63
Minden, amit a modell rakétázásról tudni kell! :D
-
#21 Király! Akkor építsünk együtt.
Elő kell kutatnom azt a 3 éve olvasott cikket, a szemcseméret hogyan befolyásolja a puskapor égési sebsségét. -
#20 Akkor nézd meg a legalsó hozzászólást az általad adott cikknél :DDDDDDD -
#19 Pont ez jutott eszembe tegnap. -
Cat #18 dikki: http://sg.hu/cikk.php?cid=13335
egy ilyenre több esélyed lenne, alul a linkeket nézd meg -
#11 én is akartam csinálni egyet, de lövésem sem volt arról, hogy hogyan kell. te merre lax? -
#10 Ok! Reményeim szerint részletes tervet, és doksit készítek majd.
A topicban hozzám hasonló ráérős emberkéket várok, persze nem lesz senki de majd én elleszek egyedül.
Ha materializálódik a rakéta, majd a behun -ra is kikerül. -
#9 Ok, akkor ennek aszem majdan en is nekilatok, valahonnan majd megszerzem a szukseges cuccost, csak majd ird le, konkretan hogy gondolod, aztan majd kidolgozok en is egy komplett indito rendszert, es elmeletet:) -
#8 :)
Kell sok szar hozzá, de lényegében minden megvan a háztartásban, vagy olcsób beszerezhető.
Pl. ha tudok valahogyan ammónium-perklorátot szerezni, még a hajtóanyag sem puskapor lenne.
Persze valsz. az lesz in first step, ahogy a régebbi rakétáim is. :)
Csak azok nem mentek el a földről. Tonképpen soha nem sikerült normális minőségű puskaport készíteni, de ez most elhárulni látszik, csinálok egy ballmillt.
A másik gond az indítás volt, de most erre is van egy ötletem.
Azt is tudom már, hogy a törzs szélességének 14-szerese az optimális a magassághoz. -
#7 ok, akkor majd elmondod hogy csinalod, aztan nyaron a nagy unalmamban en is nekilatok:) -
#6 Nem akarok 5kilodollárért építeni, az csak egy példája, az ember mit me tud építeni.
Az igazi persze mégiscsak a ma délutáni scrapheap challenge volt, ahol 404 méterre lőttek fel egy, a roncstelep hulladékából összerakott rakétát, amely hasznos terhet is cipelt (egy felrázod-és-esik-a-hó-üveggömböt és magasságmérőt).
Indítósebessége 307 km/h volt! És a kukából rakták össze! -
#5 Hat, ha van ra annyi loved, akkor nyugisan epitsd meg, nekem elotte meg sokmindent kell vennem, hogy legyenr a penzem...:) -
#4 Még egy oldal: ez. Ennyi indítónak elég is lesz, majd visszatérek! -
#3 Pont most volt egy hír a főoldalon is, ez itt.
De a yahoo.com -on is találtam ilyen részleget, már vagy 3 éve. Azóta nem nagyon foglalkoztam vele, szerencsére ezen a nyáron már az űrben járok majd. :D -
#2 A topic célja pedig, hogy ha jár erre valaki, akinek hasonló ambíciói van, mint én; és még több tudás is van a birtokában mint nekem, a közösség javát szolgálva megossza velünk az infókat.
:D -
#1 Ezen a nyáron építek rakétát.
:DDD