105
Táp help!(DTK?)
  • firglisz
    Most vettem új gépet, Codegen ház+táp, abit IC7 lap 2.4 IP4, 1 vinyó és egy combo DVD/CD RW. Ehhez jön még (remélem most már lassan tényleg meglesz) egy ATI9800 nonpro.
    Miután a régi gépemben majdnem ugyanennyi volt (+1 vinyó)egy 250es táppal, úgy gondoltam ennél jobb táp nem is kellhet. Aztán egy ismerősöm szólt, hogy bizony a Codegen táp hiába nem noname, bizony nem egy jó minőség. Szerinte rögtön le kellene cserélnem. Tán még hajlok is rá de egy két dologra azért kiváncsi lennék. Rögtön arra például, hogy mennyi is lehet a fogyasztása ennek az új gépnek.
  • Borg
    A kérdés, hogy milyen géped van ehhez a 300W táphoz.
    12V vagy 5V csatiról kajál az alaplap, 1 vagy 10 HDD van benne, 1Ghz, vagy 3200+ van benne... Meg hogy mennyi áramot tud leadni 5,12, és combined poweren az a 300W táp... mert az hogy 300W sajnos semmit nem jelent szinte...
    Elég összetett a kérdés, fejtsd ki részletesebben mid van...
  • firglisz
    Honnan lehet tudni, hogy mi mennyit eszik egy gépben ? Mire elég egy 300W táp ?
  • Borg
    Annak a belseje chieftec, vegyél olyant, ugyanaz.
  • pinehead
    Látott valaki elérhető Thermaltake SilentPurepower-t 360W környékén, XaserEdition változatban???
    Hely, ár??
    Köszönöm.
  • Zozo76
    Az a helyzet hogy nem erdemes a draga ENERMAX-ot megvenni amikor szare-hugyer lehet noname tapot is venni. Igaz hogy a vege valoszinu fustszagu leszz dehat...
  • TheZsenyka
    Hülyeséget mondtam, Compex Trade-nél vettem.

Legalább nem volt lusta elugrani érte a nagykerbe. Mindenhol máshol napokat kellett volna várni. (Előbb Spéci-t nézegettem és bennem maradt.)
  • TheZsenyka
    32.750 + ÁFA és a Spécinél vettem (DEPO-n volt). Mindenhol máshol jóval többe kerül.
  • TheZsenyka
    Na, megvan az 550-es Enermax. Óriási királyság.
  • TheZsenyka
    Na, E-Connect ONLINE SHOP 1 nap 32.760 40.950 ... ennél is jobbat?
  • TheZsenyka
    Na emberek, drága vagy sem, kénytelen vagyok venni egy 550W-os Enermax cuccot. Azért ha lehet, szeretném minél olcsóbban megúszni. Legolcsóbban az overclock.hu-n láttam. Tud valaki közületek esetleg kedvezőbb áron???
  • Gerry
    Válaszoltam!
  • Borg
    Gerry, mail ment a hotmailedre, nézd meg, sos.
  • Gerry
    Elküldve...
  • Gerry
    Már nem vagyok az irodában egy ideje, várj, elküldöm az otthoni mail címemet...
  • Borg
    Nem jött semmi...?
  • Gerry
    Meglehet, érdemes lenne kipróbálni egy másik (erősebb) tápegységgel is!
  • Gerry
    Ment az e-mail...
  • ollie
    asszem sűrgősen le kell cserélnem a codegenemet valami normálisra. lehet ezért instabilabb a rendszerem mióta kicseréltem a cerkát p4-re? hmmmm...
  • Gerry
    Világos, nem is itt akartam lebonyolítani a dolgot...
  • Borg
    Dobj meg egy maillel majd, hogy mennyi az az annyi, meg beszámitasz-e enermaxot:)
    Csak ne ide, elvégre másoknak sem lehet bolhapiacolni itt:)
  • Gerry
    Na igen... Ja, egyébként nemtudom érdekel-e, de lehet, hogy tudok kedvező áron 360W-os Chieftec tápot, igaz nem 400W, és nem Enermax, mint a tied, de több mint a 300W, és stabilak rajta a feszkók is, valamint jár hozzá az élettartam gari. (Én ilyent használok, a konfigomat meg talán már ismered nagyjából, de ha érdekel leírhatom...)
  • Borg
    Hja, csak sajnos az árát is elkérik...
  • Borg
    Nézd meg a prohardver tesztet.

Nagyon lol pl a codegenek, meg a noname táp teljesitménye.

