33
Userek mit tudtok a P90F-ről?
  • Sir Quno Jedi
    #33
    Amúgy nem akartalak basztatni, csak annyi tévhit forog közkézen a TFT-kről, hogy ihaj ! Pár éve még én is igen hitetlen voltam e téren, de azóta meggyőződtem ! :DDD
  • Sir Quno Jedi
    #32
    Ezt már nem biztos, hogy megtudjuk ! :DDD
  • Sir Quno Jedi
    #30
    - A képfrissítés gyakorisága tök lényegtelen, hiszen TFT-n 1hz-en is tökéletes képet kapsz (általában amúgy 75hz környékén mozog)
    - A látószög ezeknél már igencsak 170fok felett van.
    - kontraszt, ez nagyon meggyőző ha látod !
    - dead pixel-ek, én nem találtam az enyémnél, de a cégeseknél sem soha még
    - felbontás: 1280*1024 digital-ban gondolom elég, de vannak 1600*1200-asak is szépszerével
    - képminőség ?!! Viccelsz ugye, hihetetlenül szép a képe ezeknek nagyoknak, én még nem találkoztam olyan meberrel aki ne ezt mondta volna, miután megmutattunk neki egy ilyet !
  • Sir Quno Jedi
    #29
    Oké, de azt tartom, hogy a szemnek jobb a TFT, nem véletlen megy errefelé a technológia. AZ más kérdés, hogy az a TFT, ami már grafikus tervezésre is megfelel (és ugye ennek semmi köze ahhoz, hogy jó-e a szemnek, vagy se), már horror árban van, ez is tény. Én csak azt mondom, hogy ha választani lehet és nem profi tervezéshez kell (ez úgyis ritka igény), hanem mondjuk programozol rajta, akkor én a TFT-t választom.
  • Sir Quno Jedi
    #26
    Samsung 171s TFT 105eFt+ÁFA, ez teljesen megfelel otthoni használatra, magam is ilyet akartam venni, csak sikerült egy mégjobb. Ez egy magas e-bolt ár, ennél lehet, olcsóbban is megkapod. Amúgy meg azt veszel amit akarsz, nyilván, én csak a tapszatlataimat mondtam el, bocsika ha a lekedbe gázoltam volna a tényekkel !
  • Sir Quno Jedi
    #25
    Szerintem is, mert a leggagyibb TFT is jobb a szemnek, ezt pofázom, aztán az hogy milyen a képminőség az már egy másik probléma.
  • Sir Quno Jedi
    #23
    Amúgy a TFT lényegesen jobban kíméli a szemet, ez szimpla tény.
  • Sir Quno Jedi
    #22
    204-240eFt+ÁFA üzlettől és akciótól függően. De ez egy meglehetősen drága moncsi (én sem ennyiért szereztem, gondolhatod, főleg hogy kint már csak 799USD! :DDD). De olyan 150-170eFt-ért már pofás 17"eseket lehet venni (pl. Samsung-ot), amik 18"+ inches CRT-nek felelnek meg. Pl. egy sima Samsung 171s TFT 105eFt+ÁFA, míg egy SAMSUNG SyncMaster 959NF 19" CRT 119eFt bruttó, szal. olyan nagy különbségek már egyre kevésbé vannak.
  • Sir Quno Jedi
    #20
    Az enyém egy Philips 180B2S, de tucatnyi gyártó gyárt 18"-es TFT-ket. Ezekbe már a butális árú nagyok elektronikája van, szal. elég baró a képük minden szempontból (persze gyártója válogatja) és már a response time is 30ms alatt van jóval, szal. FPS-ekehez is jól megy.
  • Sir Quno Jedi
    #19
    Hát én meg nem adnék ki 100k+ pénzmagot egy immár 100 éves technológiáért ! Én is azt mondom, mint te, hogy a moncsi az amin nem szabad spórolni, de már a gagyibb TFT-k is ezerszer jobbak a szemnek (minden hátrányos tulajdonságuk ellenére), mint a legprofenyákosabb CRT-k !

