MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

zsoltfireman
<#wow1><#eljen>

Clidey

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

zsoltfireman

[HUN]FaTaL
A WideFS mire való?

http://goo.gl/gd6Zi5

skacok az Amelia c. filmet fogják játszani a magyar mozik?
BITUMEN!
Tibetan
Hahó!

Mégis csak gond volt a FlightScenery Portlanddal. Az LC mappában lévõ fájlok nekem a fõ scenery/Namw mappába kerültek, s valószínû ettõl bolondult meg az egész, s már kezdetkor 2,5 GB-t használt az FS. Újratelepítettem, s jó helyre kerültek ezek a mesh fájlok. Most ugyan még nem értem az út végére (LHBP), de eddig még végig 800-900 MB között mozog az FS memóriahasználata, tehát van remény, hogy nem fog elszállni Ferhigy elõtt.
Szurkoljatok! 😊

Corsair HX850AX | ASRock P67 Fatal1ty Pro | i7 [email protected] GHz | 2x4 GB DDR3 2133 MHz | EVGA GTX580 SC | Crucial M4 SSD & 2xSamsung F3 1 TB | Logitech Z4 | Dell U2311H | Windows 7 Pro 64 | FS9.1

pateszi
Ok, köszönöm szépen.
Nálam elég fontos lenne a betöltõdések sebessége. Mikor a sceneryket piszkálgatom, egy-egy módosítás után mindig újratöltöm az FS-t, ezzel mennek el a másodpercek.

E8400, EP45,2*1GB DDR2,GTX9800+ WinXP+SP3, FSX+SP2

Hypo
amit tapasztaltam hoy a sceberyk gyorsabban toltodnek, ergo amikor a progi a hdd he nyul az gyorsabb de fpsben semmi valtozas.

Nem volt idom tesztelni mert egy ismeros gepe volt aki nem is szimulatorozik csak megkert hogy rakjak fel neki rendszert es ha mar ott volt gondoltam kiprobalom😊))

amúgy van valami ötletetek a france vfr+mega airport paris combónál, vfr repülésnél, ha sok idõt repkedek a város felett akkor ctd lesz, ha felszálok és elhagyom a várost avagy megközelítem akkor semmi gond. a ctd több géppnél is fennáll
pateszi
Sziasztok,

Érdekelnek az SSD-vel szerzett tapasztalataid.
Gondolom túl sok addon telepítésére nem volt lehetõséged a mai SSD-k méreteit figyelembe véve, de kb. mikortól következett be a lassulás? Meddig érezted igazán fürgének a rendszert ill. segít-e az SSD-nél is a registry pucolás, vagy a töredezettség-mentesítés? (Azt szokták írni, hogy ez utóbbira SSD-nél nincs szükség de fogalmam sincs róla, hogy ez igaz-e)

E8400, EP45,2*1GB DDR2,GTX9800+ WinXP+SP3, FSX+SP2

[HUN]FaTaL
Speciel az a leggyorsabb, nekem azon van a rendszer. Ezért nem veszek egy külön vinyót, mert a raptor drága, az ssd mégdrágább 😊 És annyival nem gyorsabbak.

Hypo
raptorok jok velocyk megjobbak, nem hangos, ssd meg hat igen az a jovo egyenlore draga es a kapacitas is joval kisebb de raktam mar ssd re wint es fsx et is es hat a toltes tenyleg latvanyosan gyorsabb illetve a rendszer is furgebb....egy darabig amig a win jo szokasahoz hiven nem irkalja tele szemettel a registryt es lassul be az egesz😊))

amúgy ezek a raptorok hangosak is, vagy csak gyorsak?
feltételezhetõ, hogy nemsokára kiváltja az ssd vinyó
Hypo
Ki mondta hogy a rendszernek 1tb-s vinyo kell??? 😊)

[HUN]FaTaL
Minek csinálnék a rendszernek 1tb-os partíciót? És ha holnap nem tölt be a rendszer akkor az adatok miatt mentegessek? Kinek van arra helye, akár egy reinstall idejéig? A többit értelmetlen kettéosztani. 😊)

