50
emmegmi
  • gagyidasz
    #50
    Kössz, majd én is kicserélem valamire..
  • duracellmumus
    #49
    a dolog nem egyedi 2600-asok között is volt ilyen, visszavittem és kicserélték, de amit adtak az is szar volt...egy 7900gt lett a vége...

    az akkori drivereket végigpróbálgattam de nem segített rajta sajna.

  • gagyidasz
    #48
    Hello! nem az atlantishoz tartozik ez a kérdés, de nekem van egy sapphire X1650 Pro 512-es agp-s videokarim és csak directX el müködnek vele a játékok pedig elvieg 2.0 ás OpenGL es támogatása van. ha valaki tudná mi a gond és leirná, azt megköszönném
  • axial1991
    #47
    helló lenne 1 kérdésem honnan tudnék magyar progit leszedni 1 ati 9800 le atlantis videó kártyához előre is kösz.
  • JaSoN HuNTeR
    #46
    Srácok nekem azzal van a probléma hogy van egy Ati Radeon 9800 atlantisom és csak a saját driverével jó.Ha felrakok egy másik ati drivert akkor már lassaban fognak menni a programok látszik a játékoknál hogy gyengéb a grafika...Szóval help me!
  • ChaosTeam
    #45
    Nekem is ilyen káryám van. A Windows alap driverével tökéletesen működik a kártya, de amint felrakom hozzá a gyártó legfrissebb driver-ét elkezdenek kis vízszintes csíkok megjelenni a képen, és a direct 3d se műxik. Mitől lehet ez ?

    ( 400 w-os Codegen tápom van, Abit NF6-es alaplap + AMD Athlon XP 2400+ -os proci (512MB 400Mhz-s Kingston RAM)

  • ollie
    #44
    ha megteheted, vegyél 9700-at, mert az tényleg jobb
  • Gladiator
    #43
    na, akkor ne vegyek radeon 9600prot? adtak ki + 15000-t egy sima 9700-t?
  • ollie
    #40
    melyik üdvöskével?
    lehet, hogy az fx5800 meg fx5900 gyorsabb, de ez érthető. viszont a 9600 pro-nál gyorsabb a 9500 pro, meg bármelyik 9700 ill 9800 kártya is.
  • Inquisitor
    #36
    "Valaki hallot olyasmit hogy ATI kártyákhoz ajánlatos a 400Wattos táp???"
    Mondjuk egy márkás tápból elég a 340-350W-os is.
    Ez azért lehet így, mert sok "olcsó" tápra nem azt írják, hogy mennyit tud max. leadni, míg a márkásokra meg igen.
    "Mert különben csíkozhat a kép...???"
    A kép csíkozhat táp miatt, de nem azért mert kevés, hanem szimplán gagyi vagy hibás táp esetén.
    Okozhatja még integrált hangkártya is, ez a Matrox kártyáknál jellemző.
    Lehet még rossz minőségű vagy hibás VGA kábel, vagy monitorhiba is.
    Esetkleh a hálózati feszültség ingadozásától is, de az gáz, mert az egész gép is rámehet ...
  • Shodan
    #35
    Ha valóban a 29-es üzenetre gondolsz akkor én még nem hallottam ilyenről!De ha a 28-asra akkor azt mondom hogy 9600pro sapphiret lehet kapni olcsóbban is!
  • Gladiator
    #34
    a #29-es üzenetemre vki válaszoljon...
  • Inquisitor
    #33
    Kit érdekel? Az órajele a 9700pro-val egynértékű, de annál olcsóbb. :)
    Másrészt ha nagyon noname, akkor van egy nagyker, ahol a Sapphire ennyi ... se.
  • Ruffi
    #32
    az azért olcsobb mert nem pro azok olcsoak
  • Inquisitor
    #31
    Nem tudja valaki, hogy az e-connectben milyen "márkájú" 9800-ast árulnak 55.000+tréfa áron?
  • Shodan
    #30
    Nem megy egyik tweaker progi se:powerstrip,rage3dtweak,radeonator,radclocker ez utobbi azért nem mertWinXP kell hozzá.A radeonatort meg nem tudom beállítani mert kell valami drive path hozzá!!
  • Kese
    #29
    Üdv!

    Valaki hallot olyasmit hogy ATI kártyákhoz ajánlatos a 400Wattos táp??? Mert különben csíkozhat a kép...???
  • Gladiator
    #28
    érdemes kiadnom még +18000HUFot egy CLUB3D RADEON 9700ra, vagy vegyem meg 54000HUFért a SAPPHIRE 9600Prot?
  • [Jakuza]
    #27
    Miert nem allitod akkor at a WCMD-ben a mas bill kombinaciora a tomoritest ?
    Nalam pl shift-f1, shift-f2-n van az archivalas, kibontas.
  • ollie
    #26
    ja, nekem is probléma, hogy lehet ezt kikapcsolni? egyébként nem a reag3dtweak csinálja szerintem a catalyst a ludas...
  • Borg
    #25
    Ha már itt tartunk, nem tudod mi a franc van ALT+F5re mappelve?

