38
Magyar film és mese gyártás
 • Csengery
  #38
  Hello!
  Nekem lenne egy komplett rajzfilmötletem ha valakit érdekelne. A figurák készen vannak, sőt három vagy négy történetet már meg is rajzoltam, csak arra várok aki ezt hasznosítani tudná és tudna csinálni belőle egy rajzfilmet. Egy kicsit obszcén, de például a South Park stílusát meg sem közelíti.

  Továbbá még beírnám ide, hogy forgatókönyveken is dolgozom, jelenleg kettőn. A synopsis is készen van hozzá. Ha erre tévedne valaki, akit esetleg érdeklnének ezek a dolgok, akkor szívesen várom a leveleket az [email protected] címre. A két forgatókönyv amin dolgozok azok művészfilmek lennének, tehát elgondolkodtató mondanivalóval és tartalommal (az egyik szórakoztatóbb formában), nem pedig gyilkolászós meg jajjdeszerelmesvagyok témájú átlagos mozifilmek, amikből annyi van manapság (meg amik miatt sajnos megromlott az emberek véleménye a mai magyar filmgyártásról.)
 • Jrex
  #37
  akit érdekel nekem is szólhat:P
 • Jrex
  #36
  Nekem is van 1-2 rajzfilmötletem(kicsit több annál:D mert full történet,karakterek stb)
  Csak valakinek meg kéne csinálnia,én nem tom sajna:S
 • uiztu
  #35
  Helo!
  Szeretnék egy rajzfilmet készíteni. Már minden készen van. Már csak készítőkre várok. Akit érdekel: [email protected] Erre az e-mail címre várom a leveleket.
 • Augustus Gigo
  #34
  mit értesz te ehhez?
 • GaVino
  #32
  indexről:

  A zsűri különdíját nyerte el a Magyar népmesék című rajzfilm-sorozat egyik epizódja Japánban, a 2. Nemzetközi Animációs Népmese és Legenda Fesztiválon; a díjátadó ünnepséget március 13-án tartják - közölte a Kecskeméti Rajzfilmstúdió csütörtökön az MTI-vel.
  A kővé vált királyfi című mese 2002-ben készült Horváth Mária rendezésében - mondta a stúdió képviseletében Boros Mária.

  Tájékoztatása szerint a 28 évvel ezelőtt, 1976-ban indult Magyar népmesék-sorozatot száz részesre tervezik; az utolsó 22 epizód előkészítése megkezdődött.

 • CSOCSO
  #31
  nah mivan má? ennyi volt a topik?
 • CSOCSO
  #30
  inkáb hirdessétek irc-n ezt a cimet és olvassák el hogy mizut gondolunk és írják le hogy ők mit gondolnak, tudnak...
 • cenobite
  #29
  Igen szerencsére itthon is vannak, akik még éltetik a rajzfilmkészítést és elég gyakran indulnak különböző rajzfilm-iskolák/tanfolyamok.
  A magyarok 3d animációban is nagyon ott vannak - szerintem. Fantasztikus, miket össze nem hoznak. Külföldi 3d oldalakat nézegettem valamelyik nap és találtam egy galériát, ahol egy magyar srác alkotásai magasan a legjobbak voltak. Díjakat is besöpört, szóval jó érzés volt.
 • Jóska Kapitány
  #28
  Magyar rajzfilmek azért folyamatosan készülgetnek, sok ügyes fiatal és tehetség maradt "itthon". Azt se felejtsük el, hogy a Mr. Bean megrajzolását is magyarok kapták meg. Varga studió rulez.
  Akit érdekel a téma az inkább irc-n keresse meg az illetékes embereket. a #cg-n és a #3dga-n megfordul az ország szinte minden animátora és grafikusa. (#3dga-n konkrétan tudom, hogy Weight barátom rajzfilmkészítésben ügyködik jelenleg is.)
 • cenobite
  #27
  Igen, Csupó András (az András most hirtelen nem biztos) szüleményei ezek a sikeres rajzfilmek. Most gondoljatok bele, hogyha itt marad ez az úriember Mo.-n, mennyi esély lett volna arra, hogy a The Simpsons világhírű lesz?

  OFF

  Azért az nagyon gáz, hogy aki ebben az országban marad, az nem tud igazán átütő sikereket/eredményeket elérni világszinten, legyen az tudós, zenész, író, vagy bármilyen művész. Vagy legalábbis nagyon kicsi esélye van arra, hogy kitörjön. :(
 • I.C.ram
  #26
  A Simpsons is magyar filmstúdióban készül! :) A fecsgőtipegők, jajj a szörnyek szintén.
 • CSOCSO
  #25
  nah nembaj....
 • a.carkey
  #24
  Megerőszakolták Tildát?

