74
Miért jobb egy 400W-os táp, mint egy 400W -os, ha ugyis mindakettő elég?
-
Borg #25 Azért, mert a tápok kapacitiv terhelést jelentenek a 230V hálózat számára.
Kapacitív terhelés esetén az áram fázisban (időben) siet a feszültséghez képest, induktív terhelésnél fordítva. Mindkét esetben meddőáram jön létre, ami energiapazarlás.
A meddőteljesítmény melegíti a vezetékeket, veszteséget okoz az áramszolgáltatónak, viszont a szokványos villanyórák, a lakások villanyórái nem mérik azt.
Az áramszolgáltató nagy cégenél méri a meddőteljesitményt, és büntetést szab ki, ha túl nagy.
Ezért nagy céges rendszerekbe megéri a PFC, de otthoni felhasználásnál SEMMI jelentősége sincsen. -
#24 Miért is? -
#23 Szomorú, de a gépednek gondolom/remélem semmi baja! -
#22 tegnapelőtt halt meg egy, fél év után
így érthetőbb
-
#21 nekem tegnapelőtt halt meg egy fél év után... -
Borg #20 Az aktiv PFC csak egy vakitás megint, mert neked nincs gyakorlati hasznodra, csak az áramszolgáltatódnak:) -
#19 Rengeteget adtunk el (300w/350w), és eddig egyetlen darabbal sem volt gond. Kb. egy, másfél éve mennek az első példányok... -
#18 Codegen tápokkal mi a tapasztalat? -
#17 Nekem is most 360w-os Chieftec van, és szerintem tökéletes választás: van rajta PFC, halk (hőmérsékletfüggő fordulatszámú) venti, élettartam gari (ha jó helyen veszed), és stabil! -
Borg #15 Seek consumptiont, vagy peak-et nézz.
Barracudánál pl 13W.
Egyébként a 300as enermax fél éve volt 15ezer. -
atee #14 Semmi csoda nincs benne !
13 korul van nagykerben!
-
#12 Miért mennyibe van egy ilyen csodatáp??
-
atee #11 Chieftec 360W
Az aranykozep:)
Kesobb is eleg lesz markas es megfizetheto is! -
#10 Idle consumption: 8 Watts
Read/Write consumption: 9 Watts
písz -
Borg #9 De a 8W nem a csúcsfelvétel...
Maximális esetről van szó, akkor 20W. -
#8 SCSI vinyóm doksijában 8W-ot írnak.
Egyébként létezik 350-es táp is. Mint arany középút, én azt javaslom. -
#7 Ha a jövőre gondolsz akkor vegyél 400-ast, de bármelyiket is veszed márkás legyen!! -
#6 "Egy a lényeg, minél nagyobb Amper/feszültség.
Pl a 300as enermaxom 5V-on 30A-re képes, láttam már acorp 400asat, ami ugyanennyit tudott csak..."
papiron
-
Borg #5 A Radeon9700PRO 42W.
50-60 max az FX lehet, de ahhoz irják is a 350W tápot.
Winyok, Cdiró/dvd 20W/db
Halókártya,hangkártya 4-5W/db
Venti 1.5-2W/db
Alaplap 20W
+Ha olyan USB cuccot használsz, ami azon át kapja az áramot is (pl webcam)
Procija válogatja, de 60-80W az már csak a nagyobbakra jellemző..
Számold össze, de ne lepődj meg ha még a 200W-ot se éri el...
Hatalmas vakitás van itt tápok terén...
Egy a lényeg, minél nagyobb Amper/feszültség.
Pl a 300as enermaxom 5V-on 30A-re képes, láttam már acorp 400asat, ami ugyanennyit tudott csak... -
#4 eleg a 300W de markasat.Amugy a jovore gondolva inkabb nagyobbat. -
Cat #3 ja, elég a 300as is
átlagfogyasztásokat nehéz lenne irni, lényeg hogy minél ujabb, nagyobb teljesítményu, annál többet fogyaszt
egy p4 vagy xp kb. 60-80 watt
egy grafkártya 50-60
egy vinyo 20 körül
egyéb kártyák szinte lényegtelenek (ethernet, hangkártya) -
#2 Legalábbis nekem azt mindták ha nincs 10 SCSI vinyóm meg dualprocim meg ilyesmi, akkor bőven elég a 300W...
-
#1 Arra lennék kiváncsi hogy miért jobb egy 400W -os táp, mint egy 300W -os ha az átlagfelhasználóknak általában egy 300-as is elég ??
Mellesleg nem tud valaki valami olyan táblázatot ami leírja egy pár alkatrésznek a fogyasztását??