44
  • Bandit21
    "1280*1024-es fölbontásban, és e fölött, valamint AA ás AF bekapcsolásával az NV30 nem jobb és kész."
    Ezt máj. 26.-án írtam. Különben fölösleges vitáznod mivel beszélgetésünk azzal kezdődött h Te reagáltál 1 írásomra, ha pedig én tisztázom, (sokadjára) h ÉN mivel kezdtem, akkor azt fogadd már el, az h Te közben másról beszélsz az a te bajod.

""1024*769" ilyen felbontas nincs ott." Ez az ovi.

""Én egy 100hz-es 72cm-es flatron tv-n szoktam nézni " reszvetem"
    ÓÓÓ Én pór bugris elmeháborodott, filmet, DVD-t TV-n nézek HIFI-n hallgatok :((( Áááá Szakadjon rám a plafon érte. De köszönöm a részvétet uais biztos én vagyok az egyetlen ilyen elvetemült.
    :))

"Ez igy nem igaz. Legfeljebb nehany regebbi ill. mai jatekban." Idézhetném qaz véleményét is, mert Neked az "újgenerációs alkalmazások" a lieblingjeid, de minek, Te is tudod h igazam van, csak nem bírod elviselni (ovi szindróma 2.!!!)

Vízsgára készülés közben kifejezett felüdülést nyújt a hülyeségeiden röhögni, de mivel az utóbbi hozzászólásaidban csak kötekedni tudsz, és nincsenek érveid, azon kívül, h amit én írok abba kötesz bele - gépelési hibákba és hasonló - és azt hajtogatod, h "NEM, NEM, NEM" valamint a régi üzenetek között sem tudod visszakeresni, h egyáltalán miről beszél a vitapartnered ezért tényleg nem folytatom.
    Bháj Bandit21
  • Bandit21
    ELEVE azzal kezdtem az egészet h AA és AF bekapcsolásával magasabb felbontásban gyorsabb az R300. Erre másodjára hívom föl a figyelmed. Én erről beszélek. Ki felejt el mit? :)

A pédák közül amiket írtam csak azok a min. fps adatok amiknél külön megjelöltem. A 10-ből 2
    no comment...

Aki tv-n nézi... Én egy 100hz-es 72cm-es flatron tv-n szoktam nézni hidd el sokat számít.

Tudom Te vagy a pcmindenható, énvelem néha előfordul h gépelési hibát vétek, de kijavítom bár 3 sorral alatta olvashattad a PONTOS számot is, tessék: 1024*768, remélem most úgy érzed győztél! Gratula!

Bebizonyítottam az igazam, az R300 AA és AF bekapcsolásával magasabb fölbontásokban 20-30fps-sel gyorsabb az Fx5800-nál. Ez a tech fölény ami fél év után is az ati oldalán van.
    A képminsőségtesztek engem teljesmértékben meggyőztek, forgasd azt és oda amit akarsz és nézegesd, ehhez előtte venned kell majd egy Ati kártyát, de ha meglesz akkor majd rájössz h miről beszéltem és inkább megtartod...
    Számomra mostmár az nem jelent semmit amit te írsz mivel fölöslegesnek tartom a vita folytatását. Szerintem, a tesztelő oldalak (kiv. a tomshardwer) és az újságok szerint az R300 jobb mint a az fx5800. Bármit írsz így gondolom, az h te mit érzel, gondolsz nem érdekel.
    CSÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ
    BANDIT21
  • Bandit21
    Nagyon kényes voltál a "rajongótáborodra" nemrég, kérlek hagyd az "enyémet" :))))))))))))
    Ha lehet itt egyáltalán ilyenről beszélni, vki úgytűnik inkább velem ért 1et. Ez kritika Rád nézve, ilyenkor inkább befelé szoktak forldulni...
  • Bandit21
    Nemtudom kinek kell a szájába rágni ha azt sem érted/fogod föl amit látsz. Az oldalon nem 6 teszt van összesen, hanem 30. Ebből 19-et nyer az R300. Amit példának hoztál, ott igaz, hogy az R300 abban az 1 esetban 0,1 Fps-sel veri csak az 5800-at, de abban az 5-ben amire olyan büszke vagy, az FX sem veri 1Fps-nél nagyobb mértékben az R300-at. Jöjjön a szájbarágás:

