75
-
#75 Igazad van. Mindegy. A világ nem változik, csak jó egy kicsit dühöngeni néha :) -
Csabi #74 Nyilvan a windows labilissagarol a legendak tobbek kozott a (sokszor gyenge minosegu) pc hardvernek koszonheto illetve a multbol taplalkozik, amikor meg tenyleg szar volt a windows.
Namarmost a pc-rol annyit, hogy ezt ok foztek maguknak, ugyhogy most egyek meg.
A usernek hiaba mondod, hogy a dell xyz serveren milyen stabil a win2000, nem fogja elhinni, ha o otthon nem ezt tapasztalja. Es ha valaki mast olvas, mint amit tapasztal, akkor felboszul, es beirkal a forumba mint ahogy teged is zavar, amikor a sajat tapasztalatoddal ellentetes dolgokat irnak be a userek a forumban (windows fikazas) es te is beirkalsz.
A mult kiserteseit pedig a marketingeseknek mar reg meg kellett volna oldaniuk, erre van kesz recept, es anyagi eroforrasokban sincs hiany. -
#73 "pedig az ms is ugyanugy megkapja szerintem itt is es mashol is a publicitast meg az ingyenreklamot"
Egyetértek. Csak nézd meg hozzá a fórumot is! Arrafelé mindenki anyázik agyba-főbe ész nélkül. A Linuxos híreknél meg minden inkompetens hülye is(tisztelet a ritka kivételnek) odaírja, hogy ezaz, dejó, pedig még nem is látott Linuxot közelről. -
Csabi #72 "Azért ha egy hardvert bejelentenek, akkor azt idővel meg is lehet venni, tehát van nyoma és volt értelme beszélni róla."
Altalaban minden heten lehet olvasni valami technologiai attoresrol az intel vagy amd-tol (konkretumok nelkul), amirol aztan szepen nem esik tobbet szo, vagy kijon az uj proci (vagy akarmi), es pontosan azt a par szazalek plusz teljesitmenyt hozza, amit mar egy evvel elotte lehetett sejteni, szupertechnologia ide, vagy oda.
Nem hiszem, hogy kulonosebben hirerteke lenne az olyan cikkeknek, amik arrol irnanak, hogy a kilencvenvalahany szazalekos piaci reszesedesu windowst milyen cegek kezdtek hasznalni. Az erdekesebb dolgoknal (pocketpc, smartphone, tabletpc, spot ora, internetes wc :), billi vizioi, ballmer vizioi ) pedig az ms is ugyanugy megkapja szerintem itt is es mashol is a publicitast meg az ingyenreklamot.
-
#70 Azért ha egy hardvert bejelentenek, akkor azt idővel meg is lehet venni, tehát van nyoma és volt értelme beszélni róla. Van alapja. A MS-os hírek pedig nem arról beszélnek, hogy mennyivel olcsóbbak, mint a Linux, hanem arról, hogy például kijött egy SP, vagy éppen hiba van, amire figyelni kellene. Nem szoktam minden Linuxos hírhez odaírni, hogy értelmetlen. Láttam már olyat is, amiben volt is írva információ, nem csak dumáltak a semmiről.
Nem akarom igazolni a döntésem. Igazolja azt az élet elégszer. Tudásomat meg minek féltsem? Nyitott vagyok bármire, ami jobb, mint amit most ismerek. Persze ezt megítélni főként az én dolgom. -
Csabi #69 "Végülis nem tőled, csak azt próbáltam szemléltetni, hogy kissé marhára "Már megint terjed a Linux" hír ez is"
Ez igy van az intel, amd, ms hireknel is. Ott is hangoztatnod kellene ezt a velemenyedet. Nem csak arrol van szo, hogy sajat dontesedet akarod igazolni vagy felted az ms tudasodat?
"de alapvetően semmi nem változik"
Hat ezt nem tudom, de ha birtokaban vagy megbizhato statisztikaknak, akkor szivesen raneznek.
