2520
Fenti ket lap a tema
  • Jockey Ewing
    Melyik van fent neked? És melyik volt a rossz?
  • Jockey Ewing
    Ez a probléma tökéletesen ugyanugy fent áll akkor is, ha csak simán másolok és nem áthelyezek!
  • chuck
    En 5 dvdr lmezt basztam el, mire rajottem, hogy az uj ide driver a szar.
  • NeoMaN
    Az áthelyezés partícionált vinyón egyik partról a másikra mindig is szar volt (szvsz nem nálad van a hiba!). ugyi egy mechanika dolgozik, de az oprenccer mintha 2 vinyót szetene kezelni-->másol-töröl-másol-töröl. Ahelyett hogy: csak másolna, aztán ha kész akkor törölne. Áthelyezés ezészar 2 partíció között.

Én mindig úgy csinálom, hogy másolom, aztán törlöm ...
    Probáld így!
    szvsz
  • Emery
    Kivancsi vagyok nagyon erre az uj ABIT lapra
  • Jockey Ewing
    Hi all!

Légyszíves aki tud segítsen nekem!

Qrva nagy bajom van.
    Alaplap: Abit N7F-S
    Winchester: Maxtor 120GB 7200rpm S-ATA150 8MB Cache
    Op.rendszer: Xp

Megpróbálom leírni a problémát:

-Teljesen új az egész gép. Fogtam ugye megpartícionáltam 3 partícióra a winyót. Feltelepítettem az Xp-t. Egy régi winyómat(Maxtor 40GB) beraktam, h az adataimat átmásoljam. Tökéletesen ment. Tehát két winchester között nagyon jól másol(700MB kb20 mp.), de viszont amikor csak a 120oson szeretnék valamit másolni v. áthelyezni egyik partícióról a másikra, akkor kerreg, mint az állat, meg olyan lassan másol, h arra nem is tudok példát(5GB 40 perc!!!!!). De ez a probléma akkor is fent áll, ha mondjuk grabbelek be zenét. Akkor meg azt ugy szép lassan még csinálgatja, de mást nem nagyon kell elindítani. Használhatatlanul belassul.

-Valamelyik driver sz@rozhat???
    -A Serial ATA driver nem tetszik az Xp-nek???
    -Vagy az ABIT-nak nem tetszik a Maxtor és nem vezérli meg rendesen?

Légyszi segítsetek, hátha valaki találkozott már haonló problémával.
    Előre is kösz!
  • ZaJanga
    Végül is mi a gáz az nForce ide driverrel?A cd íróm eddig jól működik viszont egy hiba már jelentkezett bár lehet, hogy nem e miatt. A ClonyXXL progi detektálná az optikai meghajtókat CD, CD-RW de csak mindenféle ismeretlen kriksz-krakszokat ír ki a driveok neve helyén...szal ez legyen a legnagyobb problémám....
  • CzKaresz22
    Stabilabbá mindenképpen vállhat a rendszer...
  • ZaJanga
    Asszem efektív nem gyorsít maga a bios hanem előhozhat plussz tuningolási opciókat amikkel finomíthatsz.És mindenképpen szoktak problémát orvosolni plussz frissíteni(cpu stepping,id stb..)
  • fm
    egy bios frissítés gyorsíthat a gépen? vagy kijavíthat vmi problémát (minőség/teljesítmény 3d-s alkalmazásokban)?
  • fm
    úgy tudom kizárólag 2 rammal működik a dual..
  • ZaJanga
    Üdv. mindenki!
    NF7-S hez most vettem egy ilyen tápot 6 nagy 2 kicsi eszköznek ad powert. Teljesen megvagyok vele elégedve.
    Kérdés : lehet kapni ugyan olyan serillel átalakítót amit mellékeltek a dobozhoz?
    A másik lama kérdés : tom, hogy melyik mem slotba kell illeszteni ahhoz, hogy dualba menjenek a memók mert 1000X le lett írva. Ami érdekelne az az, hogy ha mindhárom slotba van memó akkor annyi a dual működésnek?(pl.:1-256 egyoldalas, 2-256 egyoldalas, 3 a külön álló slot -512 kétoldalas memó variációval) ??
  • NeoMaN
    Internationalt, de kurvára nem számít, mert csak több nyelven beszél, de a csomag bit-re ugyanaz...
    Egyként leszarom, most 2.78, és minden ok.
  • Danecay
    Hát nem tudom, nekem magyar nyelvű XP-m van és a Force_3.13_WinXP2K_WHQL_English.exe-t telepítettem hozzá (ezt csak most vettem észer) és azt kell, hogy mondjam eddig nem tapasztaltam az általatok leírt jelenségeket, pedig CD/DVD író is van a gépbe.
  • Emery
    #429 hozzaszolasomba abrazolva vannak hogy mennek dualba es hogy single be
  • CzKaresz22
    Akkor nem értem miért fut ugyan annyit mint egy MSI KT3ULTRA 2 ugyan ezekkel a cuccokkal
  • harczos
    1. és 3.
    vagy
    2. és 3. slot
    3. van a procitól legtávolabb
  • Tovi
    Azt nem kell bekapcsolni, ha két modult megfelelő helyre raksz, akkor automatikusan dualban fog müködni.
  • CzKaresz22
    Hogy lehet bekapcsolni a DUAL DDR-t ???
  • Tovi
    A legújabb driver Cleaner simán leszedi a régi nforce drivert is, érdemes használni.
  • Emery
    Op. rendszerem XP prof. (Hun)+SP1+SP2
    Anno nekem is csinalt ilyen kekhalalt a rendszer a 2.45-os felrakasanal, de ott en hibaztam rosszul szedtem le a regi csomagot.
    Most igy csinaltam
    Vezerlopultbol a Telepitett programok torlese es ott tavolitottam el a 2.45 csomagot. Az XP kert egy rebootot (anno ez kimaradt)
    Majd amikor ujra felallt akkor kert meg egyet.
    Utana amikor megint bebootolt felraktam a 3.13-as csomagot es meg egy Reboot.
    Azota is megy minden f@szan.

