10
Via Ac97 audio probléma
  • Inquisitor
    #10
    "Nekem is ilyen hangkártyám van ..."
    Lehet bunkó kérdés részemről, de: Milyen?
    Amúgy nem lehet, hogy a Line-in át van állítva teszem azt Center/mélynyomó kimenetre?
  • hosszupuska
    #9
    beköttöttem a gnd-t is, most meg az az eset forog fent hogy:

    ha pl a winampban jobbra huzom a csuszkát akkor szól a jobb, ha balra akkor szol a bal, de ha középen van a csuszka(mint minden normális esetben) akkor viszont vmi zagyvaság jön ki, mintha több sáv lenne összekeverve....

    plz valami helpet:)
    kösz
  • Since
    #8
    Nekem is ilyen hangkártyám van és lenne egy problémám...A hangot tisztán hallom azzal nincs semmi gond...Bevallom nektek hobbyzenész vagyok, és szívesen vennék fel sávonként anyagokat. Csak az a probléma, hogy ha pl. rákötöm a gitárt a line-in-be, nem történik semmi, természetesen a hang tulajdonságoknál fel van spékelve a hangerő.Ha MIC-re kötöm rá akkor szól, csak nagyon halk, és ha adok rá gaint akkor nagyon torz a hangása. Az igazi line- in-nel lenne jó, de nemtudom megoldani...Esetleg valaki tudna segíteni a probléma megoldásában? Egyébként leszedtem egy drivert az AC97hez de nemtörtént semmi...Köszönöm a válaszokat!
  • hosszupuska
    #7
    nem akartam uj topciot nyitni, ezért ide irom:)

    Az audi jack dugóm kikopott annyit cserélgettem a fejhallgatót és a hangszórót.
    Az alaplap könyvében bentvan hogy hogyan lehet kivezetni az alaplaprol.Lekaptam a két visszavcsatoló jumpert, fogtam egy kábelt meg egy audio jackdugót és ráköteöttem a AUD_FPOUT_R és az AUD_FPOUT_L kimenetre.

    szól is most a dolog, de nem sztereó.Mindkét hangszórón ugyanaz a hang jön. Kérdésem a következö: a AUD_GND is fontos hogy sztereo legyen, vagy az csak a bugofrekvenciától ment meg?

  • AtomHeart
    #6
    Be vannak kapcsolva a hangszorok? Esetleg nem dugtad rosszhelyre a dugaszt? :^)
    Egyebkent az a hangkutyu egy kupa szart sem er. Nekem is ilyen van, es eleg gyakran elofordul, hogy a windoze indulaskor nem ismeri fel, csak miutan ujrainditom...
  • dikki*yysw
    #5
    Nincs biosban letiltva? Nem raktál be kártyát vmelyik PCI-ba (irq)?
  • Anee
    #4
    új driver letöltése?
  • Gerry
    #3
    + milyen alaplapod van, és mikor volt utoljára BIOS frissítve?
  • Gerry
    #2
    Milyen kártyák vannak még a gépedben?
  • tom..
    #1
    Üdv!

    Lenne olyan nagy problémám hogy egyszer egy inditáskor egyszerűen ltünt a hang! Azóta nincs és egyszerűen nem tudom megcsinálni! Már ulyra volt telepitve a driver is! a windows fölismeri a hardwaret meg minden, de egyszerűen nincs hang!

    Aki tud segítsen! Win2000 van fenn!