MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Minden repülõgépnek (beleértve az AI-t is) kell, hogy legyen egy saját mappája az Aircrafts mappában. Abban minimum egy model és egy texture mappa, valamint az aircraft.cfg fájl kell, hogy legyen. Eddig gondolom megvolt. Most jön a bonyolultabb része: a gépet be kell tenni a forgalomba. Ezért ajánlották neked pl. a World of AI-t, mert az õ csomagjaikat letöltve és telepítve mûködõ AI gépeket kapsz. Ha magad akarod berakni, akkor az FSSDK-t kell használnod, de szerintem ebbe inkább most még ne fogj bele. Maradj a World of AI-nál. Korábban valaki rakott föl egy linket Malévos WAI csomaghoz, keress rá, telepítsd föl azt, az lesz a legegyszerûbb.
Ne erõltesd.
[HUN]FaTaL
"Az -ek beírását sejtem: a végére kell írni a soron következõ után!"

Ez festéshez van.

www.world-of-ai.com, van hozzá telepítõ meg csomagok, amiket fel kell tenni.

http://goo.gl/gd6Zi5

spyy55
<#duma>NEM<#duma>MEGY<#duma>EZ<#duma>A<#duma>...<#falbav>

spyy55
Nem jövök rá az AI-k telepítésére 😞
Az -ek beírását sejtem: a végére kell írni a soron következõ után!
Viszont csak az "XXX" számot kell átírni?
Pl.: ezt a gépet szeretném feltölteni. Viszont ennek semmilyen alapgépe sincsen. Vagy nem is kell?
Pffff.... még próbálkozom <#rolleyes>

spyy55
Szebbnél-szebb dolgokat találtam...
Hûha: viszont a telepítés? PLÍÍÍÍZ!

Úgy tûnik, hogy valami kompatibilitási probléma lehet, talán valami megoldás is lesz rá. Nem tudom, hogy mi van ha pl. a REX után újra telepítem a repteret.

"Roger, Roger! Mi a vektor Viktor?"

spyy55
Na igaz 😊 ...mindig elfelejtem! <#vigyor2>

alert
De nem olvastad el és nem próbáltad ki itt a fórum tetején az FS2004-es logó alatt lévõ linkeket 😉

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

spyy55
Ja... 😊 már meg is volt!
Viszont Ferihegyre ti honnan töltitek le az Malév AI repülõket? (esetleg mást?)
Én beírtam a gugliba ezt: FS2004 Malév AI Aircraft... de negatív 😞

[HUN]FaTaL
Avval állítod hogy hova vigyen, nyomkodd a 222-ig, majd F3. 😊

Papirzacsi
Már ne sértõdj meg, de van online szótár, van manual az AES-hez, ráadásul ott ülsz a nyamvadt fs elõtt a lehetõséggel, hogy megnyomd az F1 vagy F2 billentyûket és azonnal fel fog tûnni, hogy mire valók, mégha nem is érted mit jelent az a két dolog. Azt hiszem, néha kicsit kevesebbet kéne kérdezned és picit (tényleg csak picivel többet) önállóan próbálkozni, gondolkodni.

Amúgy az F1, F2 nyomogatásával tudod kiválasztani melyik kapura viszen a follow me autó.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

spyy55
ÁHÁ!!!!
Ne mondjatok semmit 😊
Megvan a megoldás 😄

polluxware
<#zavart1>

nálam meg pont fordítva.. 1.5ös lhbp és hiába van tél, maga a reptér környéke havas viszont a kifutók nyári textúrákkal mennek

bár ez engem nem különösebben zavar

spyy55
Na most akkor mi van???
az irányítás
Az irányítás a GATE 222-re akar vinni! Az AES meg a GATE 12-re!
(egyébként a "decrement position" és az "increment position" mire való?)