Hypo
Ok ahogy erzed csak ne allisd hogy ez igy jo mert nem az, gondolj bele az olvaso fej a tanyerok kozott ugral, attol mert kulon particio attol meg egy fizikai dolog, de te tudod. Amugy ha egy vinyod van persze kell a particio biztonsagi okbol is meg praktikus okokbol is, de ha mar ket vinyod van tok felesleges, (seek time) lassabb lesz egy hdd-n tobb particioval pl ...mindegy nem akarlak meggyozni😊))) ez a szep mindeki ugy csinalja ahogy akarja

[HUN]FaTaL
"( mai nagy vinyokat tok felesleges szetparticionalni)"

Semmit nem lassít, és pont ezeknek van értelme, legalábbis a rendszert külön partícióra érdemes tenni. A 2nél több partícióra osztani, illetve a többi vinyót partícionálni valóban értelmetlen.

[HUN]FaTaL
Win7nek más a memóriakezelése, nem swappol amíg van RAM 😊

Hypo
akko minimum 2 vinyoba gondolkodj, vagy 3 ban😊

ok, köszi szépen
nálam sajna egy vinyón van a rendszer és az fs, külön partíción, de ez nem sokat számít tudom.
csak a jövöre nézve kérdeztem, mert ha lesz új gép, vinyók akkor már egy jól átgondold rendszert szeretnék felépíteni.
Hypo
Eloszor is ha particiot ugy erted egy azon fizikai vinyon vannak a particiok akkor felejsd el az regi admin parasztvakitas, nem hogy gyorsabb lesz a rendszer de meg lassul is ( mondjuk jozan paraszti esszel nezve egyertelmu)

Ha ket fizikai vinyod van C, D ( mai nagy vinyokat tok felesleges szetparticionalni) Akkor a rendszer ugye a c-n FS-t erdemes a D re rakni. ( FSX viszont jobban szeret XP alatt a rendszervinyon ulni)

A Swap file merete es a keves memoria miatti CTD nincs kapcsolatban egymassal meg ha fura is de igy van, attol mert van egy rohadt nagy swap fileod attol meg elfogy a memoria raadasul ahogy a win nyulkal a swap hoz az is lassit.

Amugy erdemes a swap filet egy masikg vinyora rakni es ott is a vinyo elejere ( leteznek progik amelyek a swap filet a merevlemez elejere pakoljak.)

Ergo az optimalis az lenne ha 3 fizikai vinyoi lenne ( 2 siman eleg) ! Op rendszer ( mondjuk ez lehet egy SSD vinyo) egy a Repszimnek ( egy raptor) es egy 3-k amin mehet a swap.

de kettobol is megoldhatod>😉)

Köszi a válaszokat, igazából azért kérdeztem mert szoktam mostanság vfr-t reppenni mega airport paris+france paris vfr az összes kieggével (citypack, stb....), számomra nagyon szép és komplex így együtt a scenery, de egy idõ után se szó se beszéd kibasz az asztalra természetesen semmi hibaüzenet, és úgy gondoltam, hogy kevés neki a memó vagy megtellik egy idõ után és akartam volna neki több swap file-t adni, hagy terjeszkedjen. Amúgy oom nem szokott lenni.
még annyit, hogy melyik partícióra érdemes rakni a swap file-t? rendszer vagy ahol az fs van?
ha több vinyó van akkor szintén rendszer avagy fs vinyó?
Hypo
64 giga swapnak??? LOL

[HUN]FaTaL
Ha nem kapsz OOM hibaüzenetet akkor 2-3GB elég. Ha kapsz akkor sokat, nekem 64giga van beállítva fixen, azóta nem kaptam ilyen hibaüzenetet.

