Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

csak az utolsó kérdés olyan!!!

[Asrock K7VT2][AMD Athlon Xp 2200+][640 DDR][Maxtor 40GB+80GB][Club3D 6600GT AGP][WinFast 2000XP deluxe TV tuner]

BADE
Ismerõs a szöveg.

2010 VB és klubtermékek: http://kep.tar.hu/lonsdaleshop/50636453#2

The Garrett
XD olvasd el a kérdéseket...

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

The Garrett
nem kell neki semmit mondani, csak ne baszogasd miatta :)
Nem kellemes eltölteni egy evet ugy, hogy mindennap kapod a bezzeghafelvettek volna dumát.

NE BAZD MEG!!! ÚJRA FELTÖRTÉK??

[Asrock K7VT2][AMD Athlon Xp 2200+][640 DDR][Maxtor 40GB+80GB][Club3D 6600GT AGP][WinFast 2000XP deluxe TV tuner]

Ha újrairatják, kiszúrnak azokkal, akiknek jól sikerült, és nem tudták elõre a feladatokat.
Ha nem iratják újra, kiszúrnak azokkal, akik nem ismerték a feladatokat, mert a felvételin hátrányba kerülnek azokkal szemben, akik ismerték a tételeket és kitûnõt írtak.
Ha az év végi osztályzatot veszik figyelembe, akkor a legtöbb végzõssel kiszúrnak, mert már nem a jegyekre figyeltek, hanem gõzerõvel az érettségire koncentráltak, mert az számít felvételinek.
A most érettségizõkkel mindenképpen kiszúrnak, mert hátrányban vannak az elõzõ években végzettekkel.
Nem beszélve a csalódottságról, a stresszrõl, a becsületesek szigorú és tervszerû idõbeosztásáról, a szülõk idegeskedésrõl, az esélyegyenlõség mindenképpeni csorbulásáról, stb
Ez már sehogyan sem lesz tiszta. Mi alapján kerülnek be egyetemre? Igazságos lesz-e ez? Miért van, hogy a leginkább BP-et és a legnagyobb városokat érintõ dolog miatt az amúgy is hátrányban lévõ vidéki diákok szívnak ( nem minden hol van internet hozzáférés-vagy legalább is sokkal nehezebb )? Mit mondjak majd a gyermekemnek, aki 4 évig becsületesen és jól tanult, ha nem kerül be az egyetemre? Itt már nincs jó megoldás.
Sir Quno Jedi
Simán újrajáratnám az uccsó osztályt az összes érettségizõvel az egész országban, aztán majd érettségiznének jövõre ! :DDD És persze ha akkor is bármi prücök beugrik, máris újabb évismétlés ! Asszem pár év múlva az egész ország 1x-re érettségizne ! :DDDDD

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Dietrich

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

kiaz a hülye aki ha tudja hogy meglehet szerezni a tételt nem szerezi meg, még a legbecsületesebb se

az a poén, hogy MINDEN iskolábsn fennállt a lehetõség, hogy elterjedtek a tételek. Internet-hozzáférés minden suliban adott a diákok számára, fõleg az érettségizõknél. Egy olyan suli lehetett volna a kivétel, amelybensoha, egyetlen gyermeknek sem jutot eszébe kibekkelni az érettségit, minden diák becsülettel készült. Ilyen azonban csak egy helyen van, Utópiában...

nem mindenki mivel jegyet kaptak rá <#vigyor2>

modellmaker
persze mert azt mindenki lesz@rta.

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

soulhunter
remek... akkor a törit is ujra akarják majd iratni???
szegény barinõm :(((

de ha belegondolok, elég sokan vannak,akik épp hogy 2essel bukdácsolnak töribõl 4 éven át (mint pl. én is),aztán az érettségit csalás nélkül megcsinálják 4-esre... és ezzel nagyon sokan vannak igy,szoval ezt tuti nem gyerek csinálta...

8800GT,A64 X2 3800+,A8N-E,2GB DDR,SB A2 Razer Db Magma patkány + Logitech Cordless Rumblepad2:) azért van leirva,h mindenki tja,mi a konfigom,ha bajom van...

soulhunter
de azt is hozzátették,hogy zökkenõmentes volt,és mindenki ugy viselkedett (tehát nyugodt volt,higgadt volt, ugy kezelte a helyzetet,stb) ahogy azt kellett
az más kérdés,h hányan buktak volna meg...

szal nem voltak ilyen bakik,mint most... akkor 1 hiradoban lerázták az egészet...
én maradok a média -összeeskövés-elméletemnél :) kell a nézettség,mert minél nagyobb a nézettség,annál több reklámot lehet bevágni,az ember ugyis megvárja a fontos hirt :)

8800GT,A64 X2 3800+,A8N-E,2GB DDR,SB A2 Razer Db Magma patkány + Logitech Cordless Rumblepad2:) azért van leirva,h mindenki tja,mi a konfigom,ha bajom van...

szanics
<#taps><#taps><#taps>

Na ez az. Mindenki politizál, ahelyett, hogy arra a marha egyszerû kérdésre válaszolna, hogy õ helybenhagyta volna azt a rendszert, ahol a feladatsorok három héttel érettségi elõtt már az iskolákban vannak vagy sem?

