17159

WAREZ = azonnali BAN!

• UNREG
    Egyszerű, a PSP HW-e alig gyengébb mint a PS2-é, ha jól tudom az is dualprocis, na, ha majd emulálják a PS2-t, kábé akkorra várhatod a PSP- emut is...
  • Al Age
    sztem arra hogy nem véletlenül nincs ps2 emu se + ezeket a lemezeket nem lehet majd másolni.
  • Sephi
    Es emez kijelentesedet megis mire alapozod ?:)

• UNREG
    Nagyon nem valószínű, hogy lesz emu, nem hogy hónapok, de évek múlva sem.
  • Sephi
    En nem felek! Majd lesz emulator par honap mulva :))
  • 7th
    Tehát kb. 61 000 Ft
    Vajon mennyire drágul meg mire ideér? És a játékok mennyibe fognak kerülni?
    Majd meglátjuk, de ez is egy jó iránymutató...
  • 7th
    PSP (forrás: http://khm.uw.hu/)

PSP Japán ára
    Ezek szerint a konzol ára 33 000 jen lesz, ami kicsit több mint 300 dollár. Ez azt is jelenti hogy a Sony kétszer annyiért adja a masinát, mint a rivális Nintendo a DS-t.

PSP
  • Al Age
    hja
  • UNREG
    Nekem RGB-n megy a DVD és nem zöld.
  • rrroka
    zsír!
  • Al Age
    ja várjál nem is. nekem dvd cable pro-m van ami csak annyiban különbözik az rgb cable pro-tól, hogy a ps2 felőli csatin van egy kis kapcsoló, amivel lehet váltani rgb és kompozit mód között, tehát játéknál rgb-n van és jó minőségű a kép, dvd-knél viszont átrakom dvd-re és akkor szarabb a kép (ugyanolyan, mint a gyári kábellel), viszont színes és nem zöld
  • Al Age
    igen, nekem is:)
  • Sephi
    Nekem az RGB pro van :)
  • UNREG
    Bázzé, én bealudtam ezen az ergébé vitán.
  • aabyssx
    letisztázva = vegyé' ergébét, vaze', dugjad be, asztán' jóvan!
  • rrroka
    hzx ez a kábel mizéria mehet a nonhypra a referenciák közé letisztázva... ;)
  • Al Age
    igen, amcsiban lényegében az van rgb kábel helyett
  • Al Age
    valamint ez lenne az rgb kábel:

ez pedig az rgb cable pro:
  • aabyssx
    A komponens kábel az RGB kábel! Azér' komponens, mer' piros, zöld és kék komponensekből (összetevőkből) ad video jelet. :D
    De ilyen 3+2 RCA-s csak USA-ban van, mert ott nem SCART csatlakozót használnak (a hülyék ;).
  • aabyssx
    BTW gondolom, hogy miről beszélsz, de a képanyagot szállító madzag egy csatlakozóban végződik. Így a legegyszerűbb megkülönböztetni.
    Én még nem láttam olyan TV-t, ahol a video jelet 2 mazzag' szállítaná (lehet, hogy az USA TV-k ilyenek).
  • Al Age
    naszóval:
    s-video kábel:

mint látható itt kettő rca dugó van (jobb és bal audio), valamint egy s-video dugasz, ami kinézetre: egy körön belül (ez az árnyékolás sztem) asszem még négy kis tű
    komponens kábel:

itt 5 db rca dugaszról beszélünk. a szokásos két audio, valamint a három másik az a három szín (R-piros, G-zöld, B-kék)
    kompozit kábel:

ez pedig jár a ps2-höz alapból. kettő audio (ez mindig piros és fehér) valamint a kompozit video jel rca-ja (sárga)
  • aabyssx
    SVHS cable = S-Video cable
  • CHEAPBOY
    már meginn a semmirol megy a vita, rgb nem rgb, kompozit.. ájjj, ahelyett hogy a játék menne:))

