolásnak a mai napid működik a rokonságnál.
    Egy hasonló író, csak az ide-s ugyanezt csinálta és az is jó lett a takarítás után.

Atomheart, nem Aopen 24x-es írod van?
  • Crem
    Én a Philips-el jártam ugyan így!

Mindent megpróbáltam, aztán a végén vettem egy Plextort...

Egyébként, ha egy nyers lemezen (amin látod az írást is) vékonyan kihagy sávokat akkor ne is erőlködj tovább!!! Több idegsejted megmarad, ha veszel egy újat és nem sz@rozol a szervizzel...
  • AtomHeart
    Az en cd-irom csak a negyedik probalkozas utan hajlando megirni a cd-t. Addig mind Power Calibration Errort kapok. Van valakinek valami otlete?
  • tomsolo
    sisqoboy minek a szervíz mikor egy iro most 10 rongy körül van....
  • sisqoboy
  • Aramir
    Ja, Sony, miért nem ezzel kezdted, akkor részvétem
  • sisqoboy
    nos ujrairon probálkozom és azzal a cdvel amit már ez az iró sikeresen irt a szémítógépböl való kivétel illetve visszarakás után. egyszer elmegy 55% ig aztán csak 15%ig és mindig ront. :(
    szervíze van az iroknak? (sony)
  • tomsolo
    lehet hogy a lemez szar, próbálj újra íróra írni de az is lehet hogy elöregedett
  • sisqoboy
    sajna a tisztitás és az olajozás nem segített.
    tehetetlen vagyok. gondolom már ti is..
    azért köszi mindenkinek
  • sisqoboy
    rendben. igyekszem. köszi az ötletet! Peace!! :)
  • Aramir
    A 40x-es Plexem végülis sorba cseszte el a cdket mert tele volt porcicákkal, de csak 4x-es és 8x-os sebességnél, erdekes módon 16x-nál nem. Viszont ott csak sima write error-ral állt le a Nero.
    Szedd szét, ha már nem garis és tisztogasd meg a sineket amin a fej fut, majd zsírozd be egy nagyon kicsit. A lencsét meg töröld meg, de csak óvatossan, el ne szúrd.
  • sisqoboy
    nem sikerült a dma vezérlés állítása sem. nem lehet hogy koszos lett az iró? és azért rontja? foggalmam sincs mit tehetnék most. :(
  • sisqoboy
    köszönöm szépen a segítségeteket, probálkozom a dolgokkal, eredményt még nem tudok. :( De reménykedem!
  • sisqoboy
    nem mert eddig is igy irtam a cd-ket és nem rontotta öket! most nem tom mi lehet vele, de szomorú lettem nagyon. :(
  • dikki*yysw
    Nem olyan írási módot választottál, amit nem tud az íród? (DAO - TAO stb)
  • sisqoboy
    meg tudnád mondani hol kapcsolhatnám ki a dma vezérlést xp-n? KÖSZÖNÖM!
  • Aramir
    Az is lehet, esetleg megsérülhetett a kábel a szereléskor.
  • Bandew
    Lehet, hogy nem megfelelően raktad vissza.
  • Aramir
    Csak egy tipp, próbáld meg kikapcsolni a dma vezérlést, nekem egy régi Plaxtor csinált ilyesmit.
  • sisqoboy
    mit tehetnék? más progival sem irja meg.. :(
  • sisqoboy
    Eddig is ugyan ezzel a progival használtam (nero) ugyan azzal a géppel, minden ugyanaz de kivettem a gépemböl a romot aztán visszatettem és azota minden cdt elrontja. nem a buffer ürül ki, hanem egyszerüen leáll az irás a néro valami olyasmit ír hogy irás státusz nem hajtható végre. Segíítsetek please! köszi