67
\"Állásinterjú\" személyiség boncolgatással
  • Jano
    A csoportos feladat:

Kitalálják, hogy a többi felvételizővel az XY Kft. vezető munkatársai vagytok, és különböző feladatokat kell közösen megoldani, pl. kaptok 1-2 papírt fiktív dolgozónevekkel, rövid bemutatásukkal, és üres álláshelyekkel. Meg kell vitatnotok, hogy az adott posztra kit jelölnétek a felsoroltak közül. A bemutatásban szerepel, hogy hány éve dolgozik a cégnél, milyen területen, és néhány emberi tulajdonsága meg van határozva. Ez alapján kell egyénileg összeállítani a listát, és ezt közösen megvitatni, majd megszavazni. Aki több embert 'talál el', az a nyerő. Szóval iszonyat nagy hülyeség. :D

Nyelvi készség felmérés:

Nekem nem volt idegennyelvű teszt, csak magyar szó-, és írásbeli. Pl. egy hosszú összetett szó betűiből rakj ki minél több értelmes, új szót. Azt hiszem nem kell magyarázni. Valamint folyamatosan figyelik már a csoportos feladatok alatt is, hogyan fogalmazol, tisztán, érthetően beszélsz-e, stb.

Logikai teszt:

Igen, amolyan IQ-teszt, tehát főleg matematikai alapú, következtetéses, számolásos példák (ezekből van kismillió, gyakorlás kérdése a tudása).

Sok kérdésed van-e:

Jogosan. :D

Nagyjából ennyi a lényeg.
  • Jano
    Abszólút egyetértek, de manapság ez van!

Nekem volt szakmai teszt is, de messze alulmaradt a többi tesztnél. Éppen hogy kiváncsiak voltak a szakmai dolgokra. Bár az önéletrajzból valamennyi csak lejön nekik.

Szóval, ha munkát akarsz, sajnos le kell nyelni a békát, és igyekezni minél jobban eladni magad.
  • gothic1
    Nekem sem tetszik, de csak azért mert engem fognak analizálni és nem én őket! :)

Amiket olvastam, annak alapján szerintem van értelme ennek az egésznek. Elég jó képet lehet alkotni egy emberről, ha figyelik a viselkedését szorult helyzetben... :)

• gothic1
    Azoknak akik csak most hallottak erről, de lehet, hogy részt vesznek majd ilyenen, itt egy pár link ahonnan olvashatnak róla (sajnos konkrét példafeladatok nélkül, viszont elég részletesen):

psyon.hu

jobpilot.hu

pdf file

doc file
  • gothic1
    A csoportos feladat megoldás konkrétabban mit jelent?

A nyelvi készség felmérés itt magyar kommunikációt jelent vagy angol nyelvtani tesztet?

A logikai teszt alatt IQ tesztet kell érteni?

Jó sok kérdésem van ugye? :)

A neten azt olvastam, hogy az europai felmérések szerint 70-80%-ban beválnak azok akiket ilyen módszer szerint vesznek fel.
  • Cat #20
    de méginkább képmutató
    mosolyogsz, "eladod magad" és tied az állás, nem pedig a szaktudás, gyakorlat, tapasztalat, üzleti kapcsolatok, személyes fellépés hasonlók döntenek

undoritó
  • Cat #19
    ez akkora eszméletlen baromság... mármint nem amit irsz, hanem ez az egész tesztelgetés
    dolgoztam pár évig egy multinál, akkor még simán felvettek, nem volt ilyesmi, igy olvasva ezt jó geci modszernek tünik
  • Jano
    Valószínű lesznek logikai tesztek, nyelvi készség felmérés, illetve a már említett csoportos feladatmegoldás. Bár ez az összeállítás az állás jellegétől más is lehet.
  • Jano
    Hát én biza így kerültem mostani munkahelyemre!

Semmi gáz! Csak lazának kell lenned, aktívan részt venned a csoportos feladatokban, és amikor a személyes, mélyebb beszélgetésekre kerül sor, akkor hangsúlyoznod kell, hogy milyen jó dolog csapatban dolgozni (esetleg előző munkahelyi példával), ha rákérdeznek mennyire akarod a munkát 1-10-ig, akkor lehetőleg ne dőlj be, valamint persze igyekezz azonnal jó kapcsolatot kialakítani a felvételiztetőkkel, mosolyogj sokat!
    Lényeg, hogy nem para, hanem nyugisan előadva magad te leszel a nyerő!
  • TheZsenyka
    Hypertudományosan hangzik, szerintem a NASA-hoz egyszerűbb bekerülni: a nagytudású sztretödzsik hedek szépen beszívják hogy nekik oltári szükségük van pszichológiai, szociológiai etc. elemzőkre a válogatáshoz. Csirkeség.
  • gothic1
    Az a gáz, hogy annak aki ilyen interjún már részt vett és egy jó állást kifogott, valszeg már nincs ideje arra, hogy ilyen fórumot olvasgasson. :(

Azért reménykedek...
  • gothic1
    Na jól van!

Nem akarom elkomolytalankodni!
    Kanyarodjunk vissza!

Szóval valaki volt olyan állásinterjún ahol, Assessment Center módszer alapján, vizsgálták a személyiségének különféle jellemzőit?

• gothic1
    Nem érted!

Én a nadrágomba helyezhető barna csomagra gondolok! :)))

• FREAK
    miért, cuccal mész be tesztre? :D
  • gothic1
    Ne emlegesd a barna csomagot, mert elég ideges leszek így is a teszt során ! :)))))

• FREAK
    az alvilágban jobb tesztek vannak

barna csomagot el kell vinni A pontból B pontba, és ha visszaérsz egyben, van egy jól fizető, kötetlen munkád :D
  • gothic1
    Itt a linkje:

http://www.jobpilot.hu/content/journal/csucs/ac.html?Jobs_Session=5697077277343995f7ac39da68f1a27c&
  • gothic1
    Kösz a segítőkészséget!

Az a baj, hogy érthető okokból kevés infot adnák erről a honlapokon.

A jobpilot.hu -n elég sokat írtak róla. Akit érdekel megnézheti. Akik állást keres egy multinacionális cégnél az találkozni fog Assessment Center módszerrel. Ilyen felvétel van pl. az Audinal meg ZF Hungáriánál és gondolom sok más helyen is. Ez a csapatmunkához való hozzáállást és a vezetői készséget méri le.

• batman
    bocs, azt hittem több minden van...
  • gothic1
    Mostmár tudom, hogy a price waterhouse coopernél is Assessment Center szerint veszik fel az pályázókat. Nagyszerű! :)
  • batman
    Katt :)
  • gothic1
    Köszi! :)

És mi a honlap címe?
  • batman
    Asszem a price waterhouse cooper honlapján van valami írva róla, de személyesen még nem vettem részt ilyenen. Minden esetre sok sikert!!!
  • gothic1
    Ja és előre is köszönöm! :)
  • gothic1
    Pályáztam egy mérnöki állásra. A közeljövőben fogok részt venni egy ilyen megmérettetésen (AC). A szokásos interjúkon túl vagyok, most ez következik. Ahogy a neten olvastam, itt irásos tesztek, interjúk, valamint szituációs gyakorlatok lesznek. Konkrétumot nem nagyon tudok. Egésznapos elfoglaltság lesz. Készülni nem lehet rá, de szeretnék képet kapni mire számíthatok.

Ha van köztetek olyan aki már részt vett ilyenen, elmondhatná a tapasztalatait, hasznosságát, konkrét példákat, szóval mindent amit eszébe jut!