adsl help

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ffxi
Melyik alkatrész kell ADSL netezéshez ezek közül? És melyiket válasszam inkább? Köszi elõre😊
NE 2000 10/100
Gigabit E-Tech GBPIO-8004
10/100/1000 Mercury
Switch 5 port Canyon CN-D05P
Switch 5 port E-Tech SW0502-8113
Switch 8 port E-Tech 781SH
Switch 8 port Q-Tec

Fákjúal!

Gregorius
Nem a távolság függ annyira mint inkább a kábelezés minõsége. Ha a szûrõt jóval elõbb helyezed el, akkor gondoskodj a jó kábelezésrõl utána! 😉

Gnihtyreve daer nac elpoep emos. Dluoc ydaerla R143u4r, NospmisRemoh dna. Gregorius\' Corner (http://www.gregoriuscorner.com)

Laalee
nem lehet lecseréltetni? asszem ezek a legelsõ siemens szarok voltak különrakva az uj modemek negyed akkorák és tartalmazza a splittert is.

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

Imremagdi
igen arra gondolok, a prohardver forumba irtavki, hogy jobb ha minnél közelebb van a kettõ egymáshoz !

http://s2b-hu.ikariam.gameforge.com/reg.php?fh=400ce81271ab4218ebc88d115104c2f1

[Jakuza]
Szuro ?
Az ADSL Splitter gondolsz ?
Szerintem nem lenyeges a tavolsag, hiszen az mast nem csinal mint levalassza egymastol a telefonhivast, es az ADSL adatfolyamot.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Imremagdi
a szûrõ és az adsl modem milyen messze lehet egymástól? 15 méter az sok?

http://s2b-hu.ikariam.gameforge.com/reg.php?fh=400ce81271ab4218ebc88d115104c2f1

raziel.
gondoltam😊

[Eydis/Marayn/Aribeth :: Neptulon]

Laalee
de veszel nagyobbat

raziel.
512-es adsl csomagom van nem lehet valahogy tuningolni ?

[Eydis/Marayn/Aribeth :: Neptulon]

Gregorius
Tudja valaki hogy lehet Millennium alá beszerelni a szélessávot? Feltelepítettem a PPPOE és valami rasPPPOE meg winPPPOE protokollt is, (külön-külön is, és egyszerre is, minden lehetséges permutációban és kombinációban) és azt mondja, hogy indítsam újra a számítógépet, és mire újraindul, már le is szedte a protocoll-okat.

Gnihtyreve daer nac elpoep emos. Dluoc ydaerla R143u4r, NospmisRemoh dna. Gregorius\' Corner (http://www.gregoriuscorner.com)

CoolStuff
Az tuti!😄
Na off vége, megyek mozizni!
Csákó!

Wow, de nosztalgikus olvasgatni a 18 évvel ezelőtti agymenéseket.:-) Am prohardver: M0Dair

[Jakuza]
Stand By off.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

[Jakuza]
Akkor menne nalad a herevere. 😛PPPPp

CoolStuff
Ha anyósomnak tõkéje lett volna, már nem lenne AMD.;PPPPPPPPPPP

Wow, de nosztalgikus olvasgatni a 18 évvel ezelőtti agymenéseket.:-) Am prohardver: M0Dair

[Jakuza]
Ha a anyosodnak toke lett volna , most boldog ember lennel. ;PPPPPPPP

CoolStuff
De, ha azonos szolgáltató lett volna, akkor rosszul gondoltad volna.
Szal akkor nem nyertél volna te kis AMD fan.;P

[Jakuza]
En meg a kerdes megvalaszolasara gondoltam.
Szal en nyertem te kis Intel betyar. ;P

Na erre voltam kiváncsi
akkor az ellenfélnél is van egy ilyen modem nem csak nálam..gáz.mégegyszer kösz

A processzorok füsttel mûködnek. Ha kiszáll belõlük a füst, nem mûködnek tovább!

CoolStuff
Jah, én azonos szolgáltatóra gondoltam!
Értelemszerûen nem jó két különfajta!

[Jakuza]
Szal ha neked kabel van felejtsd el Coolstuffnak nincs igaza.

[Jakuza]
Csak akkor tudod ezt elerni, ha a te vonalad is ADSL halozathoz kapcsolodik.
Kulonben nem.Sima vonalra ha nincs kapcsolatod hiaba kotod ra.

CoolStuff
Akkor gázosabb... Tedd föl a te netedhez szükséges cuccokat, és csak akkor tudsz úgy netezni...
Mi csak axelero, vagy enternettel próbáltuk!

azt tudom hogy matávosok vagyunk(telefon vonaliag)de nekem más jellegû a netem(kábel) és lényeges hogy kitudjam próbálni.

A processzorok füsttel mûködnek. Ha kiszáll belõlük a füst, nem mûködnek tovább!

CoolStuff
Tod hány haveromnak raktam már így rendbe gépét, hogy ithoni nettel frissítettem stb...

CoolStuff
Hidd el, Enternetnél és axelerónál megy!

CoolStuff
Müxik az rendesen...

na vazze kinek van most igaza?

CoolStuff
Már én is próbáltam, és müxik frankón, ha egy azonos szolgáltatónál vagytok!

a fene.......és még sorolhatnám....semmi kedvem ott görcsölni.
köszi.

CoolStuff
Igen.

[Jakuza]
Nem.