Olvashato volt mostanaban, hogy Ballmer komoly ellenfelnek tekinti a linuxot. Ennek ket oka lehet: megprobalja mestersegesen azt a latszatot kelteni, mintha lenne versenytarsa, ami a birosag elott jol jon, vagy az is lehet, hogy komolyan gondolja. Mindenki dontse el maga. -
#68 Hehe :D Végülis nem tőled, csak azt próbáltam szemléltetni, hogy kissé marhára "Már megint terjed a Linux" hír ez is, amiben ingyen reklámot nyújtunk, de alapvetően semmi nem változik. -
#67 nézdd az, hogy neked mit oktatnak az óviban az irreleváns. sajnos az ssadm, a summit, stb rendszereket a nyugati világ bérezéséhez igazítják. igaz már a bérezésben is kezdjük utól érni a fejletteb világot.
majd ha kikerülsz az iskolából nagyot fogsz csodálkozni milyen sokban is különbözik a valóság attól, amit számonkértek rajtad x évig. vagy csak akkor fogsz rádöbbeni ha madj megkapod az első fizetési csekked és elkezded leszúrkolni billgecinek a windózod árát! -
Csabi #66 Pheel: most ezt tolem kerdezed? Nekem semmmi kozom a cikkhez, de a cikk irojanak irhatsz emailt. :) -
Csabi #64 Go: "Na ez már csak maszatolás... Eléggé világos, hogy ha költségcsökkentésről és linuxról van szó, akkor nem kereskedelmi unix x-et fognak venni,"
Te is nagyon jol tudod, hogy attol, hogy valami fizetos a tco lehet megis olcsobb. Ilyen projecteknel meg talan meg sosem hallottam, hogy valaki ne egy commercial disztributortol venne a szoftvereket supportal.
Pheel: "Másszóval megint egy hír, amiben nincsennek konkrétumok, de legalább megint a Linuxról szól"
Technikai konkretumok nincsenek benne. Nem hiszem, hogy a supergamezre kulonosebben fontos beleirni a cikkbe, hogy milyen technologiakkal valositottak meg, milyen protokollokkal stb.
-
mrzool #63 "egy millárdos nagyságrendű projektnél már az egész költség csaknem 2/3-a megy májkro$zoft licenszekre."
Ez egy hangzatos állítás, csak egy baj van vele: nem igaz! Mindenki tudja, aki egy kicsit is benne van a témában / tanult az egyetemen pl. rendszerfejlesztést, hogy a szoftverek ára elenyésző az üzemeltetési költségekhez képest. Arról nem is beszélve, hogy ha nagyvállalat vagy, akkor volume / corporate licenszet veszel, ami nagyságrendekkel olcsóbb, mintha bemennél a boltba, és vennél 500db dobozos MS terméket.
Konklúzió: tanulj, olvass, nézz utána a dolgoknak, aztán beszélj! -
#62 ó, ne mondjad már! egy millárdos nagyságrendű projektnél már az egész költség csaknem 2/3-a megy májkro$zoft licenszekre. ha ezt az összeget debiján és openoffice licenszre költöd, akkor talán még hivatalos fejlesztőt is kiküldenek a projekthez, mivel nagyon drága 0ft-os árral dolgoznak! -
#59 "Mindjart az elejen arra szerettem volna ravilagitani, hogy kar itt konkret technologiakrol, termekekrol beszelni ugyanis zero mennyisegu informacio all rendelkezesre."
Másszóval megint egy hír, amiben nincsennek konkrétumok, de legalább megint a Linuxról szól és megint van okunk beszélni a Linuxról, meg arról, hogy tért nyert vagy mi. Tehát kimeríti a "már megint terjed a Linux" tipusú hírek halmazát :) -
Csabi #58 Go:
"Elképzelhető, hogy multi-tier, de nekem valamiért mégis inkább terminal jött le."
Latod ebben egyetertunk. Elkepzelheto. Es amig csak elkepzelheto, addig kar is barmirol beszelni.
"Terminal: már megint gondolkodni kéne egy kicsit... Nem véletlen maradt ki a citrix, miközben ott volt a ts és az x... Ugyanis a citrix többmillió forint, mit az utóbbi kettő ingyenes..."
