Érettségi
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Óriási tévedés!!! Mindegyik oldalnak meg kell hogy legyenek a gazdasági politikái. Ha nincs, akkor az nem is párt, csak egy civil-szervezet.
Ha Thürmer (tudod ki az a Thürmer?) melegítõbe fog szónokolni a munásosztály hatalom átvételérõl, akkor melegítõt ezentúl csak komcsik viselhetnek?
MDF azért mégis nagyobb párt, mint a MIÉP. MDF eus szavazáson meg is elõzte a nagyobb SZDSZ-t is.
Nem szerintem. Ez így van. Ha Csurka mindig ezt viselte (tudod ki az a Csurka?), akkor mire asszociáljak?
konzervativizmus egy fogalom, nem köthetõ semmilyen gazdasági politikával. Megnézed az angol konzervatívokat, azért kûzdenek, hogy a nagy angol gyárak maradjanak meg állami kezekben, és ne a német, francia, amcsi tulajdon részét képezze.
Bocskai az egy õs, magyar viselet, és elég szomorú, hogy szerinted a szélsõjobb trademarkja. Azért szavaznak aMIÉP-esek a fideszre, mert kis pártnak esélye sincs bekerülni.
Mire véled az idén Bocskai-ruhában, uszító beszédet mondó Scmidtet? A Bocskai ezidáig a miépesek viselete volt. Meg minden Miépes ismerõsöm manapság a Fideszre szavaz. Ami annyit jelent, hogy a Fidesz olyan retorikát hordoz magában, ami a szélsõjobbnak megfelel.
konzervatívizmus nem a privatizációról szól. Ezt nem lehet így kijelenteni, hogy a konzerv. a privatizációért küzd.
udv
ma mi a téma?
ma mi a téma?
Kikiangel
Ezen felesleges rágódni, a történelem így hoza. Minthogy azt is hogy az ex-kommunista párt privatizál a jobboldal pedig ellene van. Pedig a konzervativizmus egyik alappillére a privatizáció. És még van egy csomó fordított dolog. A baloldal élesen szembefordult önmagával, a jobboldal meg nem tehetett mást, elkezdte a szociális sallangokat fújni. Mindez a történelmünk visszásságai miatt.
Én nem tartom középen álló konzervatív értékrendû pártnak, amely magába szippantja a szélsõjobboldali szavazókat a szavazatmaximalizálás érdekében. Nyugat-Európában a konzervatív pártok húztak egy határt konzervativizmus és szlsõjobb között. Nálunk ez nem történt meg, ezért is vszített a jobboldal 2002-ben.
Én mondjuk ezt a fideszesek 10-15%-ra mondanám. Én az MDF-et tartom normális konzervatív pártnak. A Fidesz 1993-ig liberális volt, de 1 éjszaka alatt több százan rájöttek, hogy õk holnaptól konzervatívok lesznek.
Uramisten milyen fikázós méleket kapok: wrgap.fw.hu, minden fideszes ilyen suta???
soha nem mondtam azt, hogy az irodalom felesleges.... nem is értem honnan vetted ezt.
MN-et meg nem olvasok, sõt semmilyen politikai lapot sem.
MN-et meg nem olvasok, sõt semmilyen politikai lapot sem.
Mondjuk ezek liberális létemre még eszembe sem jutottak, amiket írsz. Nem lehet, hogy a Magyar Nemzet pumpálja belétek ezeket? Nem vagyok buzi, életemben nem drogoztam, évente kb 3-szor fogyasztok alkoholt és a média az utóbbi 10 évben sosem volt magas színvonalú. Hogyha te azt mondod, felesleges az irodalom-oktatás, akkor milyen kultúra-elnyomásról beszélsz?
meg birom mikor azt mondja a baloldal, hogy aki jobboldali, az antiszemita, homofób, és Szálasi-kultuszban él.
milyen jogon nácizz le engem egy hörgõ nyáladzó diszno (Verebes) a TV-ben, csak azért, mert konzervatívnak érzem magam?
amikor a jobboldal van hatalmon, akkor szerinted a baloldal dicséri a kormányt? Soha, ez oda-vissza megy. Baloldal simán lenácizza a jobboldalt a médiában is, de ha mi komcsizunk, az már bûn.
Miért akartok mindenkit a saját képetekre formálni? Kultúrális csõd széle felé sodródik ez az ország. Tegyük divatossá a buzik betegségét, használjuk a médiát a nmezeti kultúránk elnyomására stb. Mi értelme van ennek?
