MS Flight Simulator 2004
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
|-|Intel i7 4790K 4GHz|-|NVIDIA GeForce GTX980Ti |-|GIGABYTE Z97X G3|-|16 GB DDR3 RAM|-| 1,75 TB HDD |-| BF4: Vajaspite | - TDU2: Vajopie | LOL: Vajopie | Crew: Vajopie | *Logitech G27*
Mondjuk érthetõ is.Kicsit nagy meló lenne 10000 reptér földi procedúráit is megoldani, ráadásul az AFCAD még ugye ennél sokkal kevesebbre sem képes pl. preferált pálya. Ha már LHBP, a valóságban a 31R-t igencsak ritkán használják indulásra mint ahogy a 13L sem gyakori az érkezésnél.
Olyan kieg sincs ami ezen radikálisan javítana.
Ha szeretnél a valósághoz még közelebb kerülni, repülj online valamelyik hálózaton, ott a követelmény a helyi irányítótól hogy tisztában legyen az adott reptérrel, tövirõl hegyire sõt helyenként még az aktuális NOTAM-kat is használják.Csak aztán a pilóta is ismerje ezeket.<#awink>#awink>
LHSimulations web http://www.lhsimulations.com LHSimulations Facebook:https://www.facebook.com/LHSimulations
"Roger, Roger! Mi a vektor Viktor?"
\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)
http://goo.gl/gd6Zi5
\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Bezzeg más mehet! :8
Nekem miért nem adnak felszállási engedélyt, ha más meg kap?
Egyébként van egy trükk az fsben, aki esetleg nem ismerné. Hosszabb utaknál, ott lehet hagyni a gépet magában repülni és az ATC -nem fogja kukázni a plant, ha megvárjátok, hogy átadjon a következõ körzetnek, lenyugtázzátok, de nem jelentkeztek be a következõre, hanem pl. csak a süllyedés megkezdése elõtt kb. 50-100NM-mel. Ilyenkor megmarad az IFR plan, nem kell újra betölteni, csak el kell viselni pár percig, míg újra végig nem vektorálgat az útvonalon(vissza akar fordítani), de persze erre nem kell reagálni, csak nyugtázni és várni, míg a végén azt nem mondja, hogy resume own navigation(már a korrekt headinggel). Gyakorlatban ez úgy néz ki pl egy LHBP-KJFK útnál, hogy miután eléred az utazóagasságot, a következõ körzethatárnál nyugtázod a körzet átlépést, majd legközelebb valahol Boston környékén veszed fel újra a kapcsolatot az ATC-vel.
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
Elõször is az ATC-nek ugyanaz az útvonal legyen megadva flightplannek, mint amit az FMCbe beírsz. Ha nem ez van, akkor nem arra fogsz menni, amerre az ATC számít rád, ezért elkezd vektorálni arra az útvonalra, ami neki van megadva. Ezt az életben is megtennék az irányítók.
SID repülését ugyan nem támogatja az ATC, de át lehet verni. Egyszerûen úgy kell megadni neki az útvonalat, hogy abban benne legyen a SID. Én fsnavigatort használok a flightplan elkészítésére, nem tart semmibe beletenni azt a pár plusz pontot, ami lefedi a SID-et. Innentõl kezdve az ATC figyelembeveszi azokat az útvonalpontokat is és felszállás ugyán rögtön úgy vektorál, hogy az elsõ pontra vigyen. Mivel elemelkedés közben alapból arra fordulok az fmcbe progizott útvonal miatt, így nem is vektorál többet, csak a magasságokat adja, hogy meddig emelkedhetek.
A megközelítéseket ugyan támogatja az FS és nem csak vektorálni tud, de azt külön kell kérni. Egyetlen hátránya, hogy nagyon régi az adatbázisa, így a mai eljárások gyökeresen mások lehetnek, másrészt a START-t sem kezeli, így pl. LHBP-n 31R ILS eljárásnál TPS-ig vektorálni akar. Ez ellen nem tusz mit kezdeni, max annyit, hogy ereszkedés elõtt kukázod az IFR plan-t és VFR-ben repülöd le a teljes megközelítést (és elviseled az ATC baromságát IFR idõ esetén), vagy hagyod, hogy õ vektoráljon, néha elég szarul.
Vagy mész online és annak a negatív dolgait viseled el.
....
<5 perc múlva olvasd el>5 perc múlva olvasd el>
A válaszra gondolom mostmár magad is rájöttél, de azért leírom, a biztonság kedvéért.