Jo, gondolkodjunk: az X Window System egy de facto standard, nem pedig termek, es ennek aztan vannak ingyenes es commercial megvalositasai (termekek). Roviden: nem mondhatjuk, hogy az x ingyenes. Egyebkent sem derul ki a cikkbol, hogy kriterium volt-e az ingyenesseg ha egyaltalan terminalos megoldast valasztottak...
"Egyébként sem kéne a cikkhez keverni, mert a linux nagyvállalatoknál nemigen állja meg a helyét, ahol a citrix igazán szóba jöhet. Ahova a ts nem elég és citrix kell, az a 100.000-es user nagyságrend, ahol közel távol nincsen linux."
A cikk nem emlitett user szamot es egyaltalan semmit. Mindjart az elejen arra szerettem volna ravilagitani, hogy kar itt konkret technologiakrol, termekekrol beszelni ugyanis zero mennyisegu informacio all rendelkezesre. -
Csabi #52 "Juj ezt nem kellett volna...
Hogy még nem láttál vállalati környezetet az alapvetően nem baj, mert emlékeim szerint fejlesztő vagy. De hogy nem tudod, hogy mi különbség a többrétegű (multi-tier) alkalmazások és a terminal tipusú feldolgozás között az egy fejlesztőtől viszont már elég gáz..."
Hogy nem tudsz olvasni, az a gaz! Nincs szo terminal tipusu feldolgozasrol.
Fogd fel, hogy a cikk nem ter ki arra, hogy mit ertenek azon, hogy a linux alkalmazasok tobbsege nem a kliensen fut!!
Milyen terminalrol beszelsz, amikor fogalmad nem lehet a cikk alapjan, hogy pontosan mi kerult a serverre.
A CIKK AZT MONDJA, HOGY BIZONYOS PROGRAMOK, AMIK EDDIG A KLIENSEN FUTOTTAK MOST ATKERULTEK A SERVERRE. Ha en atteszem a knowledge base-t a kliensekrol a serverre, es a user valahogy eleri (teljesen mindegy, hogy hogy!) akkor teljesitettem ezt.
Vagod? Kliensrol valami serverre megy. Pl. egy szoftverrendszer bizonyos reszei. Ennyi! Mast nem kell hozzakepzelni.
"A citrix is ugyanaz mint a ts csak vannak benne egyéb kiegésztitő funkciók"
Jaja, ugyanaz, csak valaki megis ezt hasznalja konkretan, valahogy elfelejtetted megis emliteni. BTW, amikor a savszelesseg igenyt hasonlitottad ossze, akkor bizonyara az osszes commercial x servert szamba vetted elotte... -
magyar ember 2 #47 Nem az a lenyeg hogy kinek a zsebebe tomkodod a milliokat, hanem hogy mennyit tomkodsz. A wint dragabb +venni, de olcsobb uzemeltetni, szakit alkalmazni hozza. Uzleti viszonylatban a beszerzesi ar jelentektelen tenyezo, az uzemeltetes ami szamit. -
#44 "Ugyerted akitol hallottad az nem tudta megcsinalni..."
Persze. Itt egyetemen csupa hülye van, akik igaz, hogy évek óta Linux alá fejlesztenek pénzért és utálják a Windows-t, de nem tudnak felrakni egy drivert. LOL -
Csabi #43 ""amelyben a Linux alkalmazások döntő többsége nem a felhasználók fizikai gépein fut, hanem nagyteljesítményű háttérszervereken."
Ez bizony *nix alatt x-window, windows alatt teriminal services... "
:)))))))))))))))))))))))))))
Szoval ha nem a felhasznalo gepen fut, akkor az csakis x-window vagy ts lehet mi? :) Valaki megsugta a Citrix-et is, most mar az is kepbe jon...