CptSAB
Tettünk valamit az asztalra.. és ez az ami számit. <#love12> Sokszor írtam már.. félreértés ne essék, tisztelem azokat így Téged is, akik hozzáadtak az fs világához, sajnos kevés az a lelkes fejlesztõ gárda amely ma hazai témával foglalkozik... a fotóscenery mai buktatója a hiányzó nagyfelbontású egységes textúra alap, anélkül ez az ötlet életképtelen, teljesen mindegy, hogy 1-5-10-25-100 ember áll neki. :S
Remélem nem bántottalak meg, mert morgásom sem neked szólt.. általános véleményem volt. Ami sokszor visszaköszön, fõleg amikor a hazai vfr repülés és kisgépek világáról van szó. Nekem a téma sokat jelent, mert szép a világ, de minél többet visszaadni, visszakapni az belõle a legjobb. Ami azonban a legfontosabb, Magyarország a Hazánk (letojok minden politikai irányzatot magasról.. mielõtt bárki bármit gondol) nekem az a szép, ha körberepülöm a Mecsek bérceit, alattam kanyarognak folyóink, a Balaton partja stb.. egy kisgéppel. Nem esek hasra egy-egy új fizetõs nagyvastól, a külföldi nemzetközi repterektõl, a karibi paradicsomtól. Szépek.. de a prioritási listában az elsõ, az Magyarország. Errõl szólt a régi Flybywire blog is.. megmutatni a hazai kiegeket, a magyar tulajdonban repült géptípusokat, légitársaságokat. <#worship> Peace ! 😄
Avkifutók kivételvel minden beton tök fehér, és csak Ferihegyen, minden más add-on reptér rendben mûködik.

Hm, a REX telepítése óta most néztem elõször Ferihegyet (Aerosoft), és nálam a beton mindenhol tiszta fehér, mintha havas lenne, ráadásul télen nyáron. Mi lehet a baj?

[HUN]FaTaL
Hm, na látod ezt nem próbáltam csak Boeinggel.

Én nem mondtam, hogy nem érdemes, nem kell. Sõt: azért szóltam hozzá, mert engem már többször kísértett a gondolat, hogy bele kéne vágni, de mindig csak a matekig jutottam. Továbbra is azt mondom, hogy iszonyat nagy vállalkozás lenne csak a fél Magyarország is... De ha valaki mégis belekezd, felajánlom a kapacitásomat. Mondjuk napi egy óra. Többet sehogysem tudnék kisajtolni. Ez azt jelenti, hogy kell még rajtunk kívül legalább 100 lelkes ember. A generic textúraszettem sem volt kis munka, ott mondjuk iszonyat sokat kellett pepecselni eleve a fotókkal, a képszerkesztgetéssel. Eltartott vagy fél évig úgy, hogy azzal gyakran napi több órát is foglalkoztam. Tehát egyáltalán nem arról van szó, hogy negatív lenne a hozzáállásom, csak elmondtam, hogy mi a szitu. Ennyi.
spyy55
Köszi! 😊 Már minden megoldódott... Van már AES Ferihegyen <#eljen>

alert
Hehe tényleg 😊 De ha kisgéppel gurulok, akkor nem állnak meg. Ha Boeing-el, akkor igen. Érdekes. Majd utánanézek.

Esetleg egyéb jobbféle, élvezhetõbb business jet Cessna Citkón kívül?
[HUN]FaTaL
Hát CDG-n az úton közlekedõ jármûvek (buszok, pushback carok, catering cuccosok) ha jövök és keresztezem az útját akkor megáll.

