PlayStation2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sephi
A poen hogy az enyimben is van allati chip es megsem ment ugy.

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

CrucifX
Sony szándékosan tette bele, hogy azért mégse mûködjön teljességel úgy, mint egy asztali DVD lejátszó. Chippel, vagy akár egy egyszerû kis módósítással (akár szoftveresen) is kiüthetõ.

Al Age
haveroméknál rákötöttük 72 centis sonyra (kb 5-6 éves lehet a tv) de ott nem tûnt el😞

A fekete lyukak olyan helyek, ahol Isten nullával osztott.

Sephi
Hat nekem jelenleg Samsung van szal 😊

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

barret
Honnan lehet letölteni ezt a Ps2 navi progit?

Bérbe vehet? reklámfelület...

Ez így van, de a hanghoz nem hiszem, hogy köze lenne az rgb-kábelnek.
Ja, és egy érdekesség, amire eddig nem találtam magyarázatot: a zöld jelenség hipp-hopp eltûnik, ahogy Sony tv-t használsz... Ezt az árukapcsolást 😊
(legalábbis nálam eltûnt...)

Ki lakik ott keleten? Szexuális Zaklatás Panda! Ki segít, hogyha gondod van? Szexuális Zaklatás Panda! Ki mondja meg, hogy mit lehet? Szexuális Zaklatás Panda!

Sephi
RBG kabel nekem is baszakodott. Pl akarmilyen DVD muvit akarok megnezni a gepemen ha az RBG kabel csatlakozva van akkor minden zold. Ha a eredti alap kabelt rakom akkor mar minden szines 😊

Alien!
vki megtudja mondani,hogy az ezüst színû ps2 dvd lejátszásánál,miért nem engedi a DTS hangot kiválasztani?? Én az RGB kábelra gyanakszom,de hátha vki tudja...

PS3 Slim(120GB)+ MB 500GB,SAMSUNG LE-40C750 3D,Onkyo TX-SR606 Ps3 ID:Alien_hun(EU),sstyles(US)

item
Továbbá ajánlom figyelmedbe ezt az oldalt :
Scientific Computing on the Sony PlayStation 2

3.14159265358979323846264338327950288419716939937510582097494459230781640628620899862803482534211706798214808651328230664709384460955....

item
Elnézést kérek,valószínüleg rosszul fogalmaztam meg a mondókámat!
Természetessen alaphelyzetben egy játékgéprõl van szó.

A mostani gép ami nálam van az bizony elkezel mindenféle winyót, mérettõl és típustól függõen. A memóriakártyára installálva van egy PS2 Navi program, amely tetszés szerint képes adathordozókról ( USB Pendrive, usb ZIP drive),memóriakártyáról információkat, adatokat ps2 höz írt programokat futtatni! Ezenkívül installálva van egy Media Player is ami képes Mp3-at XVID-et, DivX-et, JPG-t Ogg-t lejátszani! Azért nemrossz egy általános 300Mhz-s MIPS magtól, 32 Megabyte memóriával teljesképernyõs Xvid/ Divix AVI-k lejátszása akadásmentessen.(+ feliratkezelés) Ebben a gépben lévõ chip "ripper 2 gold" rendelkezik egy Dev-Móddal is ahol elérhetõk olyan funkciók is amit az erdeti (gyári) PS2, vagy a régebbi verziójú megcsippelt gépek bizony nemtudtak.

Elnézést kérek mindenkitõl akit megzavartam ezzel a nem kevés sorral,én csupán olyan "hozzáértõ" emberkét kerestem,keresek aki szintén érdeklõdik és ért ezekhez a dolgokhoz!

3.14159265358979323846264338327950288419716939937510582097494459230781640628620899862803482534211706798214808651328230664709384460955....

"Mert azért a játékok, nemigazán tudják kihasználni a PS2 erejét, ezért szeretnék linuxot is futtatni."

Akkor mi hasznalna ki ha nem a jatek?

Reszlet a konzol.suveg.hu -rol:

"Sony természetesen nem engedhette, hogy a PS2 gépén minden jöttment programozó alkothasson (ki fizetne akkor sok-sok millió forintnyi dollárt a fejlesztõ eszközökért, ugye?), ezért létrehozott egy olyan Linux kiadást, amely ügyesen elrejti a gépben lévõ legjobb lehetõségeket a programozók elõl. A Linux rendszermagja GPL licensz alatt áll, miszerint azt forrás formában is ki kell adni, ezért nem írhatták meg úgy, hogy közvetlenül a hardveren fusson, mivel ekkor annak elemzésével napvilágra kerültek volna a PS2 belsõ felépítésének információi, amiért a Sony szintén pénz szeret kérni az érdeklõdõktõl. A trükk egy közvetítõ réteg (RTE) bevezetése volt: amikor a gép boot-ol, a DVD -rõl elõször ez kerül betöltésre, majd erre épül rá a Linux rendszermagja. A Linux modern operációs rendszer, amiben a programozók nem közvetlenül a hardvert programozzák, hanem a rendszermagot szólítják meg a hardver kezelésére.
Mivel a rendszermag az RTE-n fut, pedig pontosan meg lehetett szabni, hogy a programozó mihez férhet hozzá és mihez nem. És bizony a határok elég szûkösek: semmi sem elérhetõ, ami miatt érdemes lehet PS2-t használni vagy programozni. Nem elérhetõ a DVD lejátszás, a CD hallgatás, az MPEG2 CSS dekóder, a memóriakártyán a játékmentések vagy a hangalrendszer érdekesebb részei. A merevlemez egyedi kódolású, PC-hez nem kapcsolható.

És mindezt nagyon drágán mérik: a PS2 alapgép, a Linux Kit, további memóriakártyák és SOG-t támogató monitor, ami szintén nem olcsó. A PS2 Emotion Engine processzora kiválóan alkalmas multimédia tartalom (aka játékok) feldolgozására, de mint általános célú processzor, csak egy 300Mhz-s MIPS mag, 32 Megabyte memóriával. Ugyanezért az összegért egy teljesen felszerelt PC is vásárolható, amiben minden hardverelem tetszés szerint elérhetõ, programozható vagy cserélhetõ. A végsõ tanulság az, hogy egész egyszerûen nem éri meg a PS2-t általános célú számítógépként használni. Arra ott vannak a PC-k és a Mac-ek, ha pedig valaki az igazi PS2-t akarja programozni, mert pl. játékokról álmodik, az interneten elérhetõek a PS2 közvetlen (igaz, nem teljesen legális) programozását lehetõvé tevõ eszközök és a szükséges dokumentációk."
item
Sziasztok, Linux for PS2 keresek, "iso" a ps2 höz minden hardver megvan hozzá, már csak ez a cd vagy dvd kellene! Ha van aki tud ebben segíteni jelezze legyen szives! Mert azért a játékok, nemigazán tudják kihasználni a PS2 erejét, ezért szeretnék linuxot is futtatni.

Sephi
Motma' en sem 😊)

najó, mégis: eyetoy, de azt csak bekapcsolni kell :-)

😊
én illumináltan közelébe se megyek a cuccaimnak

Sephi
En egyszer veletlenul kiszedtenm a mem-et mikozben mentet a jatek. Minden mentes ami rajta volt megment... ja es reszeg voltam na.

Tyler Durden
Ugyanerre jutottam én is. Vannak rajta mentések, már csak az maradt hátra, hogy szûz kártyával próbálkozzak (: Az eredetileg rajtahagyott mentéseket nem olvassa..

konzol powa: nds light /black/, Xbox360 /slim 500Gbyte HDD/ + Kinect + MS Wireless Racing Wheel Pc: Dell E6510 + U2410 Bringa: Specialized Stumpjumper FSR

A chip vagy a fej szarakodik. Szerintem.

Ki lakik ott keleten? Szexuális Zaklatás Panda! Ki segít, hogyha gondod van? Szexuális Zaklatás Panda! Ki mondja meg, hogy mit lehet? Szexuális Zaklatás Panda!

Frissen formázott kártyával próbáltad, vagy olyan mentést próbáltál beolvasni, ami már rajta volt?
Utóbbi szerintem nem megy. Szerintem.

Nálam jól mûködik egy másolt játék, de haveromnál akadozik. Mi(ben) lehet a gond?
Tyler Durden
Szal ps2-höz van a cucc, az Árkádban lévõ médiamarktban vettem 3k-ért. Kapcsoló nincs rajta egy darab sem. Elvileg úgy mûködne, hogy betöföd ezt a 16 megás cuccot a gépbe a rendes sony memory cardot pedig ebbe a 16 megásba és ekkor ismeri fel a gép. Tehát kell hozzá normális memcard amit beledugsz. Haveromnál felismert belõle vmit, de ott meg azt írta ki, hogy corrupt data, szal most kurvára nem vágom mivan. Mondjuk a blokkot megõriztem, szal max visszaviszem, hogy ez 1 szartartály..

konzol powa: nds light /black/, Xbox360 /slim 500Gbyte HDD/ + Kinect + MS Wireless Racing Wheel Pc: Dell E6510 + U2410 Bringa: Specialized Stumpjumper FSR

Sephi
Hat az mar tul bonyorult 😞

Seth
Hát én errõl azt hallottam hogy maga a ps2 nem képes rá menteni, csak mint tároló használható...tehát átmásolhatod rá a mentéseidet. Ehhez nem tom milyen progi kell, asszem valamelyik action replay-hez van ilyen memory management progi amivel megoldható

PSN ID.: Beegabor

Sephi
Eloszor is... az Ps2-re vagy Ps1-re van? Mert en ilyet csak Ps1-en lattam.