Olvasd el a cikket. A vilagon semmi nem derul ki belole. De te maris tudod, hogy ide bizony mi kell. Ehhez csak gratulalni tudok. Olyanrol mar egy bankban biztos hallanod kellett, hogy bizonyos sw-nek van server oldala es a thin kliens programok ezzel kommunikalnak, x meg hasonlok nelkul. Ha en banki tranzakciot inditok a szamitogepemrol, akkor nalam csak egy kliens fut es (szerencsere) minden mas a bankban, szo nincs ts-rol. -
#31 és azt tudod, hogy az általad megvett winfos adója melyik kormány zsebébe megy? az amerikaiéba! és tudod, hogy melyik kormány költségvetésétől függ az ameriaki hadsereg? az jenkiétől!
tehát minek mondana mást! önmaga alatt nem vágja a fát egyik hadsereg sem, pláne egy ilyen drága, intervenciós felépítésű! -
Csabi #29 Go:
"Megbocsáss, de te ugye nem vagy tisztában mi az a terminal services? Mert ebből csak azt tudom levonni, akkor pedig nem igen kéne "nem megfontolt"-nak nevezni..."
Elolvastad amit irtam? Pheel altal emlitett terminal servicesrol beszelgettek, mikozben a cikkbol az sem derul ki, hogy pontosan mi is a feladat. Aki ez alapjan a cikk alapjan barmilyen technologiaval elohozakodik, az egyszeruen nem megfontolt, a szakember szo pedig olyan tavol all tole, mint mako jeruzsalemtol.
"Ehhez még hozzá jön Pheel kolléga által emlitett technológia ami valójában a terminal services, ami ugyanazt csinálja mint az x-window csak jobban, kevesebb sávszélesség igénnyel és hasonlók"
Cikkben termeszetesen emlites nem esik x-rol illetve, hogy a kozpontositottsagon mit ertenek.
Meg mered mondani, hogy hol vagy szakember?
-
#28 wow, most nézem csak micsoda torgyáni demagógiát sikerült kicsalni magamból! :) -
#27 már csak nemzetgazdasági indokból kifolyólag is támogatni kell a linuxos megoldásokat! egyszerűen őrült mennyiségű dohány folyik át a magyar gazdaságból a jenki gazdaságba. a kökemény magyar forintért pedig egy drága szart ad billgeci. szerintem inkább a magyar pingvines gyíkokat kell megfizetni, mint ballmer bácsi ötödik ferráriját.
éljen münchen! -
#14 A te agyad, az a kék halál... -
#13 Nem tudok konkrét példát mondani, mert nem jegyzem meg - engem nem érint -, de sokszor hallom, hogy ez sem megy, az sem megy. -
#10 Ez ugyanaz a 22-es csapdája, mint az, hogy akkor fog elterjedni a Linux, ha lesz elég driver hozzá és akkor lesz elég driver, ha elterjed :) -
Csabi #8 Mivel pontosan nem reszleteztek, hogy milyen infrastukturarol van szo, x vagy akar desktop emlitesre sem kerult a cikkben, ezert nem kellene mindjart konkret technologiakat javasolni. A millio dollarokrol az allitasaikat az alapjan az info alapjan amit kozoltek, sem megerositeni sem cafolni nem lehet.
A munkapiaci adatok pedig megtevesztoek lehetnek. Fontos a minoseg is. Igazan megfontolt (tudjatok olyan, akinek azt mondom, hogy remote meg centralized es meg mielott befejezem a mondatot nem vagja ra, hogy terminal services hanem gondolkodik) es hozzaerto szakembert nem konnyu talalni es az aranyok valtozhatnak.
-
#6 Fogalmazzunk úgy, hogy nem hiszem, hogy jóval olcsóbban lehet Linuxot üzemeltetni, mint Windowst. A beszerzési költségek elenyészőek, a fenntartási költségek pedig mindkét rendszernél magasak. -
#1 "A Merrill Lynch egy olyan informatikai infrastruktúrát igyekszik kiépíteni a társaságon belül, amelyben a Linux alkalmazások döntő többsége nem a felhasználók fizikai gépein fut, hanem nagyteljesítményű háttérszervereken. Ez a módszer jelentősen leegyszerűsíti a menedzselést, valamint az új rendszerek üzembe helyezését."
Remote Desktop Connection Windowsban. Mondjuk ha nem ért hozzá, akkor tényleg drága lehet neki a Windows :)