Sulinet Express

Oldal 1 / 6Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hogy-hogy visszadobhatják?
Punker
simán visszadobhatják, bár nem valószínû

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

Hali. Az lenne a kérdésem, hogy számít-e hogy windows van linux helyett a gépen ha kijönnek garis ügyben a cégtõl. mert van egy kis gond a géppel és helyszíni garancia van rá, csak a linuxot lecseréltem windowsra.
M@TriX
és ha mondjuk megsül a procid 2 év múlva 1 év gar volt, akkor még 1 évig meg kell õrizni? 😉

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az elsõ eltakarta a hátsót.

Szerinted bárki is ellenõrzi majd, hogy mit csináltál a sulinetes termékeddel mondjuk 2 héttel a vásárlás után? Vajon van-e az ilyen ellenõrzésekre kapacitás? Ki csinálná? A köztisztviselõi kar csökkentése miatt leszûkült APEH-ellenõri gárda? Ugyanmár...
de ezt hülyeségnek tartanám, elvileg a sulinet adókedvezmény, az mint lehetõségnek kellene szerepelnie, nem pedig egy kötelezõ valaminek, neme?

M@TriX
nekem 3 év rémlik, amúgy ha jól tudom úgy szól a fáma, hogy a Sulinet keretein belül vásárolt cuccokat nem lehet eladni 3 évig. visszaigénylés meg nem tétele szerintem nem kizáró tényezõ, de majd valaki szaki pontosabban válaszol.

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az elsõ eltakarta a hátsót.

kicsit elõszedem a topicot, lenne egy kérdésem... :
ha sulinetes alkatrészt vásároltam, és ha nem éltem az adókedvezménnyel (azaz nem igényeltem vissza belõle semmit), akkor eladhatom az alkatrészt? egy gyors biztos válasz jól jönne! köszi elõre is!
(ha jól rémlik, akkor ugyebár 5 évig megtartandó a sulinet keretein belül vásárolt eszköz)

M@TriX
jah én is most hallottam NOV 7ig tart az alkesz sulinet 😉

ahogy nézem nem minimálbéren vagyok, de kevés az SZJA-m, és sok az adókedvezményem. tehát kb 20-30 eFt-ot tudnék visszaigényelni, többet nem.

azért kösz mindenkinek a helpet!

Punker
valszeg minimálbéren vagy és így nem tudod igénybe venni a sulinetet mivel nincs befizetett SZJA-d

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

honnan tudnám? A bejelentett munkahelyemre lényegében csak a TB-m meg a nyugdíjam miatt járok be, nem abból tartom fent magam hanem más munkákból. Ebbõl következik hogy szarok rá, és sosem ástam bele magamat mélyen az ilyen jellegû dolgokba.

Punker
ember nem igaz hogy nem tudod mennyi a fizud, bruttó egy millió 300 ezer-ig SZJA mentes vagy (plusz/minusz 100 ezer, én is tévedhetek😊

#248 , #247
ezeket eddig is értettem, mindössze nem tudom megállapítani a rohadt fizu-papíromról hogy eddig mennyi SZJA-t fizettem be.

Van ott egy ilyen hogy "Levonások". Ott van levonva a magánnyugdíj jár. stb., legalul pedig: "Jöv. adó elõleg". Ez lehet az SZJA-m? ebben a hónapban csak 2342 Ft lett levonva, magyarul akárhogy számolom egy évre az nem több 30 ropinál, nekem viszont 50 kéne. Hol a francba lehet megnézni hogy eddig mennyit SZJA-t fizettem be? a fizu-papíron pl. hol? A rohadt sulinet info-vonalon mindig foglalt, azért vagyok kénytelen itt parázni.

Amúgy jó hír hogy meghosszabbították Nov.7-ig a szigorítást, szal addig még lehet alkatrészeket is venni.

M@TriX
pontosan, én is csak a nõvéremét tudtam "kihasználni" 😉

vettem egy Logitech X-230-at, bazz, 12 rugó azaz 6 da valami olyat szól, hogy beszarás 😉
rádugtam kíváncsiságból a TVre de azóta sem tudtam elvinni onnan, rácuppant a család 😉

Punker
ha minimálbéren vagy akkor nincs SZJA-d.....

Nem a termékek 50 %-a, hanem a termékek árának az 50 %-a igényelhetõ vissza. 😊 60.000-et akkor tudsz visszaigényelni, ha 120.000-ért vásárolsz, és persze, ha volt is annyi adód, hogy van mibõl visszaigényelni. Nekem ilyen gondom nincs, havonta 67.000 szja-t vonnak tõlem...
Ha 100.000-ért vásárolsz, akkor 50.000-et igényelhetsz vissza, ha 150.000-ért, akkor is max 60-at, ahogy írtad is.
lacibacsi
A MINIMÁLBÉR GYAKORLATILAG ADÓMENTES!!!!!!!!

Az öregséget onnantól kell számolni, amikor a punci már büdösebb a munkánál.

hát pontosabban már holnap mindenképpen meg kéne rendelnem.

Haldoklik a Sulinet

francba..csak most jutott eszembe hogy vegyek egy TFT monitort. Az AlbaComp-tól fogom majd megrendelni neten, úgy látom van még raktáron.