CptSAB
Persze hogy csináltam.. spec. nem beszélgetek hülyeségeket. Letöltheted õket.. számold meg hány autogen állomány van. Ahány van, annyi textúrából áll a scenery. Egy textúra 256x256 pixel, minden pixel 4,7 méter. Lássunk egy tile/textúra számsort:
pl. Tököl LHTL:
0,5 m/pix 156 tile ad ki egy szerkesztendõ textúrát
1,0 m/pix 49 tile
2,0 m/pix 16 tile
4,0 m/pix 6 tile
pl2. Taszár LHTA
0,5 m/pix 144 tile
1,0 m/pix 42 tile
2,0 m/pix 16 tile
4,0 m/pix 4 tile
A számsor változó, de attól még az Agent vagy az FS SDK-ban még mindig csak 1 állományt szerkesztgetek, amin 300 épület és 600 fa helyezhetõ el. Ennyi a matematika. A különbség persze szembetûnõ, mert egy 0,5 m/pixeles felbontásból 4,7-re redukált szebb és élesebb képet ad vissza, mintha egy 4 m/pix lenne lerontva. Lassan két éve készítem a sceneryjeimet.. ezt a matekot jól megtanultam, a végeredményeket sokan letöltötték. Használja is mindenki a maga örömére.
Nézd meg a lefedett km2-et. Van amúgy komplett Magyarország textúraszettem. Tömörítve 3GB, kicsomagolva sem volt több 7-8 gigánál. A Amúgy nem az én projectem.. miért vállalnék be egyedül ilyesmit? Közöltem egy vázlatot, hogy ha minden feltétel adott, megoldható a dolog.
Neharagudj, de általános hozzáállás honunkban, hogy ááá.. nem érdemes, nem kell. De ha ott a link, naná, hogy rajta csüng a nép.
alert
Tudtommal sehol nem állnak meg. Ezek loopolt animációk. Ha meg is állnak, akkor az elõre programozott, mindig ugyanott, ugyanakkor. Szerintem nem ad rá lehetõséget az FS, hogy figyelembe vegye az animáció a user aircraft-ot. Ha ténylegesen találsz olyan scenery-t, amiben ez megtörténik, akkor plz írd meg, kíváncsi vagyok, hogyan csinálják...

alert
Magyar shop nincs, ahogy írták. Igen, csak szériaszámot adnak, amit az AES-ben "Add new credit"-ként tudsz bevinni. Csak euróban tudsz fizetni. A fizetés úgy történik, hogy a bankkártyád adatainak megadásával levonják a számládról az összeget. Ekkora összegnél kevés eltérés lehet attól függõen, hogy a bankod éppen hogyan váltja bankkártyás internetes fizetésnél a forintot euróra. Azért csak euróban lehet fizetni, mert nekik csak eurós számlájuk van (minek más, hiszen náluk EUR van). A telefonszámod csak formai dolog. Nem fognak telefonon keresni. Máshogy sem... 😊

[HUN]FaTaL
Ha visszateszitek õket, akkor valahogy meg lehetne oldani hogy ne menjenek keresztül rajtam mint az 1.30ban?😊

A többi mega airporton megállnak, ha jól tudom azok simwings termékek. 😊

Egyébként feldobják a reptér hangulatát, úgyhogy én örülnék ha visszakerülnének. 😊)

alert
1 - Fatal válaszolt.

2 - Igen. Technikai okok és idõhány miatt nem lehetett megoldani, hogy megmaradjanak. Az FSX-es verzióban maradtak. Az FS9-esbe talán egy késõbbi javításnál visszakerülnek.

[HUN]FaTaL
Ctrl+Shift+W-t megnyomod és beállítod hogy melyik kapuhoz vigyen.

spyy55
1. - Lehet az ellen csinálni valamit, hogy az AES "Follow me" funciója leszállás után tényleg az irányító által megadott GATE-hez vigyen és ne máshova?
pl.: Nurnbergben szálltam le (EDDN) és a kocsi állandóan a GATE 1-hez visz. Az irányító pedig a GATE 13-at adta meg. Van erre beállítás, vagy ez is FS/AES hiba?

2. - Más: A MEGA Airport Bp. 1.5-ös verzióban totál eltûntek az animált kocsik és buszok?

Köszi szépen, Wilcohoz volt szerencsém régebben, de akkor sajnos nem igazán nyert meg. Esetleg egyéb jobbféle, élvezhetõbb business jet?<#circling>
polluxware
wilco citka x... sajnos nincs jobb fs9 alá ebben a kategóriában

polluxware
"fs9 alá"