FORZA ROMA! Irány a BL-gyõzelem!

bocs s tv-ben azt mondták hogy a próbaérettségin a diákok több mint 70%-a megbukott volna

szanics

soulhunter
ebben az egészben az a poén,hogy állitolag a 2 szintû PROBA ÉRETTSÉGI jol sikerült,hibamentes volt...
hááát, nem tudom ki hogy van vele,de ez a rendszer igyis ugyis megbukott volna... aki ezt csinálta,annak minden elismerésem,én is a drasztikus megoldások hive vok: ha én vmi rosszat teszek,akkor azt ugy teszem,h vki egész életében emlékezzen rá,mi és hogy történt :)

a felvételis modszer sokkal jobb volt,mert ott nem lehet 1másra mutogatni + eltussolni a dolgokat,mert ott a felsõoktatásiak maguk állitják össze a felvételit (ha jol tom,ha nem,akkor javitsatok ki nyugodtan) nameg anno nem keveredett bele a politika...

most meg mi van:
KÁOSZ!
mindenki a másikra mutogat,mindenki politizál... mi ez,ha nem 1 kis médiaszereplés a pártoknak??? ugyis az nyer,akinek jobb a dumája,és nem az,akinek esetleg igaza van...
bááár, végülis a médiának is jol jött a dolog,mert ujabban semmi hirük nem volt az esõzéseken kivül... lehet,h vmelyik hirados csoport csinálta,hogy legyen végre valami hire a vizen és a siránkozo cigányokon kivül,nem???
amilyen összeesküvés elméleteket gyártotok,sztem ez simán beleférne :)

szanics
Ja, és a felvételivel mi lesz, hávercsávó? Merthogy ez felvételi is ám! <#wilting>

The Garrett
hat ezeert kar volt ilyen koran felkelnekd<#miaz>

írják be mindenkinek az évvégi jegyét és kész<#beka3>

szerintem hülyeség az egész úgy ahogy van

ivjoe
Van benne valami. Engem megfogott! Egyetlen probléma van csak, hogy ezért õket senki nem fogja felelõsségre vonni! Az lesz az egészbõl, hogy a diákok a hibásak! A média meg elferdít mindent! Elég érdekes, hogy egy csomóan ide járnak érettségi tételeket kunyizni! Persze, mióta attól hangos a média, hogy az SG.hu-n fennvannak a tételek, meg, hogy TheParyFace felrakta a feladatsort!
Itt had válaszoljak a #5567-re:
Sztem ThePartyFace (TPF) nem tehet semmirõl! Mert mit csinált? Belinkelt egy oldalt a magyar feladatsorról, ami ráadásul tele volt csíkozva! Szvsz csak az akarta nyomatékosítani, hogy fennvannak az INTERNETEN!
Igen, ettõl hangos a média "Az érettségi tételek felkerültek az INTERNETRE!" CSkhogy az emberek többsége csak az IE-t ismeri, meg a WWW-t, így ha a botrány kirobbanásakor beírták a kulcsszavakat a Gugliba, nem kaptak semmit! Persze, mert fingjuk sincs, hogy mi az a P2P! (Megjegyzem így járt a Magyar Bálint TEAM is!) SZal TPF szerintem nem hibás azért az egy oldalért, az már inkább hibásnak mondható, aki az ezt bizonyító screenshotot elküldte a médiának! Vagy az, aki elküldte a magyar feladatsor a médiának (lásd TV2 riportja!) Na itt merült fel bennem a politikai behatás! Ki küldte el??? Biztos nem egy érettségizõ! Vagy érettségi elõtt álló! Vagy egy nemrég érettségizett! Na akkor ki is??? Érdekes, hogy errõl senki sem beszél! A média meg egy mocskos szenzációhajhász rohadt dolog!
mazsa
Na igen. Amikor már lóg a lábuk a szarba, akkor már nincs lehetetlen küldetés.

amugy meg az ugy tetszett hogy az egyik lefényképezett töri feladatsor fényépén rajta van az asztalterítõ is ..ilyen matyó hímzéses..komoly...
LOL!!
szanics
#3960 :DDDDDDD

The Garrett
hat az összes hiradoban az van reggel 6 óta hogy igen, de persze lehet hazudnak...

szerintetek sikerült szétküldeni mindnehová?
The Garrett
nem szegény, csak hülye szegény...

hányadik hozzászólás?? mert én esküszöm nem rólad mondtam..hagy nézzem meg hogy te mit irtál plz..
és ne azt mondd hogy a 2000hozzászólással ezelötti :D

__|__ ________(*)________

szanics
Ja, a 2-es pontot mondtam én is tegnap.

