63
Minden, amit a modell rakétázásról tudni kell! :D
  • dikki*yysw
    Király! Akkor építsünk együtt.
    Elő kell kutatnom azt a 3 éve olvasott cikket, a szemcseméret hogyan befolyásolja a puskapor égési sebsségét.
  • dikki*yysw
    Akkor nézd meg a legalsó hozzászólást az általad adott cikknél :DDDDDDD
  • Manta
    Pont ez jutott eszembe tegnap.
  • Cat #18
    dikki: http://sg.hu/cikk.php?cid=13335

egy ilyenre több esélyed lenne, alul a linkeket nézd meg
  • Gladiator
    én is akartam csinálni egyet, de lövésem sem volt arról, hogy hogyan kell. te merre lax?
  • dikki*yysw
    Ok! Reményeim szerint részletes tervet, és doksit készítek majd.
    A topicban hozzám hasonló ráérős emberkéket várok, persze nem lesz senki de majd én elleszek egyedül.
    Ha materializálódik a rakéta, majd a behun -ra is kikerül.
  • gergou
    Ok, akkor ennek aszem majdan en is nekilatok, valahonnan majd megszerzem a szukseges cuccost, csak majd ird le, konkretan hogy gondolod, aztan majd kidolgozok en is egy komplett indito rendszert, es elmeletet:)
  • dikki*yysw
    :)
    Kell sok szar hozzá, de lényegében minden megvan a háztartásban, vagy olcsób beszerezhető.
    Pl. ha tudok valahogyan ammónium-perklorátot szerezni, még a hajtóanyag sem puskapor lenne.

Persze valsz. az lesz in first step, ahogy a régebbi rakétáim is. :)

Csak azok nem mentek el a földről. Tonképpen soha nem sikerült normális minőségű puskaport készíteni, de ez most elhárulni látszik, csinálok egy ballmillt.
    A másik gond az indítás volt, de most erre is van egy ötletem.

Azt is tudom már, hogy a törzs szélességének 14-szerese az optimális a magassághoz.
  • gergou
    ok, akkor majd elmondod hogy csinalod, aztan nyaron a nagy unalmamban en is nekilatok:)
  • dikki*yysw
    Nem akarok 5kilodollárért építeni, az csak egy példája, az ember mit me tud építeni.
    Az igazi persze mégiscsak a ma délutáni scrapheap challenge volt, ahol 404 méterre lőttek fel egy, a roncstelep hulladékából összerakott rakétát, amely hasznos terhet is cipelt (egy felrázod-és-esik-a-hó-üveggömböt és magasságmérőt).
    Indítósebessége 307 km/h volt! És a kukából rakták össze!
  • gergou
    Hat, ha van ra annyi loved, akkor nyugisan epitsd meg, nekem elotte meg sokmindent kell vennem, hogy legyenr a penzem...:)
  • dikki*yysw
    Még egy oldal: ez. Ennyi indítónak elég is lesz, majd visszatérek!
  • dikki*yysw
    Pont most volt egy hír a főoldalon is, ez itt.

De a yahoo.com -on is találtam ilyen részleget, már vagy 3 éve. Azóta nem nagyon foglalkoztam vele, szerencsére ezen a nyáron már az űrben járok majd. :D
  • dikki*yysw
    A topic célja pedig, hogy ha jár erre valaki, akinek hasonló ambíciói van, mint én; és még több tudás is van a birtokában mint nekem, a közösség javát szolgálva megossza velünk az infókat.
    :D
  • dikki*yysw
    Ezen a nyáron építek rakétát.
    :DDD