UT2003
    1024*769:min fps R300:105 Fx:73
    1280*960 uez: 96-69

UT2003 4XAA 8XAF:
    1024*768 R300:130fps Fx:108
    1280*960 uez: 98-74
    1600*1200 57-41
    itt még a síma (NEM pro)9700 is megveri az Fx5800U-t

S.Sam2 4XAA8XAF:
    1024*768: R300:115fps FX:96fps
    1280*960: uez: 82-66
    1600*1200: 57-41

1600*1200 4XAA 8XAF
    Q3: R300:114fps FX:102
    Jediknight: uez:113- 99

A tech. fölény megmarad a porszívó hiánya miatti alacsonyabb órajel ellenére is. Ez a tech. fölény az R300 oldalán.

Azt írtam, h AZ R300 marad jóval 100Fps fölött az Fx pedig 20-30cal lemaradva. NEM azt mondtam, h az Fx nem maradhat 100 fölött, járj be sűrűbben nyelvtanórára mert a mondatelemzés (ha jól emlékszem 6-7 osztály ÁLTALÁNOSBAN) még nem megy igazán...
    Megint a fátol nem látod az erdőt igaz h min. 20 fps-sel ált. le van maradva, az nem baj csak 100 fölött legyen mert én azt mondtam?
    Neked mostmár nem az a lényeg h melyik kártya a jobb csak h beleköss abba amit mondok?
    A gamer cikk írja: Az Atinak még a performance beállítása is veri az Nv agressive-jét (gyk: Az Atinak a gyorsabb a quality-hoz képest "rosszabb" megoldása is szebb megoldást ad mint az Nv agressive-je. (az nv-nél ez a legjobb mode). Természetesen így még nagyobb a gyorsaságbeli különbeség.
    Az anadtech-en ha nem álltál vna meg az első olyan tesztnél ahol az nv a jobb (és "rohantál" vna rögtön ide írni) hanem megnézted vna a 4 oldalas image qulatity tesztet, ott is uez a végkövetkeztetés. Láttam már tv-n NVt és Atit az Nv olyan mintha 1 szürke fátylon át nézném az Ati-hoz képest.
    A gemer nincs fönn a neten bár sztem vagy te akkora pc isten, h ha akarod megszerzed magadnak és szépen végignézed, ott is uez a végkövetkeztetés. Kérlek NE VÁLASZOLJ FÖLÖDLEGES, mert nem bízom már abban, h vagy fölfogod, vagy egyáltalán megérted amit látsz és ez így meddő vita lesz.
    Hali Bandit21 :))
  • Bandit21
    :))
  • RelakS
    Nem cserélte fel fejben, csak meglátta, és nem akart hinni a szemének
  • Bandit21
    "Koszonom a cikkeket, mar eleg reg vegigolvastam azokat. Semmi uj nincs bennuk a tobbiekhez kepest."
    Komám akkor vagy rossz a szemed, vagy fölcserélted fejben a 2 kártyát, mert épp az a lényeg h bizony a Tom.-on kívül létetző világban nem az Nv-t "hozzák ki győztesnek". Ott ahol nem a hatalmas hűtő miatt agyonturbózótt órajel számít hanem a tecnika, ott az Ati nyer. Keresd fel kezelőorvosod gyógyszerészed 1 szemcsi nem ártana. Ha az R300ra raknának 1 porszívót az is mehetne 4-500Mhz-cen. Nem az a nagy kunszt. Hanem az, h ha bekapcsoljuk az AA-t és AF-et akkor az Nv teljesítménye visszaesik 25-35%ot az Ati meg 5-15%-ot. Én ezt tartom tech. fölénynek, kisebb órajelen jobb tekjesítmény. Úgy beszélsz ezek használatáról mintha én 1 holdlakó lennék és rajtam kívül nem mindenki így játszana.
    Különben minek a kártya? Miért venne valaki 65+áfa-k-ért videókártyát? Azért h 1024-ben játszon minden bekapcs. nélkül? 250fps-en? Akinek ilyen kártyája van az nem 15"-os monitoron nézi. Ha pedig 17"/annál nagyobb, akor a felbontás is megy vele 1280-ra, az fps még mindig magas, akkor jönnek a képjavító megoldások (AA AF) ha pedig ezeket bekapcsolja akkor az Ati még mindig 100 fps fölött marad jóval, az Nv meg jó 20-30-cal lemaradva akkor melyik a jobb? Ha videózni dvd-zni akar >Ati a képminőség miatt, uez játékokban is.