Clidey

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Valaki tudna ajánlani egy jobb minõségû Cessna mustangot fs2004 alá? Akár fizetõs is szóba jöhet.
Elírtam, nem 312 cella van egy default bgl fájlban, hanem – mint utána a szorzásban helyesen írtam – 276.
Ja, és lenne vagy 60-70 GB.
Már bocs, de ha csináltál sceneryt, akkor tudnod kell, hogy nem "65000 cella az ország". Elõször is a cella egy 32 X 32 tile-ból (azaz a tulajdonképpeni textúrafájlokból) álló rész. Tehát egyetlen cella 1024 fájl szerkesztését igényli. Egy default bgl fájlban van 312 cella. Az 276 X 1024 = 282 624 db. fájl. Magyarország területét 6 bgl fedi le, tehát összesen 1 695 744 db. fájl. Ha mindegyik 2 perc (legyen), akkor az 3 391 488 perc. Ez 56 524 óra. Tegyük fel, hogy egy fanatikus egy nap hat órát dolgozik rajta. Akkor 9420 nap alatt van kész. Hány ember kell, hogy mondjuk egy év alatt legyen belõle valami? 25. De akkor azoknak minden áldott nap hat órán keresztül csak autogent kell telepíteniük. Szerintem felejtsd el a projektet.
A csak forintban gondolodók kedvéért a pillanatnyi keresztárfolyamon ki is írja. Jelenleg 4300-4500 HUF közt van. 10 credit.
[HUN]FaTaL
Magyar webshop nincs, minek.

Telefonszám passz hogy minek. Add new creditnél kell hozzáadni. Csak euroban lehet fizetni és csak bankkártyával.

Sziasztok!
Problémám van és hát ha valaki tud segiteni. Sikerült megszereznek a Fly Tampa Hong Kong kiegészítõt, viszont olyan problémám van vele, hogy a repülõgépek közt is vannak házak, ami hát nem épp szerencsés. Valaki nem tudja mi lenne a megoldás hogy azok onnan eltünjenek? elõre is köszi a választ
spyy55
Ha Creditet szeretnék venni az AES-hez, van magyar web-shop?
Gondolom nincs, de ha az Aerosoft honlapján regisztrálok, akkor a telefonszámot is meg kell adni! Minek? Én nem tudok pl. németül zagyválni velük 😊 Vagy csak emailen értesítenek?
És Forintban nem lehet, csak EURO-ban fizetni? És egyáltalán kinek?
Az AESHelp-ben az "Add New Credits" menüben lévõ serial number-hez adnak csak számot vásárlás után?

Lehet sok a kérdés, de a tapasztaltabbaktól szeretnék kérni pár tippet, hogy mit hogyan csináljak, mert nem akarok bonyodalmakat!
Köszi

spyy55
Hoppá!
Nem is tudtam, hogy Ferihegyet átépítik...

spyy55
Köszi. Sikerült... 😊

alert
Ha a megvásárolt terméket regisztráltad a kapott szériaszámmal, akkor ezen az oldalon tudsz bejelentkezni a FAQs and Updates oldalra, ahonnan letöltheted az 1.5-ös frissítést.

spyy55
Én a Budapest 1.5-re gondoltam, mert azt nem találom!
(privát érkezett...)

alert
Amúgy a metódus tömören ennyi:

Budapest scenery feltelepítése és frissítése a legújabb verzióra.
Az AES letöltése és telepítése.
Kredit sorozatszám beírása.
A kiválasztott repülõterek aktiválása.
FS indítása, majd ha nincs kalibrálva az általad használt légijármû (sárga ablak figyelmeztet), akkor az AESHelper futtatása és a repülõgép konfigurálása.
Az egész progi használata nem magától értetõdõ, bill kombinációkkal van tele, stb. Minden kérdésre választ ad a mellékelt PDF kézikönyv.

alert
Vak nem, csak figyelmetlen 😊 Ez a link. Az oldal alján van a letöltési lehetõség a demo verzióhoz. Néhány építõ jellegû gondolat: Javaslom, hogyha próbálkoztál már telepítéssel, akkor pucolj ki elõtte minden szemetet, értem ezalatt az esetleges warez verziót és a scenery.cfg-ben a bejegyzések helyesek legyenek, különben össze-vissza fog kutyulódni az AES. Ha illegális kulcsokkal már próbálkoztál, akkor javaslok egy teljes újratelepítést és registry pucolást, mert a progi figyeli és ezen esetben 3db kreditpakk megvásárlására kötelez, vagyis 3x kell megvenned a progit, hogy "eltekintsen a csalás felett".

spyy55
Ne haragudj, de nem találom sehol... 😞 Ennyire vak nem lehetek