Egy normális útvonal esetén az út áll az emelkedésbõl, utazásból (állandó magasságon), ereszkedés+leszállásból. Az emelkedés átlagosan tart 15 percig (mondjuk FL300-ig), az ereszkedés+ leszállás, mondjuk szintén 15 percig. A LOWW-LHBP útvonal pedig mondjuk tart 20 percig. Ebbe, mint látod nem fér bele az összesen 30perc emelkedés+süllyedés FL300 esetén. Világos, hogy nem lehet olyan magasra emelkedni ilyen rövid távon úgy, hogy még le is szállj belõle. Ezért írja az FMC, hogy "unable crz alt" Egyszerûen válassz kevesebbet, pl. FL200-at. Így se fogsz sokáig azon a magasságon repülni.
A valóságban nem mondogatják, hogy ide fordulj, oda fordulj, maximum leszállás, néha felszállás közben. Az FS forgalomirányítója buta és régi, így nem tudod korrekten összeegyeztetni a valós repüléssel, pl PMDG esetében használhatatlan. Vannak kisebb-nagyobb trükkök, de igazi megoldás nincs.
De elmagyarázná valamelyikõtök, hogy mi az oka?
Egyébként ha IFR-en repülök, mi értelme van az FMC-ben beállítani az útvonalat, ha egyfolytában magyarázzák nekem, hogy ide fordulj, oda fordulj?!
Ez az elsõ IFR-es PMDG-vel repült utam.
De gondolom nem az út távolsága miatt írja ki. Vagy mégis?
.Ezt írja ki az FMC a 737-600asban, ha a mgasságot szeretném beállítani.
Ez furcsa, eddig soha sem volt ilyen problémám
Flight plannerben kell igen. Vagy amiben az útvonaltervet csinálod, FSCommander, FSNavigator stb. 😊
A REX-ben nálatok is ratyi a víz? Mert a képeken nem így láttam. Pedig abban is minden maxon vanilyen
Na meg ez a is furakeresztecske
#21429: Ha betöltöm a gépet pl. Ferihegyre, hogy kell IFR-re állítani a repülést? Gondolom a Flight planner-ben, csak kérlek erõsítsd meg 😊
A homály ellen annyit tudsz tenni, hogy felhúzod a mip map detailt és bekapcsolod az extended terrain textures-t, valamint a vga driver-ben ráerõszakolod az FS-re a 16x-os anizotróp szûrõt. Ez nvidia kártyák esetében nehéz, nem nagyon akarja használni max különféle trükkökkel, de akkor sem mindegyik kártya. Az új ATI szériákkal se sokkal könnyebb az utóbbi idõben, de valamivel jobb.
Megjegyzés. A valóságban sem látsz sokkal messzebb, élesen meg aztán fõleg nem. Az alábbi képet még nyáron készítettem egy átlagos napon a Balaton felett.

Csinálj IFR Flight Plant és úgy repülj.
Pl: Rómából Ferihegyre tartok és ugye VEBOS a belépõ pontom. Viszont a széliránytól függ, hogy melyik rwy-t adja meg a torony (31L/13R stb.) leszálláshoz. Viszont a "Nearest Airport List"-ben az LHBP jóval a VEBOS után jelenik meg így nem a megfelelõ légi útvonalon haladok - vagyis vakon.
Van erre valami beállítás, hogy elõbb érzékelje a reptereket z FS? (Tegnap is Párizs reptere felett közvetlen érzékelte csak az LFPG-t) 😞
Egyébként a grafikai beállításoknál is ezt tapasztaltam - pl. a Balaton egyik vége felõl érkezem és a tó felétõl homályos minden. De a grafikai beállításoknál és az egész Simulatorban minden maxra van állítva, mert bõven elbírja a gépem.
A kettõre van valami ötletetek?
Coolermaster RC-922M-KKN1-GP HAF,CORSAIR CX600W , GIGABYTE GA-P55A-UD3, INTEL Core i7-870(OC), Cooler Master Hyper 212 Plus, KINGSTON HyperX CL9 blue 1600Mhz 4x2Gb (OC), GIGABYTE GTX460SE 1GB
Egy pár gyakorlati kérdés. korábban használtam az ingyenes Nl2000v kiegészítõt. Nem rég láttam, hogy a 2000V3se is kijött és ingyenes, de 23 giga. Nem a nagysága zavar, hanem az, hogy nem értek hozzá, nem tudom eldönteni, hogy ha az Fs2010 global fent van, akkor érdemes-e az Nl2000V3se-t telepíteni? Többször beszéltetek telepítési sorrendrõl és nem akarom elrontani.
A másik kérdésem, hogy ha az Fs2010 global a legújabb és talán a legjobb felbontású, akkor a korábban kiadott, szintén területet és + településeket tartalmazó Ausztria pro, Switzerland pro lehet hogy ront a látványon? A gép eltudja dönteni, hogy a betöltésnél Lod-9, 10, vagy 11-est tölt?