7005
Athlon 64
  • Gabesz amd64
    majd holnap kiderül mert mondta hogy menjünk vissza és méglátja hogy mennyi is lesz
  • Narancs
    Passz...de sztem sok lesz...ennyiért Palomino AMD -k mennek...
  • Gabesz amd64
    7k szerinted sok érte?
  • Narancs
    Ott minden szart megvesznek...lehet nem azonnal, de elviszik...
  • Gabesz amd64
    nem viccelt
  • Gabesz amd64
    de ki venné azt meg?
  • Gabesz amd64
    hát inkább nem csináltam semmit!De ez halál komolyan azt mondta!
  • Narancs
    Amúgy PH! -n tuti többet kapnátok érte mint amennyit a köcsög kínált...
  • Narancs
    "Erre az eladó hát akkor csak 30%-ot adunk vissza mert Én Intel párti vagyok!"

Na ezután a mondat után basztam volna hozzá a köcsöghöz a monitorját...
  • Gabesz amd64
    akkor legelább az okostojás nézne körül a neten mi is a dörgés manapság :)
  • Col Andrew
    a legtöbb ilyen tényleg!! egy kukkot nem értenek az amd-k hez, de még az intel procikhoz sem és magyarázza a baromságait :)
  • Gabesz amd64
    nekem meg a 31 fokos volt a procim meg fel se huztam
  • gabber_saviola
    jaj nagyon sok ilyen "eladó" van :DDDDD

azt szeretem mikor mondják, hogy az ájemdé az nagyon melegszik....:DDD
    én erre mindig azt mondom, hogy az én 2800+ -os procim 38 fokos a thermaltake volcano 11-es cooleremmel ...
  • kircso13
    Ezért nem sakkozok!
  • Gabesz amd64
    LOL
  • Col Andrew
    ezentúl nem merek sakk programot futatni, mert felrobban a gépem!!
  • Gabesz amd64
    de Én ezen nem tudtam röhögni inkább felidegesített ez az Intelbuzi!

hogy lehet gy ilyen gyógyórudi egy eladó?hihetetlen
  • gabber_saviola
    Grat, ez jó sztori volt :DDDDDDD

azért a Ph!-ról annyit, hogy elég sok nagykeres fizetett teszt van rajta (nem a procitesztre gondoltam)
  • Gabesz amd64
    na akkor a mai történetem elég mokás lesz itten!

havernak besz@rt az Asus lapja!abban egy 1800-as cerka volt.
    Itt ahol lakom van egy olyan bolt hogy PCbonto!Aprón agyba főbe reklámozza magát hogy mindenféle dolgot(alaplap,proci,winyo,stb) be lehet oda vinni amit már nem használsz vagy nem tud az ember mit csinálni vele.És természetesen valamennyi pénzt kapsz érte!
    Ez mind szép és jó csakhogy haverral bevittük az 1800Mhz-es cerkát.Az eladó aki egy oldalrafésült lenyalthajú csákó volt és mindig csak a háját simitgatta kezével elkezdte mondani a mondokáját:
    30-40%-át tudják adni a proci mostani árának.Erre haver oké és mondta hogy AMD-re fog váltani.Erre az eladó hát akkor csak 30%-ot adunk vissza mert Én Intel párti vagyok!Mekkora jófej tipikus Intelbuzi...Erre Én AMD fan megkérdeztem tőle mi a gond az AMD-vel.
    -Hát melegszik - jött a válasz
    -megfelelő hűtés kéne rá - mondtam neki
    -igen megfelelő hűtés kéne rá de volt itt benn múltkor egy srác(user) aki ért a számítógéphez és nagyon jól meg volt oldva neki a hűtése plussz ventikkel a házában és neki is a melegédés volt a gondja.Leállt a gépe + újraindult.Hiába van jó hűtése melegedett a proci és az volt a gond - ezt mondta az eladó

És Ő(mármint az eladó) elkezdte mondani,hogy van neki otthon P4-e van és neki be van állítva 50fokra hogy ha azt eléri akkor kapcsoljon ki a gép!És most jön a lényeg ezen már majdnem röhögtem...Sakkprogramot futatt a gépén mert az nagyon megizzasztja -azt mondta- és már majdnem elérte a 49.5 fokot és akkor hagyta abba a sakkozást hogy újra ne induljon a gépe!De az öregénél(apjánál) AMD64 van és az is a sakkal nyomja,de az jobban melegszik..
    Na mondtam magamba ez kész!
    Erre megemlítettem neki a 64-bites AMD ohh az már jó egy-két dologban veri csak az AMD P4-et...huh mondom már kezdett felmenni bennem a pumpa()
    De nem akartam tovább feszíteni a húrt esetleg megemlíteni neki hogy mikor nézett utoljára tesztet a neten(Tudjátok gondolom Ti is a PH-n a Procinagyteszt eredményét)!