    Mióta fent van a 3.2 catalyst, meg a rage3dtweak, alt+f5re valami furcsa frekvencia bizergálást csinál a monitor, ahelyett hogy a wincmd betömöritene:)
    Szerintem tutira a gameutiltól van, de nem találtam meg...
  • Anee
    #24
    Rage3d tweaker.....
    az megbízható...
  • Shodan
    #23
    A radeonatort próbáltam volna de azzal kell valamit kavarni a registribe és nem tudtam beállítani, de akkor megpróbálom ezt Köszi!
  • CybearBoy
    #22
    Biztos nem ismeri fel, olvastam már ilyet. Használd a RadClockert.
  • Shodan
    #21
    Segítsen vki!!! Van egy ilyen 9600as pro radeonom(Sapphire) ezekkel a 2.8as ramokkal ,de nem tudom húzni.A power stripbe még ha csak 1mhz-t is állítok rajta akkor is szétmegy a kép, de miért???Volt már valakinek hasonló problemája??
  • Gladiator
    #20
    mind1. Club3D radeon 9700pro-t veszek, punk-tum!
  • Ruffi
    #19
    Ja hát iogen jobb lenne egy 9500 pro csa az már nem tlaálhato
  • Gladiator
    #18
    Én nem sok jót olvastam a 9600proval kapcsolatban. elméletileg lassú. a 9500 sokkal gyorsabb nála.
  • CybearBoy
    #17
    De, 5-3-3-3 beállítások mellett. Viszont így gyorsabb az időzítése, aztán inkább így használom, szinkronban az FSB-vel, dualDDR vezérlés mellett. De majd lehet letesztelem amúgy is.
  • Borg
    #16
    Samsung DDR400ból nem tudsz 200at kicsiholni?
  • CybearBoy
    #15
    2001SE - 12000
    03 - asszem 3700 körül volt
    Sapphire [email protected]/600, Abit NF7, [email protected] GHz (166x12), 512 MB DDR400 Samsung ram (at 333 MHz, 5-3-3-2)
    ;)
  • PeeTeR
    #14
    En ma kaptam meg a kartyam (Sapphire Atlantis 9800Pro 256MB). De kurvara nem tudom hasznalni mert meg mindig nem jott meg a gephazam. Szoval majd ha lesz haz akkor irok valami 3DMark eredmenyt ;)
  • Shodan
    #13
    Ja, valaki irjon már egy 3dmark eredményt
  • Shodan
    #12
    Na én is egy ilyen kártyát vettem és az enyémen is 2.8-as ramok vannak.Húzni még nem próbáltam!!
  • [Jakuza]
    #11
    Erdemesebb a bootnal megjeleno eszkozoknel az utkozest vizsgalni (Pause). A Winfose nem er semmit.
  • HG
    #10
    Igen, köszi megpróbálom, le is töltöttem a legújabb drivereket, Letiltom a com portokat, IRQ-kat átnézem. Az eszközkezelőben nem jelezné hogy ütközik ? Egyébként tényleg olyan, mintha 2 hangkártya akarna szólni, az egyik 1 mp késéssel.
    Köszi!
  • [Jakuza]
    #9
    Amit irtam a masik topicban azokat probald meg.
    Amugy nem azert nem veszek Sapphiret mert rossz ,hanem a batyam Kanadabol most kuldi az origi ATI 9600Pro-t.
    Mar alig varom, hogy megerkezzen.
  • HG
    #8
    Szia Jakuza! Amit most vettünk Sapphire 9600 PRO-t öcsémnek, azon 2.8-as ramok figyelnek, ez volt az első amit megnéztem vásárláskor. Húzni még nem próbáltam, egyenlőre az Epox hang balhéval küzdök.
  • [Jakuza]
    #7
    Azert en megvarom az eredeti ATI-t a 2.8as RAMok miatt.
    Aztan kiderul akkor mennyivel lehet feljebb tornaszni a frekit.
  • CybearBoy
    #6
    Sapphire elég jó márkának számít, nekem is pont olyan kártyám van, mint amilyet akarsz venni, és nagyon jó.
    Amúgy tényleg 3.3-as ramok vannak rajta, de még így is tudtam húzmi rajtuk effektív 40 MHz-cet, és pontosan szart sem ért. Viszont a VPU eszméletlenül húzható, és ez a lényeg, mert a VPU felöl van limitálva a kártya teljesítménye a csökkentett pipeline és vertex shader egységek miatt. Én 80 MHz-et tudtam húzni rajta, és ez már tényleg rendesen megdobta a teljesítményét.