Meg egy kerdes: Az nForce_3.13_WinXP2K_WHQL_international.exe-t szedted le vagy a nForce_3.13_WinXP2K_WHQL_English.exe-t?
  • NeoMaN
    Má nincs CRC, és nincs hibaüzi sem. Nem veszem a szívemre a dolgot, de azé, hogy egy oprenccert összefosasson.
    Egyként nagyongyanúsan a telepítésnél rákérdez az IDESW-re. Tehát akkor csak tudják, hogy galibát okozhat...
    :)
  • [Jakuza]
    Hat nem lehet, hogy mas a bibi, ez az IRQ_not_less nekem mem hibanal jott elo.
    Amugy Angol XPvel a 3.13as driver tokeletesen, hibamentesen uzemel.
    Es a CRC hibas masolas is a hibas memre utal.
  • NeoMaN
    Hangsúlyozom, hogy a lenti hibaüzenetet CSAK a 3.13 IDE driver miatt kaptam!!!
  • NeoMaN
    xpsp1 hun prof corp
    Viszont azt vettem észre, hogy az ide telepítése után (most már a win el sem indul!!, eddig csak az írót nem látta), a BIOSban hiába állítom a ESCD auto update-t enabledre, visszaugrik disabledre. IRQ_ not _less_or_equal hibaüzit kapok, kék háttéren, és a win még csökkentett módban sem indul el, ami erre utal:
    IRQ Not Less or Equal kék képernyõ-

Sok felhasználónál elõfordul a fenti hibaüzenet, okozója valamilyen hardverelem, ami ugyanazt az IRQ számot használja, amit egy rendszerösszetevõ, pl. a Fejlett Energiagazdálkodás már lefoglalt. A hiba orvosolása a BIOS-ban rejlik. Elõször a Sajátgépen jobb klikkelve, a Tulajdonságokat választva, a Hardver fül alatt az Eszközkezelõ gombon klikkeljünk, a megnyíló Eszközkezelõ ablakban a Nézet menüpont alatt válasszuk ki az "Erõforrások típus szerint" opciót. Így a Megszakításkéréseket sorba szedve láthatjuk. Ha ugyanaz a szám többször is szerepel, ott gondok lehetnek, legtöbbször az egér vagy a hangkártya a bûnös. Jegyezzük meg a többszörösen használt számot, és keressünk egy olyat, amit még egy eszköz sem használ. Indítsuk újra a gépet és a Del billentyûvel lépjünk be a BIOS-ba. Itt keressük meg az IRQ beállításokat és annak a PCI csatlakozónak, amelyikbe a problémás kártya csatlakozik, adjuk meg IRQ-ként a még nem használt számot. Ha nem kártya okozza a gondot, és a BIOS-ban erre van lehetõség, a problémás IRQ számot foglaljuk le, hogy új hardverelemek ne használhassák. A BIOS mûveletek után indítsuk újra a gépet és távolítsuk el a problémás hardverelemet az Eszközkezelõben, majd újraindítás után telepítsük újra.