A következõ kérdésre keresem a választ: adva van egy gép amit elhoznak hozzám teljes reinstallra.hoznák hozzá az adsl-s modemet is .a kérdés a következõ ha mindent beállitok a gépen az ÉN telefonvolanom kitudom-e próbálni hogy az internete,outlukja stb stimmel-e?

Shep
adsl kapcsolathoz jó az NF7 -esen található hálókártya, vagy érdemesebb venni egy pci-ost?

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Gregorius
Ezt nagyban meghatározza a driver, amit telepítettél. Elképzelhetõ, hogy az XP nem komálja a 98-hoz használt drivert, vagy nem tökéletes, amit alapból felrak. Mi van fönn? Szerintem ha rákeresel a kártya gyártójára és a driverére a neten, leszeded a legújabbatt, akkor megoldódik a probléma. Ha csak simán leszeded a régit, és újra felrakod, az is segíthet.

Kandurex
HELP!!! Rendszert cseréltem win98se -rõl Xp -re és azt tapasztalom, hogy az átlagos pingem 30-40% -al megnõtt 😞 miért?? Semmi tûzfal, semmi progi ami a netet használná, szûsz a lelkem még frissíben telpült, még magasabb! Hogy lehet ezen finomítani? Segítség 😞(

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Gregorius
Köszi, akkor az lesz!

ollie
A Kábelnet a kábeltv kábelén jön. Ha a kábeltv jól mûködik, akkor a kábelnet is. De mivel teljesen különbözõ vezetéken megy mint az ADSL, ezért nem függ össze! Az ADSL a telefonkábelen megy.

Gregorius
Hát akkor az utóbbi lesz az, köszi mindenkinek! Tényleg szarban vagyok, de akkor azt mondjátok, hogy ha a KábelTV megy, akkor lesz ADSL is, mert úgy tudom, hogy ugyanúgy, mint az ADSL sávszélességnél, itt is van különbözõ kategóriájú 1es, 2es, 3as, 4es erõsségû vétel, nem tudom, hogy melyik milyenre jó, de akkor gondolom forduljak Matávoshoz ezzel a kérdéssel.

stone
Vagy az a probléma hogy túl hosszú a vezetékszakasz a matáv szekrénytõl a házatokig és emiatt nem lehet telepíteni, vagy ahogy ollie is írta, nem megfelelõ a kábel árnyékolása. Elég szar ügy, nem tehetsz ellene semmit.

ollie
Viszont ha a KábelTV megy, akkor KábelNet is fog, szóval azt javaslom.

ollie
A KábelTV tudtommal nem a telefonvonalon érkezik, szóval az más. Amúgy meg tényleg lehetséges, hogy egy kis területen nem mûködik az ADSL. Lehet, hogy a hozzátok bekötött telefonkábel (az elosztótó) minõsége/árnyékolása rossz. Vagy akár azon a kis területen erõsebb lehet a föld mágnersessége is.

stone
Mi az a Matáv KábelTV?

Gregorius
Sziasztok kérdeznék valamit szépen csendben.

Az hogy mûködik, hogy kijön az ADSL muki, hogy itt sajnos nem mûködik egyik sávszélesség sem, mert olyan gyenge a jel, és mellettem, mögöttem, elõttem 3 házzal mindenütt megy? Valami fekete lyukban van a telkem? Egy vezetékhuzalozás sarkától átló irányban 50 méterre fekszik a házam, és a sarokban is, meg mindenhol mûködik, csak nálunk és 4 szomszédunkban nem. Természetesen Matávról van szó. Esetleg a KábelTV ADSL is így megy? Lehet hogy van nálam Matáv KábelTV és nem lesz az ADSL-hez elég erõs rajta a jel? Minden választ, segítséget elõre köszönök!

ollie
A sávszélesség nem változik, van 384kbit, az megoszlik 4 gép között! Ezzel nem tudsz mit kezdeni. Ha ez egyiken letöltenek 40k-val, akkor a maradék 3 gépre összesen 8 marad, tehát jobban lelassulnak mint modemes csatlakozásnál. A suliknál meg nem 384-es ADSL van, hanem optikai kábel, általában sok megabites kapcsolat.
Tehát attól még mehet a 45-50k-s letöltés, de csak egy gépen. Az elméleti 48k megoszlik a 4 gép között (vagy amennyi rá van kötve).

Nincs semmilyen megoldás, hogy ne csökkennyen a sebesség?
Nagy cégeknél/iskoláknál ahol olyan sok gép van hogy oldják ezt meg?
A szerzõdés nem gond mivel még ugy lett bevezetve, hogy ez a lehetõség még fennálhasson a jövõben.
Tehát a sebesség a negyedére csökken egyszeri használat esetén
ollie
Hogy maradna már a sebesség? A sávszél ugyanaz marad, az megoszlik a 4 gép között. És persze csak akkor lehet megosztani, ha olyan szerzõdése van, hogy megengedett. Ez 384-esnél nem valószínû.

Apának Adsl elõfizuja van a kicsiny cégénél. De csak az egyik gépen van bekötve, s szeretné ha a másik három gépen is futna a net. Ehhez ugye egy megosztó kell ha nem tévedek. A kérdésem az lenne, hogy megosztás esetén mind a 4 gépen lehetne egyidõben használni a netet, valamint nem lassítanák egymást? Ha mind a 4 gépen egyszerre töltenek le maradna a 45-50kb-os sebesség
ReTeK
szal mindenkinek jó a dialcom-ja ?

Laalee
ma szar a net 😄

1.35Mbit/s

Oldal 1 / 2Következő →