    "Újgenerációs alkalmazásokról" szó se volt 1 pillanatig sem, fpsekről és a játékokban való teljesíményről beszéltem. A Tom-on is ezt "tesztelték". Neharagudj de nem hiszem h megnézted az általam mondott teszteket, főleg nem "mar reg" mert akkor föltűnt vna h éppen ellentétes az eredmény.
    Az nv35-öt sem értem h miért kell belekeverni én se az R9800pro-ról beszélek (azt mindenki döntse el szépen MAGÁBAN h melyiket tartja jobbnak).
    Köszönöm a "beszélgetést" tanulságos volt, de részemről lezárom mert értelmetlen, vagy nem nézed meg amit kérek tőled, vagy megnézted és... Nem tudom mi töerténhetett ebben az esetben a gemer cikk 4 odalnon át taglalja az fx5800-at. Ha végigolvastad vna nem monodtad vna h "semmi uj nincs bennuk". Vagy az is előfordulhat h megnézted az Isteni Tom oldalt, ahol rájöttek a hibájukra, kijavították, és végre ott is az R300 a nyerő, mint amúgy tényleg...
    Hali
  • RelakS
    Nem egészen vagyok normális, de nekem is feltűnt ;)
  • Bandit21
    Thanx.
  • Kashgar
    hohy te mekkora fuckingluzer vagy te a tomshardware t nézed mint tesztoldal de szánalmas vagybaszki hát a hülye is tudja hogy az az oldal nem a nézök kedvességéböl és te gagyi,eddig még egy kis komolysággal néztem rád de most hogy tudom te milyen oldalakat nézel pffffüüüüü
  • Bandit21
    Legalább nézd meg néha amit írok:
    "1280*1024-es fölbontásban, és e fölött, valamint AA ás AF bekapcsolásával az NV30 nem jobb és kész."
    Nem azt mondtam h "mindent megvesz az nV", sőt még kivetnivalót sem találok abban h esetleg előfordulhat h a megjelenő kártya először olyanokhoz kerül... nem írom le még 1X olvas vissza. A gamer u.olyan procival tesztelt mint "tom"-ék.
    Mint kértem nézd meg a tesztet amit mondtam és akkor leszek kiváncsi a Te véleményedre azzal kapcsolatban.
    A "féléveshiszti" témát zárd már le, Te csináltál belőle azt ami, én megjegyeztem vmit, Te meg nem reagáltál rá, gondolom mert rádszakadna a plafon ha leírnád h az nV le van maradva elég sokkal az Ati-hoz képest.
    Az, h AA AF nélkül jobb az Fx azon fölösleges vitázni, a + 175Mhz csak elég hozzá.
    Ha viszont úgy hajtjuk ahogy játék közben a felhasználók 1280*1024 4xAA 8AF akkor ottvan a 20%lemaradás. Az nv30 1 fél év késéssel kijövő 175mhz többlettel rendelkező kártya ami a fenti beállításokkal 20%-kal LE VAN MARADVA az R300hoz képets. Ittvan 2 cikk olvasd szépen végig őket.
    http://www.anandtech.com/video/showdoc.html?i=1779
    http://prohardver.hu/rios2_hir.php?id=2423
    Üdv Bandit21 :))
  • Bandit21
    Mint modtam nem kívánok foglalkozni olyan oldalak teszteredményeivel, mely egyszerűen kamu. :)
    De ha kívánod vedd meg/nézz bele a MO.-i Gamer magazin 2003/V számába teszt az FX5800 ultráról, na ennek hiszek pl, mert nekik nem lehet semmi kötődésük az nV-hez.
    Majd vesd össze az általad megadott linkeken látható (ismétlem:kamu) eredményekkel:
    1024*768 UT2003 dm-antalus
    5800U 4XAA:80fps
    R9700: 4XAA:119fps
    6XAAnál ez 61-103ra módusul
    Az AF hatása 1024*768ban dm-antalus:
    Fx5800U:4xAF 107fps
    R9700: 4xAF 136fps
    uez 8XAF mellett: 107-128fps
    Átlagban 20%kal gyorsabb az R300.