"Megy a szõnyeg alá!"
/SoDi/

1.ötlet:azt kellene csinálni.. mint az új KRESZ vizsgánál:
leültetnek a gépelé és ott kell beírogatni a dolgokat..
2.
minden iskolba tenni egy nyomtatót ami kapcsolódik egy fõgéphez.. és az OM 7.30kor szétküldi minden iskolának.. és az igazgató fénymásol 100páldányt..
30perc alatt nem tudnak csinálni semmit.. hacsak nem belülrõl van valami kém :)

olvasgattam az írásokat sokban igazatok volt!
Megkezdték az új feladatsor írását ...
Szép napot mindenkinek!
no politics please, peace an respect. And hungarian speaking...

szerintem azért találták ki, mert a világon mindenütt, minden területen számítógéppel dolgoznak, a kódexmásolók és íródeákok kora lejárt.
Az embernek ami kell, azt megszerzi, ez régebben is így ment, de most az információtechnika korában sokkal könnyebb az útonállók dolga, és persze tegyük hozzá, ha a középkorban egy rablólovag kifosztott egy családot, azt maximum a falban tudták... most minden hír sokkal gyorsabban eljut mindenkihez, néhányan ezért érzitek szörnyûbbnek a világot, mint akár a '80-as években, ahol a rossz hírek terjesztése a Rendszer privilégiuma volt.

Gladiator
fasza, hogy nagyjából mindenki leírja ugyanazt. amúgy hozzáteszem:

Szerintem tuti politikai háttere van az egésznek, szerintem ezzel akarták megbuktatni az egész rendszert.

ja.. miis ezt írtuk...

Szerintem belülrõl kerülr ki az érettségi biztos hogy politika háttére van az egésznek hogy kiderült az érettségi, megakarták buktatni az egézset!<#violent>

szanics
Én nem tudom, hogy politikai célzet van-e az érettségi megbuktatása mögött, de egyvalami biztos.
Ha van is, Magyar Bálint és társai ennek a fasza kis rendszernek a bevezetésével mindent megtettek azért, hogy kitörhessen a balhé.
Ami viszont ennél sokkal bosszantóbb, hogy MB elsõ mondata nem az volt, hogy "sajnálom, elbasztuk gyerekek, de megpróbáljuk menteni a menthetõt", hanem az, hogy "ez egy politikai lejárató-kampány része".
Még ha az is, akkor is a saját háza elõtt söprögessen az ember, és azt magyarázza meg elsõként, hogy miért talált ki ennyire barom rendszert.

Ha nem tusolnának el mindent, akkor a mai politikai vezetés 60%-a nem abban a pozicióban lenne ahol...
ja ha valakinek az elején meglett volna az nem fogja ilyen "nyilvánosan" közzétenni.. maximum egy két ismerõsének odaadja de nem úgy elküldi mindenkinek... nyilván meg akarják buktatni az új rewndszert ....szerintem
õrölt kétszint megbuktatos szemétség

Gladiator
Az most jutott eszembe, hogy Maygar Bálint azért nem mond le, mert a tételek akkor szivárogtak ki, amikor már az iskolákban voltak. Csakhogy ez nem olyan biots. Lehet, hogy már a nyomdában lefényképezték õket, vsizontha akkor rakják fel a netre, akkor lazán újranyomtatják. Nem véletlen szentem, hogy minden tétel csak egy nappal elõbb került fel a netre. az irodalom vasárnap, a matek hétfõn, a töri kedden. bár elméletileg már hétfõn is fent volt. mind1, megyek hír TV-t nézni.

burkusdió
szerintem nem fog elõkerülni az "ismeretlen" tettes, ugyanis ha politikus akkor azért fogják eltussolni, ha pedig nem politikus, de politikai csínytevés eszköze volt, akkor pedig azért...

Egyetértek, hogy az ügy hátterének valószínüleg politikai vetülete van. Valaki vagy valakik erõsen akarták, hogy az új kétszintû érettségi elbukjon. Részben sikerült. Viszont azt nem ilyen mocskos módon kellene csinálni, van arra más - kultúráltabb - módszer is.

