24504
  • KranaZoli #11436
    Mind1, ha láttad már hogyan néz ki a víz egy Geforce MX 440-esen és egy ATI R. Pro 9600-on, vagy GF FX 5700-en ;) akkor tudod mire gondolok, de hagyjuk.
  • Joey
    átlátszó vizet??? A víz így is átlátszik ha minden alapon van:)
  • Einstvan
    elnézést h. megint tapétázom, de....
  • KranaZoli #11433
    Élethűbb?!
    Mi az ami ebben a game-ben nem élethű?

Én meg abban bízok, hogy v.mit változtatnak azon, hogy ne kelljen neki brutál vas.
  • KranaZoli #11432
    Cáfolom!

Az én régi Geforce MX 440-esemen (ami azé még most is kb. 13-14E pénz) igenis játszható volt a game 1024*768-ban simán. Textúra és Environment -> medium, a többi-> low.

Szépen játszható a game, csak én már szerettem volna átlátszó vizet
  • PyRex
    SZVSZ a GeFos MX sorozat csak DX7-es...
  • PyRex
    hát nemtom, mx440-en unokatestvéremnél 800x600-ban (minden mindimumon (LOW)) JÁTSZHATATLAN... (és még ronda is, de nagyon...)
  • ollie
    Minél nagyobbra állítod az élsimítást és a szűrést, annál szebb lesz a kép. A mértéke viszont csak a te izlésedtől és a játék gyorsaságától függ (nincs értelme olyan magasra állítani, ami miatt már játszhatatlanúl lassú a játék).
  • grebber
    Remélem lesz FAR CRY 2 és abban már sokkal élethűbb lesz minden mint ebben.

Jön valaki a hungs.hu szerverre?
  • KranaZoli #11427
    Aha!

Úgy néz ki Neked van igazad. Az abit.com-on a driver-eknél találtam VGA driver kategóriát és az FX-es szériához a legfrissebb driver a 56.56-os.

Már tőttöm is lefele, este megnézem.

Köszi a tanácsokat!
  • grebber
    Nem jön valaki a Hungs.hu szerverre mert csak egyedül vagyok???
  • KranaZoli #11425
    De ha jól vettem észre ez kevésbé HW igényes, mint pl. az élsimítás?
    Szóval ha nem szaggat, akkor rá lehet pakolni.

Más (élsimítás):

Az élsimításnál van olyan, hogy melyiket célszerű használni, pl. ennél a gammánál?

a.) Itt arra gondolok, hogy pl. 1x-esnek semmi értelme, ha élsimítás akkor 4x, vagy semmi, stb.

b.)Vagy ez hülyeség és mindnek van értelme, kísérletezni kell melyikkel bírja szaggatás nélkül, stb.
  • ollie
    Ez a szűrés élesebbé teszik a textúrákat. Nyílván feltünő, hogy minél messzebb van tőled valami, annál homályosabb a felületén levő textúra. Minél magasabb szűrést állítasz be, annál messzebb lesznek élesebbek a textúrák.
  • ollie
    Valszeg az ABIT buherálta a driverbe a tuningot, amit te hiányolsz a legújabb driverben. Gyakori az, hogy a gyártók módosítanak ezt-azt a driverekben, hogy "felhasználóbarátabbá" tegyék azokat. Nézd meg az ABIT-nál, hátha van újabb driver, de ha van is, ne számíts arra, hoyg rendszeresen fogják frissíteni.
  • KranaZoli #11422
    No, mint azt tegnap említettem lecseréltem a VGA kártyám. Sikerült megvennem egy ABIT Geforce FX 5700-E kártyát.

Támogatja a DX9-et, AGP8x, 128MB DDR van rajta.

Végre tegnap este sikerült több napon kihagyás után leülni a gamma elé is. (elvonási tünetek már kezdtek jelentkezni, így már nagyon kellett, de ennek fényében sikerült meg nem borotválkozva bejönnöm a melóhelyre)

Többszörös sikerélményeim voltak:

* Végre sikerült túljutnom a mentsd meg Valiere-t küldetés-en, aki nem igazán volt hálás, bár 3x installáltam miatta a gammát

* Ill. végre víz a víz.
    Ragyogóan fut full normál beállításoknál és a vizet autodetect Erős-re ismeri fel.

Hát a kártya nem egy ATI RADEON 9600 Pro, vagy XT az biztos, mert erős fokozaton már nem bírja szegény.

Geforce FX-esektől kérdeném, hogy a kártya mellé az ABIT az 52.16-os Nvidia driver-t mellékelte.

Én tegnap a NET-ről letöltöttem a legújabb 56.72-es driver-t.

A kettő között a fő különbség annyi, hogy a régebbi driver-ben van olyan, hogy órajel frekvencia ami szépen kiírja, hogy hány Mhz-en ketyeg a GPU és van autómatikus konfig gomb, ami pár perces számolás után beállít egy nagyobb Mhz-et, amit el lehet menteni úgy is, hogy a rendszer következő indításakor ezzel induljon a kártya.