A vitának azon része, h melyiknek hiszünk, hiszen az ellentmonás szembetűnő nyitott marad. Tom-ék tesztjeivel azért tudok "kötekedni" mert átlagban ott az FX5800U 1-2%kkal lassabb az FX5900-nél ami viszont vagy semmi előrelépést nem jelent és cáfolná azt h 1 videókártyán bármit is elősegítene a 256bites tech. alkalmazása. Emellett teljesmértékben elfogadom, h ha kihoz 1 cég 1 új kártyát akkor azt olyanoknak adja oda először akikről tudja, h "jól fogják" tesztelni. Ezért mondom, h olvass pártatlan tesztet is, mert sztem itt az 5800-5900 közti lehelltnyi különbség igazolja h finoman szólva vmi nincs rendben. Részemről tényleg lezárnám, megnéztem a linkeket amiket megadtál elmondtam a véleményem róluk. A hisztériát nem nevezném annak, mivel egyszerű megjegyzést tettem arra h az nV az ati 1 éves kártyáját sem tudta behozni, és erre nem tudtál/akartál reagálni.
    Ha hajlandó vagy megnézni az általam mondott tesztet és kivetnivalót talász benne azt írd+nyugodtan. Kiváncsian várom. Üdv
  • Bandit21
    Köszi, bíztam benne, h nem én vagyok az egyetlen normális akinek föltűnik...
  • Poki
    Úgylátom mindenki besokall egy idő után a sok szópárbajtól :)
  • Bandit21
    No comment...
    Neharagudj de úgytűnik Te vagy az nV Magyarországi Védőszentje.
    1280*1024-es fölbontásban, és e fölött, valamint AA ás AF bekapcsolásával az NV30 nem jobb és kész.
    Nem szeretek olyan dolgokról vitázni amikről az éppen aktuális vitapartneren kívül mindenki tudja h Nekem van igazam. (ebben az esetben még az nV vezetői is ide tartoznak)
    Az h az nV35 után kijött első tesztekben (amelyek pártatlanságát nem akarom újfent feszgetni) az nV30 még az R9800at is megveri, az meg kamu úgy ahogy van. Max "LÁTHATTAD" h gyorsabb az nV30 az R9700-nál.
    A FÉLÉVES LEMARADÁSRÓL NEGYEDJÉRE KÉRDEZEM A VÉLEMÉNYED nincs válasz részemről téma lezárva. Hali
  • Bandit21
    Nem, nincs igazad. Mert le tudta győzni az R9700 az Fx5800-at. A féléves lemaradásra kategórikusan nincs semmi reakciód.
    AA és AF nélkül megközelíti az R9700-et az 5800, azok bekapcsolásával viszont "porig alázza" a Radeon az nV-t. Az "1-2 eset" és a "legalább 4x-es AA" pedig sztem nem kuriózum, mert aki ilyen kártyát vesz, az nem 1024*768ban akarja használni AA és AF nélkül.
  • Bandit21
    Atinever mire jó ez? Gondolom uazokat néztük meg, én max 3-4 tesztel többet, nem csak azt ahol CSAK az egyik v másik győz. A féléves lemaradásról még mindig nem mondasz semmit.
    Az r9700-et ősz óta lehet kapni és a tavasszal kijövő NV30 sem tudta legyőzni.
  • Bandit21
    Pár hete jött 1 hír, h még nyáron kiadják az R/Rv360-at. Sztem az Ati rájött, h fölösleges úgy sietnie, mivel az Fx5900U nem lett átütő. Ezt az alapján mondom, h megnéztem szinte az ÖSSZES tesztoldalt ezzel kapcsolatban. Nem 2-őt vagy 3-at. Szóval senki nem vádolhat azzal, h CSAK ATI/nVidia által "támogatott" oldalak alapján mondom. Fej-fej mellett halad a két kártya.
    Ha pedig azt nézzük, h az R9700-at bejelentették kb 1 éve és kapható több mint fél éve. Az Fx5800U-t bejelentették kb fél éve és most kapható. A féléves lemaradás még mindig megvan. És ezt nem tudta ÁTÜTŐEN megborítani az Fx5900. Semmi értelme nincs kihozni az R400at.
    Én ennek spec nem örülök, mert nagyon várom az R360-at. De mind1 kibírom. hali
  • Yfel
    ...légáramban...

Legalább írni tanulj meg mielőtt valakit idiótának nevezel :)

Y
  • Kashgar
    legolas én ugy érzem hogy el vagy szálva attol, hogy tünde hajad süvit az nvidia hütöje által keltett hatalmas légáramba..nvidiot
  • Sanguinius
    Jaja.