  Bocs, le vagyok maradva ... :)
 • CSOCSO
  #23
  engem tök nem érdekel a film..csak láttam a blikkben hogy szereplőt választanak és a blikk olvasok véleményére kiváncsi.. vagy mittom én.. ott volt kristof a barátokbol..szvsz felejtős..a többi is..viszont aki megerőszakolta a tildát ő full elmenne kissé borostátan...de mondom mindegy... inkább csinálnának valami animácios filmet..valami nagy bummot..
 • Pyx #22
  Nem hiszem h jo film lenne a viszkis élete, mindenki tudja a végét
 • a.carkey
  #21
  adta ...
 • a.carkey
  #20
  Nálam a Hófehér a másik kedvenc a Macskafogó mellett.

  Az Ötvös Csöpi sorozatot + inkább ne folytatták volna!

  Az utolsó magyar animációs film amin nagyot csalódtam, az Egérút volt. Amikor először elkezdtem nézni videón, annyira idegesítet, hogy kivettem 20 perc után. Aztán a Duna is leatta, ott végignéztem, de nagyon nem jött be.
  A Jankovics Marcell féle animációs filmek + sajnos csak egy bizonyos réteget érintenek meg.
  Sajnos erre nálunk tényleg nincs pénz. De pl. egy magyar Shrek szintű mozit szívesen vennék ... :)
 • CSOCSO
  #19
  jaja még szereplőre is lehet szavazni vagy micsi.. szvsz a hülye kölök kéne aki megerősakolta a tildát..többiek tirpák arcábol elegem van..vpleg az a hülye kisminkelt nyálas hajubol..
 • Pyx #18
  Blikk: "Jövő karácsonyra jön a Viszkis-film
  Immár biztos, hogy játékfilm készül a viszkisröl. Az ambrus attiláról szóló filmet Dobray György rendezi majd"
 • shaba23 #17
  Bazz...aki játszott már M.A.G.U.S.-t, vagy olvastt könyveket, az tudja mekkora hangulata van annak a világnak, ráadásul magyaroké. Abból szvsz nagyon komoly fantasy cuccot lehetne kihozni...
 • Dynamic
  #16
  Egyszerűen arról van szó, hogy a régi rendszerben volt miből finanszírozni ezeket az alkotásokat.Nem is beszélve a rengeteg jó magyar filmről:Egri Csillagok,A Tenkes kapitánya,Ötvös Csöpi sorozat stb.Ma már ez nagyságrendekkel nehezebb és a bevétel is számít(illetve már csak az a meghatározó).
  Egyébként a CSOCSO által említett Mr.Bean is angol megbízás,beruházás alapján készült...
 • cenobite
  #15
  Anime-t asszem a franciák is nyomják. Nyilván a keleti kultúra az alapja, de pl. én is elkezdhetek manga-t rajzolni, ha van hozzá tetehségem, csak szerintem teljesen más hangulata lenne, mintha egy japán emberke rajzolná. Az ottani mentalitás/gondolkodás teljesen más. Egy európai soha nem fogja tudni azt 100%-ban átvenni.
  Amúgy rajzfilmgyártás terén (minz szinte mindenhol) tényleg minden a pénz kérdése. Mikor is volt utoljára egész estés magyar rajzfilm? Hmmm... Nem tudom, nagyon régen. Pedig nagyon imádom a magyar rajzfilmeket - is.
 • CSOCSO
  #14
  nem ugy értettem az animet..nem ugyanolyan karaktereket akarok...meg hasonlocsak olyan szintű..érted... van dizni mese meg anime.. egyik aranyos egész családos mig az anime komolyabb felnőttesebb..
  sana a japcsik nem csinálnak minden nap komoly anime filmet..nagyon kevés a Ghost in the shellhez hasonlo film...
  ugy értettem ezt hogy legyen anime hogy:
  legyen nagyon jol megrajzolt,szépen kidolgozott,futurisztikus,pikáns,brutál, nagy feyverek, pergős látványos eksön...stb stb.. min egy anime ban.. nem vicces kis állatkák menstég meg az erdőt stb..remélem már értesz...
  amugy kitudja magyarorságon mennyibe kerülne vaami? semmi mesét nem csináltunk mostanság...komolyan a mr beanon kívűl mi volt az utcso mese?
 • Dynamic
  #13
  De nem értem, hogy az animehoz miért kellenek a magyarok?Ha ezeket a japánok csinálják, akkor miért kellenének a magyarok akik eddig csak a klasszikus értelemben vett mesét csináltak(Szaffi,Macskafogó stb.).Ez kb olyan mintha a Japánoknak kéne magyar ételeket és magyar népművészeti dolgokat kitalálniuk.
  Nem vagyok anime rajongó így nem tudom, hogy ezeket milyen nemzetek csinálják még a japánokon kívül, de gyanítom, hogy a mondjuk a németek,franciák, angolok stb. se sűrűn csinálják ahol tőke is van.Ennek valami oka lehet.
  Egyébként nehogy azt hidd, hogy annyira olcsó egy rajzfilmgyártás.Dollármilliókba kerül egy egyszerűbb Disney film legyártása is.Az animenál már komolyabb garfikusokat,zenekarokat,színkronszínészeket kell alakalmazni, mint egy Macskafogónál, ami rohadt drága és a bevétel is jóval kevesebb egy rajzfilmből.Moziba még annyian se néznék meg, mint mondjuk a Csocsót, a DVD,VHS kiadás meg eleve halott ötlet.
 • zaki
  #12
  de király volt a Macskofogó is
 • zaki
  #11
  nekem a Szaffi nagyon tetszett, főleg a szinkronhangok nagyon jók
 • CSOCSO
  #10
  pénz pénz oké vágom...de biztos hogy olcsobb sokkal mint egy film...szvsz annyi pénzből mint amiből egy jo kis magyar film születik (csocso) abol már egy nagyon komoly mesét is lehetne csinálni ami talán híresebb is lehetne, amire büszke lehetne a magyar nép...