Ha már itt tartunk, meg kellene majd néznem a fizupapíromat, mert parázok hogy én minimálbérre vagyok bejelentve 😞

Amúgy ugye a termékek 50%-a visszaigényelhetõ, de max 60 ropi. Én 100 ért szeretnék venni most egy monitort, amibõl 50-et visszaigényelnék. Minden esetben jár a 60 ezer? Azt tudom hogy az SZJA-dtól is függ, de szerintem az mindenkinek megvan egy évben 60 nem?? sürgõs lenne plz válaszoljatok

5 nap? Ha a szombatot is beleszámoljuk, akkor a maival együtt van 4 napod, hétfõ ugyanis munkaszüneti nap. Idõben kapcsolsz... Ilyenkor már kb. egyféle termékbõl választhatsz, a helyi teszkóban pl. 2 napja már csak egyféle LCD monitor volt. Vagy megveszed, vagy nem. Unokatesómék a Cora-ban vettek Xeroxot kb. 2 hete, de nem lehetett kipróbálni, ahogy az ósanban se. Zsákbamacskát pedig nem vennék. Mindegy, én a winyón kívül már videokártyát is beszereztem, mást meg mostanában nem akarok lecserélni.
Frank99
sajnos egyre inkább fogy az alkatrész, a számtech-cégek nem mernek igazán bespájzolni, akinek én könyvelek, olyan sulinetes árukat vett, amit késõbb is el tud adni...

Politikusainkkal nem az a baj, hogy rosszabbak nálunk, hanem, hogy nem jobbak

Frank99
az EVA kivált minden adót, a sulinet kedvezmény CSAK bérjellegû illetve azzal azonosan adózó jövedelmekkel igényelhetõ vissza.

minimálbérrel pl. ne is próbáld, mert annak nincs adója....

Politikusainkkal nem az a baj, hogy rosszabbak nálunk, hanem, hogy nem jobbak

én LCD monitort akarok venni, nem tudtok jó (lehetõleg online) boltokat? én még kutakodok, de pl az ebolt.hu-n van pontosan 4 db alkatrész amit lehet venni sulinet akcióval. Tavaly mintha azért nagyobb lett volna a választék.. látszik hogy a végét járja már a program.
na nembaj még van 5 napom hogy kihasználjam.

"ennek a felét még az állam fizeti"

pontosabban visszakapod, ami neked járna..

Tegnap hallottam, hogy novembertõl már csak komplett konfigokat lehet venni sulinetre, szóval okt. végéig mindenki szerezze be a szükséges alkatrészeket. Én most vettem egy 320 gigás winyót, ennek a felét még az állam fizeti.<#nezze>
Punkerwork

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Punkerwork
50% max 60 ezer, ha van annyi befizetett SZJA-d.

grebber
Már semmi felhivtam õket minden suinetes termék esetén 50%-át fizetik ki 1 évben max 60 ezer lehet.

Akkor fasza 36 ezerért van egy TFT-m 😄

Next PC upgrade: 2022

grebber
Nézzétek el nekem nem akarok áttlvasni sok oldalt.
Ha veszek valamit sulinettel mennyi lóvét kapok vissza??

Next PC upgrade: 2022

SEX-et mindenkinek! :-))

Kandurex
THX!

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Punker

Kandurex
Ez az oldala , ahol nulla információ található. Bravo.

Punker
na ezt most passzolom, nézd meg sulinet oldalon, a lényeg hogy legyen annyi befizetett SZJA.

Kandurex
EVA van, azzal mûxik?

Punker
szülõk stb? valakinek csak van SZJA-ja akiben megbízol.

Kandurex
faxa :/

Punker
a befizetett adódból igényelheted vissza, tehát ha nincs befizetett adód akkor nem tudod kihasználni.

Kandurex
Õõõ, valami nem tiszta, tehát, ha tanuló vagyok az egyetemen, akkor visszaigényelhetek az év végén a termék 50% (max 60k) -t, de ha egyszer tanulok nappalin, hogy a rákba dolgozzak, hogy le tudjam írni? Vagy, hogy müködik? Help!?

Punkerwork
tehát alvállalkozó, hát nincs ahogy én se, megkapom a fõvállalkozótól mit, meddig, mennyiért adhatok, mást nem mond 😞

Egy kis helyi bolt, országos hálózat nélkül. A "nagy" cégek listáiról adja tovább a cuccost. Gondolom õk valamivel jobban be vannak avatva, mint mi, mezei halandók...

Te is fiam, Bluetooth?

Punkerwork
fõ vagy al vállalkozó? mert ha eddig fõ volt és "kis" bolt akkor elsejétõl õ már nem árul saját pályázatból 😊

Az a baj, hogy én sem tudok semmit... Venni akarok egy hangfalszettet, és nem tudom, hogy most kezdjek el szaladgálni miatta, vagy várjam meg az elsejét, hátha olcsóbb, frissebb árak, áruk lesznek benne... és sehol nem találtam még csak utalást sem arra, hogy hogy járhatnék jobban. Lehet, hogy elmegyek a boltba, amit kiszemeltem s megkérdezem az eladót, hátha õ már tud valamit. 😉

Te is fiam, Bluetooth?

Punkerwork
hát lehet hogy a fejesek mégtöbb lóvét nyúlnak majd le, igazából semmit nem tudunk majd küldenek árlistát és kész 😞

"...A szállítók számának csökkenése végsõ soron ahhoz vezethet, hogy az árak emelkedni fognak."

Ebbõl gondoltam...

Te is fiam, Bluetooth?

Punkerwork
ár emelkedésrõl eddig nem volt szó 😊

Tehát most akkor, ha jól értem siessek megvenni minden sulinetes cuccot még júl. 1. elõtt, mert a sulinetes cuccok ára emelkedni fog, miközben az értékesítési pontok és termékek száma jócskán csökkenni?

Te is fiam, Bluetooth?

Punkerwork
látom nem nagyon érdekel a dolog senkit, de van egy olyan érzésem hogy még sok any@zás lesz ebben a topic-ban 😞

Punker
iszonyatos nagy szívás lesz, de muszály csinálni mert ah nincs kint a sulinet tábla csomó ember be se jön 😞

Oldal 1 / 6Következő →