De azon akadtam ki nagyon hogy 30-40%-ot adna a prociért azt megemlítettük neki az AMD szót erre akkor csak 30%!Hát ez kész...
    Utána meg maxtor winyórol beszélt!Az is komoly volt..
    Utolsó mondata az volt hogy:
    Végülis jó nekünk ha az emberkék AMD-t vesznek mert a nagy melegbe behalnak és bohozzák nekik szervízbe...LOL

Na ezt muszáj volt ide leírnom!
    Jó kis bolt ez mi,Punker?
    Aztán nekem mondod hogy fanatikus vagyok!Ha elbeszélnél azzel a gyógyóRudival akkor Te is átváltanál AMD-re hogy az miket össze nem tud hordani
  • Punker
    tudod ott ahol 1-2 heti bérből vesz valaki procit nem azt nézzi hogy ár/értékben melyik a jobb, hanem azt hogy arra amire ő használni fogja melyik alkalmasabb.
  • GanXstaZolee
    na ja :) de ár/értékben nézve amd jobb.
  • Punkerwork
    sok hülye? ennyi erővel az összes AMD-s is hülye ennyi pénzt költeni játék gépre......
  • GanXstaZolee
    mert sok hülye még mindig azt veszi...
  • Punkerwork
    engem csak az bosszant hogy az árait magasan tudja tartani.
  • ZaJanga
    persze de ami egy kicsit bosszantó az az, hogy már sokadjára van erről szó és mégsem történik semmi szankció.Be van sz@rva az Intel mert le van rendesen maradva ráült a fejlesztésekre és most csak azt olvasni, hogy bejelentgeti a "hasonló" megoldásait amik valójában egy az egyben koppintások és a tisztességtelen piaci magatartásáról!

ez az ami bosszantó
  • Punkerwork
    ez megy mindenhol szal nincs benne semmi meglepetés.
  • ZaJanga
    kedves Intel:
    HWSW:
    Az AMD szerint az Intel zsarolja a PC-gyártókat
    HWSW] Az AMD trösztellenes pert indított az Intel ellen. A Delaware állam szövetségi bíróságához eljuttatott kereset szerint a legnagyobb processzorgyártó törvénytelen eszközökkel tartja távol a PC-gyártókat az AMD processzorok használatától.
    A 48 oldalas dokumentumban az áll, hogy az Intel illegális eszközöket vet be annak érdekében, hogy maga mellé állítsa a számítógépgyártókat, illetve megtorló intézkedéseket vezet be azokkal szemben, akik AMD-alapú rendszereket forgalmaznak. Tom Beerman, az Intel szóvivője szerint a vállalat üzleti magatartása "fair" és minden törvénynek megfelel. Az ügy tárgyalása legkorábban 2006-ban kezdődhet meg.

Törvénytelen kedvezmények

Az ügy középpontjában elsősorban az Intel kedvezménypolitikája áll, a vállalat ugyanis köztudomásúlag jelentős támogatást biztosít a termékeit használó PC-gyártóknak. Az Intel számára kínos lehet, ha az ügy tárgyalása során napvilágot látnak bizalmas megállapodások olyan partnerekkel, mint a HP, a Dell, a Gateway vagy a Sony. Az AMD keresetében egyébként összesen 12 számítógépgyártót, 9 disztribútort és 17 kereskedőt nevezett meg.

A vádak elsősorban az AMD és ezen felek közötti tárgyalások eredményein alapulnak. A második számú processzorgyártó szeretné elérni, ha a cégek vezetői tanúskodnának a perben, noha szakértők szerint ennek bizonyára sok helyen nem örülnek majd. "Az ügyfelek valószínűleg nem lesznek elragadtatva az ötlettől" -- mondta Eleanor Fox, a New York-i jogi egyetem professzora. Még maga Hector Ruiz, az AMD elnök-vezérigazgatója is elismerte, hogy bizonyára lesznek akik nemet mondanak.

