23
Nálatok előfordulnak hasonlók?
 • Ron Ragm
  #23
  5 percen belül 3 (három) darab 30-as autóbusz.
 • blackgamer
  #22
  két busz egymás után, mindenki az elsőbe szállt, a második szinte üres volt, én természetesen a másodikon utaztam
 • Penya
  #21
  A kocsiba hallhato hangok a generator zaja, ugye valtozik a toltes intenzitasa a fordulatszammal. Tapszurokondi kene a fejegyseg ele.
 • atlagember
  #20
  Ez egyes gépeknél a setupban beállítható.
 • GregSB
  #19
  Nekem egy ezerpárszázFTos kütyüvel sikerült ezt elérnem. Lehet kapni olyan kazettának tűnő tárgyat, amiből kijön egy kábel és rá lehet csatlakoztatni mp3 lejátszót. (Így nem kell tízezreket kiadni mp3-as cd playerre a kocsiba, igaz a minőség nem ugyanaz, de megteszi - az árához képest megéri). Na ez nekem is felerősít valamit, ha felrakom maxra a hangerőt és nem rakok be semmilyen zenét az mp3 playeren akkor egy vibráló hangot lehet hallani. A fordulatszám növekedésével egyre magasabb és intenzívebb lesz. Tiszta Knight Rider
 • hmhm
  #18
  Autóban sikerült befogni középhullámon a motornak a hangját ( vagyis gondolom a gyertából kilépő rádió hullámokat ) de egész jó hogy hallod amikor nyomod a gázt :O
 • Prank
  #17
  és amikor 3-kor 2-re kellett visszaállítani az órát kétszer kelt fel:)
 • Soaringpilot
  #16
  Édesanyám minden hajnalban menetrendszerűen 2:22-kor ébred fel. Már gondolkoztunk azon, hogy a szomszédban lehet hogy mindig ekkor csörög az ébresztő, de ki akar mindig 2:22-kor felkelni?:-)
 • Nogren
  #15
  egy nagyon furcsa dolgot vettem észre a frissen vett Logitech X-530 hangfalamon.
  A hangfalak teljesen lehalkítva, vagy csutkára rátekerve. úgy hogy ki van kapcsolva a gép, vagy ha be van kapcsolva, az lényegtelen, valami szlovák rádió hangjait adja le ??!!!! de hogyan vazzeg, kuva zavaró
  ha kihuzom a kábeleket a számítógépből akkor megszünik a dolog, olyan mintha a számítógép lenne az antenna ehez a dologhoz
  a hangkártyám alaplapra integráltt 5.1 valami, de nincs benne FM rádió

  kérdés: nem károsítja ez a hangfalakat?? hogyan lehetne ez ellen tenni valamit?
 • Prank
  #14
  hm ezt nem tudtam...
 • Lteebee
  #13
  Wake on event.
  Alaplapon állítható.
 • CSOCSO
  #12
  en azt furcsalom hogy ha a mikroba teszem amobilomat 10 percre akkor utanna nem mukodik...
 • North
  #11
  Pl. Solton a rádiótoronynál, ha fogsz csak úgy natúr a kezedbe egy neoncsövet, világít. Ha a torony melletti kerítésen lévő csavarokhoz, egyéb fémekhez szintén fémet raksz(pl. kulcs pénzérme, szól a rádió). Mondjuk 5sec múlva olyan forró lesz, hogy el kell dobi.:)
  Mobilra nekem csak a monitorom szokott néha ki-be kapcsolni.
 • Prank
  #10
  kb 1 éve még 56k-s modemes voltam, a telefon a folyosón volt, onnan 10 méteres kábellel csatlakozott a szobámban lévő külső modemhez, ami közvetlenül a gépem mellett volt. Nagyon sok alkalommal, mikor a telefon kicsöngött, a gépem saját magától bekapcsolt...
 • Dodo55
  #9
  Mi a frekvencia? Ezt én is ki akarom próbálni.
 • Dodo55
  #8
  Velem egy nagyon durva dolog történt egyszer. A barátomnál voltam, a gépét csinálgattam, és mutatta, hogy vett egy gépre köthető mikrofont, de azt mondta, hogy nem működik, megnéztem, és le volt szakadva az egyik vezeték, visszaragasztottuk, majd amikor összeraktuk volna, hirtelen megszólalt a gép hanszórója, és egy rádióadást fogott. Ha elengedtük a mikrofont megszünt a rádióvétel. Odahívtunk több embert, és öten fogtuk egyszerre a mikrofont, és gyönyörűen, hangosan szólt a rádió a hangszóróból.
 • A nick nevem
  #7
  Nekem pont a házon van a rádió...
  Van egy frekvencia, ahol a winyót lehet hallani. Érdekes sípoló hang, a HDD LED ütemében. ;)
  Tökjó, akusztikusan is jelzi, ha megy a winyo!
 • Adi
  #6
  Én olyanokat vettem észre:
  1. Ha gépemet 1ghz teszem akkor a tvnek(anternás) a képernyője elkezd úgy mozogni mint amikor hívnak :).. fehér csík több helyen. Mondjuk közvetlenül egymás mellet vannak és olyan szinten, hogy a tv kicsit fölöte van.
 • Davidus
  #5
  Amíg modemes netem volt nem lehetett a mobilt a gép mellett tartani mert ha valaki hívott ledobott a net:)
 • The Garrett
  #4
  ebbből fgegyvert lehetne csinálni :).