Miért vagyok én Orbán szerint Gonosz te meg Jó (mint ahogy 2002-ben mondta)? Azért mert más a világnézetünk? Ez normális szerinted? Hagy döntsék el az emberek hogy jól dolgozott 4 évig a kormány vagy sem. Eddig mindig úgy döntöttek, hogy nem jól.
Ebben látom a fõ bajt, hogy mi, liberálisok elfogadjuk a másságot (örülnék neki ha 6-7 10% fölötti párt lenne a parlamentben), viszont a konzervatívok csak az egy jót látjátok: 90%-os támogatottságú, 40 évre berendezkedett jobboldal.
és ez baj? miért baj az, ha másképpen viselkedünk, mint egy másik ember. Ez is a liberális politika része, hogy mindenkit tegyünk egyenlõvé.
Ez nem is lenne baj, ha ti konzervatívok is elfogadnátok, hogy nem mindenki gondolkodik úgy mint ti.
Csak marhára kiérzõdik minden mondatodon, hogy lenézel mindenkit, fõleg aki nem úgy gondolkodik, viselkedik mint te. Úgy általánosan: nem láttok tovább a budai domboknál.
a topic alcímét olvasgatta valaki?
semmivel nem érünk többet, ha nagyon könnyû, mert akkor 2x akkora a verseny felsõoktatásban. kb. 140 135 pontos ponthatárok lesznek.
Én még egy fórumozótól sem olvastam, hogy kifogott rajta az idei érettségi. mindenki 4-est, 5-öst vár.
Az egész idei érettségi holt primitív. Már a tételsorok összeállítása miatt hálásak lehettek a Minisztériumnak.
Ahoj!
Most értem haza az emelt angolról. Szerintem rohadt könnyû volt, kivéve a magnót. Ember legyen a talpán aki 2-bõl minden szót megért. A többi viszont nagyon egyszerû volt. Könyebb mint a nyelvvizsga!
Most értem haza az emelt angolról. Szerintem rohadt könnyû volt, kivéve a magnót. Ember legyen a talpán aki 2-bõl minden szót megért. A többi viszont nagyon egyszerû volt. Könyebb mint a nyelvvizsga!
Pedig az, mert üzleti is. Legkeményebb nyelvvizsga, amit MO-n lelehet tenni. Felsõfoknak felel meg simán.
Igen, igen. Faterom egyik munkatársa volt rigó utcain. Tétel: Beszéljen a sajtgyártásról! Paff! Még magyarul sem tudott semmi értelmeset mondani róla, nemhogy németül 😄
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
Kolláth: jogtalan volt a matematika érettségi megsemmisítése
2005. május 12., csütörtök 7:56
5330 olvasás
Kolláth György alkotmányjogász szerint az oktatási tárca hibás formát választott az érettségi problémák kezelésére, ami újabb zavarokat okozhat. A szakember szerint ugyanakkor egy hasonló tartalmú kormányrendelet rendet tehetne.
- A hiba elhárítására a kormánynak csakugyan intézkednie kellett, annak azonban egy szerencsétlen, törvénysértõ módját választották – közölte Kolláth György. – 116 ezer diákot és párezer iskolát érint az ügy. Most, tulajdonképpen az a látszat, hogy 120 ezer darab egyedi határozatot bocsátott ki a miniszter úr, méghozzá aki hallja, adja át alapon.
- A minisztériumi határozat hivatkozva, a közoktatásról szóló 1993. évi 79. törvény 95 paragrafusának 7. és 9. bekezdésére, semmisíti meg ezt a bizonyos érettségi vizsgát.
- Így van, de ha már hivatkoznak rá, miért nem nézték meg tüzetesen – folytatta a szakember. – A közoktatási törvény 95. szakaszának 7. bekezdésével nincs baj, az oktatási miniszter intézkedhet, ha országos szinten veszélybe kerülne az érettségi vizsga jogszabály szerinti lebonyolítása. Ezzel a dolog rendben van. Ám a 9. bekezdésben rengeteg olyan törvényi elõfeltétel van, amit ez a határozat nem vizsgált, nem vett figyelembe. Nem igaz, hogy a miniszter bármikor - mert baj van – intézkedhet. Nem lehet csak úgy, korlátlanul megsemmisíteni eredményeket. Ha most jogszabályt adtak volna ki, annak mindenki alárendeltje, és akkor iskola, szülõ, diák aszerint köteles eljárni. Ezzel szemben az egyedi határozatnál megállapíthatatlan, hogy ki a címzettje, ki az ügyfél. Szakmai meggyõzõdésem szerint minden egyes diák törvényes érdekeinek sérelmét látom, ha a bírósághoz fordul, és megnézi a bíróság, hogy a törvényes elõfeltételek megvoltak-e, másra szólt a miniszter úr felhatalmazása, mint amiben lépett.