Hypo
Akkor ey rad nem tartozik. hat ha 2 gigad van akkor talan a legjobb megoldas ha rabizod XP re hogy kezelje (nem rossz az).

akkor ha nekem csak 2 giga fizikai memóriám van akkor ez nem tartozik rám ugye?
ezesetben mekkor legyen a swap véleményed szerint?
Hypo
Ugye 32 bites xp alapbol nem tudja a 2 giga feletti memoria kezelest, a max a 4 giga amiben a hardware-nek fenntartott memoria is benne van.

Ezzel a kapcsoloval elerheted hogy tobbet lasson az xp de az is max 3.2 giga jobb esetben. a swap filet tok felesleges az itt megadot 2056 nal tobbre allitani vannak akik ennel nagyobb szamot adnak meg de sose nagyobbat mint a fizikai memoria. FSX nel a 2560 a nyero kevesebb OOM error lesz vagy megszunik.
En 2560 ot hasznalok es a swap file meretere is ezt adtam meg. Foleg mivel a vgam 1 gigas igy annak is kell a memoriakiosztas. De mint minden ez is nem altalanos dolog szoval proba kerdese.

FS9 nem fog latni tobbet, de a rendszernek marad meg tartaleka, persze ettol meg elofordulhat a memoria tulcsordulas de kisebb a valoszinusege.
itt a temaban par info

Erdemes kiserletezni a userva ertekkel

csak pár szóban ird meg kérlek ez mire jó? mármint a 3gb kapcsoló
jah és miért jó a 2560?, a több az rossz? nekem most 5 giga swap file van
Hypo
Eloszor is XP nel kell a 3gb kapcsolo a boot inibe. (/3GB /userva=2560) 2560 at erdemes minimum es maximumra allitani a lapozo filenak.

nyami<#finom>
töröm a magyart keményen😄
xp mekkora lapozót érdemes állítani fs9-hez?
[HUN]FaTaL
Alt+Enter, Alt+Tab, mûködés szempontjából FSnél ugyanaz mert alt+tabnál is lemegy kicsibe.

Hypo
Nem uriti a memoriat mert ha ugz lenne akkor ay lenne a neve hogz memoria urites😊) VISZONT sok esetben segit, leteyik jo par apro utility amelyek kepesek uriteni a memoriat erdemes kiprobalni.
bar ahogy latom win7 ed van szoval nagyon nincs mit tenni, annyira nem ismerem a w7 lelki vilagat, swap file merete mekkora?

Papirzacsi
Nem, nem azt akartam írni, de jobban belegondolva könnyen meglehet, hogy az volt. Azt tudom, hogy emelkedés közben ablakok között mászkáltam a vindózban, mire aztán egyszer mikor végleg vissza akartam térni az fsbe, gondolt egyet és leállt. Mostmár csak az a kérdés, hogy mi miatt történt ez meg, mert korábban nem tapasztaltam, pedig jópár utat lenyomtam már vele. Nekem elõször az Active Sky 6.5-re esett a gyanúm, mert akkor használtam elõször azt a verziót, sõt asszem éppen a beállításaiban kutattam!

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Papirzacsi
Kémeim jelentették, hogy újabb ice pilot rész érhetõ el. <#idiota>

vzsolo
Szevasztok!
Megpróbálkoztam a PMDG MD-11 új Advanced tutorialjának lefordításával. Elérhetõ ITT.

MD-11, Fokker segédletek: http://vzsolo.uw.hu/fs/ OMSI segédlet: http://vzsolo.uw.hu/omsi/

Tibetan
Érzésem szerint igazad van. Nem ürít memóriát, csak újratölt.

Corsair HX850AX | ASRock P67 Fatal1ty Pro | i7 [email protected] GHz | 2x4 GB DDR3 2133 MHz | EVGA GTX580 SC | Crucial M4 SSD & 2xSamsung F3 1 TB | Logitech Z4 | Dell U2311H | Windows 7 Pro 64 | FS9.1

Tibetan
Nem Alt+Entert akartál írni? Mert ha igen, akkor a válaszom igen. Akkor álltak le a hajtómûvek, pontosan úgy, ahogy te is leírtad. Szóval Alt+Enterre.