Úgyhogy ma újratettem a rendszert. MINDENT. 2.78-as driver minden ok, az eddigi CRC-s filek másolásnál is megszüntek.

• CzKaresz22
    ABIT NF7-nél mekkora MHZ értéket adtok a BIOS-ban az AGP-nek ????Most Nekem alapból 66MHZ-en van... Az jó ?
  • Emery
    Milyen Op. rendszered van?
  • B@ldrick
    Milyen íród van? Nálam az angol xp töltőképernyőnél (3.13-al) az íróhoz nyúl - eddig ezt sosem csinálta - majd újraindul állandóan. Bizti az ide driver kever be.
  • CzKaresz22
    Nálam az volt a bibi,hogy az nForce2-nél alapból a Windows nem kapcsolja be a DMA módot sem a vinyókra sem a CD-re...Amíg ez nem vettem észre még egy CD-írásnál is kiürült a puffer miután belöttem már nem...
  • [Jakuza]
    Igy jartal, nekem meg ezer eves rendszerre telepitve is megy. AZ osszes CDiro progival egyetemben.
    Igaz nem magyar xpt hasznalok, mert az sokszor bekavar.
  • NeoMaN
    Nálem még szűzre teleített cuccon sem megy normálisan az IDE.
    Úgyhogy kihagyom inkább...
  • CzKaresz22
    Halpi!

Egy bizti Nekem mindig leállt a gép!Ha csak 300W táőod van akkor cseréld le!Én mióta lecseréltem 400W-ra azóta STABIL!!!

ABIT NF7 v2.0
    2600XP(NEM BARTON)
    Geforce 4 Ti 4800SE
    256 DDR

Még valami ezek után is néha bizonytalan volt...
    Nem rég vettem agy SPIRE Whisperrock IV hűtőt halk meg minden de eléra mejdnem a 60 fokot terheletlenül s visszaraktam a régit tiszta réz bordát 5000 ventivel igaz hangosabb sokkal de 50 fölé nem megy terhelten sem s innentől kezdve BETON STABIL!!!Ezekre figyelj!!!

ÉN EZEK MIATT SZÍVTAM 1 HÉTIG !!!!!!!!!!!!
  • Emery
    van CD es van DVD irom is.... Es semmi gaz.
    Nem Lama kepzobe jartam. (Csak poen ne vedd komolyan)
  • Borg
    Szvsz nem a kártyákkal lesz a gond, hanem az alaplappal, vagy az nf driverrel.

2.45 és a 3.13 nforce2 drivert is próbáld ki, de szvsz ha minden hw jó, akkor a 2.45-el mennie kell.

Biosban milyen egyéb beállitásokat tettél meg?

Ha felrakod az ati catalystet, akkor a smartgart fülön milyen beállitásokat észlel?
  • NeoMaN
    kamuzol...vagy nincs cd íród
    :)
  • Emery
    Nalam semmilyen galibat nem okozott
  • CzKaresz22
    98/Me vonalon melyik az utolsó ??? 2.14 ????
  • NeoMaN
    az új 3.13-ban van. de nálam csak galibát okozott (többeknél is), de azé kiprószálhatod...
  • CzKaresz22
    Van olyan nForce2 driver amiben van IDE driver is végre ???
    Írjatok...
  • NeoMaN
    A led csak a készenléti állapotot jelzi, használj kapcsolós konnektort és akkor nem fog világítani.
    A gép azért indul újra, mert z XP alapból úgy van beállítva, hogy rendszerhiba esetén újraindítja a cuccot.
    sajátgép-jobbklikk-tulajdonságok aztán keresgélj (asszem).
    RAM-ot a procihoz legközelebb rakd.
    Egyebet nemtok mondani, kérem kaccsolja ki....