449
Terhelés alatt hány fokos?
  • Borg
    Az elég gyenge, milyen hűtővel?
  • Ragnarok
    14 órányi kemény terhelés után /3D_Studio_Max_5 renderelés +winamp +honlapszerk. :) / semmi újraindítással a proci 62fokos...
  • mir
    barton XP 2500+ egy 2800 Ftos globalwin hűtővel~2500RPM ,ami kifejezetten halknak volt reklámozva, és az is, mert az ide hűtőm szerintem hangosabb egy felülszellőzős codegen házban:
    @2500+ 40°C, terhelés alatt: 45°C
    @3200+ 47°C, terhelés alatt: 52°C
  • Zeboo77
    Barton 2500+ (nincs húzva) Coolink CoolU2VS, ~3000 rpm.
    41 fok.
  • Borg
    Van alaplap, ami tud proci belső hőmérsékletet is mérni, a tied ezekszerint nem olyan.

Amúgy az idle hőfok elég érdektelen dolog, inkább a full load ami számit.
  • fm
    sry..
  • fm
    vhol kiírja a gép,hogy dualban megy-e a két
    "egyforma" ram? (abitnf7)
  • czky
    Te mivel méred?
  • Borg
    Idleben...
    és külsö hőméréssel...
  • czky
    csá!

abit kx7 333. a legfrissebb biosszal.
  • Gerry
    Milyen alaplapban van?
  • czky
    Nekem ugyan T-Bred 2200+ -om van egy régi Titan D5TB coolerrel. Alapon 42 fok, 2250Mhz-re húzva 46-50 fok körül alakul.
  • Gerry
    Ezt én is tapasztaltam, 2400+ 1.65V helyett 1.575V-on teljesen stabil, és a hőmérséklete is alacsonyabb értelemszerűen, mint defaulton.
  • Borg
    Talán mert 2200Mhz-en megy? Csak tipp...
  • reaper4
    nézd meg itt
    hátha találsz valami okosat.
  • Air
    2500+-os Barton, Epox-8RDA3-ban, 11x200-on Spire Falconrock II-vel, idle-ben 55, terhelve 65 fok. Es tuti jol van rajta a huto. Ez akkor miert ennyi??
  • reaper4
    2500+ @ 2800+ Spire spa04b4 whisperrock 4
    44 fok.
  • Zeboo77
    Sziasztok! Mi a véleményetek/tapasztalatotok a Coolink CoolU2VS procihűtőről?
  • Borg
    Tipikusan ThermalTake betegség.

Nekem is volt SmartCaseFan II-m, és iszonyatosan excentrikus volt. Olyan rezgést keltett, hogy csak akkor volt elviselhető a hangja, ha gumicsövekkel teljesen rugalmasan rögzitettem.
    Szóval cseszheti a TT a ráirt dBA értékeket, ha a rezgéstől megnő a hangja...

A winyón tudsz az AM állitásával halkitani. Ehhez a gyártó weboldaláról le kell szedni a diagnosztikai progit, ami általában tudja kezelni az Acoustic Managementet is. (leghalkabb+leglassabb -> leghangosabb+leggyorsabbig)
    De ez nem megy csak ugy secperc oda vissza, kb felér egy floppyról való bios flashhel a procedúra...
  • johnnie_walker
    Ezek a hűtők kikészítenek idegileg. Most hogy hűvösödik az idő és az ablakot már inkább csukva tartom, igen mengnőtt az igényem egy valóban csendes gép használatára.

A "Silent" volcano 9 kimutatta a foga fehérjét. Nem tudom hogy csak az enyém csinálja-e, az is lehet hogy nem is kezdettől fogva, de ez az átkozott duplacsapágyas motor morog. Még a legalacsonyabb fordulaton is valami kerregő hang hallatszik belőle, mint amikor a gyerkőcök tejfölösdoboz-csíkot szerelnek a biciklijük elsővillájára és az minden küllőbe beleakad. Na mindengy, a helyzet nem annyira vészes, a munkahelyi gépembe pont jó lett, ott úgyis megvan az alapzaj.

Itthonra viszont kellett (volna) egy csendes de elfogadható teljesítményű cooler. Korábbi terveimmel ellentétben nem szereztem be vízhűtést, hanem vettem egy Thermaltake Silent Boost-ot remélve hogy a zajproblémák megoldódnak. Ez egy full-réz borda meg egy 21 dBA-s 2500 RPM-es propeller (szokatlan kinézetű, jó minőségű Matsushita gyártmányú ventillátor).

Nos amellet hogy ezen a fordulatszámon pont olyan hangos mint a V9 (csak nem zörög), ezen nincs potméter hogy valamelyest lassíthassak rajta. A tetejébe az egész ház valami irgalmatlan módon rázkódik tőle. Komolyan mondom, elővettem a nagykalapácsot, hogy szétverjem az összes szájlent szirsz@rt.

Szerencsére az alaplapban van egy Q-Fan nevű szolgáltatás, ami képes csökkenteni a ventillátor fordulatszámát. Ez viszont azzal borított ki, hogy a BIOS-ban beállítható 1 és 8 mp között reakcióidő helyett 10 percig!!! tart amíg elfogadható zajszintre csökkenti a darálót (kb. 1900 RPM). Ekkor már tényleg csak a levegő csendes susogását lehett hallani és semmi extra mellékzörej. A 2800+-on járatott proci hőmérséklete 23C szobahőmérsékleten idlében 39(socket)/44(dióda) fok, max. terhelés mellett 45/52 fokos.