  bár arra is kiváncsi lennék hogy egyáltalán van-e olyan csapat akik tudnak manapság rajzolni és nem magyar mr bean film minőségre gondolok, hanem valami komolyabbra, nem hozok fel régi meséket hisz a maiakhoz kevesek egy kissé, bár a macskafogo egész jo lenne máég ma is:) sajátos kis hungary film lenne.. de még kiváncsibb lennék hogy kik tudnának egy komoly zenét megkomponálni...persze korusra gondolok, legalábbis ha lenne beleszolhatnékom a legszebb vagy legdrámaibb helyzetbe ugyis valami nagyon lassu finom dallamos vagy korusos zenét tennék be..erre a legjobb példa megint a ghost in the shell film végén mikor a csaj széttörik a tankon leesik majd a tank szétroppantja majdnem a csaj fejét..hát az az zene ami alatta volt valami fergeteges.. a szívem összeszorúlt...nem mondom hogy pont ilyen legyen de hasonlo..lehet rá mondani hogy másolgatunk, de vazz nem is illene oda sem techno sem punk,sem rap, sem más szám...mondhatnék hans zimmer zenéket is.. azok is nagyon szép zenék!(szikla. gladiator, mgs játék zenéje)

  arrais tök kivácnsi lennék hogy ha van egy kész elképzelésem, forgatókönyvem vagy legalább vázlatok akkor azzal mit tudok kezdeni? kinek adhatnám aki megnézze hátha valami fergetegest csináltam...akármi...mondjuk nincs kész 5letem...erre sajnos kevés az agyam:(((((((de nagyon szeretnék egy magyar "anime" filmet ami a jövöbeli magyarországon látszik.. akár ez lehet a virágzo szép magyarország ahol felismerni minden futurisztikus építmáényt vagy akár egy nagyon zord romos magyarországot ahol már kevés élet van de felsimerni a romos de futurisztikus építmáényeket..stb...belegondolni is rosz:((((( tényleg tiszta szar hogy nicns ilyenmagyar film..esküszöm olyan érzésem van mintha alegjobb mesefilmet nem csinálnák meg amit várok:( tiszta szar, de jo beszélgetni rola:)))))))))))

  miért kell másolni az amcsikat? bvagy japcsikat?? nem kell...sajnos nem vagyok az a korosztály aki full vágja ki találta ki a macskafogot..ső azt se tudom hogy annak kiagyaloi élnek e még vagy tudnnak e kiagyalni ma is valamit...

  az bitos hogy inkább egy anime stilusu filmet szeretnék láti mint valami dizni film féleséget..persze jöhetnének mind akettőből évente 1-2..több nem is kéne mert akkor azok már tuti gagyi elsietett igénytelen munkák lennének...
  leginkább azért nem dizni..mert abban nincsenek robotok, futurisztikus fegyverek járgányok.. és dizni filmekben nincsenek merész dolgok ( pl robotkurvák vagy gyilkosság, nem kicsit brutális, vagy éppen olyan elgondolkodtato történet amit egy 20on évest is elgondolkodtat....
  ha film akkor legyen ilyen film..persze jöhetnének tőlem amcsi dizni egész családos kis filmek is...


  mindegy..ennyi..irjunk és beszélgessünk sokat..hátha észrevesz valakit és a végénmég csinálnakegy mesét és tánmég meg is kérdezik a véleményem:) HEH Szép kis álom.. mindjárt fexem is le aludni.