Amúgy remélem azt elõveszik, aki feltette az elsõ példányt.
burkusdió
éppezaz,és ebbe a midnenkinek mindent szabad körbe beletartozik a politikusok piciny társasága is, akik pénzért és hatalomért midnent megtesznek...
(tisztelet a kivételnek)

petee
Gondolod,hogy a politika van benne?Lenne értelme az biztos,de ebben az országban már mindenkinek mindent szabad?<#levele>

Forza Juve! ; Cuore Sportivo! Logo by: SNAKE01

petee
na utánaolvastam,én hétfõ reggel még belenéztem a topikba és én láma nem láttam a partyface-es hozzászolásokat,ez olyan mintha kihagysz egy részt a kedvenc sorozatodból:)
Amúgy meg sajnálom a srácot,de nem is értem miért kellett ezt neki belinkelni,csak van olyan okos,hogy rájöjjön hogy ebbõl baj lesz.

Forza Juve! ; Cuore Sportivo! Logo by: SNAKE01

burkusdió
remélem nem lesz lincselés amiért én most elmondom az én álláspontomat...

Egy csomó felhasználó akart büntetést Sodinak, amiért "politizált", ami résben jogos volt, ugyanis véleményem szerint is kicsit durván, sértõn, kultúrálatlanul csinálta, viszont...
Nekem az a meglátásom,hogy a 2005-ös "érettségi mizériának" csak és kizárólag politikában keresendõ okai vannak.
Ugyanis,ha valaki józan paraszti ésszel átgondolja az elmúlt nap történéseit, feltûnhet neki 1-2 olyan momentum, ami esetleg másik ilyen botránynál nem történik meg, már ha volt az elmúlt 10 évben még egy ilyen nagy botrány az oktatásügy terén... (Gondolok itt a Magyar Bálint ellen irányuló támadásokra, azok közül is fõként az egyszerû fórum userek által nyilatkozottakra (abba most ne menjünk bele,hogy én mit gondolok agyar Bálintról, nem védeni akarom, de a véleményemet szerintem tükrözi, ha azt mondom,hogy énis diák vagyok ;-)))

A másik momentum, ami nekem szemet szúrt, hogy (olvasva a különbözõ újságokat, híradóban, stb) egy olyan nyilatkozatot is hallottam a már számos variáció közül, miszerint az érettségi feladatokat az okttásügyi minisztériumból, "kémmûszerekkel" szivárogtatták ki. Namost ez a történet felkínál egy olyan lehetõséget is,ami azt engedi gondolni,hogy egy másik párt, politikus, politikus csoport, aki Magyar Bálint és/vagy a kétszintû érettségi buását akarta, szivárogtatta ki az érettségi feladatokat, függetlenül attól,hogy ezzel a diákoknak akart kedvezni (kedvezés alatt gondolok arra a segítségre, amit a feladatsorok ismerete ad, és nem arra a kedvezésre, amit esetleg a ktszintû érettségi esetleges bukása fog jelenteni, ugyanis azt mindenkinek be kell vallania,hogy az új érettségi rendszer kész katasztrófa...).

All in all...
Ha ennek a botránynak tényleg politikai háttere van, márpedig aki nyitott szemmel jár, és kicsit gondolkodik a történtekkel kapcsolatban, annak be kell látnia,hogy az idei érettségi botrány nagy mértékben tényleg csak egy (még nagyobb) politikai botrány kirobbantására használt eszköz.
Viszint ha ez így van, akkor azt hiszem kis idõt kéne fordatani,hogy megbeszéljük, a politikusok milyen jogcímen játszadoznak, taktikáznak 18-19 éves diákokkal, ugyanis azt is be kell látnunk, hogy az érettségizõ diákok jártak most is a legrosszabbul...

EZ AZ ÉN MAGÁNVÉLEMÉNYEM, HA VALAKI EHHEZ A KOMMENTHEZ SZERETNE HOZZÁSZÓLNI, AZ KÉREM SZÉPEN CSAK KULTURÁLTAN TEGYE, AZT HISZEM AZ ELMÚLT NAPOKBAN A TOPIK ELEGET KAPOTT AZ OTROMBA, NYOMDAFESTÉKET NEM TÛRÕ MOCSKOLÓDÁSBÓL. NEM FOGOK ELLENTÉTEKBE BONYOLÓDNI OLYAN KOMMENTEKKEL, AMIBEN TÉNYLEG, KÉSZ ÉRVEKKEL ALÁTÁMASZTOTT GONDOLATOKAT ÍR LE AZ ILLETÕ, VISZONT A FÖLÖSLEGES UTÁLKOZÁST, ANYÁZÁST SZERETNÉM ELKERÜLNI...

ui.: bocs a caps lockért, de nem tudtam másként nyomatékossá tenni, és remélem,hogy a moderátorok eltûrnek még ennyi "politizálást" a topikban... :)