Az egészben a bosszantó, hogy egy közönséges 600 forintos evercool hűtő fordított bekötéssel (5 volt) ugyanezt hozza, ráadásul még halkabb is (csak akkor lehet hallani ha az ember egész közel hajol hozzá). Kár hogy ezekhez a jó minőségű rézbordákhoz nem lehet a haszontalan gyári zajkeltők nélkül hozzájutni. Vagy igen?

OFF

Hogyan lehetne a vinyón halkítani? Pl. a 7200-as fordulatról 5400-ra visszakapcsolni vagy ilyesmi. Nagyon hülye ötlet?
  • Borg
    Az már normális kb.
    Nekem ugyanezt produkálja 2800+on max terheléssel.
  • mir
    Helló.
    most a téma címére szeretnék válaszolni.
    athlon XP 2500+processzor, barton max, A7V8XX asus alaplap, Codegen felülszellőzős ház, Globalwin hűtés, ami nagyon nagy borda, kis ventillátor, de szakadjak meg, ha emléxem a típusszámra. a borda rézmagos, de alumínium. de ha az egész rézből lenne, asszem leszakadna alatta az alaplap.
    2500+ sebességen 4 napi folyamatos működéssel csak akkor ment fel 43°ra, amikor véletlenül letakartam vagy 12 órára a felső szellőzőt.
    3200+on 52°. így nem takartam le a szellőzőt.de az asus alapbeállításiok szerinte is jó 85°ig, tehát ez egy elég jó bálasztás volt szerintem.
    ja, és a hang. szerintem elég halk, egy havernál meghallgattam egy régi FOP32est(ezt gondolom elég sokan ismerik) szerintem az ényem sokkal halkabb.
  • DIEGO
    én megvagyok velük elégedve, már 2 éve alkalmanként használom öket.Kifejezetten halk 80mm -es ventillator van rajta.

Thermalright SLK 947 U "Heatsink -et akartam feltenni de az MSI-alaplapokra ezt(NFORCE2) nem lehet felcsavarozni luk hiányában.
  • Gerry
    Thernaltake Volcano 9 nem rezeg, elég stabil a rögzítése, és csak 3500 RPM felett kezd zalyos lenni, nekem a HDD-k, és a 2db rendszerhűtő alapból hangosabb, nomeg azok rezonálnak is sajna.
  • Borg
    És milyen a noiseblocker venti?
    Egy időben én is olyant akartam venni, de mindenki azt mondta róla, hogy eleinte kurva halk, de később viszont gyorsan hangos lesz... nameg rezeg mint a TT ventik, rugalmas rögzités nélkül fura a hangja... vagy?
  • DIEGO
    Nálam a 2800-as alapban 51 fokos max.terhelésnél 56-57.
    Egy Noiseblocker-Thermaltake kombinacio.
  • Gerry
    Milyen alaplap? Hogyan tetted fel a hűtőt? (Szerintem rosszul...)
  • sg27
    Meg mindig Volcano 11 most 2800-on porog Haz:29°C Proci 44-48°C
  • Borg
    Pontosan melyikre is gondolsz?
  • NeoMaN
    Whisperrock szar...
    Haveromra is rásózták.
    Borg! Ja, vagy Sp Falconrock II vagy SP Fridgerock II
  • Borg
    Az a baj ez hiába silent, a halktól nagyon messze van...
  • Inquisitor
    Silent Volcano 9 az tulzas lenne?
  • Borg
    Spire Falconrock II

De imádom, hogy ezt hetente 10x 5 különböző topicban le lehet irni...
  • Mnemomic
    Hi!

2500+ Bartonhoz milyen hűtőt ajánlotok? Nem lenne a tuning de azért jól hűtsön természetesen :) és halk is legyen.
  • NeoMaN
    256 vs 512 cache.
    Késöbb jól fog jönni, de nagyon...
  • mustar
    A barton 2500+t mennyire lehet feltuningolni? És kell-e spire falconrock 2-mél jobb hűtő hozzá?
  • Drizzthsz
    Szerintem nekem bőven megérte, ma is inkább azt venném, az a plusz pénz meg ezer ft.
  • Inquisitor
    Kerdes nem AMD-s hozzanemerto egyentol:
    Mitol kepesek annyival tobbet adni egy XP2500+ (barton) prociert, mint egy 2400+ T-Bred prociert, ha utobbi 2000MHz-en ketyeg, mig elobbi 1866MHz-en???
    Tudom, hogz nem csak az orajel szamit, de tenyleg megeri a plussz penzt???
  • pinehead
    Lap:33'C
    Proci:44'C
    Oldallap levéve egyik oldalon, plusz venti nincs.
  • Zozo76
    Nemtudom nekem 38-39C fok a proci, az alaplap meg 28C. A CPU venti (coolink, fordulatszamszabajzos) 2636rpm korul van, a tapventik (Enermax 350W, ikerventilator 8 es 12 cm, fordulatszamszabajzos) 2576-on megy. Ja ezt a MBM irta ki de a BIOS is korulbelul ilyen ertekeket mutat. Plussz a haz elejen alul ket ventilator befele, a haz oldalan a plexin egy ventilator befele, a haz hatuljan a tap alatt egy venti kifele nyomja a levegot. Valosagos szelvihar van a gepben... :)