  DE erről viszont eszebejutott a kisrádió és a hűtő kombinációja. Kinyitom a hűtőajtót és a Rádió kezd el recsegni, de csak az ajtó zárásának és nyitásának pillanatában.
 • The Garrett
  #3
  hmhmhmh Hát én még nem tapaszaltam ilyeneket.
 • Jano
  #2
  1. Nem szabad a műszaki eszközöket egymásra helyezni!
  2. Az a szép szál monitor óriási interferenciákat okoz maga körül, tehát ne csodálkozz ezen a jelenségen!


  Anyámnak van a konyhában egy kis elemes rádiója. Mikor ott ténykedik, bekapcsolja és hallgatja.
  Ha ilyenkor én benyomom a gépet, akkor a rádió elkezd sípoló hangot hallatni, pedig vagy 5m-re van a két szerkezet egymástól. Ez ok, persze, zavarják egymást. De az érdekes az, hogy a sípoló hang nem abban a pillanatban jelentkezik a rádióban, amikor bekapcsolom a gépet, hanem később, kb. amikor a vinyó megmutatja magát a képernyőn. Szóval ez az, ami hmmmmmmmm!
  Ja, és a sípoló hang megassága a processzorterhelés függvénye! Amikor elindítok egy alkalmazást, vagy váltogatom az ablakokat, akkor mindig megemelkedik kicsit a zúgás frekvenciája.
 • TheZsenyka
  #1
  Nálatok előfordulnak hasonlók?

  Tulajdonképpen nem állíthatom hogy tömegesen fordulnának elő elektromágneses jelenségek a lakásban, de van két dolog ami nagyon jellemző.

  1., Kikapcsol a TV. Először azt hittem hogy gáz van a TV-vel de mikor másodjára is megtörtént, sikerült felfedezni az összefüggést: ha a mobiltelefonomat a TV tetején hagyom, bejövő hívásra kikapcsol a TV. Egyébként rendszeresen előfordul.

  2., Tegnap történt egy újabb konstans jelenség "felfedezése" a részemről. Kapcsolom ki a gépemet - ugye szoftveres shutdown - és rombolok lefeküdni. Amikor kikapcsolt a monitorom (21" IBM P260) fura csipogást hallottam ami másodperceken át tartott. Na mondom, kezd hazamenni a monitor. Már kezdtem gondolkodni hogy mit vegyek helyette. Éjjel felébredtem olyan három körül, na mondom befejezem a filmet amit elkezdtem. Még maradt belőle egy óra. Hajnali négy körül úgy gondoltam alszom még egy kicsit. Kapcsolom le a gépet, megint csipogás amikor a monitor lekapcsol standby-ba. Akkor látom hogy édesanyám ottfelejtette a monitorom tetején a csipogós számológépét. A jelenség minden esetben megismétlődik.

  Jó jó. Nem tartom valami nagy csodának. Nyílván elektromágneses jelenségek amik hétköznapi fizikára épülnek. Inkább az lenne a kérdésem, hogy nálatok mik a leg furább esetek amik megtörténtek?