Ezek tetszenek főleg:

Noname 400W
    "385W lekapcsolt, végleg elromlott"

Codegen 400W
    "385W lekapcsolt..."
    De már 330Won is olyan feszeket adott le, hogy ihajj...

Coolinktól is végleg eltántoritott sajnos, hogy iszonyat instabil feszeket ad le...
  • Gerry
    A Zalman jó cuccokat csinál, az tény, kollégám vett egy legyező alakú réz+alu hűtőbordát, akkora mint egy ház ugyan, de asszem 2GHz-ig venti nélkül is használható!
  • Gerry
    Nincsen jobb egy Vargáné és Tsa. tápnál, ma (nem hülyéskedek) 2 gépet láttam elpukkanva (na jó, az egyiket az apám látta, csak telefonban mondta éppen az esetet), nem találjátok ki, milyen táp volt bennük! Az hát, JNC, és alatta jó nagy betűkkel: Vargáné és Tsa. Az egyikre zölddel, a másikra kékkel van ráírva, asszem 235W és 250W... Ja, és mégvalami, úgy néz ki mindkét gépben az alaplap is tönkrement (meg még franctudjami, de az alaplap az tuti)!

Vargáné RuLeZ!!! Én már csak ilyet fogok ezentúl venni, a Chieftec-emet dobom is ki azonnal!!!
  • Borg
    3 év gar.

Prohardverem megjelent egy naygon jó tápos cikk (26 tápról), megéri elolvasni!

Mind a "húdekirályenermaxomvan" mind az "elégedettvagyokacodegenmegnonametápommal" tipusu embereknek van benne érdekesség...

Amúgy a coolink táp tesztgyőztes lett benne, igaz, nem a stabil feszültségei miatt, hanem a teljesitmény/ár aránya miatt.
    Igazából ez az egyetlen baj vele, hogy névleges terhelés közelében már jóval instabilabbak a feszek, mint egy enermaxon mondjuk.

A legjobb táp a Zalman, és az FSP lett.
  • Zozo76
    motto: keves penzbol NEM LEHET jo tapegyseget epiteni.
  • Zozo76
    Tegnap vettem egy ENERMAX 350W-os tapot. Hat azert nem a VARGANE ES TARSA...
  • Gerry
    Ja, ezt érzem én is... Mennyi rá a gari? 3 év, 5 év, ha nem csak 1 év, akkor lehet, hogy megéri, hiszen a legtöbb helyen (pl.: Kelly-Tech) az Enermax-ra is "csak" 5 évet vállalnak, holott a gyártó adná rá az élettartamot is, mint a Chieftec! Tehát, szerintem, ha vállalják rá a 3-5 év, esetleg élettartam garit, akkor valószínűleg megéri, ha nem, akkor lehet, hogy inkább a középkategória teteje, de még nem a Chieftec/Enermax színvonal...
  • Borg
    Hát ez az.
    Paramétereit illetően chiefteckel vetekszik, árban viszont jobb...

Csak nagyon új szereplő szerintem ez a baj... nincs tapasztalat sem vele...
  • Gerry
    Passz, én maradok a Chieftec-nél, azért csak jelent valamit az élettartamgari... De nem tűnik rossznak, már csak azért sem, mert nem gyanúsan olcsó, bár erre azért nem tenném fel az életemet!
  • Borg
    Coolink tápokról ki mit tud?

Van egy 400W-os 2 ventis, elég jó paraméterekkel, és csak 13500...

Minsőégben vajon hol van egy ilyen táp?
  • TheZsenyka
    6db HDD + Radeon 9700 + CDRW + 2.4GHz P4 + kártyák meg miegyebek
  • Gerry
    Minek neked 2 táp?
  • TheZsenyka
    Srácok! Valaki elektronikában jártas egyén segítsen! Szeretnék két egyforma tápot tenni a gépembe, de mint hallottam nem lehet csak úgy bevarázsolni őket mint elképzeltem. Valami olyasmit hallottam hogy az eltérő feszültségszintek károsíthatják a cumóimat, merthogy a két táp nem lehet tökéletesen egyforma és hogy közösíteni kell rajtuk valamit (földet?). Tud valaki ezzel kapcsolatban bármit mondani? HELP!
  • [Walaki]D`Lair
    A mostani tápom ilyen...Micase 300W-os...kurva halk...de az új is automata lesz, már utánanéztem...
  • [Walaki]D`Lair
    Be is szart...:D
  • [Walaki]D`Lair
    Nekem meg 1 napig állt a tűző napon kint a kocsiban...:DDDDDD
  • ollie
    akkor lehet, hogy mégis az alaplap a rossz, nem?