    Ezért mondám, hogy csak az vegyen CRT-t akinek mind1 a szeme, vagy nem tud és nem is akar rá költeni.
  • Sir Quno Jedi
    #16
    Amúgy már nem érdemes CRT-t venni csak az ultragagyi kategóriában, ahol tökmind1. Az én 18" Philips TFT-mnek is fél centivel nagyobb képe van, mint a 19" Viewsonic CRT-knek (magam mértem le mindkettőt :DDD). Szal. igencsak megéri.
  • Sir Quno Jedi
    #15
    TFT-ből vannak nagyon jó Samsungok 17"-esben.
  • Sir Quno Jedi
    #14
    Ha a pixelben vetted és nem kéz alatt, akkor hivatalosan 3 év gari van rá, legalábbis a cégünk még ezt kapja (és anno én is).
  • Sir Quno Jedi
    #12
    A mostani (mondjuk egy éven belüli) szériák szarok, szal. ne gondolkozz ebben.
  • Antromorph
    #11
    Na és a P90F az most régi vagy új szériatípus?
  • Sir Quno Jedi
    #10
    Na, megkérdeztem a szervízeseinket, ők hordják a szeméttelepre ezeket !

    Szal. vissza az egész ! Azt mondják az új szériák kivétel nélkül szarok ! Pedig a Pixel-től vesszük mi is őket ! Általában képcsövesek, de az a minimum, hogy szelleképesek pár hónap múlva, vagy sötétednek ! Van rá végülis 3 év gari, de az ilyen apróbb hibákért nem cserélik, a komolyabbakért meg horkászhatod vissza ! Azt mondják, most inkább TFT-t érdemes ViewSonic-ban, esetleg 19"-es CRT-ben Samsung Syncmaster-ek, vagy Philips-ek !

    Bocsi, de most pont nem jó vétel a ViewSonic ! A régi típusokkal persze általában semmi gond.
  • Antromorph
    #9
    Hi Sir Quno Jedi

    figyu, nem a P95F+ széria volt szar?
  • Sir Quno Jedi
    #8
    Vazz, mit kell ezen "nézni" ?!! A Viewsonic szinte összes P és G (sőt a szar E) sorozatát használjuk a cégnél, sőt eleddig itthon is azt használtam és kritika nélkül állítom KIBEBASZOTTUL szép képe van minden P-snek. Ez nem kérdés, a Viewsonic professional szériában nem gyért szart, bár legutóbb volt egy siralmas széria, abból sokat kellett vinni szervízelni (pedig szép fekete :DDD Suxxx). Most is csak azért ülök egy Philips 180B2S TFT előtt, mert Viewsonic-ban ugyanez a minőség egy vagyonnal kerülne többe !
  • Antromorph
    #7
    Szia bfman
    még nem vettem meg. "Tisztába" akarom magamat tenni a monitor megvásárlása előtt. A paramétereket áttanulmányoztam már, de mindenképpen meg kellene nekem néznem egy ilyen monitort hosszabb működés közben. A magyar veben nem találtam vele kapcsolatosan tesztet, így a külföldi oldalak tesztjeit tanulmányoztam. A Pixel-nél csak rövid ideig néztem meg, a képe nagyon szép volt. A beállításokat nem igazán próbáltam ki.
    Valamikor jövő hétre tervezem a dolgot.
    Tényleg bfman nagy probléma lenne, ha jövő héten átmennék hozzád megnézni a monitorodat természetesen üzemközben?

    Ha megoldható és nem probléma írd meg, [email protected] vagy [email protected] e-mail címre.

    THX
  • Jacek
    #5
    Users-nel lehet venni
  • Antromorph
    #3
    Hi bfman
    Az "elmásznak a beállítások" alatt azt érted, hogy néha(ez teljesen random?) a monitor képe a használt felbontásban egyszerre elkezd megnyúlni, illetve a beállított fényerő, kontraszt stb értékek a gyári alapértékeket veszik fel? Vagy ez csak felbontásváltáskor következik be, vagyis ez azt jelenti, hogy ha megváltoztatom a monitor felbontását akkor minden egyes alkalommal be kell állítanom az osd menüben a megfelelő paramétereket, hogy megfelelő legyen a monitor képe?
    Ja és kiváncsi vagyok hol vásároltad a monitort?

    Köszönöm a hozzászólásodat a témában
  • Antromorph
    #1
    Ezt a monitort szemeltem ki magamnak, volt szerencsém élőben is megtekinteni a képét.
    A szintelitettég nagyon jó volt: élethű és éles képe volt. Aki ilyet használ esetleg elmesélhetné vele kapcsolatos élményeit. Halottatok-e, vagy találkoztatok-e geometriai vagy konvergencia hibás Viewsonic P90F monitorokkal? Melyik nagyobb számítástechnikai üzletben lehetne megvásárolni(a kis egyszemélyes KFT pucerájokból elegem lett)?

    Megköszönöm előre a hozászólásaitokat.