megsasolom holnap, thx
[HUN]FaTaL
Nekem mindegyik villog néha de cumulusból a 48ast használom, Cirrusból meg a 3ast.

aki használ rex-et kérem írja meg milyen felhõket használ, sokat kipróbáltam, de mindegyikkel van valami bajom, kíváncsi vagyok a véleményekre
Papirzacsi
Mikor ment el? Nem alt+tab közben? Elég sokat repültem a géppel, de nem mondanám, hogy baj lenne vele. Összesen egyszer tapasztaltam vele egy meglepõt, de azt nem tudom minek tudhatnám be. Bár az volt az elsõ utam az Active sky 6.5-tel. Az történt ugyanis, hogy San Francisco-Wellington utat nyomtam és már az óceán felett a parttól tisztes távolságban emelkedtem úgy FL250 környékén, mikor nyomtam egy alt+tab-ot, majd mikor visszaléptem az fsbe, gondolt egyet és leállt mind a 3 hajtómû. Hogy mi okozta, azt nem tudom, de nem volt hajlandó újraindulni a gép. A fura az volt, hogy a hmû mûszerek egy része szerint járt a hmû (hõmérséklet, nyomás, stb), de nem forgott. Végül valami maitt egyszercsak "újraindult", de az is inkább egy alt+tabnak volt köszönhetõ, mint konkrét indítási kísérletnek, mert arra nem reagált. Azóta se tapasztaltam, igaz nem is sokat repültem vele azóta, és erülöm az emelkedés szakaszában az alt+tabot. :-D
Amúgy az MD11-gyel emlékeim szerint még sose szállt el az fsem. :-)

CptSAB
A retro gépek illetve a Magyar Királyi Légierõt kedvelõk számára egy érdekes, igaz ölég gyerekcipõs gép került a netre:

Caproni Ca-101/3m Én azt gondolom, a gyengécske textúrák, a rusnya 2D és 3D panel ellenére (ufo kinevetavégén babapilcsikrõl nem beszélve) ott a helye a garázsban.
[HUN]FaTaL
A refresh scenery szerintem nem ürít memóriát, csak újratölti a környéken lévõ textúrákat.

Tibetan
Na basszus, most zuhantam le... <#falbav>
Lehet, hogy a PMDG MD-11-gyel van valami baj, bug? Mindhárom hajtómûnél elment a hidraulikanyomás, pedig nincs engedélyezve a meghibásodás sem az FS-ben, sem a PMDG menüjében. S már pár napja is volt egy ugyanilyen hiba, akkor is ugyanezen az úton.
Asszem, megpróbálok tényleg egy másik utat vele... Aztán ha nem, akkor újratelepítem.
De a refresh scenery nálam akkor sem mûködik...

Tibetan
Én sem a FlightScenery cuccokra gyanakszom... Ha velük lenne baj, akkor ott szállna el az FS, vagy amikor odarepülök egy hosszú út végén. De nem. Már nagyon messze járok tõle, s még mindig 2,5 GB az FS, a refreshre sem csökken. Itt valami más gubanc lesz. Abban meg szerintem Hypo-nak lesz igaza, hogy a mivel kb. 5 GB-vel érek az amúgy is sokat zabáló Budapest sceneryhez, amint azt betölti, egybõl kiveri a biztosítékot. Ráadásul most még a Radar Contact sem megy (igaz nem is eszik sok memót)... Amúgy a FlyTampa Kai Tak-ja volt ilyen hirhedten elszállós, ahogy az ember a közelébe ért, egybõl fekete képernyõ...

[HUN]FaTaL
Oké 😊

Egyelõre Európában repkedek úgyhogy tapasztalatom nincsen, csak egy ötlet volt. 😊

Papirzacsi
Ugyan nem tudom, hogy nálam mennyi memóriát esznek a flightscenery cuccok, de azt tapasztalatól állíthatom, hogy messze a legstabilabb sceneryknek bizonyultak nálam. Többször megesett már, hogy elszállt az fsem aerosoft, vagy flytampa reptéren, de flightscenery reptéren még soha.:-)