7005
Athlon 64
  • bigapó
    a 64 bites XP-t raktad fel? minden progi klappol vele? DirectX, driverek, stb.?
  • Gabesz amd64
    mennyit csinál neked a két 6600GT?
    és kb mennyit fogyaszt?
  • Narancs
    HDR -t is bekapcsoltad hozzá? Úgy azért nem lehet semmi...
  • LBandi
    Na van egy friss élményem:
    Kipróbáltam a far cry-t 64-biten :D
    Háát eszméletlen szép (bár 32 biten sem éppen ronda :D)
    nagyon jó hogy távolabb látni meg jobb a részletesség és a fény is szebb.
    El is kezdtem tolni hogy igy is végigvigyem már teljes pompában...
    Na igen de adódott egy apró problémám :D
    Ahogy megyek egyszercsak egy hullához érek aminél jelzi nekem a játék milyen módon lehet felmászni alétrán. na ja de nincsen létre :D ( nem is láccik de fizikailag sincsen ott ahol kéne lennie :D Gyorsan megnéztem 32 biten hogy csak én vagyok e barom vagy téjnleg ekkora bug van benne.... hát 32 biten van létra :D

Hát ez azért kicsit elkeseritett remélem nem lesz túl sok hasonló bug :(
  • bigapó
    OFF: mert már mellébeszéd van

én is így gondolkozom, csak hát senki nem helyeselt még ennyire:))
    ugyanaz a márka(kingmax), ugyanúgy 400 MHz-es és 3200-es persze. mer akkor így oldom meg

ON: és bocsi
  • Bucser
    szerintem tiszta sor:) a későbbi is ugyanaz a lényeg, hogy a sebességük megyegyezzen.. tehát mondju mindkettő 3200-as vagy gyorsabb legyen... de az sem baj ha azonos típusúak:) tudod minden RAM párban jár EDO óta:)
  • bigapó
    elvileg az abit is tudja ezt a dual-os memória dolgot. az lenne a kérdésem, hogy mindenképpen együtt kell venni a memóriákat vagy ha később (két hónap)veszek még egy 512-est, ami teljesen megegyezik az előzővel, akkor úgy is lehet? ugyanúgy fogja kezelni együtt?
  • Bucser
    NA azé:D

Nálam az 1 giga ram kell mert az IL-2 és a Lock On zabálja a drágát....
  • bigapó
    nem mondod, jó régóta gyújtöd. megérdemled, nem sajnálom tőled :DD
  • Bucser
    2,5 éve egy értelmes fejlesztésre gyűjtök:D Szóval nem igazán a telik kategória:D csak már jó fos régi a gépem:) köll az új:)
  • bigapó
    jaa, hát akinek telik... :)