- Mi tehát a megoldás, kiadni egy miniszteri rendeletet, vagy kormányrendeletet ez ügyben?
- Valószínûleg egy kormányrendelet kezelte volna a dolgot megfelelõen. Jogszabályt bíróság elõtt megtámadni nem lehet, korrigálni kell ezt a döntést, méghozzá úgy, hogy a kormány kiad egy rendeletet, a rendeletnek mindenki alárendelt, iskola, szülõ, diák. Ennek kapcsán már az itt jelölt idõpontok és választási lehetõségek valószínûleg megtarthatók. Azt hiszem, hogy minden jó szándék ellenére nagyobb bajt sikerült okozni ezzel a hibás egyedi döntéssel, mint aminek az elhárítását célul tûzték ki.
MR
2005. május 12., csütörtök 7:56
5330 olvasás
Kolláth György alkotmányjogász szerint az oktatási tárca hibás formát választott az érettségi problémák kezelésére, ami újabb zavarokat okozhat. A szakember szerint ugyanakkor egy hasonló tartalmú kormányrendelet rendet tehetne.
- A hiba elhárítására a kormánynak csakugyan intézkednie kellett, annak azonban egy szerencsétlen, törvénysértõ módját választották – közölte Kolláth György. – 116 ezer diákot és párezer iskolát érint az ügy. Most, tulajdonképpen az a látszat, hogy 120 ezer darab egyedi határozatot bocsátott ki a miniszter úr, méghozzá aki hallja, adja át alapon.
- A minisztériumi határozat hivatkozva, a közoktatásról szóló 1993. évi 79. törvény 95 paragrafusának 7. és 9. bekezdésére, semmisíti meg ezt a bizonyos érettségi vizsgát.
- Így van, de ha már hivatkoznak rá, miért nem nézték meg tüzetesen – folytatta a szakember. – A közoktatási törvény 95. szakaszának 7. bekezdésével nincs baj, az oktatási miniszter intézkedhet, ha országos szinten veszélybe kerülne az érettségi vizsga jogszabály szerinti lebonyolítása. Ezzel a dolog rendben van. Ám a 9. bekezdésben rengeteg olyan törvényi elõfeltétel van, amit ez a határozat nem vizsgált, nem vett figyelembe. Nem igaz, hogy a miniszter bármikor - mert baj van – intézkedhet. Nem lehet csak úgy, korlátlanul megsemmisíteni eredményeket. Ha most jogszabályt adtak volna ki, annak mindenki alárendeltje, és akkor iskola, szülõ, diák aszerint köteles eljárni. Ezzel szemben az egyedi határozatnál megállapíthatatlan, hogy ki a címzettje, ki az ügyfél. Szakmai meggyõzõdésem szerint minden egyes diák törvényes érdekeinek sérelmét látom, ha a bírósághoz fordul, és megnézi a bíróság, hogy a törvényes elõfeltételek megvoltak-e, másra szólt a miniszter úr felhatalmazása, mint amiben lépett.
- Mi tehát a megoldás, kiadni egy miniszteri rendeletet, vagy kormányrendeletet ez ügyben?
- Valószínûleg egy kormányrendelet kezelte volna a dolgot megfelelõen. Jogszabályt bíróság elõtt megtámadni nem lehet, korrigálni kell ezt a döntést, méghozzá úgy, hogy a kormány kiad egy rendeletet, a rendeletnek mindenki alárendelt, iskola, szülõ, diák. Ennek kapcsán már az itt jelölt idõpontok és választási lehetõségek valószínûleg megtarthatók. Azt hiszem, hogy minden jó szándék ellenére nagyobb bajt sikerült okozni ezzel a hibás egyedi döntéssel, mint aminek az elhárítását célul tûzték ki.
MR
ISMÉT ÍROM A BLOGOM: http://sodi.freeblog.hu !!! Off-shore az, ha kevesebb pénzed jut megélhetési szülők kezei közé. A sátán legnagyobb hazugsága, hogy tagadja önmaga létezését.