20
asus v7700 pro 64mb (gforce 2 gts) helyett mit?
-
#20 GF2 mi? (e-mail) -
#19 Inkább 6-7. Mármint az eladó szempontjából :)
A trend: mx400 5k
gts 6-7
ti 7-8
tv-outtal +ezer.
Nincs vkinek tvoutos gf2je amúgy? -
Borg #18 5-6 ezer -
#17 úgy értem mennyit érdemes adni érte HUF-ban... -
Borg #16 PS van olyan alaplap, ami 2X/4X-et tud (universal AGP) ilyen a legtöbb, viszont van olyan, ami csak 1.5V keyed 4Xcsak!, ez nem tud 3.3V kártyát fogadni. -
Borg #15 Az AGP4X eleve a 1.5V támogatást, valamint az 1.07Gb/s (16 bytes/clock cycle) sebességet jelenti.
Magyarán ha AGP4Xet supportol az alaplapod, az azt jelenti, hogy vagy AGP 2.0, AGP Pro, vagy AGP 3.0 van az alaplapodon, és ezek közül mind tudja a 1.5V-os kártyát fogadni.
1.5V kártyát csak az AGP 1.0 nem tud (1X/2X), ez csak 3.3V-ot tud. -
#14 hell..
mit ér ma egy hasnyált asus v7700 32mb ddr?? -
#13 Ha arra gondolsz, hogy a 9500Pro elmenne-e a CUSL2-ben, akkor azt kell mondanom, hogy a 9500Pro AGP8x/4x kompatibilis, magyarul belemegy a 4x-es alaplapba is, csak nem fog teljes sebességen menni! -
baman #12 az agp kompatibilitasi dolgokhoz senki nem tud hozzaszolni? itt a cusl2 leirasa: http://www.asus.com/pub/ASUS/mb/sock370/815e/cusl2/cusl2-102.pdf
en ebben nem latom a garanciat az 1,5v-os agp feszultsegre, de talan csak en nem tudok olvasni a sorok kozott. -
#11 Ilyent nem nagyon kapsz már, úgy tom. -
#10 Ugyanabban a gépben egy 9500pro 3900-4000 pontot kap a 9700 pedig 4800 pontot 3DMark03-tól. -
#8 Hi! A kérdésem, hogy miben látszik a 256 bites memo előnye, mert nekem is ilyenem van és kíváncsi vagyok?? (jaj ez nem ám kötekedés hanem tényleg érdekel) -
baman #6 processzor: p3-733, tehat eleg messze a 2,5-tol :-) ezesetben is van azert ertelme a radeon 9500/9700 szerianak, vagy ekkor felesleges? ami persze nem olyan nagy baj, mert elobb-utobb lesz fejlesztes alaplap/proci teren is valoszinuleg. vagy ebben az esetben most vegyek inkabb egy gyengebbet, ami megfelel a mostani konfig eroviszonyainak, es ha majd fejlesztem az alapokat, az akkori helyzethez igazitsam a kartyavasarlast is? megegyszer hagsulyoznam: nincs szukseg a csucstechnikara, de meg a megkozelitesere sem.
az emlitett asus v7700 kartyaval is tokeletes jatekelmenyt nyujtott nekem a jediknight2, nolf2, splintercell, melyek persze biztos nagyobb felbontassal, tobb latvannyal mentek volna egy korszerubb kartyan, de nekem ez nem szempont.
mire kell meg figyelni kompatibilitas szempontjabol? vmi tesztben olvastam, hogy a vizsgalni kivant kartyakbol par darabot nem tudtak beuzemelni, mert az alaplap nem adott olyan tapfeszultseget, ami a kartyanak kell. egy masik forumon ugyanezen kerdes kapcsan figyelmeztettek, hogy
"Az alaplapod AGP csatiját nézd meg a doksiban! Mert a legtöbb GF 2 korabeli alaplap nem támogatja az új vidkardokat. Ezekbe csak a Radeon 9xxx sorozatot lehet betenni. Lényeg az AGP 2.0 szabvány!"
Az en ASUS CUSL2 alaplapom leirasaban nem talalok olyat, hogy hanyas AGP szabvany, csak olyat, hogy "supporting 133mhz 4x mode". a sebesseg milyen relacioban van a 'szabvany' kifejezessel ebben az esetben? -
#4 Igen, ha van rá még egy kis vésztartalék, akkor a 9500pro jó választás lenne, de ha akár 50e körül is belefér akkor sima 9700, nekem az van, és azért látszik a 256Bites memó előnye, igaz egyelőre csak 3DMark03-ban, meg egyes játékoknál nagy felbontásban. -
#3 Sztem is r9500 pro. -
baman #1 sziasztok!
tonkrement egy asus v700pro kartyam (64mb ram, gforce 2 gts chip), es mivel tul vagyok a garanciaidon, ki is dobhatom, es ebbol kovetkezoen vennem kell egy ujat. az osszes korulmeny ismertetese nelkul a lenyeg az, hogy nem kell a legujabb es legjobb, en beernem (komolyan) egy ugyanilyen darabbal is, melyet 20.000+afa korul lattam mostanaban par helyen.
de azert megis, ha mar egyszer 2003 juniusaban vasarolok, akkor _valamennyit_ lepjunk mar elore, tehat hajlando vagyok ;-) jobbat is venni, de mondjuk nem akarok brutto 50.000 fole menni. en alapvetoen jatek miatt vennem, de bizonyos korulmenyek miatt nem lenne baj, ha azt mondhatnam, hogy azert veszem azt, amit, mert 3d-s _munkara_ kell! itt persze nincs szo professzionalis igenyekrol, de softimage, 3dmax kellemes futtatasa szerepelhet megjelolendo okozatkent (es tulkepp az sem hatrany, ha valoban kielegit a kartya effele igenyt is). regen nem kovetem mar a 3d piacot, igy nem tudom, hogy ez a ket dolog (3d jatek, 3d munka) mennyire valik kulon (tehat van-e egyaltalan ertelme a kerdesnek az amator felhasznalo szintjen. profi szinten asszem van, mert mondjuk a softimage.com oldalain a 'certified hardware' listaban [http://www.softimage.com/partners/3d/Hardware_Partners/Hardware_Cert/windows_xp.htm] azok talan nem megszokott jatekkartyak)
ja! es fontos, hogy nem lehet szo hasznalt termekrol, csak bolti, uj kartyarol! es talan szamit vmit, hogy asus cusl2 alaplapban kell mukodnie.
elore is kosz.