majdnem ilyen lesz az én konfigom is, csak Abit AN8, a-64 3000, geforce 6600 256 MB, 512 rammal
  • Bucser
    Hát én most készülök egy baromi öreg még Willamette magos PIV rendszert lecserélni egy 939-es renndszerre... sok perifériával... Úgyhogy számomra egyetlen megoldás valamelyik deluxe lap:) Asus-ban még nem csalódtam úgyhogy szerintem Az ASUS A8N-SLI deluxe-át veszem + 3200+-os A62-et vagy 3500+-at valamint egy 6600 GT-t meg egy giga ramot... ráfér már a bővítés.. így legalább 1 generáción át nem lesz gondom a proci bővítéssel...
  • Robin Hood
    Pedig már nyáron jön a dupla magos a64.
  • bigapó
    Ez alapján tulajdonképpen elmondható, hogy a programok 90%-a (vagy több) fut 64 biten (ami legjobban fájt, hogy pont a CoD-UO nem fut elvileg:( ). Gondolom ezek után 64 bites patch-dömping várható, ami által megoldják, hogy ne legyen gond. aztán persze lehet, hogy sz*rnak az egészbe:))
  • bigapó
    köcce, ez nagyon frankó oldal:)
  • ZaJanga
    Ha valakit érdekel a prohw-n külső forrásból már lehet kapni venice és sandiego magos procikat
  • Punkerwork
    igen
  • bigapó
    hol linkeltél? itt?
  • SirArcheer
    Aljára lehetetlen. Athlon 64-esnek túl sűrű a lábazata.
  • GanXstaZoleeWrk
    Na ezeket a házhoz adott leírás szerint a proci lábai között kellene elvezetni de nekem pl a mobil A64-nek olyan sűrűn vannak lábai hogy nem fér el. Felette pedig azért áll el mert nállam csak a proci mag az a fél cm2-es rész találkozik a bordával. Na ha ezt mondjuk túl vastagon kenem be a pasztával már nem jó :) nekem i vékony rézlap de nem oda való ez fix. Annak meg semmi értelme hogy valahova feljebb rakjam mert nem lesz pontos akkor inkább már az everest vagy az MSI saját hőfokmérője és kész.
  • MasterJay
    Ezeket az érzékelőket, ha jól tudom nem a proci és a borda közzé kell tenni. A borda valamelyik ket lemeze közzé rakd be. Nem lesz pontos az érték, de hozzávetőlegesen jó lesz. Kb. 1-2fok
  • Loogan
    A processzor aljára teszed a szenzort: a proci és a foglalat között fog kijönni az a vékony vezeték, nem pedig a proci és a borda között.
  • SirArcheer
    Az két kis hajszálvékony rézdrót nem igazán tartja el szerintem.
    LEgalábbis nekem ilyen a vége.
  • GanXstaZoleeWrk
    jókérdés nekem sem megy oda ahova kéne viszont én nem mertem a proci és a hűtőborda közé tenni mivel felfekhet rajta a borda és igy nem érintkezik 100%-osan a proci a bordával. Nállam is nyitott a kérdés hova a rákba tegyem? :)
  • SirArcheer
    Sziasztok!
    Lenne megint egy kérdésem.
    Megvettem az új procit. Vettem egy új házat, amiben van "proci hőmérő".
    A rajz szerint a proci hasára teszi, de ezt én nem tudom mert nincs helye.
    Én a proci és a ventillátora közé ragasztottam/adtak hozzá spéci ragacspapírt/.
    Az jó úgy vagy inkább máshova rakjam?????
  • MasterJay
    Érdekes. Az ilyen képeket miért nem valami nagyobb felbontásban szedik ki?
    Mondjuklehet hogy nem ez a lényeg de akkoris. Nem ez a lényeg?hmmm...
  • B@dsector
    Én is így látom a dolgot, A64-re nem emiatt fogok át állni.
  • czky
    Nem rossz! Bár ezért nem rohanok A64-et vásárolni.
    Én inkább megvárom az új foglalatot...
  • B@dsector
    64 bit csodái a Far Cry-ban érdemes megnézni a cikket.
  • Punkerwork
    egyszer linkeltem mik nem müxenek vele, az után úgydöntöttem hogy megvárom az első javítást :)
  • bigapó
    nem igazán idetartozik tudom:), de a 64 btes proci mellé érdemes feltenni a 64 bites XP-t, annak ellenére, hogy elvileg a többi progi nem illeszkedik hozzá? pl a directX. vagy ez teljesen más tészta? kérlek halásszatok ki a zavarosból:))
  • SirArcheer
    Ok. Köszi a segítséget!!
    Akkor az első páros marad.
  • [Jakuza]
    A 939es foglalat az ujabb.
    A 754esrol lebeszellek, mert azt meg iden gyartjak es utana befejezodik a gyartasa teljesen.
    Tehat maradj a 939esnel es Nforce4-es lapok kozott kutakodj.
  • ZaJanga
    939 ha a jövőt is nézed
  • SirArcheer
    Köszi! Akkor Gigabyte!!

Nem néztem el!
    A 3400-as proci 754-es.
    Ezért kérdeztem melyik a jobb páros.
    Az s939-es az újabb vagy a 754-es?
  • [Jakuza]
    Ja es meg valami amit leirtal HT1600as lap az 754-es a HT2000es lap a 939-es.
    De akkor inkabb az azonos aru Chaintech VNF4 Zenith Value sokkal jobb, egyetlen hibaja van, hogy a fesz emelest nem lehet BIOSban allitani (ill. lehetne csak nem mukodik:P), amit a kovetkezo BIOS-al fognak javitani.
  • [Jakuza]
    A Gigabyte lap megbizhatobb.
    754es processzort nem tudsz beletenni 939-es foglalatba.
    Gondolom az olcsosaga miatt irtad le az ECS lapot, de en azt mondom, hogy az alaplapon ne sporolj, ha kesobb nem akarsz mindenfele hibaba futni.
  • SirArcheer
    Sziasztok lenne két kérdésem:
    Melyik jobb párosítás?

Gigabyte GAK8NF9 AMD 64 nForce4 DDR 400 PCIE 6ch S939
    +
    AMD Athlon 64 3200+ processzor (512Kb/400MHZ) Socket 939

ECS K8-HT1600 AMD64 Nforce4 SATA 800FSB DDR400 6ch. PCIE LAN
    +
    AMD Athlon 64 3400+ processzor (512kb/400MHZ)

Vagy az S754-es procit bele lehet tenni az S939-es foglalatba???
    GAK8NF9+Athlon 64 3400+

Lehet, hülye kérdések de eddig p4-em volt.

Előre is köszi a segítséget!!!
  • GanXstaZoleeWrk
    engem intel abszolute nem érdekel mert 1 kalap szar ;))))

jó lenne látni valami 64bites xpn lefuttatott 64bites alkalmazást és ott a különbségeket :)
  • [Jakuza]
    Nezd meg a teszteket pl a Super PI szamolast. :P
    Nincs benne cache, de ero joval tobb mint egy 3,4GHzes P4-ben.