Al Age
nincsen rajta valamilyen kis kapcsoló?
van olyan nem "szabványos" memóriakártya, amin úgy fér el több adat, hogy lényegében több "memóriakártya" van rajta és egy kapcsolóval lehet váltogatni közöttük

Tyler Durden
Kérdésem lenne hátha vkinek van tapasztalata az ügyben:
szal vettem egy thrustmaster 16 megás memóriacardot /mûködési elve, ha beledugsz egy eredeti sony memcardot, akkor +16 megás kártyaként üzemel/
nos nekem ezt nem hajlandó látni a gép.. hiába töföm bele az eredeti sony memcardomat leszarja..
szal ha bárkinek van 5lete mi lehet a bibi akkor pls skribáljon ide a fórumba, thx elõre is..

Sephi
Vidd el kitisztitatni! A havernak es ez volt a baj es csodakat muvelt a tisztitas 😊

barret
Másoltam már át zenét vele királyul szól!😊

Bérbe vehet? reklámfelület...

Al Age
Tesco-ba veszel egy rgb pro kábelt. azon van 2 dugó, plusz a ps2-be menõ dugó mellett kb 20-30 centivel egy kis doboz, rajta 3 rca kimenet: bal audio, jobb audio és video.
veszel még egy olyan kábelt aminek az egyik végén 1 3,5-es jack dugó van, másikon meg kettõ rca és értelemszerûen összekötözöd õket😊
utóbbi kábelt általában készen lehet kapni különbözõ kábelhosszúsággal (1 m, 2 m, stb...)

JohnnySmith
Hogyan tudnám a hangkártyába belevezetni a ps2 hangot... Pontosabban azt tudom hogy a line-in be kell, csak hogy létezik-e olyan kábel amivel össze tudnám rakni.
THX

Cuore Sportivo & Power of Dreams Yippie-Ki-Yay Mother F*****! PS3 ID: Janos1982 (US),Johnny1982 (UK),JohnnySmith82 (HUN)

Tyler Durden
hja, csak még nem tudom hova vigyem el, a Konzol kuckóra azt mondták okés

Nem biztos, hogy rögtön csere kell, legtöbbször egy fejállítás/tisztítás kombó csodákra képes.

Tyler Durden
még semmit ((: el akarom vinni olvasófej cserére vmi megbízható helyre..

És mit csináltál, hogy jó lett?

Tyler Durden
nemtom nekem is ezt produkálta, játékok meg mentek rendesen, max lassabban töltõdött be..

Igen, de akkor a játéknál is gondok lennének, pedig nincs. Vagy nem?
Tyler Durden
szerintem az olvasófejed ment el erdõbe amiatt produkál ilyen jelenségeket..

Van-e valami ötletetek az alábbi hibára, mitõl lehet?

EREDETI DVD filmnél iszonyatosan szaggat a kép és a hang, másolt játéknál pedig a Loading, ami hosszú idõre megakad, aztán folytatódik tovább.
Játék közben semmi probléma.

van vkinek fénypisztolyos játéka kopizható...?

Nem szeretem ha a munka vagy a tanulás a szórakozás rovására megy...

Sephi
Hihe 😊

Seth
ez yooo 😄

CrucifX
Star Ocean ismét ;D

Sephi
Engem az nem erdekel kerem 😊)

CrucifX
Gamespot finnyás kedvében volt, nem is merem postolni az értéket 😊

Sephi
Hmm...

CrucifX
Seth
Találtam egy ilyet az e-bay-en ... ?itt
Ilyet lehet kapno Mo-n

Seth
Most egy kicsit más téma: lehet hogy már volt valamelyik topic-ban róla szó, hogy a PS2 joyot rátudom e kötni PC-re ,valamilyen konverter létezik e. Aki tud róla valamit az igazán segíthetne.

Tyler Durden
legtöbb esetben én sem, de ez a Jackie Chan-es nem szívügyem, szal nekem még 1 próbát sem ér meg..

Sephi
Mondjuk en a budos eletben nem fogok hallotakalapjan donteni egy jatekrol.

Remek pelda volt a The Black Mirror jatek ami Pc-re jott ki. 100%-bol 11% kapott? Hagyal mar. Az a jatek bennne van nalam a Rulez Top5 kozott 😊