Ha van RGB kábeled gyári, s rgb bemenettel rendelkezo tvd minden meg van oldva... minek ezen vitazni?:)
  • hzx
    Huh, vágom már, mi a keveredés forrása. A kompozit bemenetet szokták svhs -ként jelölni, de az attól még nem s-video :)
  • hzx
    Aabysxxyyx mittoménmi: tévedsz. Azok a kábelek RGB/kompozit kábelek. A kompozit a video+föld (1 madzag), bal hang (1 madzag) és jobb hang (még 1 madzag), ez a kettő közös földön (ergo sztereó). Az s-video az chroma+föld, luma+föld (ez persze 1 madzagban), és a hang ahogy az előbb. Az RGB is 1 madzag, csak ennek a vége SCART, amiben van R+föld, G+föld, B+föld, v-szinkron+föld, h-szinkron+föld, kompozit-szinkron és a hangok. Ergo ha nem RGB, akkor kompozit, és nem s-video. Az én Grundig -omon mindkét scart bemenet tud RGB-t fogadni, de külön be kell neki állítani, mert default kompozitként vesz.
  • rrroka
    Én pont a BG:DA2-t próbálgattam amikora kábelt cseréltem és egybőlki lehetett szúrni,hogy az ipse eddig narancssárga keze barnás lett és elkedztek látszódni az izmai.
  • aabyssx
    Én még nem láttam olyan TV-t, ami ha érzékel jelet RGB-n ne RGB-n adta volna.

Inkább az a művészet, hogy jön jel RGB-n és s-video-n is, akkor ne az RGB-t jelenítse meg.

BTW nagy-nagy különbség van az RGB kép és az s-video kép között is. A pixelek közötti ~átütésen nagyon látszik. És a piros színen is. Ha a piros bordó, akkor nem RGB. Ha a piros télleg' piros (mint egy monitoron), akkor RGB.
  • aabyssx
    > S-Video (2 video+2hang) jelet is

S-Video = 1 video (video + szinkron) + 1 bal hang + 1 jobb hang = 3 mazzag'
  • Jibe

Ezek szerint, ha én veszek egy RGB kábelt és bedugom, az még nem garancia arra, hogy RGB képet látok, ha nem állítottam be? Lehet, hogy évek óta ebben a hiszemben nézem a TV-t, közben valami "silányabbat" látok?

• KillYou
    Ez egy Scart csati amin lehet RGB mondban is.
    De mehet rajta az egyszerü videójel+2 hang is.
    Söt talán rá lehet varázsolni a S-Video (2 video+2hang) jelet is.
    Ja persze meg megy digitális modban is ha progresziv scan ről beszünk :))) (de azt ha jól tudom a PS2 nem tudja)
  • Jibe

Na, akkor tisztázzunk valamit.

Ez ugye az RGB:

A kérdés, hogy értelmezheti-e másként is a TV az RGB jelet, ha nincs külön beállítva?

• rrroka
    szerintem rá van írva az egyikre ha RGB bemenet. illetve nekem nem kellmenüzni hanem egyből kiírja a tv osd-je hogy RGB.
    pedig nem egy nagynevű tv, schneider 72cm-s de ajánlom mindekinek nagyon sokat tud és olcsó.
  • aabyssx
    Nálam a három mazzag' (2 hang, 1 video) az S-Video.
  • aabyssx
    > Es ekkor eltunik a zold.

És marad az S-Video jel. Az *NEM* RGB kép.
    Ezért hivják az ilyen kapcsolós RGB kábeleket RGB/S-Video kábelnek.
  • Jibe

Ezzel még nem válaszoltál a kérdésre. :)
    Az én TV-men is van egy rakás bemenet, de mi történik, ha "nem mondod" meg a TV-nek, hogy az egy RGB jel? S-Videonak veszi, vagy mi?

• rrroka
    Nálam két scart vana hátulján az egyik az RBG a másik a .sima scart
  • Jibe

"Ha biztos akarsz lenni abban, hogy RGB képed van, akkor ezt a TV-nek is konkrétan meg kell mondani (menü beállítások)."

Ezt nem értem. A (jobb)TV-k nem automatikusan ismerik fel az RGB jelet? És mi van ha nem állítom be a menüben, akkor minek veszi?

• rrroka
    Vágom a cselt! :)
    én arra gondoltam, hogy az RGBn lévő sárgát kötöm össze a TV sárgájával, a hang nálam ugyis hifire megy.
    ez jólesz nekem? :D
  • Sephi
    Tehat. A RGB ugy nez ki hogy az egyik vegen van egy full SCART kozepen egy kisseb olyan cucc amibe van harom lyuk piros feher es sarga. Piros es feher hang lenne es ezt azert raktak igy hogy ha mondjuk van HIfi akkor tudgyad rakotni egyenesen. Na most a sarga az megincsak a video de azt nem hasznajuk mivel a full SCART mind a harmat tartalamazza. Amikor nem akarjuk a zoldet akkor siman kihuzuk a TV-bol a full SCART-ot. Berakjuk a kozepen levo lukakba a kulon vasarolt kabeleket. Hangot es videot is rakotjuk egy (tok olcson) vasarolt Euro Scart (agy akarmilyen) dugatyuba es ugy bele a TV-be. Es ekkor eltunik a zold.
  • Sephi
    Jo ezt ertse meg aki akarja :P