  :((((((((
 • Dynamic
  #8
  Én mondjuk nem igazán örülnék neki.A magyarok tudtak régen jó rajzfilmeket csinálni(Macskafogó,Mézga,Ludas Matyi stb), miért kéne ebben is elamerikaisodnunk?
  Bár ha belegondolok rajzfim "elamerikaisodásról" szó nincs ugyanis manapság, nincs is magyar rajzfilmgyártás.
 • Dynamic
  #7
  Miért nem csinálnak?A válasz egyszerű: $
 • maxtor
  #6
  Még:Emlékszik még vki azokra az időkre amikor nem volt még net.Szerintem jó páran voltunk akik vadászták a Playboy minden számait.
  Megint csak azt mondom hogy aki nem netezik annak teljesen más a mentalitása
 • maxtor
  #5
  Én meg azon gondolkoztam hogymi vagyunk a Net első generációja.De nem akartam már ennek külön topicot nyitni.Szerintem most még csak mi ismerjük igazán a netet.Arra gondolok hogy 10 év múlva már nem lesz értelme a puska.hu-nak (ez csak példa ) mert már a tanárok is ismerni fogják a netet.Ők is használják.stb.
  De annyi minden foglalkoztat mostanában:-eltünnek régi értékeink.Ez a nagyimról jutott eszembe.
  -A világ nagyon sokat változott ebben a 2-3 évben.
  -kezdem egyre távolabbinak érezni a 90-es éveket.Hát hol van már 80-as évek
  Sajnálok minden 90-es évjáratú autót hogy bizony ők is már tizen akárhány évesek lesznek.

  Lehet hogy ezek a gondolatok nem ebbe a topicba illettekvolna de muszály vol le írnom.
 • CSOCSO
  #4
  g...
  igen az is rulez.. mé nem csinálnak mai komol ymesét?..oké mostnem épp macskafogo félére lennék kivácnsi hanem valami komolyabb mesére.. amit sajna pénz miatt filmre ne tudnak vinni.. valami komolyat mint egy anime.. mint pl egy Ghost in the Shell.. ugy értem legyen benne elgondoltattni valo, legyen jo zene, jo csajok fegyverek stb.... legyenbenne a jővő..pl mekkora .. fűű most hogy belegondolok... valami nagyon cool lenne olyan mesét csinálni ami a jövőbeli hungary-n játszodik..eltudjátok képzelni milyen komoly lenne?:))))) hehh...nem lehet valamit eziránt tenni?? valami forgatokönyvet oda adni valakinek hogy rajzolják meg de valami nagyon komoly szintűen...
 • shaba23 #3
  Volt az a koboldos izé, amikor a lábukra kellett ugrani... vagy mi. Nem erre gondolsz?
  na meg persze macskafojó rulez
 • CSOCSO
  #2
  nemtom pontosan a cimét egymásik komolyabb magyar mesének..gyűrű ura vagy valami hasonlo.. régen láttam.. de az is egy komolyabb mese..és nem mai hanem 1980 as körüli...
 • CSOCSO
  #1

  Hi ho, nem nagyon találtam ilyen topicot ezért csináltam ezt...Jo lenne feszeetni ezt a témát...hogymiért nem cisnálnak jo filmeket, meséket a magyarok...Van egyáltalán mostani magyar mese??? valami komolyabb (vuk, bambi, stb) Oké hogy nem vagyunk egy hálivudí felszereltségű nemzet, de hány olyan vigjátékot vagy dráma filmet láttam már amiben semmiféle szpesöl trükk vagy akármi robbanás citt csatt bimm bumm nem volt mégis a magyar nemzet büszke lehetne rá...
  Éppen ma gondolkoztam el hogy cisnálhatnánk valami katasztrofa filmet... arra gondoltam hogy kialszik a nap...egyszerű.. mindent éjszaka kell felvenni, és ugy tenni mintha nappal lenne stb...és mivel azért am agyarok nem hülyék, baromi sok okos dolgot találtunk fel amiről egyesek nem is tudnak...
  biztos ki tudnánk találni valami okosat.. de nem csak film.. ott van a mese..oké sokaknak nem jön be az anime.. de cisnálhatnánk valami anime vagy dizni szintű mesét, sztoriban, zenében, képivilágban stb...
  az a másik dolog hogy van egyáltalán a nemzetünknek mostani komoly zenegyáros embere??? aki olyan szintű mint pls hans zimmer vagy valami.. van sok kozso meg sáj gáj meg bébi sziszter stílusú "zenekar" de tudnánk mi komoly zenét csinálni egy egy filmhez meséhez???
  pl ott van a Ghost In The Shell mese.. eszméletlen komoly zenék vannak benne vagy akármelyik dizni film...nah indulhat a vita hogy mizu...