20
Internetmegosztás HELP!!
  • Supersix
    #20
    Hi mindenki!Az a helyzet hogy Chello netem van szóval kábeles!Az a gondunk és vk pls help ha vknek van vm tippje, hogy egyszerűen képtelenek vagyunk megosztani a netet!Addig már eljutottunk, hogy látjuk egymás gépét de ezen kívül semmi!Ha megcsinálom ezt az internet megosztás témát akkor sincs, sőt akkor még nálam is eltűnik a net!Volt itt vm telepítő cd amit kaptunk a nethez azt fel is raktuk a másik gépre és létre is hozott egy új helyi kapcsolatot vm megosztott internet néven, de ezen kívül ennyi!Nem műkszik ezzel sem sajna.Nekünk már nincs több ötletünk!Ja és van switchünk is de azzal sem megy!
  • skristof
    #19
    elhiszem... de mondom h nekem ezt dobta ki mert egybe irtam..
    no mind1, azért köszönöm a segítséget, majd utánaolvasok a többi topiknak
  • ibrik
    #18
    Pl. van az "ADSL kapcsolatmegosztás" topik, meg a többi, még vagy 5 topik.
  • R0sc0
    #17
    sziasztok lécci segitsetek!
    na szal nekem az a problámám hogy van egy SMC routerem és megosztottam a netet. Mindkét gép látja egymást, netre is fel tudnak menni. Csak az a probláma pl ha játszok egyszeruen laggol. a TCP/IP-t
    aoutomatikus IP lekérésre allitottam a routert pedig PPPoe.
    pls help. köszi
  • skristof
    #16
    szerinted ezt hogy találtam meg? :)
    csak én egybe írtam :\
    nah azért htxvm
  • ibrik
    #15
    Ja és ez már többször ki lett tárgyalva a megfelelő topikokban - csak a fórum keresőjét kellen használnod, rákeresve az "internet megosztás" kifejezésre...
  • ibrik
    #14
    Az nemcsakfeel barátunk elfelejtette neked mondani, hogy a számítógépen netmegosztás dologhoz a netet megosztó gépen 2 db hálózati kártya kell... - az egyiken a modemhez csatlakozik, a másikon keresztül pedig a laptophoz.
  • skristof
    #13
    nah ma megvettem ezt az UTP kábelt... most akkor valaki leírhatná h mit csináljak :)
    azé' nem értem, mert csak egy ilyen hely van a gépen, nemtom hova kéne dugni ezt a másik kábelt.. :\
  • skristof
    #12
    oks, akkor marad az olcsóbb megoldás asszem, mert nincs fölös 10ezrem egy router-re :o
    a beállításokat leírnád részletesebben... pl. egy szintjén :D
    köszi
  • nemcsakfeel
    #11
    egymástól függetlenül csak akkor lehet netezni ha van egy hub/switch/router a net felé.
    de egyszerűbb - olcsóbb, ha a te gépeddel megosztod a netet, és akkor tud netezni a laptopról, ha te géped be van kapcsolva.
    egy UTP kábel kell és annyi.
  • skristof
    #10
    sziasztok
    kábelnetem van, de mostanában a nővéremnek is kéne itthon a net, én meg nem nagyon akarom ideengedni a gépemhez, ezért kéne netmegosztás :) nah nem is ez a lényeg, hanem:
    van az én gépem és a laptop. mindegyikbe 10/100as hálókártya. mire van szükség ahhoz, hogy a két gép egymástól függetlenül tudja használni a netet? milyen beállításokra, eszközöskre stb...

    előre is kösz
  • Long_Gun
    #8
    Szvsz nem érdemes görcsölni a windowsok beépített dolgaival, ha összejön akkor is lesznek honlapok és programmok amik valamiért nem mennek. Én kikapcsoltam és 1 allegrosurf nevü progival osztom meg a netet (5 userig otthonra ingyenes) és müxik minden:irc, icq, ftp, stb.
  • Danny
    #5
    Segítsetek kérlek! Szóval nálunk itthon meg van osztva a net. VNet adsl-ünk van, és az én gépem a szerver. Az én gépemen hálózati híd van és crosslink kábellel kapcsolódik hozzám apám gépe és tesómé. A baj az, hogy van egy rakat honlap, pl. mail.yahoo.com, amik nem működnek rendesen csak az én gépemen. És az Outlook Express-es emilek is csak nálam mennek.

    Mondták hogy megoldás lehet a Wingate, vagy RASSPPPOE, esetleg vegyek HUB-ot. Az az igazság hogy nagyon össze vagyok zavarodva és nagyon kéne a segítség, hogy mit tegyek.
  • zOraLL
    #2
    ...már megoldodott:)
  • zOraLL
    #1
    Lenne egy problémám. Nálam internet kapcsolatmegosztással megy a cucc, én gépemen XP, másikon Win ME fut(másikrol jön az Axelero ADSL:) Addig nem volt probléma, míg ujra nem telepitettem mindkét gépen a rendszert, most viszon az én gépemen(XP) pár weboldal nem akar "megnyilni" pl: origo.hu, startlap.hu és a keresök sem nagyon müxenek. 1ébként a nettel minden OK. valakinek van vmi ötlete h mi lehet a gond??? plz HELP!