29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• Punker
    parázol már? :)
  • BADE
    Hazafias ódák
  • BADE
    Mi csütörtökön kezdtünk bele,de nem valószínű.hogy lesz.
  • glillu
    nekünk olvasgatott asszem verseket a tanár úr de én vmi kérdőivet töltöttem ki akkor vagy nemtom:DDDDD vagy csak simán mást csináltam mint általában magyarórákon:DDDD
  • Match
    én még nem is hallottam róla...és nem is lesz már magyarórám...
    nemrossz...
  • szando
    pilinszkyt most vesszük :DDD ma kezdtük el :DDD
  • glillu
    jah az jó lenne radnótival együtt:)
  • szando
    magyarokhoz 1, 2 benne van a szgyűjteményben.. és sztem az nem óda..
  • [Walaki]D`Lair
    nám!
  • The Garrett
    házudik! :D
  • [Walaki]D`Lair
    Tanár ma mondta, hogy legvalószínűbb a Pilinszky bácsi...
  • The Garrett
    Hehe nekünk vagy 10 percig sorolták mit szabad mit nem. DE már megvan a taktika ám :D
  • The Garrett
    Balassitól igazából semmit. Ha mégis akkor valamelyik vitézi/szerelmes versét, ami elég hosszú is...
    2 ilyen van: a Hogy júlijára talála, meg az 1 katonaének.
    Berzsenyinek meg 1 verse van amit kérhetnek az pedig az osztályrészem. Vagy nemtom hirtelen a magyarokhoz c. ódája bennevan-é a sz.gyűjteményben.
  • Pyx #382
    tollakat veszel?
  • PResident Evil
    az összest !
  • glillu
    h-h miket?
  • BADE
    Szerintetek Balassitól vagy Berzsenyitől mit kérhetnek?
  • PResident Evil
    nektek is lediktálták miket kell venni az érettségire ? :)
  • BADE
    Balassiról van valakinek jól kidolgozott tétele?
  • Pyx #376
    jaja, csak lehet, hogy az én érzéseim egy szar verssel kapcsolatban nem tetszenének a tanárnak :D
  • The Garrett
    heheh erre én vagyok az élő ellenpélda :D

PL írtam 1 ilíet hogy Arany Jómódú családból származik meg pesten szerzett diplomát...
    erre a tanár felvilágosított ohgy 10 en voltak testvérek ebből 8 éhenhalt és életébe nem szerzett diplomát :D
    végülis nem tévedtem sokat.

Amugy meg ha sz.ted sok költő csak simán leírta az érzésit, akkor egyrészt jól gondolod, mert ez a lényege. Másrészt nekedis könnyű dolgod van, mert csak ugyanezt kell tenned :)
  • glillu
    jah. közben meg lehet h az a szerencsétlen költő nem is úgy gondolta a dolgokat csak leirta hirtelen az érzéseit. a sok "okos" meg belemagyaráz mindenfélét. ezért nem szeretem az irodalmat. ahhoz le kell ülni és meg kell tanulni. seggelős tantárgy. bezzeg a matek... :)
  • Pyx #373
    (az irodalomnak semmi értelme, csak a sok "szakértö" belemagyaráz sokmindent)
  • Pyx #372
    sorvezetö nélkül (elöször azt hittem hogy a vizsgabiztossal jön ö is :D), normális betükkel, mintha két oldalt irtál volna, szal nem nehéz néty oldalt irni :)
  • The Garrett
    nem is kell 4 odlal. Nekem 89 soros lett. le se szarták.
  • The Garrett
    hehe nekem mondod :D

9 pontos lett a matek kisérettségi :/ suxxx... aztmondta a tanár hogy 1 hetem van rá hogy megértsem a matekot különben mehetek szóbelizni. :/
  • The Garrett
    4 es lett a magyar :D mitakartok? :D
    Tanár komment a végén:

" Lendületes stílusban Súlyos tárgyi tévedések."
    de nemérdekel mer helyesírás/magyar 4-4 :D
  • KeKKSZike
    Nah, hát ez az amiről nem tudnék 4 oldalt írni!
  • Borcsa
    garret: azérte egy kicsit izé ez iyg.
    VERSELEMZÉS:
    1: mit akar a lirai alany (tehát nem a költö)
    2: a verset nem versszakokra, hanem szerkezeti egységekre bontod: ez nem olyan nehéz, általában mult-jelen -jövö
    3: a cimet is lehet elemezni (ez az ami izlás szerint csinálhato)
    4: müfajt meg kell határozni, meghatározás indoklása (pl. Himnusz: müfaja: himnusz, mert emelkedett hangnemben szolo istenhez fordulo mü ("Isten áldd meg..."))
    5: ritmus, ütem: idömértékes v. ütemhangsulyos a vers, hogy rimel, vagy rimel e egyáltalán? rimképlet
    6: költöi eszközök: trópusok: megszemélyesités, metafora, hasonlat, szimbolumok
    alakzatok: kérdés, felkiaáltás, allitetácio, ismétlés, fokozás, satb... (fogalmakat bármelyik irodalmi fogalomtárban megtalálod)
    7: és az se árt ha vmit irsz a vers elhelyezkedéséröl az életmüben, de az életrajz is megfelel
    (tanács a strébertöl)
  • Borcsa
    pilinszky versei. ugyan eza téma, csak vmivel (50 év ) korábban, és jobb is...
  • Borcsa
    fassza: a koordinátageometriát még kimondani is nehéz, nem hogy feladatokat megoldani...
  • davos80
    Az könnyű.Sorozatok is lehetnének, és akkor megvan a kettes...
  • KeKKSZike
    Kordináta geometria meg logaritmus szinte mindig van benne...
  • PResident Evil
    koordináta powa :) semmit nemtudok :DDD
  • PResident Evil
    valahonnan nagyon ismerős volt a szitu :P
  • PResident Evil
    hehh :)
  • dieselG
    Ajjaj ;)

Csak gondoltam segítek a rászorultaknak
  • glillu
    magyarul tanuljunk meg mindent:D
  • dieselG
    Nem vagyok teljesen biztos a forrásában, de mivel egy megbízható span írta ki egy chatszoba topicjába, tessék, a tételek:

Magyarból várható tételek: Balassi - Illyés évfordulós, Berzsenyi, Arany, Petőfi, Madách, Kölcsey, Kosztolányi

Matekból a koordinátageometria!
  • glillu
    nem vagyunk oszt társak