28
Hol lehet beszerezni Budapesten hélimmal töltött palackot?
-
#28 Kb. ezer gázt lehetne felsorolni ami nem "száll az agyba".
Nah, a Hélium nem kerül bele a vérkeringésbe és ezáltal az agyba sem, ergo nem mérgező, mivel vízben nem oldódik. Fáradt, szédült stb. az oxigénhiány miatt leszel, mivel a tüdőd ha sokáig csak a He-ból szippangatsz nem jut oxigénhez tele lesz Héliummal.
Magas hang ugye azért van, mert a hangadáskor használt közeg ami általában kifújt levegő, sokkal ritkább a hálium miatt, ezért más hullámokat képzel benne, de ez csak addig működik amíg elegendő hélium van a tüdődben.
Szóval a hélium trükk nagyon hangulat keltő de vigyázz arra, hogyha már elmúlt a magas hang utána nem rögtön venni az újabb szippantásokat, hanem úgy egy fél/egy percig lélegezz egy két mélyet egyébként normálisan, bejuttatsz egy kis oxigént a vérdbe stb, és mehet újabb kör. Olyan két három szipantás teli tüdőre és utána a móka, ezután egy ilyen egy ilyen szünetet tartani kell. Persze ha előbb el kezdesz szédülni stb. akkor rögtön utána ilyen szünet.
Pánik nem kell! Nem lehet olyan hogy vki szív egyet a lufiból és meghal, mert ugye nem mérgező és oxigényhiányban először elájulsz és ha utána csak nem dugják a szádba a palackot, akkor kitisztul a tüdőd és magadhoz térsz, előbb-utóbb. Persze ezt azér nem kéne kipróbálni.
Ha valaki attól fél, hogy a He roncsolná a tüdőt mert ugye ha a békát elkezded cigiztetni akkor az felrobban... Namost mi nem vagyunk békák. a békának zsáktüdeje van nekünk nem, szóval nem fognak a He miatt kipukkanni a tüdődben a léghólyagocskák.
A hozzászólásokra válaszolva: nem a He nem akadályozza az oxigénfelvételt azt a szén-monoxid teszi, egyszerűen csak nem lélegzel be oxigént de ezt nem a hélium teszi hanem te. Mennyiségben nem megmondható mennyi okoz halált mer ez nem dózisfüggő, ha sokáig nem lélegzel rendesen elájulsz, ha ezután sem lélegzel rendesen, megfulladsz. A hélium nem marad ott, mert ugye könnyebb a levegőnél vagyis kifele "száll"(diffundál), meg te is cseréled a normál légzéssel.
Ez csak a hiedelmeket szeretné tisztázni, mert látom itt egyesek félnek olyasmiktől amik nem igazak.
Jó szórakozást! Körülbelül ugyanaz érvényes itt is mint minden szórakozásra, ártatlan, iszonyatosan jó móka csak ésszel kell csinálni! -
Norby86 #27 Hello!
Csak igy véletlen találtam rá erre a topikra,mert énis akartam Héliumot venni,bár amit olvasom róla hogy belélegzése akadályozza az oxigén felvételt,nemtudom vegyek e mert olyat is ír hogy halált is okozhat. Mondjuk boltostol szerintem megkérdezem majd mennyi mennyiség okoz halált és menyit lehet beszippantani. Lehet szipusnak néz majd de hát azért 1 szer kikell ezt is próbálni. :D
Szóval én tudok egy viszonylag olcsó boltot,nemkérnek sem bérleti díjat,sem semmilyen díjat,csupán adnak 12 ezerért a kezedbe 30 darab lufit és egy kis palackot amivel 30 darab lufit fel lehet fujni,aztán a palackot kikell dobni ha elfogyott a gáz. Ez szerintem elég olyan 60 embernek ha mindenki hörcsög hangot akar magának. :D Sokat szívni semmiképp nemjó belőle,mert mint minden gáz ezis agyba száll és roncsolja. A bolt linkje itt van: http://www.helium.hu/index.php?stilus=lap&hiv=4 -
Millerhun01 #26 Hello ismét! Nem tudnátok biztos vlmi olyan helyet ahol héliumot lehet venni?
Már kb 1 hónapja keresem azt a palackot!!! -
Millerhun01 #25 Hello! Nem tudna valaki ajánlani olcsón héliumos palackot? Nagyon fontos lenne. Az se baj ha üres csak olcsó legyen, ne szivárogjon és ne legyen benne robbanásveszélyes anyag. -
Impi #24 Nem ellenőzizve!!!
"347-4747 Linde gáz Illatos úti telep (IX. ker.)
25.000 ft a legkisebb hélium-gázpalack letéti díja,
17.500 ft a gáz ára, és
12.500 a lufifújó-reduktor letéti díja.
Azaz a buli után visszakaptok 37.500 ft-ot."
-
Vlala #23 néha beállok a topicoktól. :):):) -
Phat Smoker #22 az alábbi leírás szerint a hélium belégzése során "..Magas hang. Szédülés. Tompaság. Fejfájás. Fulladás..." fordulhat elő
http://www.fjokk.hu/magyaricsc/_icsc06/icsc0603.htm -
Phat Smoker #21 érdeklődj itt -
#20 : DDDD erről beszélnek már fél napja. -
Gangxters #19 Sziasztok!
Nem tudja valamelyikőtök honnan lehet szerezni Héliumos palackot??????? Ha valaki tudna esetleg egy címet ahonnan lehet rendelni akkor megdobhatna egy e-maillel [email protected] Fontos lenne karácsony és szilveszterre érdemes lenne jó buli.
Köszi -
#18 Szerintem sem, de azért tudod, hogy jóból is megárt a sok! :D -
#15 OK. -
#13 Tán a humor kedvéért. :D
Tudod, szippantás, fél percig hülye hangon beszélés. :D -
#12 ami vagy 50 kiló :D
de minek a HE ? -
#11 Fejenrúgod a lufiárust, azt röhögve szaladsz a palackkal. -
#10 ez a palack dolog engem is érdekelne!
NeoMan: ha megtudod honnan lehet szerezni akkor plz oszd már meg velünk!
thx -
#9 A He. -
#8 minek ?? mármint a lufi vahy a He? -
#7 Ez lemaradt: -
#6 Ez engem is érdekelne, legutóbb 500 Ft-ért tudtam csak lufit venni... -
#5 LOL ezlesz télleg, ha valaki nem segít...
:) -
#4 Akkor passz :) Kérdezd meg a léggömbárust, hogy ő honnan szerzi. Esetleg ajánlatot is tehetnél neki az egyik palackra :) -
#3 Előzőleg ez volt, 30 db lufi, nagyon kevés ideig tartott. Nemtom mennyibe került, de nem gazdaságos az tutti... :) -
#2 Vegyél pár héliummal töltött lufit, az is jó és olcsóbb is szerintem, mint egy palack :) -
#1 Hol és mennyiért lehet ilyenhez hozzájutni?
Bulira kellene. Természetesen olyanra gondolok, ami következmények nélkül belélegezhető?Tud valaki segíteni?
THNX!