Namost, ezt a legfrissebb driver-ben nem találtam.

Tudja v.ki az okát?
    Kivették, mert rájöttek, hogy nem lehet húzni az FX kártyákat, vagy lefagytak ha huzatta őket az ember, ill. nem lehetett nagy mértékben húzni, vagy mi?

Plussz így nem tudom mivel megnézni, hogy mennyi Mhz-en ketyeg a GPU :( Tud erre v.ki v.milyen progit?

Melyiket érdemesebb használni?

A régit, amivel lehet húzni?
    Vagy az újat, amivel nem?
  • KranaZoli #11421
    V.ki meg tudná mondani, hogy mit jelent az ANIZOTRÓPIKUS szűrés és mit jelentenek az egyes számok amikkel paraméterezni lehet?
  • KranaZoli #11420
    Több variáció is van:
    ---------------------

A.)

A Start menüben létrejön egy Far Cry mappa.

Abban van egy olyan, hogy KONFIG. No, ezzel egy konzolos beállító felületet kapsz és nem kell hozzá elindítani a gammát.

B.)

Elindítod a gammát és a grafikai beállításoknál találod ezeket.

Az élsimítást rögtön a grafika alap menüjében egy combo box-ban. (gondolom alapból ticcsen)

Az anizotrópikus (vagy v.mi fene) szűrést pedig a haladó beállításoknál.

Ezt ha jól néztem nem lehet kikapcsolni, csak 1, 2, 4-es szintjei vannak, ha jól emléxem.

• KranaZoli #11419
    savegame-ek:
    ------------

Far Cry mappa
    ...Profiles mappa
    ......Players mappa
    .........default mappa
    ............savegames mappa

Ha jól emléxem, de ha ezeket megtalálod a közelében jársz és melegszik
  • KranaZoli #11418
    Tegnap vettem egy Geforce FX-5700-E kártyát.

Így még nálam van a nem egy éves, garanciális régi video kártyám:

* Geforce MX440 AGP8x, 128MB DDR, DX8.1 (minden megvan hozzá, mert vigyázok a cuccaimra.) Ez egy egészen jó kis kártya egy új ára kb. 13-14 rugó.

Ha kell egy jobb kártya és ticcsen pénzed újra olcsón megszámítom neked.
  • XeeN
    Szívesen mentemn volna, de behalt a netem.
  • Lifeforce
    Azon nem fog menni.
    Miért nem veszel legalább egy gx4 mx440-460-at?
    Az olcsó is, gyors is.
    Igaz vertex nincs benne dehát azért sokkal jobb mint ami mos benne van.
    Vagy egy ati 9200-öt.
    Milyen géped van?
  • Lifeforce
    Milyen a szerver?
    Lagzik-nemlagzik...stb.
    Valamit mondjatok.
  • Lord AnonymouS
    Hát, nem tuti, hogy menni fog...
  • PyRex
    Detto (tuningnál :)!

Gyertek most játszani, ha tudtok. Marha: hallottam, hogy játszottatok Cuclival, ha tudsz és van kedved, gyere még vissza, most megyünk 3-an: SzaZo, Cucli + én. Teamspeak-en vagyunk!
  • Joey
    Geforce 256....
  • Lord AnonymouS
    Milyen videokártyád van?
  • Joey
    de ezeket hol érem el?? vki csak annyit mondjon!!!
    az anisot = anistropic filtering?? vagy mi?
  • Lord AnonymouS
    Ja, igen, ki kell kapcsolni minden ilyet!
  • Joey
    az meg micsoda??? lécci segíts!
  • XeeN
    Nálam két esetben csinált ilyet:
    1: Nagyon húztam a procit.
    2: A képernyő beállításoknál, manuálisan állítottam az anisot/fsaa-t.
  • Joey
    és a savegame-k hol vannak????,
  • Joey
    nemár:((((
  • Lord AnonymouS
    Ez a tipikus és megoldhatatlan hiba, ami csak az x-edik újratelepítés után tűnik el. Egyébként tényleg akkor is megjelenik, ha nincs meg a map.
    Nekem a DVD-s verzió van meg és avval a 3. újratelepítés után ment...
  • Pyx #11403
    nemtudom...
    nekem is szokott critical errorozni, mikor nincsmeg a map ahova be akarok lépni

[nincs ötlete]
  • Joey
    itt a szóban forgo képernyő a hibaüzenettel..
  • Joey
    micsoda? a winfos most volt újra felrakva..a a dvd verzió van meg...a driverből nemtudom milyen van, lehet nem kéne frissíteni mert kifagyna tőle, de megprobálhatom, sztem megéri?
  • Zetorg
    ték :D
  • Pyx #11399
    vga drivert frissitetted már? winreinstall, tüzfal lekapcs? dvds verzsön?
  • Joey
    deh..de nekem nem működik az egész:D critical erro-rt ír ki!
  • Rambo 20
    Fiúk.
    Bazz most megint nem jött össze.Kedden 7órakor nem tudnátok itt lenni?