Az AMD állítása szerint amióta a vállalat már nem az Intel processzorok "klónjait" gyártja és forgalmazza, az Intel illegális eszközökkel igyekszik kiszorítani őt a piacról. A keresetben az áll, hogy az Intel minden negyedév végén jelentős visszatérítést fizet azoknak, akik a processzorok legnagyobb részét az Inteltől szerzik be. Az AMD csak jelentős árcsökkentésekkel tudja ellensúlyozni az Intel e tevékenységét
    Súlyos vádak

Az AMD állítása szerint az Intel jelentős összegeket fizetett a Toshibának és a Dellnek, hogy azok ne használjanak AMD processzorokat. Szintén az Intel kedvezménypolitika áldozatául esett a Sony: a cég által 2002-ben eladott gépek közel negyede még AMD-alapú volt, ma azonban a vállalat kínálatában csak Intel processzoros számítógépek szerepelnek.

A keresetben szerepel továbbá, hogy amikor a HP felvette tervei közé az AMD processzoros noteszgépek gyártását, az Intel visszatartotta a cég által korábban kiharcolt kedvezményeket. 2000-ben, amikor a Compaq jelentős megrendelést adott le az AMD-nek, az Intel nem szállította le időben a vállalat számára kritikusan fontos szerverchipeket -- olvasható a keresetben. A Compaq akkori vezetője, Michael Capellas "fejéhez pisztolyt tartottak", be kellett fejeznie az üzletelést az AMD-vel. Az Intel ellen felhozott vádak bárki által hozzáférhetők, mivel az AMD az interneten is közzétette a bíróságra eljuttatott keresetét.

Japánban már bebizonyosodott

Nemrégiben Japánban a hatóságok hasonló vádakat fogalmaztak meg az Intellel szemben. A távol-keleti ország versenyfelügyeleti hatósága márciusban végül azt közölte, hogy az Intel megszegte a monopóliumellenes törvényeket és megpróbálta aláásni legnagyobb riválisa, az AMD piaci pozícióit. A szervezet figyelmeztetésben részesítette a céget és arra kötelezte, hogy változtasson üzleti magatartásán.

Egy helyi üzleti lap, a Yomiuri Shimbun információi szerint az Intel kedvezményeket ajánlott fel a gyártóknak, ha azok korlátozzák az AMD-től vásárolt processzorok számát. Több meghatározó számítógépgyártó is élt az Intel által felajánlott lehetőséggel, és megszüntette vagy szűkítette a konkurens modellek kínálatát. Az Intel állítólag már 1999 óta folytatta ezt a gyakorlatot, amivel több számítógépgyártót is sikerült maga mellé állítania: a Sony és a Toshiba ma már kizárólag Intel-alapú gépeket kínálnak.

Mit is várhatnánk és ez sem újdonság...
  • Col Andrew
    jaja
  • Gabesz amd64
    ultra
  • Col Andrew
    ez egy asus 9980
  • Col Andrew
    amerikából rendeltem egy éve kb 293$-ért
  • Gabesz amd64
    mennyiért vetted az fx-et?
  • Col Andrew
    És most formázok és felrakom a 64 xp-t. remálem ez működni fog!! :)
  • Col Andrew
    De legalább adnak ra 3 év garit!!
  • ZaJanga
    hihetetlen de mostanában annyi ilyen van az asus lapjainál!
    mindenki csak szidja mert ez-az nem megy rajta
  • atttika
    Koszi szepen megtalaltam a geil-t, annak ellenere, hogy mindennap megnezem azt az oldalt, de csak most sikerult erre ralelnem. Kulon ben ugyanannyiba kerull mint a PQI, es ugyan az mint a Gabbernak a kepen csak ez a 2 GB-os valtozat. Csak az idozitese furcsa, legalabb is en nem tudom, hogy mire veljem. Tehat az OCZ kimarad,de megint nem tudom, hogy melyik lenne a jobb. PQI 2GB [1024X2], 3-4-4-8, Turbo Series, [ez a ram a dual kategoriaban van besorolva], vagy Geil 2GB [1024X2], 3-8-4-4, Value Series [ez a ram az Overcocling Dual-ba van besorolva. Mi a velemenyetek?
  • Col Andrew
    igen, sajna én is erre a következtetésre jutottam.. lehet hogy visszaküldöm az asusnak, mivel a leírásban az van, hogy támogatja ezt a ramot 400-on.
  • ZaJanga
    asszem az alaplap a gázos!
    másnál is ez van akinek hasonló asus lapja van...
  • the Godfather
    köcce a választ...asszem elérhetö árban van..:) ( vagyis jelenleg qva olcsó )
  • Col Andrew
    ok, csak ahoz fel kell raknom egy régebbi biost ami engedi is. :( köszi